opij 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 mislim da so reklame oz. ste ženske bolj dovzetne za njih kot mi! Bog vam pomagi,,,,,,upam Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 Ko omenjate reklame o zenskih vlozkih, pa pralnih praskih, pa....pa njihovo ponavljanje v nedogled.To ima svoj smisel. Ze dolgo nazaj, gledal eno odajo na Discovery-ju, ravno o tem.Ces, kaksna 'neumnost na prvi pogled', da proizvajalci forsirajo te bedaste reklame znova in znova...vse kar lahko dosezejo je ravno nasprotni efekt....Pa ni tako. Povprecen uporabnik, ki se znajde v trgovini, pa naj bo star 8 ali 80 let, bo kupil stvar, katero je ze nekje videl, slisal...cisto podzavestno.In da bo slisal, videl...za to so pa reklame. Njihova zmaga, evo Pa se nekaj zanimivosti je bilo...gledas npr.film, pa ti med filmom (ti ne ves kdaj) za tisocinko prikazejo eno sliko, v bistvu zavedno ne zaznas, da si videl kaj. Po koncu filma, ti pokazejo 10 slik, pa moras eno izbrati.No, vec kot 80% ljudi je zbralo ravno tisto, ki so jo prej 'videli'. To, 'nezavedno oglasevanje' je sicer prepovedano..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Povprecen uporabnik, ki se znajde v trgovini, pa naj bo star 8 ali 80 let, bo kupil stvar, katero je ze nekje videl, slisal...cisto podzavestno.In da bo slisal, videl...za to so pa reklame. Njihova zmaga, evo Mislim da tole drži, ja, vsaj po mojih izkušnjah. Če je bilo več izdelkov z isto uporabnostjo, so ponavadi tiste, ki niso bili reklamirani stranke gledale skeptično. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 28. avgust 2004 Prijavi Deli 28. avgust 2004 So mi všeč vse une za Olimpijski večer, dobre ideje Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 29. avgust 2004 Prijavi Deli 29. avgust 2004 Zanimiva in posrečena mi je ta: za Toyoto, k avto ne vže, okol pa dinozavri Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonza 3. november 2004 Prijavi Deli 3. november 2004 Moram priznat, da je bil čas, ko sem nekaj reklam znala na pamet..se še kdo spomni tiste reklame po radiu..kako je že šlo...zazvoni, pa se tip oglasi: ja kwa pa maš ta faracajh z antena? Pa tip pravi: To je moj novi GSM. Drugi pa? Kga? A faracajh k zvani? Ena boljših je bila po TV-ju tista za barve za les: "Rojstna hiša požrli črvi. joj, joj. Dež pade, les razpade. ..potem se človek oblečen v kožuhovino ozre v nebo in zagleda belo ptico in reče: Leteči dobre mavrice, taka jutri naša hiša, lepa močna, v vseh barvah neba (al neki takega). Les je lep, poskrbite, da tak tudi ostane. Sigurno pa se spomnite mesečne rente:"Čb meu sj dobre vile...puf, puf! Medve sva dobre vile, kwa bi rd?Dobre vile ja, kje je pa ta tretja?Sam po dve hodva okol, je cenejš,3 želje maš, povej kva bi rd?emmm, eeeem, (spomn se Tone koko sem te učila... - njegova mama iz nebes) Ja najprej štalca, pol pa kravca! Aha ok! najprej štalca ...puf! pol pa kravca...puf! OK še eno željo maš..dej ne mncej uscal se bo...eeee, eeeeeeeee...Da'b do konca življenja mel meso pa polento...Kwa j reku? Mislim, da j reku, da bi meu mesečno rento!Tule maš, POP glej, pa fajn se mej! Ok bluzim, sam men so ble te kar všeč, več domiselnih bi lahko bilo, če že služijo s tem. Torej? Kako pa vi gledate na te reči? Lp Alfonza. Citiraj Thought for the day: Every smile is started by another smile. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2004 Avtor Prijavi Deli 3. november 2004 Temo sem prikljucila k obstojeci, zivjo, Alfonza! da pa imamo vse povezano, se en link:Reklame zavajajo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonza 3. november 2004 Prijavi Deli 3. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Temo sem prikljucila k obstojeci, zivjo, Alfonza! da pa imamo vse povezano, se en link:Reklame zavajajo. Joj, pa res! Glb, hvala Marsa, ma je toliko teh objav, da se kar izgubim. Ampak prebrala pa bom...me zanima. Citiraj Thought for the day: Every smile is started by another smile. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2004 Avtor Prijavi Deli 3. november 2004 Nic hudega, saj sem opazila hitro, da vsaj ni cele debate o tem zdaj, ali je ali ni, linki, pa vse zivo, pa itak se ne klika, zdaj pa je skupaj pa mir. In glih fajn - ona druga tema pa obravnava drugacen aspekt, pa je posebej.Je pa povezava, kul. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. november 2004 Prijavi Deli 3. november 2004 Reklama mora bit pač opazna: smešna, žalostna, neumna....No, tole mi ni ravno v ponos:včeraj "ujela" reklamo, za novo vrsto tablet za pomivalni stroj-krhke in zato zapakirane v ovitek, ki se ga ne odpira, ker se sam stopi v vodi...skratka v stroj položiš tabletko z ovitkom vred.TEMA, saj take imam doma...že 14 dni se jezim, kako zanič pomivalni prašek sem kupila-ovitek moram razrezati s škarjami, tabletka pa se mi kar drobi v roki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rika 3. november 2004 Prijavi Deli 3. november 2004 Pri nas na faksu, pri marketingu pa je bila beseda "reklama", strogo prepovedana. Uporabljati smo moralo "oglas" , "oglaševanje". Reklamiranje ali reklamacija je čisto nekaj drugega ... Tisti oglas o katerem se govori, pa čeprav samo to kako je brezvezen, je najuspešnejši. Trenutno mi je všeč tale oglas: J love you ... mmm... ... ne nisem baby..., oglašuje en avtomobil, pa pojma nimam kateri, se pravi oglas ni dosegel svojega namena ... Citiraj Rika Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2004 Avtor Prijavi Deli 3. november 2004 Saj glih to sem hotla zgoraj rect tamle. Ko se pojavi prvi kader nilskega konja, ves da gre za Hypo. pa nic stroskov, pa totalno deluje - to je dobra reklama (zal - za romanticnejse, odstekanejse itd.). Moras si zapomnit in v trgovino in KUPIT to...Ce ti je svec ena lustna reklama, ti bo vsec tud ena lustna embalaza, itak pa ne bos vedel, kaj pa kako, ker si nisi zapomnil.Moras pa si zapomnit, in mroajo te prepricat, zakaj ravno Ariel in ne Ava. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonza 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Meni je pa všeč tista reklama za avto ... pravzaprav ne vem za kateria vto gre , ko hoče avto z garaže kot psiček, se gre mal zapeljat ven, pregnat mačko itd. ... in na koncu miga z zadnjim brisalcem kot, da bi imel repka Ne vem zakaj, ampak mi je ful simpatična Ja ta je kjut, gre pa za Renaulta. Citiraj Thought for the day: Every smile is started by another smile. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 tok mal gledam tv da sploh ne vem kakšne reklame se kej vrtijo. me pa kolegica skoz neki sprašuje:, ej a vešt ist iz reklame bi pa jz mela... kaj??? jz nč ne vem Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 redno spremljam reklame,oglase,sploh tiste na jumbo plakatih in tiste ,pri katerih ni jasno vidno za kaj gre.na zivce mi gredo tiste enolicne za prasek,kise mi zdijo vse enake,vse po istem kopitu.reklame so sicer znane po napihovanju in zavajanju ljudi,ceprav obstajajo jasna merila v politiki reklam,kaj lahko in kaj ne smejo uporabljati v reklamne namene.vsec so mi oglasi za ozavescanje,naprimer proti