Skoči na vsebino

Navezanost

jess

Recommended Posts

kaj pa če je samo un k opazuje - sej misli so lahko samostojna enota.....

men se mal čudno zdi , da bi bla dva - da bi bla pa oba isto, pa mi tud nekak ne gre

Saj tega takoj ne ugotoviš. Šele takrat, ko malce utišaš hrup razmišljanja, morebiti opaziš dvojnost človeške zavesti. dejavni svet in seveda mi, kot del tega sveta, smo zasnovani binarno. Ta binarnost je vgrajena v vse duhovne sisteme in skoraj vsi sistemi niti ne poznajo kaj drugega. Jin-jang ipd...Poglejte navezanost. Obstajata dva: Oseba, ki je navezana in objekt, na katerega je navezana... V Kabali se v začetnem delu učenja praktikanti in praktikantke učijo prepoznavanja s pomočjo pozornosti. Sam sem definiral stvar v aksiom: BODI POZOREN IN PREPOZNAJ!

x:)x

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 312
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:vragec:

treba je pogledat na navezanosti tkole:

ja ljudje bozhji, kaj bi pa pochel za osebno duhovno rast, che neb blo navezanosti?

zlomk x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>Saj tega takoj ne ugotoviš. Šele takrat, ko malce utišaš hrup razmišljanja, morebiti opaziš dvojnost človeške zavesti. dejavni svet in seveda mi, kot del tega sveta, smo zasnovani binarno. Ta binarnost je vgrajena v vse duhovne sisteme in skoraj vsi sistemi niti ne poznajo kaj drugega. Jin-jang ipd...Poglejte navezanost. Obstajata dva: Oseba, ki je navezana in objekt, na katerega je navezana... V Kabali se v začetnem delu učenja praktikanti in praktikantke učijo prepoznavanja s pomočjo pozornosti. Sam sem definiral stvar v aksiom: BODI POZOREN IN PREPOZNAJ!

x:)x

:palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zadnjic prebrala, da je glavni razlog, da se rodimo v to kolo življenja, želja in navezanost.

Ker mi zaradi tega razmišljamo takole: to je moja mama, moj oče, moji otroci, moje imetje, moja domovina, moj stol, moj mobitel, moj avto, TO JE MOJA NOGA ... moje, moje, moje ... se zalotite kolikokrat na dan to izrečete? In vse to je navezanost, jaz, moje ... in ta jaz je vsepovsod.

Ampak ce se lotimo razčlenjevanja tega "jaza" in drugo za drugim odstejemo dele svojega zunanjega telesa-lase, oči, roke ... ali je v čemerkoli od tega naštetega vsebovan ta "jaz"?? MA JOK!

Analiziraš vsak posamični del in ugotoviš, da je vse prazno!!

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

<{POST_SNAPBACK}>zadnjic prebrala, da je glavni razlog, da se rodimo v to kolo življenja, želja in navezanost.

Ker mi zaradi  tega razmišljamo takole: to je moja mama, moj oče, moji otroci, moje imetje, moja domovina, moj stol, moj mobitel, moj avto, TO JE MOJA NOGA ... moje, moje, moje ... se zalotite kolikokrat na dan to izrečete? In vse to je navezanost, jaz, moje ... in ta jaz je vsepovsod.

:o|o: :sori: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja itak........čist res. No js tud k pravim moje vem da je to zato k je tak dogovor - moj računalnik, telefon, kitara....sej za osebe velja isto.....za telo lih tko... kot eksistence si ne moreš nič lastit - in tudi zakaj bi si - ni človek čisto nič bolj srečen zarad tega..... xbendx
cosmic dancer

Navezanost!

