Marsa 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Ne, Nataly, v zidanico, v bistvu... k (pol pa e narobe obrnjen, a ves, he, ko ga ni znaka... polglasnik) lajeuch... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Šetstošecdeset (gorenjci) (Mi Štajerci govorimo pa lepo!) Kej tazga..... (Kej takga, al pa kej takiga)A prou....... (U redu)Fabrka (Fabrika) Štajerci rules!!!!!!!!!!! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Mushi,kam pa zvrščaš najin(oziroma tvoj prejšnji) dialekt,v kater "becirk"? Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Meni so vsi dialekti lepi in zanimivi. Res pa je, da bolj malo razumem. Sej mogoce, ravno zaradi tega . Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 srednja štajerščina borism.. Sem bla včeri zadnjič pri zdravnici v najinem mestu, pa sem poslušala špraho, sej veš ko mal iz okolice pridejo v mesto.. ti moram rečt da jst nikol nisem tako zavijala, pravzaprav govorim lepo celjščino... mal pa vlečem besede na široko..Peeeees, pa meeeegla, sej veš, tak, tak no. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Prava slovenščina?Kaj pa je ta prava.Vsak "rajon"zagovarja svojo špraho kot ta pravo,...še Mr.T. mi je včasih smešen s svojo ta pravo slovenščino(varianta:teleščkanje). Kar se mene tiče je vsako slovensko narečje ta prava slovenščina(jezik naroda),tista ta prava slovenščina je pa po moje samo konstrukt,ki se ga naučimo,da se lažje sporazumevamo med narečji. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 tko k latinshchina v srednjem veku... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Čuj Tamara kaj te to pomeni ? daj malo prevedi, ker res pojma niam ciaubau StankaaaaStankaaaaa, "šajeta te hitila u tubo di škarigo" pomeni v dobesednem prevodu: "strela te vrgla v cev od kanalizacije". Samo ta prevod kletvice ne zapali tako kot tisti original... :o|o: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 8. oktober 2003 Prijavi Deli 8. oktober 2003 No sej kletvice in spolni organi so pa itak prvo, kar se je treba naučiti od vsakega jezika ali narečja, ki se ga človek loti, potem šele slovnica in besedišče.... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 8. oktober 2003 Prijavi Deli 8. oktober 2003 Janja a to potem tako kot abeceda ... čisto na začetku Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 8. oktober 2003 Prijavi Deli 8. oktober 2003 Približno, ja. Mene so Italjani prvo naučili anatomije, seveda sem jim vse to morala prevesti v Slovenščino, da so po potrebi uporabili, potem šele smo se učili osnov - lačna sem, ..... . Čeprav je videti smešno, je čista resnica. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Nocoj sem bil na zanimivem večeru, kjer je bilo govora o narečjih in dialektih na niših prostorih.Nisem vedel, da je naša dežela tako bogata z narečnimi skupinami(celo 8 jih premoremo- koroško, primorsko, rovtarsko, gorenjsko, dolenjsko, štajersko, panonsko, kočevsko ) na tako majhnem prostoru……poleg je pa še skupno celo 45 narečij!Kar mali fenomen na Evropskih tleh!? Mogoče bi v tej temi opisali odkod prihaja KDO in katere besede so ZNAČILNE za določeno področje……če bomo iskreni se jih bo kar dosti nanizalo!Zanimivo je, da bolj ko gremo proti V in SV bolj se črke I spreminjajo v E-je!! Zase lahko povem, da sem geografsko iz področju Štajerske, jezikovno pa iz področja Dolenjske, za vse ostalo pa prepuščam vaši domišljiji. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Folga mi zdaj toga! Vora ej že trifrtalna edenajst malo pa ešče preden idemo na pout moren zadrejmati... Tou mo tu, na divani, ftraga me je gorik iti spat... Ešček itak nemren vrvati ka mo šli. Cejli čas brodin če san se spakevala, vejpa ovačik me moja deca v lahovini spokolejo če kaj doma pozabin. Najuše de, če gesti doma njan...Lidge znate ka san pogruntala v enot časi, ka je sploj v domačon geziki nej lejko pisati, cejli boži čas se popravlan pa ka je najuše, pogruntala san, ka me še prekmuršina zajebavle. Tak mi pa trbej, ka san si pa zdavanjskoga med močvirniki iskala... Vutro se fsi fajn mejte... Iden spat, vraga spat...drejmat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Pa veš katere so slovenske kletvice? (ne jugoslovanske, SLOVENSKE!)"Naj te koklja brcne!" Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Pa veš katere so slovenske kletvice? (ne jugoslovanske, SLOVENSKE!)tristo hudičev Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 umetnica.... 666 -ou..... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 u čeudro pr četne pa ščera staji Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 ..pa kej se ghrista ,nu ,,nihita gha flancat, kr niki .....krščen matičk je pa že izpovedna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Ja, res fino, ko se spomnimo na tole... Sem zdruzila z Borisovo nanovo odprto temo, samo je padlo vmes, ker je medtem tudi tale tema ze bila aktivna, tako je na prejsnji strani - torej - nic se ni izgubilo ali izbrisalo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 jAZ BI SAMO TO REKLA: ŠTERJSCHINA JE NAJBOLJ RAZUMLJIVA - RAZEN ZA AAKHUTA NORD PA PRISEGA NA ŠTAJERLJUBLJANSCHINO! ¨ jE TUD RAZUMLJIVA! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Ja, res fino, ko se spomnimo na tole... Sem zdruzila z Borisovo nanovo odprto temo, samo je padlo vmes, ker je medtem tudi tale tema ze bila aktivna, tako je na prejsnji strani - torej - nic se ni izgubilo ali izbrisalo. OK, hvala Marsa, jaz sem pregledoval, če je že objavljeno, ampak samo v roku 30 dni, moram bi dati 365 dni in bi se pojavilo.....zato nasvet drugim, če kaj iščejo naj dajo na letni pregled x!x Lep Martinov večer,Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 21. november 2003 Avtor Prijavi Deli 21. november 2003 Čujte ludeki, kaj znate kero v narečji zapet,vam jaz zaj eno (pa uhe si dol zadelajte): KEDA SEN JA MALI BIJA TE JE LUŠNO BLO,KOLCE SEN PO HIŠ POTAKA, VARVAL MAČKICO tralala, tralala, tralalalalalala... Kiri zna dale zapet? Stankaaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 He he he.... Jaz poznam tole, zna moj mož, pa sem ene parkrat slišala. Drugače me pa zanima, če kdo ve, kaj je to kavra Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 21. november 2003 Avtor Prijavi Deli 21. november 2003 gavrači so purani, ne? kavra...? a je purica Stankaaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.