Skoči na vsebino

Navezanost

jess

Recommended Posts

OK shaolin to kaj si ti povedal sm jaz mislil ok. Jaz ne ponavljam nekakšnih besed. kaj se tiče kopiranja iz spletnih strani. Pač sm skopiral, ker je tam najbolj razumljivo povedano.

Hm zakaj pa se še danes bere Biblijo ali Koran. Jaz sem samo podal texte.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 312
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hm zakaj pa se še danes bere Biblijo ali Koran.

:eek: zato, ker samo berejo x;)x in večina ne ve KAJ bere :inocent: , ker niso miselno Prisotni x;)x tukaj in zdaj :o|o: in v tem je problem, da se nič ne spremeni... v svetu... NA BOLJE :vio: ...ampak samo na slabše.. :inocent: Ko bi se dotaknilo src človeštva... ne samo Uma... bi bilo lepše.... :2src: x;)x xDDx

Malce se razglejte naokoli, kam peljejo navezanosti. Ni samo navezanost odnos do soljudi, katere imamo radi. Mojster je zato, da te usmerja, ko je to potrebno, nikakor pa ni potrebna navezanost na mojstra. Posebno pretirana navezanost (kdo pa lahko določi mejo?) hitro vodi do ne preveč zdarvih duševnih stanj. Danes se veliko ljudi gre duhovnost, a jih ta pot ne vodi k razvoju, temveč iluziji razvoja.

Še o branju:

Problem niso knjige, temveč ljudje. Biblija ni kriva, ako jo bere "telebajsek".

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

zanimivo pa, da včasih en kmet, sredi kšne revne države, nepismen - pa dosti bolj "živi" kot vsi "učeni" duhovniki in ljudje, ki "razumejo".... x:px
cosmic dancer

Ja, polnjenje glave s podatki iz okolja je podobno polnjenju trdega diska računalnika brez občasnih "vzdrževalnih del", kot so defragmentacija, odstranjevanje neuporabne šare ipd. Tudi v naših glavah je potrebno narediti čistko. Problem slehernika Zahoda je v samem bistvu človeške narave. Človek bi vse imel po liniji najmanjšega odpora in vedno hoče trenutno zadovoljitev po možnosti brez umskega napora. A rešitev ni povratek v praskupnost (dasiravno mnogokje o tem sanjajo), temveč preseganjem. Naša družba je žal usmerjena v minimalni skupni imenovalec in ta je silno beden. Okolje nas bombardira s poveličevanjem arogance, samovšečnosti, požrešnostjo, zavistjo, ljubosumjem, nekritičnim spremejanjem hitrih zadovoljitev in podobnim. Tudi v duhovnosti je žal tako... Samo v knjigarno poglejte! Psom prodajajo hrano za mačke in iz tigrov bi radi naredili slone. To ne gre.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Ja samo dobro je če imaš osnovno znanje. Inženir ne more brez znanja zgradit ladje, če nima pojma o matematiki in fiziki. Dobr je po mojem mnenju da imaš smernice.

Kaj se tiče dobrih in slabih knjig. Za to pa bi lahk odprl čist svoj forum, če bi hotel kaj razjasnit.

Nič ni DANO, vse si je treba tako ali drugače pridobiti. Najbrž se mnogi ne boste strinjali, a osebno mislim, da ni nobenih "višjih" energij ipd. To so samo uporabljene besede za nekaj, kar pač običajni razum ne zmore razumeti glede na svoje podatkovne vire. Tudi računalnik ti izpiše "neznan format", če poskušaš odpreti datoteko, ki potrebuje za odpiranje namenski program, a ga nimaš. Z duhovnostjo je temeljni problem v tem, da je postala posel. Vsi prodajajo vse.

Dobrodosla, Valkira! :palec: :vio:

<{POST_SNAPBACK}>Bila sem navezana na očeta, pa je odšel, potem sem se navezala na sestro in je umrla, pa na fanta - umrl...
:sori: xcrossfingx

n tako sem se kot klop nalimala vsakemu v katerega sem se zaljubila.
Fajn da si uspela prepoznati ta vzorec.

Pred leti sem spoznala, da take vrste navezanost ne koristi nobenemu, ne meni in ne osebi na katero sem navezana in zato sem delala predvsem na sebi (da se odvežem). Tukaj pa je nastal problem. Ljudje enačijo navezanost z ljubeznijo. ...

...

... Lepo je če živimo v neki skupnosti, da se imamo radi, si pomagamo in skrbimo drug za drugega..., da mislimo na druge in ne da smo navezani nanje in jih s tem dušimo, oviramo pri njihovem razvoju.

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Bila sem navezana na očeta, pa je odšel, potem sem se navezala na sestro in je umrla, pa na fanta - umrl... in tako sem se kot klop nalimala vsakemu v katerega sem se zaljubila.

Pred leti sem spoznala, da take vrste navezanost ne koristi nobenemu, ne meni in ne osebi na katero sem navezana in zato sem delala predvsem na sebi (da se odvežem). Tukaj pa je nastal problem. Ljudje enačijo navezanost z ljubeznijo. Ko rečem da otroka ne pogrešam (ko sem pač nekje sama), takoj planejo name češ da otroka ne maram (oz. ga ne maram tako kot bi ga mama morala). Seveda jaz svojega mulca obožujem in zato ga nočem vezati nase, da bi lahko svobodno zaživel in izbral svojo pot v življenju. Sem mnenja, da bi ga moja navezanost ohromila in nebi vedel kaj si v življenju želi in kako naj to doseže.