Ego vsakogar od nas deluje na sistemu jaz-ti(ono,on,...). gre za binarno naravo (kot sem že omenil) dejavnega sveta in seveda tudi ega, ki je proizvod okolja. V Kabali, s katero se ukvarjam, (kajti ostalih šol ne morem komentirati) se praktikant mora naučiti "kako deluje". Prirejen sistem duhovnih vaj Ignacija Loyole in učenje osnov znanja sta kar dober začetek. Ena od vsebin je tudi prepoznavanje navezanosti. Zanimivo je, da ni nekega "zdravljenja" navezanosti, temveč predvsem proučevanje vzrokov navezanosti. Skozi prakso se spreminjajo vsi vidiki zavesti in se ne ukvarjamo s posameznimi stanji. Ne morete verjeti, kakšni rezultati so, a do njih se pride skozi precej dolgotrajen proces. A tako je v realnem svetu... vedno je rezultat odvisen od vložka. Ni bližnjic.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>ni človek čisto nič bolj srečen zarad tega..... xbendx

ravno nasprotno!

vse slabo se je zacelo v prazgodovini, najprej je bilo vse skupno, ni blo moje, tvoje ... pol se je pa en pameten zmislu, da bi to malo podelili in se je prvic pojavilo - TO JE MOJE!

Naprimer v afriki pr enih plemenih je tko, da so familije-mama, ata in otroci potem se na vsake tolk casa moski zamenjajo, gredo v drugo familijo ... ni slabo za moske al pa x:Dx

Neresnično ne obstaja.

<{POST_SNAPBACK}> A tako je v realnem svetu... vedno je rezultat odvisen od vložka. Ni bližnjic.
xyesx :palec:

Zanimivo je, da ni nekega "zdravljenja" navezanosti, temveč predvsem proučevanje vzrokov navezanosti. Skozi prakso se spreminjajo vsi vidiki zavesti

Seveda, tako je tud kje drugje, ze pri preprostem ponavljanju pozitivnih afirmacij, molitvi, meditaciji....

ce se zaves, da se nenehno spreminjas in da se vse spreminja in da jutri ne obstaja, si z danasnjim delovanjem gradis jutrisnji dan. in v tem je vsa umetnost. da si prisoten.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ravno nasprotno!

vse slabo se je zacelo v prazgodovini, najprej je bilo vse skupno, ni blo moje, tvoje ... pol se je pa en pameten zmislu, da bi to malo podelili in se je prvic pojavilo - TO JE MOJE!

Naprimer v afriki pr enih plemenih je tko, da so familije-mama, ata in otroci potem se na vsake tolk casa moski zamenjajo, gredo v drugo familijo ... ni slabo za moske al pa  x:Dx

a za ženske to ni dobro x:Dx x;)x

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}>a za ženske to ni dobro x:Dx  x;)x

pravzaprav sem mislila za moske, ker ne more nic izbirat, vse gre po vrstnem redu ... pa ce naleti na kakega zmaja x:Dx x:Dx kul!! :palec:

za zenske pa tud ne vem kk je, ce dobi kakega cudnega.

Se pa dogaja, ni dolgcas definitivno!

Pa ima enga dobrega, pol mora pa cakat 10 let da se krog obrne, da spet na njega naleti x:Dx he, he, he

Neresnično ne obstaja.

hm, jutri kot tak ne obstaja, ker si vedno pac danes, ko reces jutri, to ni nic, ko pa SI jutri, pa je to ze danes.

bi mroala rect pol morebitni jutri al kaj. x:o)x

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Navezanosti na okolje ali na človeka? Npr. če te to ovira pri uresničevanju tvojega cilja?

<{POST_SNAPBACK}>velikokrat mam občutek, da me kdo nazaj drži. pol se pa streznem pa ugotovim, da me NOBEN ne more nazaj držat, razen jz sama.

navezanost.... mi je všeč... sam k zmeri boli k se morš ločit od tiste osebe al pa tud okolja (domotožje). sam na okolje se niti ne navežem tok. na osebe pa preveč.... :cry:

Jaz sem glih ena taka. Okolje me glih ne interesira velik. V tem smislu, da me sploh ne briga kaj se pri sosedih dogaja (enim je pač to glavno poslanstvo v življenju). Jaz živim svoje življenje in se ne vtikam v druge, zato hočem da se tudi drugi ne v moje. x!x

Sam potem je pa tako, da si pa zaradi tega bolj navezan na osebe okoli sebe. Pa tudi to me je že počasi minilo. xDDx Mislim, da smo navezani na partnerja, ko smo na "frišno" zaljubljeni :2src: , potem pa s časoma to preide v ljubezen in tudi tista pretirana navezanost mine.

