oona 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 Astrologija je veda o planetih in zvezdah,o njihovih vplivih na ljudi na Zemlji, o naravnih pojavih... Astrologija je edino znanstveno sredstvo za predvidevanje usode. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 No, čeprav sem kar že dolgoletni astrolog, pa se tega ne bi upal kje objaviti. Znanost lahko - glede na merila, ki jih je sprejela skozi stoletja - "znanstvenost" astrologije povozi kadarkoli in za malo malico. Ker empirika osmih tisočev let ne odteha dosti. Dokazov pa ni, samo prakse je murje. Znanost namreč zahteva ponovljivost, ta pa pri astrologiji ni mogoča. Torej bo kar bolje, da si astrologi dovolimo zmerjati svojega konjička, da je kvaziznanost ali psevdoznanost. Znanost namreč - po današnjih merilih - prav gotovo ni. Tako imamo mir pred vsemi. Kajti zakaj pa bi to MORALA biti znanost, če nam taka etiketa čisto ničesar ne prinese, delamo in uživamo pa lahko vseeno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 za moje pojme je astrologija bolj vera kot veda..krneki v glavnem..veda, ji pravijo nekateri, ki pa je zrastla skoraj iz nic, brez trdnih temeljev, na podlagi naivnosti folka.. nisem nek oskogled kot sedaj mnogi kdo mislijo, verjmem namrec, da planeti vplivajo na nas, podobno kot vpliva luna z gravitacijo na plimovanje lahko vpliva tudi na nas, poleg tega so tu se druga telesa in neznana polja le teh, ki lahko vplivajo na nas..pa verjetno lahko tui postavitev planetov ob rojstu nekaj pove o clovekovi usodi, navadah in vsem tem..to mi je vse razumljivo in ne samo to.. celo verjamem v to...ampak podobno kot psihologija, ki ti naredi diagnozo(ki pa je samo potencialna ne pa realna) na podlagi tega, v kaksnem okolju si se rodil, kakse sorodnike in prijatelje imas, kaksne izkusnje z njimi, kaksno je tvoje obnasanje ipd..enako dela astrologija diagnozo na podlagi zvezd..oboje lahko pomaga razumet dolocene stvari, ampak ce se prevec ozkogledno zapicis v to, je za moje pojme lahko samo slabo! ker se z dalec ne da vsega razlozit z astrologijo.. po moje se je te "vede" domislil kaksen pameten astronom, ki pa je imel tudi smisel za psihologijo.. je opazoval polozaj planetov, okolice, ljudi in oboje povezal, ceš prvo vpliva na drugo, poleg tega so zvezde v casih veljale za bogove in bog velja tudi kot nekaj absolutnega, kar nam lahko doloca vsodo..zdej cesi malo pameten ni tezko naredi 1+1.. ok lepo in praw.. toda meni se to zdi prevec naivno.. brez nikakrsne podlage, dokaza... prazno besedicenje, napisano tako, da se lahko vsak najde v tistih besedah, v tistih pojmih, ki jih ima vsak clovek tako ali drugace v sebi, samo izpostavit oz zavedat se jih treba in ravno to dela strologija. na silo izpostavlja, doloca, deli in razmesca, aspekte cloveske duse, ki jih ima vsak v sebi, v posamezne skupine in pol v te skpine umesca ludi na podlagi rojstnega dneva...jaz osebno se lahko uzivim v vsako znamenje...ce se podrudis uporabit domislijo..ce dovolj dobro opazujes, lahko tudi ti to opazis..in celo vidis da se ti dogajajo stvari ki ne spadajo pod tovje znamenje...JAH seveda ke bumbar.. podznamenja, aspekti, hise...haha..za moej pojme so to samo IZGOVORI, za to da lahko astroligija prezivi, za to da naivnezi verjamejo naprej in dobijo odgovor na njihovo vrpasanje. astrolgija je kot neka mesanica med astronimijo, filozfijo in psihologijo.. prazno besedicenje oz all talking say nothing oz all talking but know nothing varjanta..ki se izgovarja na telesna znamenja. jaka muda. bull shit za moje pojme..premalo znanstvena.. prevec zavira cloveski razvoj..ne mislim materialnega ampa PSIHICNEGA, dusevenga. je pa dobra ko si v kurcu, da ti da malo optimizma, ampak za nic drugega, kakrsno koli izrabljanje le ta lahko vodi v hudo odvisnost in posledica tega je, da slepo verjames v njo in namesto, da ti zivis svoj lajf in ga opazujes objektivno, opazujes neke zvezde in zvezde zivijo namesto tebe.. VIJA. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> jaka muda. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>......Ker empirika osmih tisočev let ne odteha dosti. Dokazov pa ni, samo prakse je murje. Znanost namreč zahteva ponovljivost, ta pa pri astrologiji ni mogoča. ... Kajti zakaj pa bi to MORALA biti znanost, če nam taka etiketa čisto ničesar ne prinese, delamo in uživamo pa lahko vseeno. :palec: * sicer je pa o tem TOOOLK tem da je za znort.Tud zato z moje strani le ta odziv. tako so tu tud vecne debate o tem, ali astrologija dela ali ne (tema 'ali astrologija dela?), teme o gauquelinu in druge podobne teme (da sem celo zdruzila vse teme v temi z naslovom 'za astroskeptike' - pa je iskalnik zdaj ne najde, ker smo selili forum, pa se je ocitno nekaj pobrkalo, ker je iskal druge naslove, ocitno)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vidim pa, da se tema nekako ni razvila in me zanima zakaj?zato ker je na tem forumu, kot receno, ohoho tem o tem.pa ne mors povsod in vedno uletet, govort skoz istega. veliko bolj tekoce debate in socne so v temi ali astrologija dela in v drugih podobnih temah* *Vse teme, ki so naslovljene z 'Astrologija'. (*obstajajo pa tudi druge, prav o tem, pa so bile naslovljene drugace)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>za moje pojme je astrologija bolj vera kot veda..krneki v glavnem..veda, ji pravijo nekateri, ki pa je zrastla skoraj iz nic, brez trdnih temeljev, na podlagi naivnosti folka.. nisem nek oskogled kot sedaj mnogi kdo mislijo, verjmem namrec, da planeti vplivajo na nas, podobno kot vpliva luna z gravitacijo na plimovanje lahko vpliva tudi na nas, poleg tega so tu se druga telesa in neznana polja le teh, ki lahko vplivajo na nas..pa verjetno lahko tui postavitev planetov ob rojstu nekaj pove o clovekovi usodi, navadah in vsem tem..to mi je vse razumljivo in ne samo to.. celo verjamem v to...ampak podobno kot psihologija, ki ti naredi diagnozo(ki pa je samo potencialna ne pa realna) na podlagi tega, v kaksnem okolju si se rodil, kakse sorodnike in prijatelje imas, kaksne izkusnje z njimi, kaksno je tvoje obnasanje ipd..enako dela astrologija diagnozo na podlagi zvezd..oboje lahko pomaga razumet dolocene stvari, ampak ce se prevec ozkogledno zapicis v to, je za moje pojme lahko samo slabo! ker se z dalec ne da vsega razlozit z astrologijo.. po moje se je te "vede" domislil kaksen pameten astronom, ki pa je imel tudi smisel za psihologijo.. je opazoval polozaj planetov, okolice, ljudi in oboje povezal, ceš prvo vpliva na drugo, poleg tega so zvezde v casih veljale za bogove in bog velja tudi kot nekaj absolutnega, kar nam lahko doloca vsodo..zdej cesi malo pameten ni tezko naredi 1+1.. ok lepo in praw.. toda meni se to zdi prevec naivno.. brez nikakrsne podlage, dokaza... prazno besedicenje, napisano tako, da se lahko vsak najde v tistih besedah, v tistih pojmih, ki jih ima vsak clovek tako ali drugace v sebi, samo izpostavit oz zavedat se jih treba in ravno to dela strologija. na silo izpostavlja, doloca, deli in razmesca, aspekte cloveske duse, ki jih ima vsak v sebi, v posamezne skupine in pol v te skpine umesca ludi na podlagi rojstnega dneva...jaz osebno se lahko uzivim v vsako znamenje...ce se podrudis uporabit domislijo..ce dovolj dobro opazujes, lahko tudi ti to opazis..in celo vidis da se ti dogajajo stvari ki ne spadajo pod tovje znamenje...JAH seveda ke bumbar.. podznamenja, aspekti, hise...haha..za moej pojme so to samo IZGOVORI, za to da lahko astroligija prezivi, za to da naivnezi verjamejo naprej in dobijo odgovor na njihovo vrpasanje. astrolgija je kot neka mesanica med astronimijo, filozfijo in psihologijo.. prazno besedicenje oz all talking say nothing oz all talking but know nothing varjanta..ki se izgovarja na telesna znamenja. jaka muda. bull shit za moje pojme..premalo znanstvena.. prevec zavira cloveski razvoj..ne mislim materialnega ampa PSIHICNEGA, dusevenga. je pa dobra ko si v kurcu, da ti da malo optimizma, ampak za nic drugega, kakrsno koli izrabljanje le ta lahko vodi v hudo odvisnost in posledica tega je, da slepo verjames v njo in namesto, da ti zivis svoj lajf in ga opazujes objektivno, opazujes neke zvezde in zvezde zivijo namesto tebe.. VIJA.Bravo, govornik! (V špirit z njim, da bodo še kasnejši rodovi videli, kakšen je bil...) V ne kaj dosti velikem tekstu je napisano dovolj gluposti, da si to prav moram shraniti. Zelo dober izkaz o tem, da 1. nimaš pojma o stvari, 2. da se ti ne da niti misliti in 3. da se ti v ustih nabira preveč sline in si komaj našel pravo temo, kjer boš to lahko izpljunil. Ker če bi vsaj za hip pomislil na to, KDAJ IN ZAKAJ se je astrologija začela, se ti tole prav gotovo ne bi zapisalo. Ker bi bilo očitno, da o človeku kaj veš. Ker to je neločljivo povezano. Pa nisi pomislil. Ker te to ne zanima. Pljuvaš pa vseeno. Poišči pljuvalnik še kje drugje. Se vsaj ne boš smešil tule. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Zanimivo se mi zdi astroloska utemeljitev Donne Cunninghan na temo zakaj astrologija ni znanost. Planet astrologije je uran, med drugim planet excentrikov. Ce bi hotela astrologija postati znanost, bi bilo potrebno najprej doseci eno homogenost vede, kajti dandanes ma vsak astrolog svoje finte. In ker so astrologi (poteneten uran)povecini ekscentriki, bo vsak seveda lepo vztrajal pri svojem in astrologija bo lepo se naprej umetnost... Neki podobnega kokr taX, ko so hotli da bi bodybuilding postal olimpijski sport, pa so v prehodnem obdobju opravljali doping teste in seveda so bili vsi pozitivni... potem je pa Juan Antonio Samaranch vprasal Joea Weiderja: Pa kaj ne morte met teh fantov pod kontrolo??Weider je pa odgovoril: Zal ne, to niso teamski igralci, ce bi ti fantje igrali nogomet, ne bi nobeden podajal... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Ejga Samson23, tut vsak kuhar ma svoje finte - ne ti men' ... Izgleda, da je tukaj nekaj užaloščenih, ker astrologija ni priznana kot znanost. K sreči sem imel priliko spoznati par tipov in tipk, ki se jim gladko žvižga za to. In na svetovnih srečanjih imajo kaj povedati in ljudje (pa ne samo posamezniki, da smo si na jasnem) so jim pripravljeni prisluhniti in jim delo celo pošteno plačati, pa če je znanost ali ne. Orenk škoda energije. Meni bi bilo neprimerno ljubše, če bi država sprejela zakon, po katerem bi lahko delali alternativni zdravilci, kot pa da bi priznali astrologijo. Več haska bi bilo. Kar pa se "svojih fint" tiče, je bila pa včeraj pri meni ena gospa, ki je bila pred kratkim pri nekem drugem astrologu (ne vem, pri katerem, pa tudi silil nisem vanjo, da bi izvedel), in ko sem ji povedal SVOJE videnje NJENIH vzorcev, ki jo bašejo, ni mogla zapreti ust. "Oni mi je pa samo o planetih pa hišah govoril ..." Je rekla. Ahm, saj sem jaz tudi. Samo malo drugače verjetno. Njej je "švedsko jedno", na koliko stopinj ima Saturna, ji pa veliko pomeni vedeti, kako naj se s tem Saturnom spoprime. Recimo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 evo ga... o tem sem govoru... sami excentriki... ... joke Jah saj mas prav...delno... dolocene stvari vsekakor spadajo v domeno zacimb... mnogo pa tudi ne... npr. fizicne lastnosti znamenj (clovek poslusa tebe...dvojcka so najmanjse znamenje, clovek bere stojanovica... dvojcka najvecje znamenje...) in tako nekdo, ki se uci astrologijo izgubi vero vanjo, kljub najboljsim namenom...Pa ce uporabim analogijo z kuhanjem... seveda vsak kuhar uporablja zacimbe po lastni presoji... samo vsak kuhar ve kaj je zrezek in nobeden ga ne bo sel peci 13 ur... astrologi se v osnovnih stvareh ne strinjajo... to je problem... in tukaj mislim, da bi blo fajn reci bobu bob.Ce bi to dosegli bi astrologija lahko bila znanost... saj je ogromno znanosti takih, katerih predmet proucevanja je unikaten in neponovljiv po precej parametrih (vse druzboslovne)... pa se jo vseeno da vsaj do neke mere opredeliti... ampak ti kot kemik verjetno gledas na znanost veliko bolj ekzaktno... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 ... ampak ti kot kemik verjetno gledas na znanost veliko bolj ekzaktno...Niti ne, sem pa srečal par takih, ki so grozno zapeli v to in bi si dali tudi koleno vrtat, da astrologije še blizu ne bi bilo. Pa ne samo pri nas. To o dokazljivosti in eksaktnosti sem se bolj naučil od njih. Ker je fora, da v taki debati vnaprej zbiješ kak argument, ki ga imajo v zalogi oni, Takrat mi pa malo ven tolče. Hehe. ************ Aha, kar se višine Dvojčkov tiče, je pa res hec. V literaturi je najti oboje - in da je to drobno znamenje in da so zelo visoki. Prvič sem to slednje zasledil pri M&McE, ko sta opisovali Gregoryja