vanessa 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 caw! jst sm pa nova tuki. pa sej to ni vazn... u glavnm prosm ce bi mi loh gdo napisu, kaj astrologija sploh je, tko bl "znanstveno"! k morm to predstavt za referat!!!hvala vm! lp, vanessa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 vanessa hojla.... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 Aakhut, ti pa si ji odgovoru na vprašanje! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 Tko bl "znanstveno", hehe, je to okultna veda ki temelji na neutemeljenih prepričanjih o medsebojni povezavi med dogajanji na nebu in dogajanji na zemlji..... hehe, ampak ta odgovor dam roko v ogenj, da ni pravi, čeprav je dokaj uradno znanstven... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 Aakhut, ti pa si ji odgovoru na vprašanje! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 Zivjo Vanessa! Glej - astrologija je kraljica znanosti, po krivici zapostavljana veda... prevec kompleksna, da bi jo spravili v nek povrsen okvir.Svetujem da ce si se odlocila za tak referat, najdes v knjiznicah in na netu kar je moznega o tem predmetu - kot se lotevamo vseh stvari, ki jih hocemo obravnavati na tak nacin.Brez zveze, da ti jaz zdaj totalno nalozim, ker bo pac to moj referat in ne tvoj...Ti se moras v to poglobiti, nekoliko analizirati, in sama potegniti sintezo, kaj bi to zdaj bilo.Ob tem si kot receno pomagaj z vsemi moznimi materiali.Ne prepisuj - zares se poglobi v to... Raziskuj - saj to je del posla, projekta, naloge, whatever...Ce vidis citat, kjer je res fino povedano, ga navedi, vendar navedi tudi vir.Naredi tako - daj najvec od sebe.Pa bo kul referat. Sicer pa je astrologija veda, ki se ukvarja z nebesnimi telesi in njihovim vplivom na ljudi (zivali, dogodke, svetovne pojave)... Kot sem rekla, kraljica znanosti - ceprav se mnogi na vso moc otepajo tega, da bi jo opredelili med znanstvene vede...Vse zivo, cesar mnogi sploh ne vejo, pa se naslanja na astrolosko izrocilo, vkljucno z dnevi v tednu... Zelim ti, da bi pripravila cimbolj kvaliteten referat, za katerega ti zelim tudi, da bos rekla: Glej glej, to sem jaz pripravila. Sama. Tu in tu bi morda bila lahko boljsa, a pravzaprav je kar dober referatek (in zdaj o tem tudi nekaj vem, kar mi bo morda se kdaj koristilo, ce pa mi tudi ne bo, pa ni nic narobe z razsirjanjem obzorja)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 Marša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 Joj jaz sem tudi naredil en dober referat na tole pred tremi leti hehe, ka je bil dober, vsi poslušali (kar se ko je govorila učiteljica nikoli ni zgodilo) hehe, pa to, od takrat naprej sem bil razredni vedeževalec........ hehe, če bi ga mel še na disku (pa sem parkrat formatiral, potem pa celo disk zamenjal) bi ti ga poslal, ampak ja tam sem zelo lepo napisal kaj je astrologija..... najbrž tolk dobro da se bojim še enkrat kerbi bilo slabše, ampak res poglej si v knjižnico vsak avtor ki kaj da nase začne tako kot marsa, Astrologija je kraljica znanosti.... ne moreš falit s tem pa še res je, zato ker je ohranila bistvo znanosti to je filozofijo, vsaj v nekaterih pogledih (če sodim po intruderju, je to že far out).... hehe Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 25. julij 2005 Prijavi Deli 25. julij 2005 Zivjo!Bern me je dodobra sprovociral- celo pogledala sem, ce je tema ze odprta...Res je, se sanja se mi ne, kaj je delo astrologa..Vidim pa, da se tema nekako ni razvila in me zanima zakaj?Kaj je delo astrologa? Secirati aspekte, jamrati nad tranziti..? Svobodna volja je premosorazmerna s samozavedanjem. