Skoči na vsebino

Navezanost

jess

Recommended Posts

• Komentarji 312
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Naj navržem... navezanost v vsej svoji negativni konotaciji je pravzaprav sebično prilaščanje, če lahko tako rečem.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

Naj nadaljujem na prej omenjeni definiciji navezanosti. Po kabalistični razlagi je navezanost ena od poti ljubosumje. Ljubosumje pa rodi strah pred izgubo. Tesnejša, kot je sebična navezanost, močnejši je impulz ljubosumja in strašnejši je strah, ki se poraja. Nastane notranji konflikt, ki onemogoči ljubečo pozornost. Odstotnost ljubeče pozornosti pa onemogoči osrediščenje volje. Tako se nesrečna oseba znajde v začaranem krogu. Žal tudi mnogi "mojstri" napeljujejo učense (-ke) k pretirani navezanosti. Takšna navezanost rodi nepravilno osrediščenje pozornosti in tudi v fanatično privrženost, kar je silno slabo. Gorečnost v katero koli smer je posledica strahu pred izgubo pripadnosti, zaupanja ipd. in seveda tudi lastniške navezanosti. Meni je mojster že takoj na začetku rekel: "Moja pristonost je začasna in pomembna samo toliko, kolikor manj me boš pogrešal v krizi, ko me ne bo." Sprva sem bil zmeden, a sem sčasoma ugotovil, zakaj te besede. Tako je to...
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Hudo.

Zame je bilo ob prvem sranju, v katerem sem se sam znašel, tudi malce hudo, a je bila rešitev ravno v tem, da sem se očistil navezanosti na mojstra, ki vedno nastane v takšni ali drugačni obliki.

ja, bi bilo kar fajn če se navežeš na srečo, pa ljubezen do sebe...

Navezanost na srečo, ljubezen do sebe nujno pripelje do samovšečnosti. Mnogi zahodni okultisti in mistiki so padli vsled te "ljubezni".

Jaz pa ne razumem zakaj pojmujete navezanost kot nujno nekaj slabega.

V mojem pisanju je jasno definirano, o kakšni navezanosti govorim. Problem je predvsem v različnosti dojemanja sveta. Kabalistični pogled na svet je drugačen od vzhodnjaških pogledov. Bistveno drugačen, dasiravno ključna razlika ni očitna. Vzhod ima vse dualistično (jin-jang ipd.). Tega so se nalezle mnoge zahodne duhovne smeri (gnosticizem, delno krščanstvo, del okjultizma in hermetizma...) in celo mnoge kabalistične šole so dualistične. A ne vse. V našem učenju je temeljno načelo trojstva. Ni samo belo-črno, temveč je prevladujoč sistem belo-črno, ki teži k sivemu. V praksi to pomeni osrediščenje, uravnoteženje in usklajevanje, nikakor pa ne deljenje. Vedno se iz navidezno nasprotujočih dejstev poskuša najti neka osrednja vrednost. Temelj je v sintezi, ne analizi.

nč fajn - navezanost ni fajn , tud v tem primeru ne
Ravno ta izjava je dokaz, da v duhovnosti prevladuje vzhodnjaški dualizem.

<{POST_SNAPBACK}>

Navezanost na srečo, ljubezen do sebe nujno pripelje do samovšečnosti. Mnogi zahodni okultisti in mistiki so padli vsled te "ljubezni".

Ne razumem popolnoma. Le kaj je narobe, če si srečen in širiš srečo z pozitivnim mišljenjem ali delovanjem.

<{POST_SNAPBACK}>Zame je bilo ob prvem sranju, v katerem sem se sam znašel, tudi malce hudo, a je bila rešitev ravno v tem, da sem se očistil navezanosti na mojstra, ki vedno nastane v takšni ali drugačni obliki.

Mislila sem:

Hudo = dbest! x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hudo = dbest!

Se mi je zdelo, a kljub temu hvala za pojasnilo. Najbrž si ena redkih oseb, ki razume bistvo te teme. Verjetno moj malce ostrejši ton pisanja marsikoga zabode. A to je moj namen. Tako hitreje padajo maske. Ne moreš verjeti, kako razni "mojstri" pobesnijo, ko jim slučajno stopiš na žulj. Nič kaj "poduhovljeno".

Hvala tud tebi za pojasnilo, saj sem vedala, ja, kaj mislis.

ves kako, razumem ze, ce sem pa cist iskrena, pa tud jaz nisem se cist na tej stopnji, da bi lohk rekla, da nisem navezana.

