astra 30. november 2004 Avtor Prijavi Deli 30. november 2004 Mushi, pljučno moraš imeti v olju skoraj cel teden, najmanj tri dni pa ziher...še posebej, če je sveža... In važna je posoda, v kateri pečeš...biti mora takšna, da se meso PEČE...in ne spusti vode, kar se zgodi recimo pri teflonski posodi... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Dober nasvet tole Astra... Jaz sem tudi bosa pri pripravi mesa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 ...goveje meso nareži na tanke kose in ga mariniraj (po domače namoči ga v olje skupaj s kakim lovorjem in soljo, pa malo popra-zapri v posodico, da dobro dihta-tako pri mesarju iz stare krave naredijo telečje zrezke....) ...v našem hladilniku ni zdržalo več kot en teden- meso je bilo pa resnično mehko,sočno.... ...dopustujem kot Robinzon (brez elektrike in ostalega komforta-ker so nekateri družinski člani zapriseženi mesojedci- je tako pripravljeno meso, sicer narezane na manjše koščke v steklenih kozarcih dihtig zaprto zdržalo v olju tudi 14 dni, mehko sočno in užitno , položeno v naravno klet 2 metra pod istrsko zemljo, ko so dosegale temperature 30 stopinj C.... Poizkusi, pa poročaj! Meni je ta recept povedala neka baletna umetnica, ki je deset let preživela v Iranu... Potem pa sem še našega mesarja sprovocirala, da mi je razložil kako to naredijo po gostilnah, da nimajo radirk na krožniku Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 To, kar si napisala, je carpaccio in se uživa surov Drugače pa, vsako meso, tudi govedina, mora biti uležano, nekaj dni, da se začne naravna fermentacija, pa brez soli in drugih dodatkov, ki bi poškodovali celične membrane Ko pa goveje zrezke pečeš, jih peci na svinjski masti, kuhanem maslu ali sezamovem olju, najbolje pa brez na žaru, na veliki vročini in čim krajši čas, daj na segret krožnik, posoli z zdravo soljo in pravkar mletim poprom in pokapaj z limoninim sokom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 aha..daljši čas torej mora bit za mariniranje! Astra, v čem pa potem peči če ne v tefalovi ponvi, imam tud litoželezni vok, dobro.. do zdaj je blo pač zateglo, bom probala tam še speči! lia, praviš da ni več kot teden zdržalo meso v hladilniku? A je že smrdet začelo al kaj? No, jst kar se mesa tiče, sem ga največ do zdaj kak dan pustila tkole v hladilniku nasoljenega in začinjenega pa tako, drugač, ko pa meso odmrznem pa ponavad še isti al pa naslednji dan nrdim, nisem vajena tega da bi se predolgo časa valjalo okoli, sej v bistvu že pr mesarju neki časa tko leži.. . Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 .ne Mushi - pooojedli so ga....za pozno večerjo ...jaz pa drug da oči na peclje, ko sem hotela na hitro spacat kosilo,.... ....drugače pa, ko pečeš ne smeš pokrivat...da voda sprot izpari ...torej vržeš v vročo ponev in capa capa takoj obrneš....pa takoj na krožnik Sem delala doktorat na ocvrtih lignjih kako jih pripravit, da niso guma in prepojeni z oljem muke ježeve kako jih šele očistit šele ko sem imela priložnost eno profesionalko zraven gledat, so se mi zabliskale čarobne male cake Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>To, kar si napisala, je carpaccio in se uživa surov Drugače pa, vsako meso, tudi govedina, mora biti uležano, nekaj dni, da se začne naravna fermentacija, pa brez soli in drugih dodatkov, ki bi poškodovali celične membrane Ko pa goveje zrezke pečeš, jih peci na svinjski masti, kuhanem maslu ali sezamovem olju, najbolje pa brez na žaru, na veliki vročini in čim krajši čas, daj na segret krožnik, posoli z zdravo soljo in pravkar mletim poprom in pokapaj z limoninim sokom ....bhm in khm, sem kuharski amater pa tak...po čudnem naključju moram pa kuhat za nikoli zadovoljne stranke :xx!: Pač poizkusim, kar mi pride na ušesa....in ta nasoljena reč v olju se je dobro obnesla.... Da je pa škodljivo...to pa itaaaaaaaaak še najbolj zdravju škodje življenje samo. Ali kakor reče dr,patolog Bračko: "Kozarec mrzlega pira, lahko samo koristi? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 lia.. ja, to se mi je tud zdelo da je varianta.. sej pravim, nisem še tko dolgo ničesa pustila...ja, ko se jst lignjev spomnim in to na olivnem olju, totalno neužitno..kaj pa nrdiš ti? Jst jih pomokam, pa tko spečem, kr same brez moke mi ni ratalo, se je vse neki krčilo in skakalo.. ah ja, kaj zdaj se namoči meso v olju nasoljeno, al ne? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 ...pri lignjih je sam ena finta,,,v pol minute morajo bit pečeni,,,in ko jih sipaš v olje jih daš preveč, se olje toliko ohladi, da se potem samo cmari.... pa čist vseeno a jih daš v pivsko testo, razžrvkljano jajce z mlekom, ali samo v moko(če imaš pri rokah je najboljša koruzna ali pa ostra bela)... z eno roko jih dajem not, s penavko pa sprot ven pobiram, kar v mrežo, da se fajn odtečejo... ...olivno olje CVRET JE SMRTNI GREH Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 sej jst nisem hotla v olivcu cvret, pač pa kot Jamie Oliver, tko mal pokapat, pa na hitr popečt, da bi bolj kot na žaru blo, pa še brez moke.. ja malo morgen, tak se je raztegovalo in topilo, pol pa zakrknilo in začelo skakat v zrak.. , ja koruzno moko tud jst uporabljam, ponavad tko bolj kot ne samo kake postrvi spečemo od rib.. pa mora bit tak "reš" zapečeno... , ampak če gledaš te oddaje kuharske ma čudo, kaj vse z olivnim oljem pečejo.. Ne cvrejo! Niti za puskusit ni cvret.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Da je pa škodljivo...to pa itaaaaaaaaak Kar ni dobro, je škodljivo, če ga serješ dan na dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Moji prvi njoki :xx!: Lepo skuham krompir, ga z vilico poberem iz vrele vode in previdno hitro olupim in takoj strisnem v jamico okoli ostre moke , da ne bo grudic . Na vrh nalistam maslo, posolim in počakam, da se krompir malo ohladi. Mama je rekla: ne šparaj jajc pri njokih! Tako lepo ubijem notri še tri jajca in poskusim zamesiti. A sem pozabila na prvo pravilo za njoke: uporabljaj star krompir in ne patatin (njokov se ne dela med majem in začetkom septembra!) Ja pa sline za njoke poleti . Mesim in ker je krompir 'močil', sem dodala še ogromno moke, da je testo namesto rahlo postalo trdo kot beton . zrolam trakove in narežem mičkene njokce, velike za konico palca. Zraven naredila pečenko, ki je tudi za en klinc izpadla :xx!: pa njoke, ki so bili kot metki za šibrovko :xx!: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Delavci pri nonotih, jaz naj bi noni pomagala v kuhinji, ker je bilo treba poleg domačih- prehraniti tudi hordo raznih mojstrov (v Italiji na srečo ni teh klinčevih navad!) Nona reče, 'Precedi župo in zakuhaj rezance!'Jaz pa vzamem cedilo, previdno izvlečem meso iz lonca, in prestrežem vso goščo...župa pa... , po grlu lijaka....Potem grem po škrnicelj z rezanci in....ia,ia, in šele ugotovim... jao in moja nona, čeprav dobra kot kruh, je bila vedno slabih živcev , tako da je čim jo je kaj pogrelo, pograbila kakšno gorjačo ali krepelce . S tem, da je kandidatu za batine vedno dala možnost, da uide. 