Tudi z mamo imam problem glede tega. Nikoli v življenju se nisem navezala nanjo. Na vse druge, le nanjo ne. To mislim, da je čutila in sedaj me vsak dan pokliče in me želi na nek način navezati nase. Te klici me ponavadi ne motijo, je pa tako, da me včasih naredijo živčno, saj kakšen dan ne želim, ne morem ali nočem govoriti z njo. Občutek imam, da vodi evidenco o mojem življenju in da želi natančno poročilo dneva.

Lepo je če živimo v neki skupnosti, da se imamo radi, si pomagamo in skrbimo drug za drugega..., da mislimo na druge in ne da smo navezani nanje in jih s tem dušimo, oviramo pri njihovem razvoju.

:palec: :palec: :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Nič ni DANO, vse si je treba tako ali drugače pridobiti. Najbrž se mnogi ne boste strinjali, a osebno mislim, da ni nobenih "višjih" energij ipd. To so samo uporabljene besede za nekaj, kar pač običajni razum ne zmore razumeti glede na svoje podatkovne vire.  Tudi računalnik ti izpiše "neznan format", če poskušaš odpreti datoteko, ki potrebuje za odpiranje namenski program, a ga nimaš. Z duhovnostjo je temeljni problem v tem, da je postala posel. Vsi prodajajo vse.

:eek: motiš se :eek: JE DANO.... samo takšni ljudje se nikoli ne izpostavljajo ne medijem in ne javnosti ali ocenjevanju ali celo plačilu... pač govorim iz SAMO svojih izkušenj o takšnih ljudeh...(peščica na celem svetu) x?x delujejo...delujejo... in jaz osebno mislim da SO zelo močne "višje" energije... x;)x x:Dx pa spet ni dano vsem Vedeti.... x:Ix x:Dx x:Dx :palec: xDDx

icon1_eek.gif motiš se icon1_eek.gif JE DANO.... samo takšni ljudje se nikoli ne izpostavljajo ne medijem in ne javnosti ali ocenjevanju ali celo plačilu... pač govorim iz SAMO svojih izkušenj o takšnih ljudeh...(peščica na celem svetu) icon1_question.gif delujejo...delujejo... in jaz osebno mislim da SO zelo močne "višje" energije... icon_smile_wink.gif icon_smile_big.gif pa spet ni dano vsem Vedeti.... icon_smile_blush.gif icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif icon1_thumbup.gif icon1_biggrin.gif

Pač imaš svoje mišljenje. Kjer je pomankanje spoznanje, je vera v "višje" energije, "vnebovzete" mojstre ipd. veličastni izrazi. Žal je Univerzum silno banalen. Vse je sestavljeno iz zgolj štirih gibal, v Kabali znanih kot Rešit Ha'Galagim (Prvobitna gibala). Ta gibala niso nič vzvišenega, kajti splet njihovih delovanj so okoli nas. Vsa sodobna znanost temelji na opazovanju posledic delovanja teh gibal. Ampak če izključimo ideje višjih energij in podobnega, potem se moramo soočiti z odgovornostjo. To pa večini najbrž ne diši. namesto, da se soočiš s tegobami, zamahneš z roko in rečeš "karma" ali "božja volja" oz. "višje energije". Enostavno, elegantno in poceni...

Kabalist x8Dx

<{POST_SNAPBACK}>... Vse je sestavljeno iz zgolj štirih gibal, v Kabali znanih kot Rešit Ha'Galagim (Prvobitna gibala). Ta gibala niso nič vzvišenega, kajti splet njihovih delovanj so okoli nas.  Vsa sodobna znanost temelji na opazovanju posledic delovanja teh gibal. ...

- ?

- ?

- ?

- ?

:irs:

*

Morda se kaj povzames v temi kabala (mislim da jo imamo oz. da je prav s takim naslovom).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:o)x kabalist :palec: ali misliš da za šamane obstaja šola šamanstva x:Dx x?x ali misliš da za tiste prave zdravitelje , ki imajo moč(božjo moč) v svojih rokah x;)x obstaja znanje ali šola x?x lahko bi ti še naštevala xrolleyesx pa nima smisla, kajti verjame v ČUDEŽE vedno samo TISTI kateri je nekaj takega doživel, izkusil,spoznal ali se mu pač dogaja.... sem ti rekla , da ni dano vsakomur...Kar se tiče kabal in vnebovzetnih mojstrov...itd... oni SO kar SO in delujejo... ne berejo... znanje je v NJIH.... xDDx x;)x :palec: no pa lp VERUJOČA principesa x;)x xDDx v čudeže x:o)x x^x to je samo moje Mišljenje......in moje izkustvo.... x8Dx

velikokrat mam občutek, da me kdo nazaj drži. pol se pa streznem pa ugotovim, da me NOBEN ne more nazaj držat, razen jz sama.

navezanost.... mi je všeč... sam k zmeri boli k se morš ločit od tiste osebe al pa tud okolja (domotožje). sam na okolje se niti ne navežem tok. na osebe pa preveč.... :cry:

spet se mi je na bolš poslabšal

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...