astra 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 Danes sem želela skuhati nekaj...neobičajnega...ker se mi je pač kuhalo.. Govedina z zeleno papriko in kuskusRezultat?Jaz sem izjavila, da sem danes na dieti, ostali so poskusili...in se odločili za solato... Komentar?...Saj ni slabo, samo nihče ni lačen... Potrudila sem se...pa preprosto ni bilo dobro... :xx!: Gotovo se je zgodilo tudi vam...kdaj, kako? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 .sej ni prvič in ni niti zadnjič. to se v vseh familjah doghaja, hmmmaha, veš jest rad kuham hrano po želji, mi ni muka to sam ,da se pole tut poje ane, nea pa se potem po končanem umetiškem˝ kuhanju kr naenkrat spremeni okus obroka, hrrrr, to pa res grdo in smotan...Ponesreči se mi vedno manj, ko pač dobim praxo skoz leta, ne...vedno se nekak preventivno organiziram, de nea bodo lonci vsaj zasmojeni ker čiščenje le teh je zoprna zadeva! Sej, ko se kuha, tut sprot pomivam, da na koncu ni tolko posod.Aja, sej sm 1x že omenu, da so podobne vrečke v isti pakungi; npr.1x si želim ful repo jest, ko pridem domu pa je zelje, ker pač je bla vrečka-pakunga ista, hmmm... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 23. september 2003 Avtor Prijavi Deli 23. september 2003 Nič in...Pokowc...sem mislila, da boš dodal svoj ponesrečen obrok... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 Astra, a tud tebi danes? Tudi meni se je danes ponesrečilo! Ampak ne kosilo, temveč še nekaj bolj enostavnega - puding in smetana! :o|o: Popoldne sem bila ful utrujena in sem si zaželela nekaj sladkega. Spomnila sem se na vanilin puding, ki ga že dolgo nisem kuhala, in sem šla v trgovino ga kupit. Najprej sem že pri izbiri pudinga falila: hotela sem vaniljo in sem pograbila prvo rumeno vrečko (kao vanilja)... Doma pa ugotovim, da je na tej rumeni vrečki narisan temno rjav puding - ČOKOLADA! (Rumeno je bilo samo ozadje. ) Potem začnem pripravljat puding, in ker itak vem, kako se ga dela , nisem prečitala navodil... Dala sem samo 1 žlico cukra, piše pa, da je treba 4! Jasno, da je puding ful grenek in ga nihče ne je... :xx!: Ker sem hotela stvar vsaj malo izboljšat, sem se lotila stepanja smetane . Miksam, miksam, miksam... enih 15 minut... - a smetana še vedno tekoča - sploh se ni hotela strdit! :xx!: Ne vem, ali je kaj s planeti povezano, da nam danes v kuhinji nič ne rata?! Marsa, a si ti to kej ščarala s svojimi napovedmi? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 ... sem pekla piščanca v soli za prijatle,... pa mi čvekamo in čvekamo in pijemo vinčeka...in jaz pogledujem v pečico in nič... samo nisem imela čisto pravega občutka, ko smo se vmes tako začvekali... pa že solatko pripravim in vse ostalo... pa spet čvek in malo vina... potem pa mi je le bilo nekam sumljivo... pa se sploh ni pekel, ker je medtem varovalko ven ruknilo :o|o: Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 hehe astra..... a u mariboru nimate srnic,da bi pospraule za tabo? je biu nekoch delezhen nepopisne umetnosti astrine kuhe....za njim pa srnice Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Avtor Prijavi Deli 24. september 2003 hehe astra..... a u mariboru nimate srnic,da bi pospraule za tabo? je biu nekoch delezhen nepopisne umetnosti astrine kuhe....za njim pa srnice No, bom pa napisala...kako se skuha za srnice... Bila sva na kratkih počitnicah...na vikendu...Doma kar nekaj dni premišljujem...kaj bi skuhala...da se izkažem... Odločitev:telečji turnedo...v smetanovi omaki z jurčki... Jaz pripravljam večerjo...on gleda poročila na TV.Popečem meso, solim...dodam začimbe...Pridi pogledat...se zasliši iz dnevne sobe...Pogledam, pokomentiram..in se vrnem v kuhinjo...Aha, soliti moram...in dodam sol.Ponovno zališim iz dnevne sobe...ma, kakšni idioti... ...grem pogledat TV, se vrnem v kuhinjo...in posolim.Aha, pa malo več soli moram dati, ker jaz običajno kuham malo slano hrano, zanj pa vem, da ima rad več soli.Vajo ponovim še enkrat. :xx!: :xx!: Sedeva za mizo...jaz vsa nestrpna...v pričakovanju pohvale... NEUŽITNO x!x Ne samo preslano, prav žarko od soli....No, in so večerjo dobile srnice...ki so jo z užitkom zmazale... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Avtor Prijavi Deli 24. september 2003 Mateja... Jaz sem tako povabila 10 ljudi na večerjo.Pripravila s suhimi slivami polnjena svinjska rebra.Peče se približno 2 uri in pol.PRAVOČASNO vključim pečico... Sprejemam goste...pripravila samo drobne prigrizke...in pijemo aperitiv.Čez kakšno uro...grem pogledat, kako daleč je z večerjo. Pečica res vroča...vendar sem meso pozabila dati v pečico. Gostje so se soglasno odločili, da se DO večerje pije aperitiv... Ko je bilo pečeno...tako ali tako nihče več ni vedel, kaj je... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Tle se pa prav nasmejem! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Jaz pa sem do nedavnega mislila, da ne morem nic pokvariti... Res - vedno mi nekako vse rata... tudi ce se tako prckam... kar rata, no...Pa sem bila zadnjic kar ogorcena, ko sem dvakrat v kratkem casu unicila jedi...Eno je bila moja ajdova kasa (ki sem tudi dala v Prehrano, pa ste tudi dosti komentirali, pa se Vanja je rekla, da je probala in da njami)... No, in sem si zazelela, pa vsa vesela sla stimat... pa ni bilo dobro... :o|o: Ono razmehcano, to trdo, nekako pocasto vse skupaj... Mitjatu je sicer bilo vsec (Tima ni bilo doma, a si lahko mislim zanj... ), kao cisto kul in vse... a res ni bilo dobro.Drugo pa sem pokvarila sojine zrezke... Treba je dat ful soli, to se napije (ko jih kuhas v taki mocni 'juhi', da dobijo okus), no in jaz sem ful kombinirala sol, sojino omako, miso ali kaj ze, skratka, bilo je totalno preslano... :xx!: Potem pa ze nisem vec imela filinga in sem jih se totalno prezgala, da so bili slani totalno in suhi kot podplati.... Drugace pa mi kar rata, no... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 hihih... joj jst tud enkrat tak fajn pecivo uničla..Je bil en recept on Jamie-ja enkrat neka božična bomba, in tam noter je šla mala žlička kave, prave... pol pa en drug pecivo naslednjič delam, se mi mudi in je blo 4 žlice kave, sam ni nič pisal kakšne, verjetno kuhane, al pa instant, jst pa ta šuder not sesipam, da tko ne bi blo užitno... sam zorc.. Kaj češ, me je Jamie zavedel s tisto božično bombo takrat...Pol pa švrc v kanto.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Marsa, ha,ha, jaz tvojo kašo pridno kuham, ker je še vedno super, ampak prvič sem jo namakala od večera do drugega popoldneva, rezultat- groza vse razkuhano. Sedaj jo namakam 1 uro in kuham počasi (vre 15 min)-bog ne daj več, in jo operem v cedilu pod mrzlo vodo.Potem pa mešam notri vse ostalo in jaz bi jo pojedla cel lonec, zadnič sem dala notri vso zelenjavo. Ponesrečeno kosilo:Povabim starše in se hočem pohaliti z mehko dušeno govedino. Zmanjkuje časa, improviziram, zapečem, rezultat: trda kot gumijast škorenj.Sem pekla kruh, sem ga pozabila soliti. Sol sem potem kar v posodo dala in mesila dlje tako da sem nekako rešila kar se je še dalo rešiti.Še bi lahko naštevala.....bolj ko se trudiš, manj uspe ! :o|o: LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Kuhana polnjena paprika...je postala neka čudna čorba iz paprike in riža... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Al pa ko sem jaz delala 'presenecenje' za frenda!! Pri njem doma...Kokice (popcorn)...Sem videla pri frendici, o, super... Bom pri frendu to naredila, ko je glih sam doma.... Pridem k njemu, pravim, poberi se v dnevno, ker imam jaz tule presenecenje.. ... In on res ubogljivo se spoka ven... Jaz nastimam vse, pol pa cakam... pol zacne ropotat (vem, to je vse normalno, a ni normalno, da unicis posodo, vse zadimis in vse..)... In se zgat, dimit in vse... Jaz sem vedela, da ce bom dvignila, bo shtala, samo ni bilo druge kot dvignit pokrov... in jasno je bila totalna shtala... po celi kuhinji (sajaste) kokice, saje, shtala, smradu ni spravil ven en teden, in seveda - unicena posoda...Pa je bilo res fino 'presenecenje'... Pa sploh ni nic tezil, tip... Rezhal se je... Skorpijon... Eh, ja... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Bolje ponesrečeno kosilo kot nikakršno kosilo! Zmeraj se spomnim tega reka ob hrani: zajtrkuj kot KRALJ, kosilo porazdeli s PRIJATELJI, večerjo pa daj SOVRAŽNIKOM.... Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 1. oktober 2003 Prijavi Deli 1. oktober 2003 Če ni zažgano, se skoraj vsaka stvar lahko še reši, čeprav spremeni okus, obliko ... Verjemite, da je res, ker je že preizkušeno. Meni se nikoli ne ponesreči - se mi je pa kdaj že zgodilo, da na koncu ni bilo povsem takšno, kot sem najprej hotela, hahaha... , še posebej pri kakšni novi kuhinji, čeprav sem takrat navadno bolj previdna. Ups, lažem - leta nazaj sem delala krofe, pa testo nikakor ni hotelo vzhajati tako, kot bi moralo, pa sem vseeno rinila z glavo skozi zid in potem so bili po cvrtju takšni, da sem jih vrgla stran. Danes pečem vse - razen krofov. Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nord 23. oktober 2003 Prijavi Deli 23. oktober 2003 če se kosilo ponesreči sedeš v avto in se zapelješ po McDrive Citiraj mejte se radi.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. oktober 2003 Prijavi Deli 24. oktober 2003 Hehe MArsa what a way to test your friend... hehe, to bom šel jaz k kakšni punci narest, in če me pol objame in reče saj je kul, pol vem da me ljubi hehe, kokice a, haha, mi smo enkrat nučili posodo ko smo kuhali marmelado, veš si mislimo, ja dajmo mi tole lepo na počasen plin, pa naj se kuha dve tri urce... pa bo... (borovnična marmelada je bla to) pol pa prsmrdi ven iz kuhinje, sežgalo dno, vse skupaj, smrada nismo spravili ven en mesec.... hehe, hm kokice veš kaj ful dobr deluje da jih daš v mikrovalovno... k posoda se ne segreje kokice pa popokajo... pridejo celo prav take vrečke ko daš vrečko not pol pa odpreš in maš..... hm hehe, haha, ma kak ti je pa to uspelo... predolgo ? preveč kokic? Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 9. november 2003 Prijavi Deli 9. november 2003 Kolikor boljše je kosilo, toliko hitrejepozabimo, kdo nam ga je dal. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 9. november 2003 Prijavi Deli 9. november 2003 Če bi rad zbolel,OBILNO večerjaj in lezi v posteljo. Španski Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Borism, španci so se malo zeznal , posledica moje res preobilne večerje je samo lakota zjutraj. Včasih nimam mere pa se nažrem da komaj hodim, zjutraj pa lakota, da moram takoj jest. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Ja, pa res je to.. če se zvečer NAŽREŠ je full lakota zjutri. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Uspelo mi je zažgati govejo juho - 2x Prvič pri 12-tih, drugič pri 17-tih Nedolgo nazaj sem kupila rdečo papiriko - pogledam v trgovini, aha rdeča...spregledala pa "ljuta"...in bila potem ful radodarna z njo...pol pa probam - čeprav imam rada pikantno.....mineštro....me je kar zvilo...ogabno. Krofov tudi jaz ne pečem -še nisem probala...bom enkrat..Ugotavljam, da se moram definitivno izboljšati v kuhi (optimist) Je mala lani rekla - hvala bogi, da grem v šolo - bom vsaj nekaj dobrega jedla....... Jaz pa ...kar užaljena - kako to misliš?Mala pa: hja mami....čuftov in vsega ti pač ne narediš tako dobro :xx!: Evo - mojega odkritega komentarja Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 30. november 2004 Avtor Prijavi Deli 30. november 2004 Včeraj sem se pa izkazala s kosilom.. :xx!: Želela pripraviti eno brzinsko, preprosto zadevo...testenine s curryevo omako.. Ko sem prepražila lepo belo meso piščanca, sem ugotovila, da nimam več mild curry praška..pa sem morala uporabiti en prašek, ki sem ga prinesla s potovanj, ta pa je precej oster...pa dobro, ga bom dala pa manj.. Uporabila sem smetano za kuhanje, ki je še ne poznam, izkazalo se je, da je tekoča in redka kot mleko... ..pa dobro.. Omako presolila... :OO!: ...rešila sem jo s tem, da sem dodala čist na drobno prepasirano skuto... Vmes sem kuhala testenine...in jih prekuhala.. :xx!: ...no, testenine vrgla v smeti..in dala kuhati nove...tačas pa pozabila, da imam omako še vedno na vroči plošči...in jo prismodila... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 mene pa zanima a zna kdo pljučno pečenko tko zapečt (roastbeef al whatever) da je notri pečeno, torej ne rožnato, pečeno skoz in skoz in da je meso mehko? Sočno? al pa recimo kitajska kuhinja, kaj hudiča nrdijo z govedino da je taka rahla in sploh super žvečljiva, kar jst iz govedine scmarim doma je radirkasto....Kak nasvet plizzz!!!!! A mora bit v kakšni marinadi prej (pr pljučni probala en dan je bilo v olju in začimbah v hladilniku, pa vseen trdo), al kaj za vraga... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.