'Kdor nima v glavi, mora imet v nogah', je bil njen fazon. Run, Forrest, run Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Tast imel "okrogli rojstni dan", pa odločila, da mu spečem tudi trinadstropno torto...Ker je recept za "mojo" torto tak, da se biskvit speče, nareže na zelo tanke rezine in nato sestavlja, skupaj s kremo in sadjem....kot lego kocke, je stvar izgledala bolj poševno in krivo, kot stolp v Pisi.Jasno, da take sladke krive sablje človek ne more poklonit,.......pokličem, slaščičarke iz nekega hotela, če bi lahko in bile pripravljene rešiti torto( in mojo čast)...pa so bile....Prinesla torto in čez nekaj ur, ko sem jo prišla iskat...ČUDEŽ...čaka me prekrasna trinadstropna torta....vse ravno (pravi kot -točno 90 stopinj) in vse pravilnih oblik.Kaj so storile:za dve uri jo dale v zamrzovalnik...stvar bila dovolj trda, da so jo oblikovale, v sladko smetano so dodale tudi želatino...In torta bila dobra, pa tudi lepa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 mushi:Tudi sama sem imela v začetku več kalamarov po kuhinji, kot pa na štedilniku...vse skakalo.Torej, po nasvetu mojstrov kuhinje naredim takole: kalamari morajo biti suhi...lahko jih samo pomokaš ali še bolje moko in jajce zmešaš in v to zmes daš kalamare.Pusti pol ure....in šele nato daj v zelo vroče olje..pusti samo minuto...in tako ne bodo postali gumijasti....Naj ti uspe! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 zanima me, kaj date ponavadi v zelje in repo, kakšne začimbe?( poleg stročnic seveda ) Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>zanima me, kaj date ponavadi v zelje in repo, kakšne začimbe?( poleg stročnic seveda )Misliš na kislo zelje in repo..ali surovo?Razlika je kuhati sveže zelje ali pa že skisano.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>.pokličem, slaščičarke iz nekega hotela, če bi lahko in bile pripravljene rešiti torto( in mojo čast)...pa so bile....Prinesla torto in čez nekaj ur, ko sem jo prišla iskat...ČUDEŽ...čaka me prekrasna trinadstropna torta....vse ravno (pravi kot -točno 90 stopinj) in vse pravilnih oblik.Kaj so storile:za dve uri jo dale v zamrzovalnik...stvar bila dovolj trda, da so jo oblikovale, v sladko smetano so dodale tudi želatino...In torta bila dobra, pa tudi lepa waw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Potem grem po škrnicelj z rezanci in....ia,ia, in šele ugotovim... jao in moja nona, čeprav dobra kot kruh, je bila vedno slabih živcev , tako da je čim jo je kaj pogrelo, pograbila kakšno gorjačo ali krepelce . S tem, da je kandidatu za batine vedno dala možnost, da uide. 'Kdor nima v glavi, mora imet v nogah', je bil njen fazon. Run, Forrest, run Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Enja je pisala o svoji torti za tasta... pa sem se spomnila Pred dvema letoma je tudi moj tast imel šetdesetletnico.... Jaz sem se javila, da ga presenetim s torto. Tronadstropna. Sponji model je imel premera približno 60 cm (mi ga je moj na šihtu naredil). pol pa še ena manjša na vrh, čist na vrhu pa srček.... ratala mi je zelo lepa..... Praznovanje pa se je dogajalo nekje v božjih rovtah... ovinki pa makadam pa cele jame na cesti.... Jaz sedim spredaj in "vozim" s torto vred.... Nagibam se na sovoznikovem sedežu kot na motorju s torto vred... torta je imela ziher čez pet kil al pa še več... v glavnem roke so me pošteno bolele.... Pol pa na pol poti VIDIM da se je vsa torta, razen sponjih dveh plasti popeljala za slab decimeter naprej.... Dobila je velika usta in na sprednjem koncu se je čist posedla, čokolada je popokala..... Mislla sem da me bo kap.... Od togote sem kar jokat začela.... Ampak so jo pojedli, čeprav čist pošvedrano! Enkrat sem pa hotla ocvret pečjakove svaljke al njoke, če hočete... še danes ne vem, ali je bilo olje preveč vroče, al pa mi ni blo namenjeno.... Stresem v olje in k je to začelo pokat.... Na hitro so