Skoči na vsebino

Kaj je astrologija?

vanessa

Recommended Posts

pa btw...na lajf oz znacilnosti neke osebe lahko dosti bolj vpliva to ce se drogira ali ne, ce pije ali ne, kot pa same zvezde..

..to je se en primer da se z astrlogijo ne da dosti napovedat, ker se spremebe dogajajo dosti bolj kot posledica vsebine zivljenja kot pa njegove zacetne slike.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 70
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>ampak nisem razmisljal na to vec kot 3 sekunde ker tako al drugace ni bilo sploh pomembno.

sam da to ni res.

zdajle si SPEt razmisljal, pa se veckrat se bos na to spomnil. xyesx

Moja 'zmota' o kozorogu (ki sem dala brezveze za primer, pa se zdaj to vlaci, ampak ok): jaz sem ga slisala... ne videla (kolk dohtarjev pa PO TELEFONU lohkm postavi diangozo???). drugic pa, startala sem iz njegovega glasu in postavke vprasanja.

Potem je sele prisla na vrsto astrologija, ne bi rabla govort PREJ, kaj je kdo.

Sicer pa nam videz najveckrat pokaze ascendent (ki je lahko 'obremenjen' s katerim od planetov, pa spet daje drugacno sliko - in te spet ne pri preprical), lahko pa tudi luna oz. venera.

Pac pa kako komuniciramo, govor tudi, pa ima prej 'cez' merkur (poleg ascendenta, ki je tudi viden, ker gre se vedno za nastopanje navzven, pa ceprav po telefonu)...

To, da je pa 'nekdo nekaj po horoskopu', pa pove zgolj to, da ima ta in ta sonce v tem znaku.

Sonce pa je v znaku priblizno en mesec - tako je jasno, da niso vsi, ki so rojeni v tem istem mesecu in znaku, enaki.

tko kot eni, ki imajo tako pa tako krvno sliko, imajo zlatenico, ce majo pa sam mal drugacno (pa na pogled zelo 'zlatenicno'), imajo pa morda schwarzmanov sindrom..

In tega ti ne bo NOBEN DOHTAR na uch zadel, NEVER!!! xyesx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>pa btw...na lajf oz znacilnosti neke osebe lahko dosti bolj vpliva to ce se drogira ali ne, ce pije ali ne, kot pa same zvezde..

Polna 12. hisa, slabo aspektiran neptun..

Uran - vendar ta je bolj za hard drugs.

Os Vodnar/lev s slabo postavljenimi planeti ali vladarji his... itd.

Luna na asc, soncu, jupiter (alko).

tkole na hitrico... pa se kaj seveda...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

saj nisi tega spraseval...

svobodna volja je... to so sam moznosti, predpostavke.

tako recimo tud to, da ima nekdo te in te zdravstvene tezhave, ki jih pol kao pripisujemo dolocenim znamenjem, ni povezano z nicemer drugim kot z zivljenjskim slogom, kakrsnega zivi pac ta in ta oseba (kateri je pa pac posledica njegovih danosti in iz tega izhajajocih lastnosti...).

In nekdo, ki je devica in ima prebavne motnje recimo, jih nima zato, ker je rojen tam na en datum v septembru ali delu avgusta, pac pa zato, ker ima Devica znacaj, da je skoz zaskrbljena, velik gara, si ne privosci, se odreka, se tezko sprosti, vse vase tlaci... no in TO VODI v dolocene zdravstvene tezave.

za TO gre.

Picasso

OPTIMIZEM HOROSKOPOV

V tej temi si pravzaprav povedal, kaj te pri horoskopih in astrologiji moti...Sej boš reku, kaj zdej to vlačim na dan. Ampak ponavad je tako, da kdor ima zlo negativen odnos do česarkol, pomen, da se je s tem že srečal in si našel neke vzroke za tako mišljenje. Če se ne bi nikol ukvarjal s tem, bi bil ravnodušen.