Bo pa tudi držalo dejstvo, da če s sabo nimaš kaj početi oz. nimaš kakih hobijev, se bolj navežeš na partnerja ali kako drugo osebo.

Pa še tole bom dodala, da osebe ki so premalo samozavestne, se tudi pretirano navežejo na partnerja.

V sili se človek prelevi v genija.

Yann Martel

<{POST_SNAPBACK}>se pravi skoz si zdaj v tem trenutku, ker drugo ne obstaja

ja, tako. :palec:

... jutri obstaja samo teoreticno, prakticno pa je sam dons.

Picasso

marsa, a si si prebrala tiste izpiske iz knjige zdaj, ko sem ti enkrat poslala? tam je to zlo dobro napisano in razlozeno. Ena boljsih knjig res :palec:

zelo priporocam!!

Neresnično ne obstaja.

Zanimivo - glede na število objav ob tej temi se mi zdi, da smo ljudje navezani na - PISANJE :sori: :vragec:

Hecam se malo x:)x .

Tokom meditacije ipd. o navezanosti odkriješ kar lepo zalogo medsebojnih vezi navezanosti.

ne gre za navezanost na pisanje, pac pa za navezanost na - ODZIV.

HOCEMO ga!

Nocemo v prazno govorit.

HOCEMO CLOVEKA, njegov ODZIV.

Picasso

v glavnem mamo vecina nas na tem podrocju navezanosti se velik za delat :o|o: pisemo o tem pa da si dvigujemo zavest, da se spomnimo na dolocene zadeve ... smo pa resnicno se dalec od tega, seveda odvisno od posameznika, ampak vecina smo tu negde x:px

Ko se v trenutku zalotos kar delas ... pa ti rata smesno vse skupaj x:Dx

ves nekaj delas pa drugo! x:Ix ampak ucimo se, vsak trenutek ... celo zivljenje!

tole je zanimivo, kar sem davno dobila po mailu in se vedno spomnim, ko sem v taki situaciji.

hodim vzdolž ulice.

in padem v globoko luknjo,

ki zija v pločniku.

... zgubljen sem ... brez upanja.

saj nisem nic kriv.

in celo vecnost traja, preden najdem pot ven.

spet grem po isti ulici.

v pločniku zija globoka luknja.

delam se da je ne vidim.

in spet padem vanjo.

ne morem verjet, da sem spet tam

ampak saj nisem nic kriv.

in zopet traja celo vecnost preden pridem ven

spet grem po isti ulici.

v plocniku zija velika luknja,

vidim jo.

in spet padem vanjo ... kar iz navade.

takrat imam oči odprte,

vem kje sem,

zdaj vem, da sem sam kriv.

nemudoma pridem iz nje.

spet grem po isti ulici.

v pločniku zija globoka luknja

in jaz se ji izognem.

zdaj hodim po drugi ulici.

navezanost na pisanje na forumu? odvisno od posameznika, en pride gor, da si izprazni duso, en da se sprosti, en ker nima kaj delat, en ker je osamljen, en ker ma prjatle tle gor, en ker se lahk fajta, en rabi pozornost, en pa najbrz ker je odvisen od tega ... vsak zase najbolj ve. x:px x:Dx

Neresnično ne obstaja.

Navezanost na forum... Prej bi lahko rekli, da gre za delovanje znotraj temeljnih bivanjskih motivov (preživetje, igre, doživetje, položaj). Pisanje je ena vrste igre, tudi doživljanje in tudi utrjevanje položaja v družbi. Stvar je kar zanimiva, ako se globlje razmisli...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...