Tamburin 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 Kurikulum za vrtce je dokument, (sprejel ga je Strokovni svet RS za splošno izobraževanje), ki je nadomestil stari Vzgojni program in opredeljuje življenje in delo otrok v vrtcu. Spoštuje tradicijo slovenskih vrtcev, hkrati pa z novejšimi teoretskimi pogledi na zgodnje otroštvo in iz njih izpeljanimi drugačnimi rešitvami in pristopi dopolnjuje sedanje delo v vrtcih... Toliko za tiste, ki tega ne poznate. Tisti pa, ki imate otroke v vrtcih ali pa delate v vrtcih, pa najbrž veste, o čem nameravam tukaj govoriti. Zanima me, kaj menite o praksi izvajanja kurikuluma, kako bo to vplivalo na naše otroke oziroma njihov osebnostni razvoj, katere prednosti in slabosti vidite v tem... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 21. september 2003 Prijavi Deli 21. september 2003 Lepozveneča teorija (še to ne... kurikulum in moduli in kajtijazvemkajševse)... praksa pa... vprašajte svoje otroke... Še vedno je tako, da se otroci dobro počutijo pri enih vzgojiteljicah in še naprej slabo pri drugih... in tiste druge lahko vrhunsko obvladajo vso tisto teorijo in pridno sledijo vsem zapovedim od zgoraj, pa to v odnosu do otroka ničesar ne spremeni! Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 Natanko tako Mateja Obračajmo gor ali dol, še vedno je (bo) vse odvisno od vzgojitelja (ali učitelja v nižjih razredih osnovne šole!)Vrtec približa...ali - oddalji....Šolo približa...ali - oddalji... Imam "srečo"; hčerka bila nekoč davno...prva v montesorijevem programu vrtca...Potem...prva pri opisnem ocenjevanju...Sin poskusni v devetletki (sedaj v 5. razredu)... In obračajmo gor ali dol...važen je samo vzgojitelj/učitelj, ki ve poiskati pot do otroka... in mu znanje posredovati na tak način, da ga motivira... Primer iz vrtca (da me Tamara ne bo okregala...da nisem v "temi") Varuhinja otroke, ki niso mogli spat...zaprla za 5 minut v omaro, kjer so imeli shranjene ležalnike. Noben KURIKULUM tega ne predvideva...in lahko je KURIKULUM zasnovan še tako idealno...s tako potezo ni vreden počenega groša.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 22. september 2003 Avtor Prijavi Deli 22. september 2003 Mateja, tudi jaz se strinjam s tabo! Predpisi gor al dol..., če vzgojiteljica s srcem opravlja svoje delo, ga bo opravljala še naprej tako, in bo vse OK. In za take vzgojiteljice sploh ni potreben noben kurikulum. Problem pa vidim jaz v tem, ker vzgojiteljice, ki se jim ne ljubi delat, jim zdaj sploh ni treba delat, ker jih ščiti kurikulum. Če se jim ne ljubi n.pr. otroke naučit pesmico, se je otroci ne bojo hoteli naučiti in po kurikulumu je treba upoštevati voljo otrok. Poudarjene so samo pravice otrok, dolžnosti pa nobene. Si predstavljate, kakšne osebnosti bojo teli otroci, ko bojo odrasli? Saj bojo priznavali samo svoje pravice! Mislim, da si s tem država pljuva v svoj krožnik. Le kdo bo še hotel delati in plačevati prispevke? Sanjalica, ne boj se, nič te ne bi okregala... Omenila si eno skrajnost, ko so otroke silili k spanju... :xx!: Zdaj pa prihaja (oz. je že prišlo) do druge skrajnosti. Kurikulum je zasnovan tako, da se otrok niti ne motivira, da bi spali, ker otroci IMAJO PRAVICO ne spati! In tukaj pride do razlik med enimi in drugimi vzgojiteljicami: ene jih bojo vseeno skušale motivirati (ker jim to ni prepovedano) , druge pa jih bojo pustile delati kar hočejo, ker jim kurikulum tako narekuje... :o|o: Ne vem no, meni se zdi to tako mimo... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 vem,da v vrtcu v Šiški štiriletnikom,ki ne pojedo kosila do konca lepijo črne pike.Te pike vise ves dan na steni ... vzgojiteljica si je omislila še posebno kazen...sedenje v kotu...na stolu seveda...To je poniževanje otrok,ne najdem drugega izraza. Otroki so se že pričeli upirati obiskovanju vrtca...starši bomo naredili revolt pa vendar....bo sploh kaj zaleglo-pomagalo? Otroke vozijo,na izlet v Mostec.Nič hudega,saj so lepi dnevi pa vendar...bilo bi pametno,lepo,da starši to vedo.Saj primerno izletu obujejo svoje malčke.... Komu pa se sploh lahko pritožiš,saj se v ta vrtec vrača,ne samo stari pač pa prastari,srednjeveški, program .... Besna sem,ne samo jezna. Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 22. september 2003 Prijavi Deli 22. september 2003 AJA, A T0 JE TO ,GRRRRRSE PRAV, SPONTANA NAGONSKA SVOBODA V VRTCU IN POTLEJ V ŠOLI KOT NEKE OZNAČBE, EHJA....HUDO TOLE, RES... PA SEJ SE OTROK V OSNOVNI ŠOLI NIČKOLIKOKRAT SPREMENI... .PREMISLI IN NESIGURNOST ODZIVANJA V SEBI IZRAŽA NA NAŠTETO XXX NAČINOV...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.