zakrknili, zgornja plast, skorijca je počila, jedro surovo pa je začelo skakati iz posode.... Vse je blo od tistega testa... Na koncu, ko so vsi iz srajčk poskakali (pozor, vmes sem odprla marelo, da sem prišla do štedilnika, da ga lohk izklopim) so po olju plavale tiste srajčke kot čolnički.... Uh še jih imam takih.... sam kdaj drugič! LP maestro Nataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Naky, oz.maestro Nataša...očitno so torte tiste, ki nikoli nočejo tako stati, kot bi ji želele ME, umetnice...Mami je očetu spekla tudi lepo torto...in dala"na hladno" v klet...ko je bil čas, da se torta prinese na mizo....ugotovila, da je tudi naša kraška ovčarka čekirala stanje torte..in normalno malo preiskusila.Zelo hitro smo luknje v torti napolnili, da je slavljenec dobil izdelek"kot se šika".Prisotne dame smo dobile nenapovedan napad hujšanja..vsi ostali, ki so torto jedli, so jo hvalili:Volk sit in koze cele ...glavno, da smo preživeli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 2. december 2004 Prijavi Deli 2. december 2004 Prisotne dame smo dobile nenapovedan napad hujšanja.. Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2008 Prijavi Deli 26. avgust 2008 Tole vredno potegniti iz naftalina. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Sem se spomnila zdaj, da jaz vsake toliko uštimam kaj takega. Imala polno majstrov pri hiši - knauf delali - jaz hočem speči rebra in za potem si pripravim piščanca, da ga ocvrem..hodim okoli pečice in čez dobro uro pogruntam, da sem namesto 250 stopinj nastavila na 100..samo pohano pišče so imeli takrat.ali pa moja prva šarlota. Vsa navdušena najdem recept v službenem cajtungu, za ziher še preverim na kulinarika.net in ja..bom delala šarloto. nakupim sestavine..želatino sem rabila med drugim in veselo na delo. Ker pa radodarna s biskvitom, sem jih zato naredila štiri takšne srednje sklede, da sem jih lahko drug dan zvrnila na krožnik. Pride soseda na obisk in se potoži, da dobi drugi dan obiske in ona nič ne peče, pa ji ponudim eno skledo s šarloto. Ji še strokovno razložim kako naj usipa ven, pa razreže pol in tak.drugi dan veselo na preizkušnjo(aha - šli smo pol na letalski miting ) vse skup nekam migalo čudno..čudno vse skup..dam v usta...milo rečeno...čudno. Takšne že nimam v spominu. Probam drugo..ok..ta bi še bila - ker bila iz jogurta in kisle ter sladke smetane...samo nekaj čudnega se okusi...pospravim in v dobri veri, da bo pol kaj bolje, dam nazaj v hladilnik. Pol se spomnim, da eno dala sosedi(ki obiske seveda že gostila )Pridemo domov..in ni druge...odnesla tole svojo šarloto na humosni kup(kjer bo danes štrudl pristal)...Kaj je dejansko bilo narobe sem ugotovila drugi dan v trgovini. Namesto želatine sem kupila želin..in to, da bilo vse skup čudnega okusa...zdaj vem zakaj.Soseda ni upala nič rečt, da bilo kaj narobe. Pa bi komot lahko...samo vljudna je vseeno bila Šele v tretje mi ratalo šarloto narediti tako kot se šika..ampak vaja dela mojstra Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 30. avgust 2008 Prijavi Deli 30. avgust 2008 Ker rada ekspirimente izvajam z raznimi zelenjavnimi omakami in juhami, ga tudi biksam. Bučkina juha.Siml ko pasul, samo meni očitno ni namenjena. Okusa je bila prozornega, izgledala je prozorno, nikoli dovolj slana....Jaz sem se je najedla že pred kosilom, ker sem morala tolikokrat poizkusit, tako da sem bila slab izgled drugim.Če neisem jedla jaz, ne bodo niti drugi. Bolje da je niso, saj sem imela (ne da bi me kdo opozoril) nejedilno kumarično sorto buče (po domače, za živali)Pojedli so pujsi, jasno. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.