ksenofobiji ali podobne.nazadnje sem videla zelo dober jumbo plakat v Ljubljani s ciganckom ,na katerem pise:"ce ne bos priden,te bomo dali slovencem."mislim ,da je celo dobil ta plakat 3.nagrado na Mladininem razpisu(ce se ne motim).kaj mislite vi o oglasih,katerih ne marate in ali katere sploh marate?mislim ,da v oglasih,oziroma v njihovem ozadju ,stoji psihologija prodaje,psihologija ozavescanja....in ljudje ,ki so zaposleni v oglasevalskih agencijah imajo veliko dela ,preden dajo oglas v javnost,saj oglas ne sme biti sporen in se je pravil....odvisno za kaksen oglas gre,namen oglasa.sicer pa v sloveniji ni se dobro razvito to podrocje,ki pa je vedno bolj iskano s strani prodajalcev ,ki si zelijo na trgu uspeti tudi z dobro reklamo. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 sori,marsa...nisem prej nasla,ker nisem iskala tega med cvekarijami... Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 17. avgust 2005 aja nic hudega, saj si pisala tko kot post, se sploh ne opazi (sam opazila sem, da bi bilo morda primerneje zdruzit z ono drugo, reklame zavajajo, sodec po tem, kako si naslovila svojo temo, ampak saj sta povezani, zgoraj nekje na tejle strani je link).aja, nisem bila pozorna, da je v cvekarijah, ja, bolj sodi v kaj si mislimo...no, grem pa prestavit, hvala, ker si omenila. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 pismu me zdej shetkash...gledam,berem,pa vmes imela stranko,pa grem kao naprej brat ,pa te teme ni vech...nic jasn blo pol pa jo spet najdem v tej kategoriji,he he.no dobro,sem jo nashla.ja,ja cool da si zdruzhla,cist prov Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>taki najbolj vžgejo ravno na račun ponavljanja.v ponavljanju je ključ do uspeha, ker ti pride stvar v podzavest.in konec koncev zakaj bi se trudili zapravljat keš za fensi reklamo, če pa tale čist dobr deluje. hehe, malo marketinških prijemov bobnar diplomirau iz teh for, haha, kak se mi fajn zdi mogoce za vsekan folk,ja,zame pa ne...ker cim jo vidim,me tko ziritira ,da bi najraje kej v tv vrgla,pol mi pa vklopi ,da lahko premaknem na drug kanal bemti persil i avo in dash in kaj pa vem kaj she...res o glupe,ampak ocitno je tud folk mal vsekan.ne vem,no....sam se niti enga praska NISEM KUPILA ZARAD REKLAME,AMPAK ZATO,KER GA STROJ RABI,A NE? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 Ponavljanje ja...sam a se jih ne naveličaš..enkrat. No če so pa podprte še s kakšnimi strokovnimi mnenji kakšni strokovnjakov.pa kakšne zbornice...npr. kakšnih stomatologov,ker mislim da ta zbornica sploh ne obstaja )..ja potem pa vsi navali na tisto zobno pasto. me prav zanima. če vračajo denar za Actimel...če ni rezultatov vsi tako radi vrjamemo strokovnjakom Ja reklama naredi veliko. meni se zdijo vse mal tko sterotipne...al gola blond ženska al kakšna pridna mamica, ki skrbi za otroke(pere in se muči z madeži ...al pa kakšen stari modri dedek ali babica..hja...no ja. Pa da ne pozabim otroke nadobudne... meni je bila najbolj luštkana tista za sok frutek..pa za mleko. (kar nekaj časa že nazaj) ja psiho fore...to je reklama. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>mogoce za vsekan folk,ja,zame pa ne...ker cim jo vidim,me tko ziritira ,da bi najraje kej v tv vrgla,pol mi pa vklopi ,da lahko premaknem na drug kanal bemti persil i avo in dash in kaj pa vem kaj she...res o glupe,ampak ocitno je tud folk mal vsekan.ne vem,no....sam se niti enga praska NISEM KUPILA ZARAD REKLAME,AMPAK ZATO,KER GA STROJ RABI,A NE?kateri prašek uporabljaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>kateri prašek uporabljaš?sploh ne vem ime firme,zadnje cajte kupujem une gele,ker mi jih je lazje nosit domov ,ker moram kr en del poti po starem mestnem jedru prehodit.torej gel -zaradi lazje teze in ponavadi tistega ,ki je cenejsi.ce se ne motim imam zdej persil,ker druzga ni bilo v trgovini,zadnjic sem pa imela rex,no ce se ne motim,vem ,da je bil moder ,ta zdej je pa zelen.tko ,da res ne vem,razlike ne opazim v cistoci nobene,jst opazim sam razliko v ceni ,ko kopujem prashek.to j kar se tice praska.otrok tud nimam,madezhev kaksnih krutih tud ne in me sploh ne zanima .jst ponavadi obleke s kaksnim madezhem kr prebarvam v drugo barvo,he he Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 glej vprašala sem te zato, ker delam v tem poslu že nekaj let, preveč let diplomirala na terenu malce drugače kot Bobnar ampak bom podala primer - v našem mestu imamo radio, katerega posluša recimo od 80 -90 % meščanov... ena velika trgovina oglašuje vsak mesec, ena ne (ker ima drugačen način oglaševanja oz. zajema medij, ki pokrije več prostora) prva trgovina oglašuje ponudbo - navede ceno npr. jabolk - ajd recimo 150 sit/kg, druga trgovina ima jabolka po 140 sit/kg - izmišljen artikel in cena (vem ker v njej kupujem vodo, ko grem v službo), torej se pogovarjam s prodajalkami...jabolka ne gredo, me pokliče šef marketinga druge trgovine - ustavi reklamo, jabolk je zmanjkalo... radio ugasnejo ne zamnjajo postajo, ko se javljajo poslovodje iz tiste druge trgovine... stvar je v tem, da isto kot afirmacijo ki si jo ponavljaš, čez čas prične delovati, isto tole deluje... še posebej če si dovzeten za te zadevice... akcije in podobno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 sej stekam ,selene,psihologijo vsega tega...ampak mi ni jasno ,kako folk slepo sledi tem foram.sama res ne padam na to,vem pa ,da vecina pada na to.delam v enem od hiper centrov in vidim folk....da ne recem kaksen sam ,da vidi "ugodno" ali "znizano" ali kaj podobnega se zhenejo,kot bi bil konc sveta.pa sploh ne vedo kaksna je bila prej ta cena,sploh ne vedo ,da je bila ista in da je sam tisti napis dodan...ja tud to se dela in izdelek gre za med...sem sama hodila prek firme na predavanja o psihologiji prodaje in vem tud za fore,ko stranko presodis glede na zrkla v ocesu..kam jih premakne,kaj pomeni ,ce podleda gor ali levo al desno in kaj si misli in kako ukrepat,da jo zadrzhish...vse mozhne svinjarije.in ,da ne govorim o postavitvah skor zhe pretecenih rokov uporabe..pa o barvi zida v trgovini kolk vpliva na prodajo..in se in se...enkrat je bila na tv ful x na dan ena reklama za en izdelek,ki ga imamo v nasem studiu.v reklami je bilo receno ,da je ta izdelek super in za vse vremenske pogoje in ne vem kaj se vse,v bistvu je pa ta izdelek nikakav.reklama je bila sam zaradi tega,ker so imeli tega se ogromno na zalogi in ni slo v prodajo in valda folk vse pokupil in pol so se pa zgrazali in nazaj hodili,da je to prevara.pa jebiga,kaj pa slepo verjamesh,kaj naj ti jaz zdej pomagam... Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>sploh ne vem ime firme,zadnje cajte kupujem une gele,ker mi jih je lazje nosit domov ,ker moram kr en del poti po starem mestnem jedru prehodit.torej gel -zaradi lazje teze in ponavadi tistega ,ki je cenejsi.ce se ne motim imam zdej persil,ker druzga ni bilo v trgovini,zadnjic sem pa imela rex,no ce se ne motim,vem ,da je bil moder ,ta zdej je pa zelen.ja persil, ga imam jaz tud - zeleni gel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.