Pecka ali Cary Granta, ne spomnim se točno, koga od njiju. Kao tipičnega. Sem pa malo skeptičen. Čisto mormalno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astrotalisman 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 . bull shit za moje pojme..premalo znanstvena.. prevec zavira cloveski razvoj..ne mislim materialnega ampa PSIHICNEGA, dusevenga. je pa dobra ko si v kurcu, da ti da malo optimizma, ampak za nic drugega, kakrsno koli izrabljanje le ta lahko vodi v hudo odvisnost in posledica tega je, da slepo verjames v njo in namesto, da ti zivis svoj lajf in ga opazujes objektivno, opazujes neke zvezde in zvezde zivijo namesto tebe.. VIJA. No in ko boš enkrat brez optimizma, si malo oglej, kaj in kako je James Brockbank napisal v svojem eseju o astrologiji. Na strokoven način je odgovoril na napade velikega skeptika glede astrologije, Geofreya Deana. Ta Dean je najprej astrologijo razrezal kot meso za zrezke, nato jo je pa še "sfaširal" - podobno kot ti, le da bolj prefinjeno.Brockbank je nitke povezal nazaj v celoto in tako kot se šika Deanu razložil v čem je čar astrologije. Seveda ni vse zlato, kar se sveti, vendar je astrologija dovolj svetla, da je zlepa ne moreš zatemniti.Torej, če boš utegnil, poglej na stran [url=http://www.astrozero.co.ukVeliko veselja z branjem ti želim Citiraj Reges subjacent legibus stellarum - kralji so podrejeni vladavini zvezd! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>... Ta Dean je najprej astrologijo razrezal kot meso za zrezke, nato jo je pa še "sfaširal" - podobno kot ti, le da bolj prefinjeno.Brockbank je nitke povezal nazaj v celoto in tako kot se šika Deanu razložil v čem je čar astrologije. Seveda ni vse zlato, kar se sveti, vendar je astrologija dovolj svetla, da je zlepa ne moreš zatemniti.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>No, čeprav sem kar že dolgoletni astrolog, pa se tega ne bi upal kje objaviti. Znanost lahko - glede na merila, ki jih je sprejela skozi stoletja - "znanstvenost" astrologije povozi kadarkoli in za malo malico. Ker empirika osmih tisočev let ne odteha dosti. Dokazov pa ni, samo prakse je murje. Znanost namreč zahteva ponovljivost, ta pa pri astrologiji ni mogoča. Torej bo kar bolje, da si astrologi dovolimo zmerjati svojega konjička, da je kvaziznanost ali psevdoznanost. Znanost namreč - po današnjih merilih - prav gotovo ni. Tako imamo mir pred vsemi. Kajti zakaj pa bi to MORALA biti znanost, če nam taka etiketa čisto ničesar ne prinese, delamo in uživamo pa lahko vseeno. Pravzaprav bi mi moralo biti hudo, da si "že dolgoletni astrolog" ne upa napisati , da je astrologija veda, pa mi ni (hudo namreč). Svoje mnenje sem podala kot mnenje na odprto temo, kaj astrologija je. ASTROLOGIJA JE ZAME VEDA, ZNANOST če hočeš. Da pa dolgoletni astrolog primerja astrologijo z kvaziznanostjo, mi pa ni čisto jasno. Samo, kot sem rekla, mnenje sem napisala zaradi vprašanja, ne zaradi tebe. In kljub vsemu modrovanju se nisi izjasnil kaj astrologija je. Pravzaprav me niti ne zanima. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 Ne vem, zakaj se jeziš. "Kvaziznanost" oziroma točneje "psevdoznanost" je izraz iz Leksikona CZ. Nič novega. Malo više tu gori sem napisal citat velike astrološke avtoritete Nicka Campiona o mnenju uglednega angleškega časnika The Guardian o astrologiji. Imajo pač svoje mnenje, ki astrologiji ni naklonjeno, mnenje pa je le. NC se iz tega dela norca, jaz tudi. Astronomi za astrologijo slišati ne smejo. Ni moja ideja, krivda tudi ne. En možak je pred leti v Delo napisal feljton v nekaj nadaljevanjih, ki je astrologijo razcefral. Imam doma spravljeno. Hudoooo, bi rekla današnja mladina. Ni bilo odziva. "Psi lajajo, ..." Čisto v redu. Astrologija gre naprej. In zakaj se zdaj jeziš ti? Če smatraš, da je astrologija veda, sva na istem, saj jaz mislim enako, spora tu ni. Razlika je v tem, da ti to trdiš, jaz pa o tem raje ne govorim, ker je brez veze provocirati tiste, ki bi jih to lahko motilo. Pa še vedno sva na isti strani. Čemu torej (spet) jeza? Pa ne menda alergija? In konec koncev, tako zagovornik kot teoretik (pa še kaj) astrologije sem vsaj toliko kot ti. Kaj šele da bi bil proti njej. Samo realen sem glede tega - in delam naprej. Še ti daj, tako kot doslej, pa bo vse v redu. In za spor sploh ne bo vzroka. Ni pa nujno, da imamo isto mišljenje, anede? Ali pa morda je? B. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 ne se razburjat, sem napisal samo moje mnenje.. je pa res, da o astrologiji nimam pojma.. to kar sem napisal, sem napisal po lastnih izkusnjah, katere mi pravijo, da je astrologija metanje pseka v oci, zatorej, se sploh ne mislim spuscat(ne mislim obvladat) v nekaj kar ne verjamem, da je res.. ne vem ce ste sploh razumeli kar sem zelel povedat, pa ne pravim, da ste vi krivi, mozno, da se nisem jaz praw izrazil.. fora je v tem, da vse vede, ce so al niso vede ne mislim razpravljat vec, ki so nastale in so se obdrzale imajo nekaj resnice v sebi, ze zaradi tega ker se zivijo in ce jim sledis, napredujes, tako ali drugace.. ce si ekonomist, zgodovinar, matematik, bilo kaj drugega, kakrsni koli vedi sledis od tega nekaj imas in to velja tudi za astrologijo. ampak vseeno menim, da to ni prava pot.. ni prava pot ce hoces spremenit svet na boljse in ni prava pot ce hoces spremenit sebe na boljse.. nenazdnje bo nekoc umrla ko bo folk nasel znanstveno pot za razlago podobnih stvari. kar pa se tice tega da ne znam mislit..pa da pisem gluposti, pa da se osmesujem..ipd. v tem primeru bi lahko reku jaz tebi, da si poisci pljuvalnik, potemtakem, kako pricakujes, da ti verjamem oz da imas praw, ce me obtozujes za neki, kar sam pocnes? absurdno delujes bern.. da bi ti vedu kako ste vi meni smesni ko berem te vase pogovore.. o koncu sveta, o astrologiji, hisah.. in pol naivnezi ki odgovarjajo ja res je.. sam ker jim je ql da jim nekdo odgovarja.. bruh.. vse je pac odvisno od poit of view.. valda ni nobenega tle gor ki bi me podpiral, ampak verjemi mi, vecina misli tako kod jaz in vecina je tista, ki odloca, pa ce se moti al ne. ponavad se ne moti, ker vecina ve najboljse kaj je najbolse za vecino...stekas? ej stari prisezem ti.. leta 2012 oz bom pocakal do 2015, bom prisel sem gor in bom napisal... KOŠA ZDEJ, SE SEM TU, PA SVET SE BI MORAL ZE KONCAT.. in pol se bom jaz vam smejal, kaksne glupe izgovore si boste izmislili oz si jih itaq vedno izmisljujete, kao da je bil konec misljen na drugacen nacin ipd. ..nekateri se bojo sklicevali na raznovrstne spremembe, ki se itaw nonstop dogajajo, drugi na to da ni bil tocen datum in da je potrebno se malo pocakti, tretji s5 na neki drugega..zakaj pisem o tem? zato ker ta primer o koncu sveta lepo prikaze kolko se vi astrologi, da ne bom zalu, pametni in koliko veste kaj pocnete. peesda folk ce ne znate razbrat DOBRO tega kar pravijo zvezde, se rajsi hotte nauct kuhat, kot pa da streljate neki v tri dni. in pol ne koncu, ko vam nekdo nasprotuje napisat, ti itaq nimas pojma! haha, res bravo. jaja to me res preprica. btw..o tistem rezanju astrologije na kosce in sestavljanju le te nazaj, samo to.. ni tezko sestavit skupaj kosce ce sploh ne obstajajo, se posebej ce si znanstvenik, ki je privrzen astrologiji ima kance domislije in pozna raznorazne strokovne izraze.. take nevedneze kot ste vi, mi, ni tezko vrtet okoli prsta..nenazadnje pa tudi velika vecina znanstvenikov nima pojma o bistvu njihovega pocetja. napisejo knjigo, tako kot jaz ta post, da se lepo cuje, v resnici pa nic konkretnega. uporabijo besedo fotoni in ze waaa.. uporabijo besedo bozoni in uuuuuu...a v resnici nobenmu se ne sanja kaj bi lahko to bilo...in v knjigah je ponavadi ravno tako, napsiejo neko teorijo, ki zgleda ql mega ful spon mislim in pol na koncu kot dokaz napsiejo neko super hudo besedo in vsi waaa glej to, jaja to more bit res, v resnici pa sploh nobenemu nic jasno...tako da prosim vas.. malo brzdajte to vaso nevednost. nenazadnje pa..toliko se neki sopirite, a nihce razen enega, da bi mi kaj koretnega odgovoril oz podal kaken link, da si vsaj kej argumentiranega preberem.. tipicno za astrologe.. neki se trudite da bi me popljuvali na eleganten nacin, ampak zal..cepraw sem zelo odprt na raznovrstne vidike, mi ta o astrolgiji se vedno smrdi. pa ne zaradi astrologije same ampak zaradi astrologow. in to ej se en dokaz zakaj ej astrologija lahko envarna ce si weak person. te napihne kot balon, da zgledas velik, v resnici pa je v tebi samo zrak, neki je, ampak za vecino to ni nic! ej folk, 30 min svojega cas sem si vzel da sem to napisal, pa kako lahko recete da se mi ne da mislit in da samo pljuvam? haloooo. ce mi nebi bilo do razumevanja, se sploh tega nebi lotil, rajsi se malo zamislite, ko se vam ne bo dalo vzet minutke za vseskupaj prebrat, kdo je tisti malo caw?! ce v nekaj verjames mores to sproti dokazovat ne pa obracat stran glavo, ko pritecejo dvomi nasproti. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ej folk, 30 min svojega cas sem si vzel da sem to napisal, pa kako lahko recete da se mi ne da mislit in da samo pljuvam? haloooo. ce mi nebi bilo do razumevanja, se sploh tega nebi lotil, rajsi se malo zamislite, ko se vam ne bo dalo vzet minutke za vseskupaj prebralej sam ni se nam dal, no, meni osebno, ze petstotic utemeljevat, razlagat, se pregovarjat... a stekas??sam to, dalec od tega pa, da bi te spljuvala, tko da ne govor!a si sel pogledat moje linke?ne, rajs se tu jezis nazaj - normalno, ker je tvoja debata...hocem sam rect, da ne maram)o) posplosevanja. ti se kar razburjaj in imej svoje mnenje, ja, imas prav, velik folka tko misli, kar je zalostno, ob tem, da recimo ze LK in LN ze poldrugo desetletje sicer poljudno, vendar pa kvalitetno podaja dolocene poglede na astrologijo kot tudi nudi dovolj dokazanih in lahko preverljivih referenc, denimo ze vec kot dve leti (al kolk, saj sploh ne vem) pisem napoved, ki jo bere tisoce (x!x) obiskovalcev, med drugimi tudi institucije. Ampak, kot je rekel Bern, praxa je to pac... no jaz jo mam.sam ce ob vsem kar nudim, v kar bi se lahko ze poglobil, se to sprasujes oz, imas tako mnenje, se pac ne spuscam (VEC) v pogovore. ker je jasno, da bomo govoril drug mimo drugega. in to je to - ja, vera... nimas kaj... zato je pa misteriiozna, hvalabogu () da mi se tega niso vtkanili v kak predal v omaro sprejetih in potrjenih znanosti... Kot bi hotel morje opredelit in pol bi rekel, da to ni voda. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 1. sem pregledal tvoje linke..-jih je ful, nisem pregledal vseh-tiste ki sem, sigurno vec kot 10, pa me niso prevec pritegnili 2. lunin net je kul stran, morem priznat, dobro zrihtana, in ce se ne oziram na vsebino, je samo hvlae vredna. 3. sploh ni res da bomo govorili drug mimo drugega.. znam bit zelo razumen.. to je pac predsodek, ki se ga moras znebit 4. da poenostvim kar hocem, mislim ni da hocem, stekas, v kontekstu normalnega pogovora bi zelel, da mi razlozite, nekdo, bilokdo in to čimboljse, kar ne pomeni nujno na dolgo(moj nono je enkrat reku, da vsi znajo na dolgo in siroko napisat stvar ampak redko kdo zna zajet bistvo v dveh stavkih) ZAKAJ, vi verjamete v astrologijo, zakaj tako mocno verjamete v to, da se vam zdi vredno zgubljat cas s tem, ne cas tudi lajf..zakaj? ker meni ni jasno.. (in pol tu valda vsi navalijo, da zalim ipd, kar sploh ni res, zelo spostljivo sprasujem, cepraw je moje izrazanje malo prostasko, jebiga, vzgoja pac) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 saj smo ti povedal - praxa...ni tako preprosto, da bi v dveh stavkih...ceprav, tud v dveh stavkih sem povedala po mojem ze cist na zacetku, tud v tej konkretni temi... pa se v kaksni. torej - odkod (moja) vera?od fidbeka... toliksnega...od ukvarjanja.. in potem vsakdo mal nalozi v ta skupni mozaik...sploh si mislit ne mores, kolk tega temelji na astrologiji, podobno kot si ne predstavljas, kolk je ene joge v eni stari dobri 'telovadbi', ki se jo tkole fura. Narave, naravnih procesov, ne mores izmeriti... lahko nekaj predvidis, gotovega pa ni nic.in zato se tud astrologije ne da dat v taksen okvir in je zato za dolocen folk vedno bila in vedno bo skrivnostna. za skeptike in predalckarje pa nikol dovolj utemeljena, recimo zgolj zato, ker bom jaz 'napovedala' poplave, pravzaprav pa bodo zemeljski plazovi in tako 'ne bom imela prav'. ce bi me nekdo, skepticen kot ti, klical na linijo, bi morda ti v prvi minuti prekinil, ker bi jaz rekla, da si kozorog, recimo, ti pa to sploh ne bi bil... vendar, v pogovoru, ob poglobljenejsem pogledu pa bi ugotovili, morda, da imas kup planetov ali pa ascendent v kozorogu. morda