Pujsita 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Ne, ne ne . Poskusi pri zelenjavi - podobna repi, samo ni repa... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 21. november 2003 Avtor Prijavi Deli 21. november 2003 Je bela cesta... Janja Janja nea vem,ka bi te to blo, čuj? Veš čemu pa Štajerci rečemo: Žgeči ha? Stankaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 lepo se drzhte lepe nashe knjizhne lublanshchine de se bomo vsi razumel 666 -ou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Je bela cesta... Janja Janja nea vem,ka bi te to blo, čuj? Veš čemu pa Štajerci rečemo: vroči ha? StankaaaOdgovor na moje vprašanje je koleraba po notranjsko. Kaj pa pri vas pomeni ? Meni se zdi, da bi bilo še najbolj možno - Vroči kaj Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 od gorenskga narečja mn je najbl ušeč taprava govorica z Bohna (bohinja, ha,ha)Par let nazaj, k sm bla u bolnc na Jesenic'h, je v istmu cimru z mano ležaua ena bohinka. Žensk so dohtrji dal ene 'rcnije za popit, da bo laži spaua. Po teh 'rcijah ji je blo tko slabo, da je zutrej dohtarju rekua:"guspod dohtar, od unih rcnij, k s te mn jh učerej dal, se je meni cevo noč sukavo, pa spet nism nč spaua!"Dohtar pa: "Gospa, od tistih kapljic, vam sigurno ni bilo slabo!"Ženšča pa ustraja: " Ja, od un'h kaplc mn je bwo svap! Gwišn od un'h kaplc!" Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 ho tau san se pa nasmejo Ka pa tisto da se je ona vacalejg zvejzala pa zejla čejza pa šlä po komanco jebenti vej je teško v narečji pijsati grun vdäro.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 se da Barabce prou lepo po dalejnsku pozdravt:SALAMA IN MLEJKU 666 zlatokrilchnikou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 samo prekmurski je klobasa ali pa beršlin je pa tau našo narečje resan fejst dobro....ka nas nišče ne razmi ka gučijmo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Nekoč sem na štopu spoznala enga primorca, pol sva pa šla parkrat na pijačo in enkrat sem bla nekaj slabe volje, ko mi primorec pravi:"Ke(j) je, Nataša?" (Ke na gorenjskem rečemo za besedo KJE)Jaz pa njemu, prav zoprno: "Kdo?" Potem pa on: "Ke, kdo?"Jaz pa pa po gorenjsko: KWAAAAAAA? Potem sva se le sporazumela! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Kake mate vi tu!...a obstaja kak slovar narečij? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Heee vsi bi ga takši slovar nujcali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 che me spomin ne vara....uma....je nekje v 60etih izshel nek slovarchek prekmurshchine pri zrcsazu-ju 666 -ou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 "Idi mala po talige!" mi je rekel mož moje tete (prekmur'c).... What the f.... is TALIGE?Kdo ve? Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 Moja stara mama pa je ponavadi, če je kdo spustil golobčka (povetril, zadaj zadihal, oz. prdnil) rekla: "VSAK FRŽK MA SVOJ PRDK!" Rabi kdo prevod? Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 Še eno zanimivo stvar sem se spomnila. Prihajam iz območja kjer punce govorijo na fanta. Res! Moja stara mama še vedno govori čist na fanta, moja mami, teta in jaz med seboj tudi..... Si predstavljate! Kliče mene stara mama:"Ejga tamau, auš pršu že po gune paradajze, če ne mn bojo zgil tlele!"Jaz pa: " Ja, no, mama, koj bom pršu!" Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 Naky tud jaz sem en čas tko govorila, ko sem se velik družla s puncami z bleda, mojstrane, belce... Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 Umetnica Že od nekdaj me zanima, kako se je to sploh začelo, da dekleta govorijo na fanta? Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 naky a veš, da nimam pojma . s tem sem se sračala v srednji šoli in pol so me iste frendice spremljale skoz faks, z enimi mam še vedno stike. in takrat, ko se srečamo in kašno rečemo, jaz tud še zmeri potegnem govort na fanta pa sej je čist kul, tko mal za spremembo Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 Zanimivo je to, da to velja le za okolico te naše gornjesavske doline...V srednji šoli je blo zanimivo: Sicer jaz sem zelo prilagodljiv človek, in sem se takoj navadila govoriti na punco. Imela sem pa sošolko iz osnovne šole, ki je šla potem z mano v srednjo; ona pa se nikakor ni mogla navaditi in neka sošolka iz Ljubljane, me prve dni prav previdno vprašala: "Ti, čisto sem zmedena, povej mi, ali Brigita JE punca!" Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 25. november 2003 Avtor Prijavi Deli 25. november 2003 cejli svejt je ringlšpil... Stankaaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 25. november 2003 Prijavi Deli 25. november 2003 ja je sploj na fermi ooooo :xx!: :xx!: pri nas je ringišpil.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 26. november 2003 Prijavi Deli 26. november 2003 samo prekmurski je klobasa ali pa beršlin je pa tau našo narečje resan fejst dobro....ka nas nišče ne razmi ka gučijmo Malo že razumem, ampak zares ne prav dosti. Sem bila enkrat v vaših krajih na dopustu, pa sem bila tudi v trgovini. Tam nisem imela možnosti na npbeno blagajno pogledat, kolikšen je znesek računa, ampak mi ga je povedala blagajničarka - po vaše seveda. Jaz nisem imela pojma, kaj mi govori. Pa sem vprašala še enkrat, koliko je treba plačat, pa se je prve pol številke potrudila, potem pa spet po vaše rekla, tako da sem dala 5.000,00 SIT, kar je bilo ziher dost. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 26. november 2003 Prijavi Deli 26. november 2003 haaaaa si kar mislim kak je to zgledalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 3. december 2003 Prijavi Deli 3. december 2003 Kaj pa pilanca - a kdo ve kaj je to? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 29. december 2003 Prijavi Deli 29. december 2003 Eh, slabi Notranjski jezikoslovci ste . Tole tule je žaganje. Kaj pa obujek, kdo ve kaj je to? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.