Ja, saj jaz tud vcas ostro pisem, sam vcasih pa do nezavesti nakladam... to tud folk zmede. x:o)x

Ces kaj je zdaj - a si prijazna al zoprna? x:Dx x:px

ne, jaz tud ne ujckam. xyesx

To ni nic, tko ne bo nihce nikamor prisel.

Prav tako kot ti sem alergicna na najrazlicnejse zdravilce, ki na folku popucavajo svoje odnose ali svoje pac karkoli (tezave itd.).

Torej so prav tako navezani na ucenca kot on nanj.

On ga prav tko rabi.

Pa vsiljujejo svoje stose, to sovrazim.

Pa en ve, kaj je dobro zame, ko se zase ne ve?

En bo mene 'zdravil', pa je 15 let mlajsi od mene in slabse, nezdravo zgleda? x:o)x

Narobe svet, recem jaz. x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mah čudno je s to navezanostjo, res, sam je pa čist človeško da se navežemo na lušne stvari, na slabe se tko ne, vsaj večina :inocent: je pa razlika med eno zdravo navezanostjo, si pač recimo navezan na neki, nebi rad tega izgubiv, sam če pa pride do tega pač ni zate konc sveta, greš dalje in vzameš to kot eno lepo izkušnjo........če se pa navezanost sprevrže v že skor obsedenost z nečem, to je pa šit pol, ker je tvoje življenje podvrženo samo in edino temu in če se kej zalom, so za tekega človeka posledice grozne pol.....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Ja, tako je. Meni je svojevrsten užitek (pač nisem popoln, kaj morem), ko spravim v bes kakšnega duhovitneža, ko mu odpihujem meglo. Ravno zaradi tega, kar si omenila, se v Kabali ne kasira za duhovne vaje ali podobno. Pri teh vajah ni "mojstra", temveč usmerjevalec, ki mora z ustvarjanjem ustrezne dinamike skupine povzročiti ustrezen napredek vseh - tudi samega sebe. Takšno skupino sem vodil pred 10 leti. Že na prvi vaji sem poudaril, da smo vsi udeleženci in da bomo uspeli toliko, koliko bo uspel tisti, ki bo napredoval za najmanjši korak. ne more se zgoditi, da na pravilno vodenih vajah usmerjevalec ne bi napredoval. Vsi, kateri so še kasneje prakticirali vaje, so uspeli, a ostali, katere je zapeljala lažja pot, so padli. Skratka, v duhovnosti ni bližnjic. mojster je zgolj zato, da ti pove, kje najti začetek poti.

sej zdej me boš mel za čudno, sam js itak ne štekam teh skupin raznoraznih, pa kabalisti pa ono pa tretje.....ka je sploh smisel vsega tega, ka ma človk od tega....js mam recimo čist prevč dela sama s sabo in s svojmu lajfu, pa zakon mi je to, da navš mislu da sm boga al kej, nimam ne cajta ne želje da bi sodelovala pr čemu takmu........ne zastopim sploh zaka bi......pa ne me zmerjat zdej x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>sej zdej me boš mel za čudno, sam js itak ne štekam teh skupin raznoraznih, pa kabalisti pa ono pa tretje.....ka je sploh smisel vsega tega, ka ma človk od tega....js mam recimo čist prevč dela sama s sabo in s svojmu lajfu, pa zakon mi je to, da navš mislu da sm boga al kej, nimam ne cajta ne želje da bi sodelovala pr čemu takmu........ne zastopim sploh zaka bi......pa ne me zmerjat zdej x:Dx

:palec:

sam energijo nucajo,

formula: cim vec ljudi=vec energije

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

<{POST_SNAPBACK}>ne, jaz tud ne ujckam. xyesx

To ni nic, tko ne bo nihce nikamor prisel.

. x:Dx

:fiju: xyesx x;)x

a sem na kaj navezana - hm ja sem in včasih je to breme...

ampak če pogledam okrog sebe na tiste "duhovne " znalce, ki prodajajo meglo tule pri nas (lahko kr v našem kraju ostanem)- oni so prav srečni da se ljudje psihično nevežejo na njih... to je več keša v njihov žep (in tole ne leti na forum da ne bo pomote ;)) in zanimivo da nikakor ne morem pridit z njimi v kontakt, pristni kontakt... čudno

ee.... o, neki novga.... mah, js sm pa take volje danes da mi še na misel ne pride da bi se na kej navezal.... mal črno gledam sam bo. Pravzaprav me že mineva.... x:Dx hja, kabalist, tud mene včasih veseli nekoga spravit ob živce s tem, da ga postavim pred njegove lastne poglede in ga gledam, kako ne more nikamor.... sam to se da počet samo z redkimi, ki ob tem ne zbežijo x;)x
cosmic dancer

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...