pa niti tega ne bi imel, pac pa samo saturn na mc-ju... in?kako naj vem, predvidim, kaj od tega pri tebi BO delovalo?kako naj DOKAZEM to?razen tega, da sem to napisala predtem (recimo v primerih katerihkoli napovedi) - sam morda ne bila dovolj precizna - kar je samo moja netocnost, nikakor pa za to ni kriva recimo astrologija?no torej te moram najprej prepricat. In pol dobis mal vere. ne morem te pa z znanstvenimi dokazi, te pa morda lohk z raziskavami (gauquelin). torej - zakaj tolk folka ne mara, ne steka, ne sprejme astrologije, preprosto zato, ker je tolk balasta zraven, pa tud zasluzkarjev... in to je pa tud zato, ker ni znanost, tako pa omogoca vsakomur se prakticno ukvarjat s tem..in pol mamo zacaran krog. sicer pa jaz osebno jemljem to kot neke vrste psihologijo, drugac je pa not cel kup matematike, VSE je not... tako je to prakticno moj nacin zivljenja... morda se slisi pretirano, sam je pac tko... jaz pac s tem zivim, sam ne pa po tem na vsak nacin. + imam druga ukvarjanja, tako da se ne rabim vezat na astrologijo... preprosto me v tolkem casu ni razocarala. sam, glej - to jaz lohk zdaj iz sebe govorim, in to je to... brez veze... kako naj ti dokazujem? ne morem, lohk te sam prepricujem... ti pa bos postekal, ko bos PRI SEBI opazoval, cesar pa ne bos, ce ne bos imel (vsaj mal) vere... in smo pri veri, a vidis, tko je to... jaz te pa lohk mal bocknem, da se gres ti vase poglabljat... dokazala pa ti ne bom nic... to ni pritisk, kako naj izmerim svojo napoved ali stopnjo problematicnosti tvojega odnosa s fotrom ? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 ma ne, sej nocem, da mi dokazete..vem da se ne da tega dokazat..sam se morem prepricat..jaz bi rad sam, da se pove zakaj, vsak po svoje, cist spontanopol bom ze sam presodil.. drugacep pa, je karneki argumentov tokrat.ampak nimam casa, bi si moral vzet cas za napisat kaj bolj pametnega, ki pa ga trenutno nimam..drugic Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 "Zdi se ti narobe, ce nekdo skusa spremeniti svet oz. samega sebe? SHOCK.gif Cesa takega še nisem nikol od nikogar slisala."" hm banalen primer..svet se lahko sprememeni tudi z H bombami..ti se lahko spremenis tudi s hrano od mcdonaldsares nisi slisal da so spremembe lahko tudi slabe? hmm.. mogoce slabo slisis? drugace pa bom prebral ju3 se ostalo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 Zelo dober izkaz o tem, da 1. nimaš pojma o stvari, 2. da se ti ne da niti misliti in 3. da se ti v ustih nabira preveč sline in si komaj našel pravo temo, kjer boš to lahko izpljunil. Ker če bi vsaj za hip pomislil na to, KDAJ IN ZAKAJ se je astrologija začela, se ti tole prav gotovo ne bi zapisalo. Ker bi bilo očitno, da o človeku kaj veš. Ker to je neločljivo povezano. Pa nisi pomislil. Ker te to ne zanima. Pljuvaš pa vseeno. Poišči pljuvalnik še kje drugje. Se vsaj ne boš smešil tule. :xx!: Takih Jurdosov je že blo tlele kr nekej, mislim, da tolk napisat takemu se ne splača, ker piše zato, da pluva, osmešil se je pa že tko al tko, tud če ime spremeni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 mantis no vidis tebi se zdi da razmisljam povsem na snovni ravni meni se pa zdi da ti ne premores niti kancek logicnega razmisljanja, povezovanja, razclenjevanja in da mi kar se tice abstraktnega in racionalnega razmisljanja ne sezes do kolen..pac.. depends of the point of view.. poleg tega sem rekel da je banalen primer, nalasc dajem za banalne izjave, ki prihajajo iz banalnega razmisljanja, banalne primere.. ampak res ti pravim, spremembne so lahko tudi slabe, kaj pa si ti mislil/a pa jaz ne vem.. ti si govorila o spremembah kot da so absolutno dobro..vsaj tako si napisala, kaj si mislila, ponavljam, ne vem, brati misli pa ti tudi ne morem, zal..ampak spremembe, sigurno niso vendo dobre...anci, dosti krat se nam zdijo dobre v resnici pa skodijo, pravzapraw pri spremebah treba bit zelo previden in predvsem vedet kaj se dela. takih in drugacenih izgovorow, da mislim na snovni ravni pa ne sprejmem, ker so ponavadi plod tistih ki sploh ne znajo razmisljat. nenazadnje, tudi ce bi bilo kot pravis ti, pa zal ni, mi trenutno zivimo v snovi, obdaja nas vsepovsod, tak da, razmisljat na