Če res misliš, da je astrologija izključno optimistična, si poglej mojo karto v kaki temi :sori: Mogoče si pa ti preveč optimističen, pa vsako napoved, ki ti jo astrolog pove tako vzameš.

Sicer je pa moj bivši imel tud ful dvome okol tega in bognedaj, da bi tema pogovora nanesla na to. xrolleyesx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

jaja ok razumem..

samo potemtakem..

to kar pravi astrologija, je lahko res oz lahko potencialno drzi. lahko pa sploh ne drzi.. odvisno od okolice.. in lastne volje.

hm.. potem ste astrologi enostavno psihologi, ki kot osnovo svojim ugotovitvam in diagnozam postavljate palnete in matematiko.. dobro vsaj matematicni del mi je vsec, ce ne drugo.. cepraw bi prej lahk overjel da si clvoek doloca usodo s svojimi dejanji oz karmo kot pa da mu jo POTENCIALNO dolocajo palenti..nekako bolj svobodno mi deluje.

hm se vedno mi pa ni vsec ta dogmaticni del astrologije :sori:

<{POST_SNAPBACK}>OPTIMIZEM HOROSKOPOV

V tej temi si pravzaprav povedal, kaj te pri horoskopih in astrologiji moti...Sej boš reku, kaj zdej to vlačim na dan. Ampak ponavad je tako, da kdor ima zlo negativen odnos do česarkol, pomen, da se je s tem že srečal in si našel neke vzroke za tako mišljenje. Če se ne bi nikol ukvarjal s tem, bi bil ravnodušen.

hvala devica.

Vidis Jurdos, sem rekla, da bomo govorili drug mimo drugega, da 'ze vem', kako bo potekala debata in vse.

in eto...

to je potrdila zdaj devica (jaz se namrec nic ne spomnim da bi s tabo sama o tem ze debatirala, niti se ne spomnim konkretno tebe iz 'takih' tem).

tako je s tem, ja...

zato sem ti pa takoj z vero postregla, da tako je in nic drugac. s skepso tud h dohtarju ni dobr hodit... je fajn ce se se mal 'pomaga', pa kolkor ma potrjeno tale svojo tole znanost. x:px

a torej menis, da Luna cist tam izven vsega samo deluje?

to na intervjujih skeptikom prav z veseljem recem... astronomi, pa recejo take nebuloze, da luna ajde, verjamejo, sam da ostali planeti pa ne, ne morejo vplivat. x:o)x - kot da ni magnetizma, kot da so kar tkole mal navrzeni planeti. x:Dx x:px

no in zdaj ti pa se vedno nekaj utemeljujem in vidis zato se izogibam takim debatam.

ker se mi preprosto ne da.

sam vcas na foro padem (asc sco se hit pusti sprovocirat, za razliko od sonca v sco... luna pa je itak poglavje zase, ta je pa skoz sprovocirana x:Dx)

Picasso

(popravljeno)

devica..

se strinjam popolnoma s tem kar si napisala..

ce ne drugo, vsaj gledas na stvari iz drugih vidikow..

v bistvu pa imas praw, vsaj kar se mene in mojega odnosa do astrologije tice..

Popravljeno -> jurdos

Drgač gledam na to, ker o astrologiji vem zelo malo...Nekateri tule pa velik vejo o tem, so velik časa posvetil raziskovanju te, poleg matematike in filozofije, najstarejše vede, in se jih take teme mogoče bolj dotaknejo.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Marsa

ce se ti ne da..pol nima smisla da nadaljujes, rajsi delaj to kar se ti da..

sej cenim to da si se potrudla, dokler se ti je dalo, ni panike..tudi meni se ne da vedno.

"a torej menis, da Luna cist tam izven vsega samo deluje?

to na intervjujih skeptikom prav z veseljem recem... astronomi, pa recejo take nebuloze, da luna ajde, verjamejo, sam da ostali planeti pa ne, ne morejo vplivat. icon_smile_clown.gif - kot da ni magnetizma, kot da so kar tkole mal navrzeni planeti."

sej sem ze napisal, da verjamem da tudi drugi planeti vplivajo..

vidis niti ti mene nerazumes, al pa se ti enostavno ne da razmet...ne stekamo se...