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Pa reciva še malo drugače o tem. Če malo spustimo stvar na tla, je astrologija neke vrste kažipot, ki ti prav pride, ko ga rabiš, ali pa - še raje uporabljam tole primerjavo - neke vrste šifrant. Podobno kot Braillova pisava - meni se je sanja, kaj tiste pikce pomenijo, ampak nekateri z njimi preberejo tudi Vojno in mir, česar sicer ne bi mogli ... Ali pa ona dva, ki vsak na svoji ladji mahata z zastavicami, da jima roke padeta iz ram - ne vemo, za kaj gre, toda ONADVA zelo dobro vesta, kaj to pomeni. Astrologija ima še eno prednost. Za razliko od vseh ostalih ved je astrologija edina, ki povezuje dve dimenziji, prostor in čas. Velika stvar. Kot taka lahko odgovori, katera je kvaliteta nekega trenutka. In potem najdemo odgovor na vprašanje ali pa primeren trenutek za neko akcijo. Ali pa vemo, s kom imamo posla. Kakšen je naš partner, sodelavec, prijatelj. Kakšne možnosti ima moj otrok ali pa zakaj je tako hudičevo raztresen. Na primer. Recimo, dobro je tudi, da vem, kdo je tisti, ki ga brijem vsako jutro. In še veliko tega. Se pravi, astrologija nam daje odgovore. Samo čas si moramo vzeti zanjo. Ker vse je zapisano, le najti moramo znati. Enako kot slepi znajo brati Vojno in mir. Takole nekako. In delo astrologa je predvsem odgrinjati tistim, ki jih to zanima (tudi sebi samemu, seveda) tančice z vprašanj, katerih odgovori se zdijo zelo daleč, pa v resnici niso. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Olala..Bern, to si pa zelo lepo napisal... Se ti zdi, da je dovolj samo natancno vedeti?Je vedeti dovolj? Meni ni. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Astrologija je tisto nekaj več. Najbolj očitno je, ko pride polna Luna. Manjša od našega planeta, a tako močno smo z njo povezani. Vpliv nebesnih teles na ljudi. Ko te ljudje zanimajo na drugačen način. Lažje jih razumeš. Vidiš njihove neizživete potenciale, veš kaj ga osrečuje, kaj mu veliko pomeni... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Olala..Bern, to si pa zelo lepo napisal... Se ti zdi, da je dovolj samo natancno vedeti?Je vedeti dovolj? Meni ni.To je pa kar široko vprašanje, se strinjam. Vsak to dojema drugače. Kar je čisto v redu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 [Kot taka lahko odgovori, katera je kvaliteta nekega trenutka. In potem najdemo odgovor na vprašanje ali pa primeren trenutek za neko akcijo. Ali pa vemo, s kom imamo posla. Kakšen je naš partner, sodelavec, prijatelj. Kakšne možnosti ima moj otrok ali pa zakaj je tako hudičevo raztresen. Na primer. Recimo, dobro je tudi, da vem, kdo je tisti, ki ga brijem vsako jutro. In še veliko tega. Se pravi, astrologija nam daje odgovore. Samo čas si moramo vzeti zanjo. Ker vse je zapisano, le najti moramo znati. Enako kot slepi znajo brati Vojno in mir. Bern zanima me, kako ti stranki recimo poveš, kakšen je njen partner. Moja kolegica je pisala znanemu črnogorskemu astrologu in da ti vidiš kaj ji je napisal za njenega moža. Padeš dol. Recimo glede na njegovo konjukcijo plutona in venere v 9 hiši je napisal, da se bo bajno zaljubil v mlajšo žensko in verjetno bo to Asvstrijka ( mogoče zaradi te konjukcije v vagi). Prav preveč direktno taka interpretacija karte človeka obremeni. Kaj ti misliš o tem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Pluton k.Venera v Tehtnici v 9.h mislim, da vem, za katerega cg astrologa grenapisal je knjigo v navdihu v zelo kratkem času (Beskrajna astrosimbolika)ob interpretaciji vidi razne slike in tudi ta njegova knjiga je v enakem stilu Recimo Merkur v Vodnarju-mlad fant na poti v šolo se odloči, da bo danes počel nekaj povsem po svoje ali Luna v Kozorogu - nad kamnito trdnjavo v hladni temni noči skovika sova ali Venera v Strelcu - mlada gospodična zatopljena v knjigo se je zaljubila v profesorja......nekako tako gre, če se prav spomnim Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pluton k.Venera v Tehtnici v 9.h mislim, da vem, za katerega cg astrologa grenapisal je knjigo v navdihu v zelo kratkem času (Beskrajna astrosimbolika)ob interpretaciji vidi razne slike in tudi ta njegova knjiga je v enakem stilu Recimo Merkur v Vodnarju-mlad fant na poti v šolo se odloči, da bo danes počel nekaj povsem po svoje ali Luna v Kozorogu - nad kamnito trdnjavo v hladni temni noči skovika sova ali Venera v Strelcu - mlada gospodična zatopljena v knjigo se je zaljubila v profesorja......nekako tako gre, če se prav spomnim Ja Stankaa, verjetno misliva istega, res vidi razne slike, ampak prestrašil jih je pa orenk. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Neverjetno, da se dajo tako prestrašiti. Ni vsaka Tehtnica povezana z Avstrijo. Ali recimo, 28.stopinja Dvojčka bi naj bilo mesto New York in kadarkoli smo imeli to stopinjo je poudaril astrolog New York, kar nima smisla... Poskusi razložiti, da je precej ujet v svoj način videnja in zelo ozko naniza slike, ki simbolizirajo planet. In povej, da ga ne bo nihče prisilil v to, če noče... Daj povej kaj vse je lahko Pluton Venera v 9., sama ji razloži razne pomenenpr.od ene izjemne strasti v tujini v nevarnih okoliščinah, do tega, da ti je namenjena ljubezen, ki sega iz prejšnjih življenj in še v bodoča, ali recimo, doživiš neko fatalno privlačnost, telepatsko ljubezen, študij hipnoze, kaže tudi na to, da si kdaj sam prekinil lj.razmerje, kar se je izkazalo za prav... a zelo dobrodošel bi bil še kak dober aspekt, ki bi pomagal Veneri... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 No, tisti cg astrolog seveda ni povedal vsega, anede. Samo MALO se je odpulil, samo malo ... Ker drugače bi moral reči, da se ta človek pravzaprav sploh ne bo zaljubil vanjo, ampak bo z njo samo noro seksal, to pa zato, da bi ji pomagal popolniti čustveno praznino (=Tehtnica), ker njen mož na morju ne bo mogel priti do viagre, SEBI pa bo nekoliko popolnil finančno praznino (tudi Vaga), ker bo ženska colala del njegovih počitnic, ker bi drugače njegova deca ostala brez sladoleda (težavni aspekti Venere). Je pa problem tudi v sladoledu, ki bo morda zastrupljen, zato naj pazi, PRI KOM ga bo kupil deci. Ampak to še ni vse, aspekt Venere in Plutona govori tudi o tem, da mu bo ta Avstrijka prinesla eno rahlo vnetje, ki bo spočetka izgledalo zaskrbljujoče, zato se bo moral malo izmikati ženi, kar mu bo spet prineslo nekaj težav bla bla bla bla bla bla ... Vidiš? Kar gre, anede? Šala, šala, to je bla sam šala. Ampak enim je ta šala resna stvar, jebenti. Drugi jo pa dobro zaračunajo, jebenti. Isto kot v onem štosu, ko je cigan za hec ženi roko odsekal, ta je pa hec preveč resno vzela pa je šla izkrvavet ... Sicer pa je astrologija kar precej turobna stvar, murje nekega iskanja pa listanja po efemeridah pa primerjanja pa tuhtanja al sem na pravi poti al ne. In ko te ženska vpraša "al me vara al me ne vara", ni prijetno. Najlepše bi bilo, da ženska vpraša, al bo moja hčera napravla faks, pa da ji lepo rečeš, aha, gospa, v dveh letih je videt, da ga bo, pa ona prav, ja, kako je pa to mogoče, saj ga bo zdele šele vpisala, pa praviš, ne skrbte gospa, vse se bo dobro končalo, potem je pa celo res tako. A ne bi bilo lepo? Bi, samo v resnici ni čisto tako. Pogosto. Ampak zanimivo pa je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Ampak enim je ta šala resna stvar, jebenti. Drugi jo pa dobro zaračunajo, jebenti. Najlepše bi bilo, da ženska vpraša, al bo moja hčera napravla faks, pa da ji lepo rečeš, aha, gospa, v dveh letih je videt, da ga bo, pa ona prav, ja, kako je pa to mogoče, saj ga bo zdele šele vpisala, pa praviš, ne skrbte gospa, vse se bo dobro končalo, potem je pa celo res tako. A ne bi bilo lepo? Ja Bern in Stanka se strinjam z vama. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 A lahko še jaz dodam malo? Pred 3. mesci sem tudi sama šla k astrologinji, ki se mi je zdela dobra - poslušala sem, kaj je govorila sošolki (snemali sta pogovor na kaseto), pa se mi je zdelo, da je dobra, da obvlada. Ko pa sve se dobila in mi je pokazala mojo karto, so vrhovi hiš bili premaknjeni za 10 stopinj v nasprotni smeri urinega kazalca, se pravi ženska ni vedela, kdaj točno smo pri nas začeli z letnim časom! Stokrat sem ji rekla, da se je zmotila. Potem pa je vseeno upoštevala njeno karto. Bljak. Čez teden sem jo poklicala, popravila je karto in končno videla, da so stvari prercej drugačne, saj ni vseeno, če je MC v Devici ali Tehtnici. Poleg tega, ko sem pozneje poslušala kaseto, da sem si vse izpisala na liste, je kar nekaj stvari večkrat ponovila. Jaz budalo pa sem plačala. Saj ne rečem, ženska je dobra, a tehnična plat je zanič! Potem pa se dogajajo napake! Kje pa naj pridem do dobrega astrologa, če nikogar ne poznam. Kar nekaj je sicer oseb na forumu, ki mi je všeč njihov način interpretiranja, ampak kaj pa jaz vem, če delajo to za denar? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ker drugače bi moral reči, da se ta človek pravzaprav sploh ne bo zaljubil vanjo, ampak bo z njo samo noro seksal, to pa zato, da bi ji pomagal popolniti čustveno praznino (=Tehtnica), ker njen mož na morju ne bo mogel priti do viagre, SEBI pa bo nekoliko popolnil finančno praznino (tudi Vaga), ker bo ženska colala del njegovih počitnic, ker bi drugače njegova deca ostala brez sladoleda (težavni aspekti Venere). Je pa problem tudi v sladoledu, ki bo morda zastrupljen, zato naj pazi, PRI KOM ga bo kupil deci. Ampak to še ni vse, aspekt Venere in Plutona govori tudi o tem, da mu bo ta Avstrijka prinesla eno rahlo vnetje, ki bo spočetka izgledalo zaskrbljujoče, zato se bo moral malo izmikati ženi, kar mu bo spet prineslo nekaj težav bla bla bla bla bla bla ... Take zgodbe so mi lušne. Ampak takrat, ko jih slišim za nazaj. Da bi komu to prejo razpredla za prihodnost. Hvala lepa. Povem obliko energije: močna neobvladljiva strast, možnost zastrupitve, spolne bolezni... češ takrat malo bolj "na previdno" glede tega. Super primerček za ta aspekt. Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 28. julij 2005 Prijavi Deli 28. julij 2005 Povem obliko energije: močna neobvladljiva strast, možnost zastrupitve, spolne bolezni... češ takrat malo bolj "na previdno" glede tega. Ja Stanka imaš prav, astrologija ni šloganje, energije so pod določenimi tranziti take in take in tudi od nas, od naše volje odvisno, kako reagiramo. Včasih so astrologe upoštevali prav zato, da se določeni aspekti niso zgodili. Danes je pa očitno dober astrolog tisti, ki ti reče, zgodilo se bo to in to in se tisto res zgodi. Bistvo je, da energije ozavestiš in večkrat prebrodiš tudi težje aspekte. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 Kar se tega tiče, nas je kar nekaj v zadnjem času pisalo o Vodnarjevi dobi, ki seveda ne prinaša samo dobrih stvari. Nestrpnost in pa izgledne možnosti, da informacijo dobimo v hipu, oddaljujejo človeka od tega, da bi si zase vzel nekoliko več časa. Kaj vse to prinese s seboj, pa lahko vidimo na različnih koncih, anede? :xx!: Sicer pa je znana stara trditev, da vsakdo najde pravega astrologa, kadar je za to pravi čas. In šlogarja tudi. In če je pisano tako, bo tak človek odšel k tistemu, ki mu bo napravil škodo. Je že tako. Samo mi ne bi radi, da bi res bilo tako. Ker nimamo pojma o stvari ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 Ah, če smo že pri vprašanju, kaj je astrologija, potem bom napisal citat, ki mi je prišel v roke poleti, in sicer ga je napisal Nick Campion, o katerem ne bi govoril veliko, kdo je. V "novičniku" (newsletter) Transit, letošnja številka 3, je pisal o tem, da je londonski The Guardian objavil članek o biodinamičnem kmetovanju, ki seveda temelji na lunarnih ciklih. Čar je v tem, da je The Guardian do astrologije tradicionalno izredno odklonilen. Campion je o tem odnosu časopisa napisal naslednje: "... the newspaper's overall worldview, which is that astrology is a superstituous anachronism which should have died out by now". Prosto po Bernu je časnikov splošen pogled, da je "astrologija nek vraževeren anahronizem, za katerega bi bilo bolje, če bi že izumrl". Da vemo, s čim imamo posla, anede ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.