bilokaksen drugace nancin o bilocem drugem ne bi bilo naravno. well.. to je s5 samo moj point of view.. luncaugani kolko me boli k., ce sem se tebi oz vam osmesil? pravzapraw sploh ne razumem kako se ti lahko nekdo osmesi, ki izraza svoje mnenje..meni osebno, se nihce od vas ni izpades smesen..ker znam spostovat menja drugih, cepraw se ne strinjam in jih kritiziram.. dvomim da zdaj razumes kaj mislim..alipac..boli me k. nenazadnje, skrajni primer, jezusa so tudi vsi pljuvali in zabili na kriz, cepraw je bil dober. stavim, da se je zdej vecini porodila misel da se primerjam z jezusom? haha..prevec egoisticno jemlete izjave.. zelel sem samo povedat, da clvoek ima lahko praw tudi ce ga vecina pljuva, odvisno pac od sistema oz okolja v katerem se nahaj.. in to ej bila zelo abstraktna misel, niti malo stvarna, pa cepraw je vecina ne razume. Marsada naravnih procesov ne mores izmeriti se nebi strinjal..izmeris jih lahko do neke mere oz odvisno od tega na kaksni ravni razvoja je clovestvo in do kaksen mere so naravni procesi kaoticni..nenazadnje na svetu, cepraw se ne zdi tako, vlada red, pa cepraw je "prikrit". kako dokazat kaj? da se izgovarjas ne hise in planete ker nisi znala skinit nejgov znak iz prve? hmm tezko..glej ce se ukvarjas z astrologijo, potem mores bit vsaj zelo dober v njej.. ker kot vsako orodje, ce ga ne znas uporabljat, ti lahko bolj skodi kot koristi.. je tako tezko pomislit da je nekdo skepticen brez da pomislis da je to znacilnost kozorogov..zakaj mores dat vsemu na silo nek pomen? tako dejanje nas lahko vodi v zmoto. to da je okoli astrologije dosti balsta se strinjam! res je..in lih to je zelim jaz izpostavit..kdo spada med balast in kdo ne? vsak ki se ukvarja z astrologijo se bi moral vrpasat ce morda ni tudi on del tega balasta.. osebno menim da se bi moralo z astrologijo ukvarjat le malo res nadarjenih posameznikov. moja stopnaj problematicnosti odnosa s fotrom? mah.. ne vem na kaj mislis res! prevec na splosno si neki vstrela..lahko bi rekla namesto fortom z staro, bratom. bilokom drugim in vseno bi v meni vzbudila enak obcutek.. stekas kaj hocem povedat? prevec v oblakih vsekupaj.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> da se izgovarjas ne hise in planete ker nisi znala skinit nejgov znak iz prve?no seveda lahko tud tko gledas.sem rekla da bomo govoril drug mim drugega, zato pa se navadno ne pustim zvleci v pogovor.. JAZ ne utemeljujem, moje delo prepricuje. kontra:a vsi dohtarji s prve zadanejo zgolj na uch diagnozo? jah, pol se lohk zgovarjajo, da rumen ni zarad zlatence pac pa zato ker en mesec izvaja korenjevo kuro. po telefonu sem ga slisala, ne pa tule tud razlagala vseh intonacij njegovega glasu in nacina, kako je kaj rekel.Govorila sem pa z desetinami dnevno. 9 mesecev. tko da bi me hitr skenslal (pa itak me ne hotl, tko sem jih mogla pa se odganjat, to je res, mam kup pric), ce bi bla po defoltu netocna.Vremenarji majo satelite, pa kolkrat 'cist zgresijo'.Dohtarji - kolkrat 'cist zgresijo'.... namest na desni ti na levi pulijo zob. najboljs take dohtarje kar prepovedat, pa sam par jih ubost, ki bodo res profiji. ampak ja, ok, pac... stekam kako bi (ker je najbrz ne bo vec) potekala najina nadaljnja debata. sam se tole.. tistega fotra sem ti pa nalasc navrgla, ravno zato, da bos razmisljal o tem, a mislim nate (itak to ne more bit primer, ker ne poznam tvojih podatkov).Ne, torej nisem mislila nate, dala sem hipoteticen primer, sem pa nalasc dala prav FOTRA. to je blo pa zate. torej ne mama brat itd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jurdos 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 dobro ni panike....allora jo bom kar jaz zakljucil.. sej meni niti doktorji niso prevec pri srcu..alipac..res da delajo napake..ampak oni vsaj realno, stvarno, konkretno,pomagajo! tako ali drugace, ce se motijo ali ne. to je fora. se najmanj pa so mi vses psihjatri..tisti pa res v vecini primerow, ce niso dobri, lahko stvari samo se poslabsajo, podobno kot vi astrologi. tisto o fotru pa sem stekal da je blo dovouno napisano, ampak nisem razmisljal na to vec kot 3 sekunde ker tako al drugace ni bilo sploh pomembno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.