"je fajn ce se se mal 'pomaga', pa kolkor ma potrjeno tale svojo tole znanost."

pono takih stavkov pises..kateri mi niso cist jasni..in se morem ZELO potrudit, da razumem kaj mislis in sele potem mi postane jasno, ce bi bil kot LUNA bi pac reku da si se osmesila..pa ne pravim, da je kaj narobe s tvojim nacinom pisanja..sam pac..drugacna frekvanca..

devica..

folk neha bit zacetnik sele ko se azveda da bo cel cas zacetnik, pravijo nekateri..

folk tu gor pa misli da ve dosti(ne mislim na marso), v resnici pa v bolj malo, ze to da se jim zdijo stvarismesne, namesto da bi probali razumet pove dosti. v takem priemru bi bilo boljse da ne napisejo nic.

lunca

ugani kolko me boli k., ce sem se tebi oz vam osmesil? pravzapraw sploh ne razumem kako se ti lahko nekdo osmesi, ki izraza svoje mnenje..meni osebno, se nihce od vas ni izpades smesen..ker znam spostovat menja drugih, cepraw se ne strinjam in jih kritiziram.. dvomim da zdaj razumes kaj mislim..alipac..boli me k.

nenazadnje, skrajni primer, jezusa so tudi vsi pljuvali in zabili na kriz, cepraw je bil dober. stavim, da se je zdej vecini porodila misel da se primerjam z jezusom? haha..prevec egoisticno jemlete izjave.. zelel sem samo povedat, da clvoek ima lahko praw tudi ce ga vecina pljuva, odvisno pac od sistema oz okolja v katerem se nahaj.. in to ej bila zelo abstraktna misel, niti malo stvarna, pa cepraw je vecina ne razume.

x;)x ŽDej no dej Jurdos, da te ne bi preveč bolu k., mene nč ne boli, spoštujem druga mnenja, vendar na LN nismo zato, da bi se prepričval, kdo ma prov, pač pa si izmenjaval mnenja o znanju astologije. Eni pač več znajo, kot drugi, zato se večkrat obračam na druge, ker želim kakšno potrditev oz. drugačno mnenje. To kar pa ti pišeš, spada bolj v druge rubrike, med debato recimo, kajti ta prepričevanja med astrologijo nimajo, žal nč opravka.

Verjamem pa ti, da si na kakšnem drugem področju pravi stručko, zato se tam ne bi s tabo, da me ne bi kej bolel. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>

vidis niti ti mene nerazumes, al pa se ti enostavno ne da razmet...ne stekamo se...

seveda da ne, ker jaz pac VEM, ti pa (se?) ne.

Mislila sem s tem, cesar nisi razumel, ker sem res bedasto postavila besede v povedi (prevod) - da tudi ce gre za zdravnika, je fajn, da tisti, ki si izvoli njegove usluge, ne gre tja s predpostavko, da medicina ni ok - ker itak so vse zive ze zafushali in pojma nimajo in se niti preproste diagnoze ne znajo postaviti.

Ker se mi ne da, pa se vseen klepecem?

no, ce tok debate tko pelje, se odzivam, nenazadnje pa do neke mere furam clo tud bontona mal in torej odgovorim, ce z nekom debatiram, nenazadnje tud iz vljudnosti. xDDx

p.s. si trd in tog, kar mi gre na zivce, si pa cist ok in nisi zaljiv in clo 'priznas' kaj...

taka debata je cist kulturna... pa ceprav mi je mal tecno, ker pac... zoprno je nekoga prepricevat, ki se je ze odlocil. x:)x

Picasso

lunca..res je ni to pravo mesto za moje komentarje..to se zavedam, bi si moral izbrat drugo temo..nisem si vzel dovolj casa da bi vse pregledal...

jaz nisem strucko na nobenem podrocju..zal

upam pa da bom nekoc

marsa..

ma nisem tolko trd.. bolj ponosen.. cepraw nimam vzroka za bit ponosen.. vcasih sem bil dosti bolj naiven in flexibilen in sem se prilagajal.. ampak pol spoznas, da je tako kot pravijo v filmu matrix.. u never know someone until u fight them.. ker komaj tako spoznas zares kdo je vreden tvoje flexibilnosti in naivnosti in kdo ne. drugace pa to itaq nima veze zdej.

ma nisem se se odlocil..stekas, to bos razmela, jaz sem tehtnica po hor. in cepraw mi je astrologija bolj ne kot ja..morem priznat da kot praviste vi, se tezko odlocam oz rajsi se sploh ne(cepraw doti krat pomislim da je tako pri vsakem, jaz pa to izpostavljam, ravno zaradi tega ker vi praviste da sem tehtnice) in presojam do onemoglosti o neki stvari in to delam tudi zdaj, fora je edino v tem da doti X izapdem zatezen zato ker se prevec prostasko izrazam pri tem ko enostavno izrazam svoje mnenje in zelim iz nasprotujocih si mnenj dobit kaksno ql informacijo.. porstasko pa se izrazam, ker mi vsakrsno glumljenje bontona srdi, enosatno zato ker mi deluje prevec zaigrano.. mah.. pa nenazadnje to je tudi dober nacin, da se otreses tistih ki se uzalijo brezveze.

ja vem kaj mislis, pokroviteljsko se slisi, zato tud jaz vcas na koga tko delujem, sam moram najti mejo - da bo se sprejemljiva tako zame kot za druge. kajti sem le urednik. :)

najbrz mas pol ful v devici, sem sicer pomislila na zrak, sam sem nekak zemljo pri teb skor bolj zaznala. pa tud ognja mas najbrz kaj (vode pa, 'ocitno', premal x;)x)...

pejt si mal se ostalo pogledat za stos, ne sam sonce (cista tehtnica ne bi tko zapela in tud ne na tak nacin).

Picasso

joj me izziva ta naslov Kaj le je astrologija?

Ja sprobaj si!!

raje imam konkretne primere kot tako splošno filozofijo...

in meni je dalo veselja še in še,

pa še zmerom me drži

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

(popravljeno)

ma sej vem tudi ostalo..

sonce tehtnica..devica zato ker imam rd 27 sept in je sekar blizu device

ogenj pa zato ker sem po ascendetu lev

skepticnost od kozoroga pa zato ker.. sem po luni kozorog..

voda pa buu? hise in te podrobnosti si ne zapomnem..cepraw..vem da mi nekateri izracuni dajo ven ascendent rak namesto lev, to je najbrz zaradi prestopnega leta..or smoething.. leto rojstva je namrec 82... sam pol mi je nekdo razlozil da sem res lev po ascendentu.. well..

bravo evo roka..se vidi da imas dooosti prakse

but hej..not enoguht for me to belive.. x:o)x hehe

Popravljeno -> jurdos

ja glej ga in nisi v zacetku omenil kozoroga, mislis da sem nakljucno glih kozla omenjala?

ha, pa smo tam.

skepsa pac... 'taki' to recejo in zato sem glih njega med 12 omenila. :)

to 27. nima zveze, ker tega nisem mogla vedet.

ampak se lohk preveri pac...

saj je dost - lev, kozorog. ;) :D

ne prestopno leto nima nic opraviti, ima pa morda s poletnim casom... ce je ena ura razlike, pol je to to.

lohk si pa pac tolk na meji, da ti kateri programi mal drugac pokazejo - anyway, prihajajoci znak je praviloma mocnejsi, tako da v tem primeru bi ti itak se na leva to usmerilo v najvecji meri.

aha nisem te se cist prepricala, hoces se par litanij? x:Dx

pa kaksen da si?

skepticen in konzervativen, kaksen ces pa bit z luno v kozorogu. :) ;)

in torej ne sam s fotrom, pac pa tud z mamo najbrz ne glih najtoplejsega odnosa, ceprav morda pac cist spostljivega in vse... sam toplega pa, dvomim...

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...