Skoči na vsebino

Človeški izvor

rachek

Recommended Posts

Slučajno sem se spomnil, nečesa, kar sem že zdavnaj pozabil.

Pustite vse verske sekte in religije (raeljanci nimajo nič s tem, ker sem se to že prej vprašal, predno sem sploh slišal zanje) .... izpraznite glavo ... ne ozirajoč se na to, da znanstveniki trdijo, da "nekaj manjka" in povejte svoje mnenje:

Pisati znamo par tisoč let do Kristusa. Ne vem točno koliko so stari najstarejši zapiski, Sumerski klinopis je nastal nekje med 3000-3500 leti pred K. Torej človeštvo zna pisati 5003-5503 leta. Zakaj se je napredek v zgodovini ustavljal vemo, oblastiželjni vladarji in pohlepna duhovščina. Ampak, saj se iz jamskega človeka pa avstralopiteka nismo razvili v 10.000 letih ? Smo se, ne vem, v miljonu let?

Potem pa 5000 let po iznajdbi pisave pošiljamo ljudi v vesolje in se gremo ne vem kako mikronsko tehnologijo v računalništvu in celo kloniramo živali ?

A se vam sploh sanja, kako vrhunsko tehnologijo imamo leta 2003?

Pred 10.000 leti nobenih civilizacij, borba za preživetje, ročno izdelano vse ... zdaj pa tole, prej pa par miljonov let nič ....

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 60
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Dobro razmišljanje Rachek...

Saj..ampak kdo pravi, da se je evolucija končala?

Čeravno je telo popoln ustroj?

Ja, še vedno se lovijo glede piramid in sfinge.

Ah..in noči so tako lepe...ena zvezda mi je blazno všeč..temno modro,rdeče utripa..ne vem katera je..mogoče je tam nekje celo življenje...

Zakaj bi bili tako vzvišani in mislili, da smo mi edini?

Ma..takšna razmišljanja me vedno popeljejo..daleč...daleč..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

mene zgodovina še bolj pa arheologija zelo zanima.

kdor verjame, da se je človek razvil iz opice, naj kar verjame, jaz tega ne.

je kar nekaj fajnih knjig za dobit, z našo zamolčano zgodovino. Predvsem od Fani Okič.

jo zelo rada berem

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

Slučajno sem se spomnil, nečesa, kar sem že zdavnaj pozabil.

Pustite vse verske sekte in religije (raeljanci nimajo nič s tem, ker sem se to že prej vprašal, predno sem sploh slišal zanje) .... izpraznite glavo ... ne ozirajoč se na to, da znanstveniki trdijo, da "nekaj manjka" in povejte svoje mnenje:

Pisati znamo par tisoč let do Kristusa. Ne vem točno koliko so stari najstarejši zapiski, Sumerski klinopis je nastal nekje med 3000-3500 leti pred K. Torej človeštvo zna pisati 5003-5503 leta. Zakaj se je napredek v zgodovini ustavljal vemo, oblastiželjni vladarji in pohlepna duhovščina. Ampak, saj se iz jamskega človeka pa avstralopiteka nismo razvili v 10.000 letih ? Smo se, ne vem, v miljonu let?

Potem pa 5000 let po iznajdbi pisave pošiljamo ljudi v vesolje in se gremo ne vem kako mikronsko tehnologijo v računalništvu in celo kloniramo živali ?

A se vam sploh sanja, kako vrhunsko tehnologijo imamo leta 2003?

Pred 10.000 leti nobenih civilizacij, borba za preživetje, ročno izdelano vse ... zdaj pa tole, prej pa par miljonov let nič ....

Sva enakih misli rachek. x^x x^x x^x xbendx xbookx

Ja sam ka mali pao s lipe

mene zgodovina še bolj pa arheologija zelo zanima.

je kar nekaj fajnih knjig za dobit, z našo zamolčano zgodovino. Predvsem od Fani Okič.

jo zelo rada berem

Daj,da ne bom takoj iskal te knjige, nam malce osvetli tvojo teorijo.

Glej naprej, če se le da,...

• 2 weeks later...

Lohk rečeš tud da so se opice razvile iz človeka.... Hehe, če bi bla enkrat ob kaki gorili bi takoj spremenila svoje mnenje o superiornosti človeške vrste....

Hehe, sfinga naj bi bila že 12000 let na zemlji, zanimivo je to obdobje pred 12000 leti ful zadev je, v južni ameriki imajo iz takega obdobja (carbon dating) zlitine ki smo jih sposobni sproducirati šele od 18.stoletja naprej, in take fore, res neverjetne, zadeve zato recimo pomoje mit o atlantidi sploh ni fikcija, mislim da so podobne civilizacije obstajale že prej, pa se je vedno kaj zalomilo, da smo zdrknili nazaj, notr, po drugi strani pa se lahko vprašamo, zakaj ravno sedaj, zakaj pa ne? pač prej ni bilo možnosti kul, ampak zdaj je zadaj jo izkoristimo, vse mogoče zadeve se lahko zgodijo ki obrnejo tok zgodovine, zemlja se zarotira za deset stopinj pravokotno na svojo pot in gre pol sveta v maloro, pade lep kos skale z neba (astereoid) pa gre še ostalih 49%, jaz osebno ne dvomim da je obstajalo kaj pred to našo civilizacijo, celo dostkrat, ampak ene stvari zaživijo in pol spet razpadejo, kot današnje metropole se večajo in večajo, pol pa začnejo hodit ljudje v bolj ruralna območja ker v središčih mest tempo ni vzdržen, tako so recimo inki propadli, pa so imeli čudovito civilizacijo, al pa rimljani, morda je čudež zdajšne civilizacije da še ni propadla, ampak ne si lagat da to ni možno, celo dvomim da je bilo to še kdaj tako blizu na dosegu roke, ene par ljudi ma na svetu možnost sprožit jedrske konice, recimo dva človeka imata vsak zase sposobnost 3x zbrisat površino zemlje.... ščurki bodo preživeli.... kakšen človek tudi, in čez 10tistoč let si bo mislil uau prvi sem ki ima civilizacijo.... heh, tako to gre, povsem naklučno bi bilo če to ne bi bilo res....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

So nekatere najdbe, za katere arheologi ne najdejo logičnih razlag. Na primer, na sloju premoga v Veliki Britaniji so našli fosilizirani odtis podplata nekega obuvala. Kar pomeni nekaj milijonov let star odtis čevlja ali nekaj podobnega temu. Tista zadevca je še zmeraj skrbno skrita pred javnostjo, vendar o tem so se razpisali resni znanstveniki in paleontologi.

xideax

Najbolj ravzpit primer kjer tudi National Geographic smatra za čudo, je znanje plemena Dogonov o ozvezdju Sirius. Tisto o čemer zahodna civilizacija ve o ozvezdju Sirius, je bilo odkrito šele s preciznimi elektronskimi teleskopi. Medtem ko pleme Dogonov ima to znanje brez teleskopov in kakršnikoli drugih pripomočkov skoraj 50.000 let. Le od kje hudiča x?x :vragec:

V knjigi Posvetitev je veliko napisanega o piramidah in podobnih temah. Sem se večkrat zaustavila ob branju, se zamislila in si dejala, ja sej nemogoče pa tole ni. Ok, ne gre se za to, al je človek nastal iz opice al ni ampak, ma no ne bom izkrivila vsebine knjige, ker verjetno v tem trenutku ne bi pravilno izrazila napisanega.

Fani Okič je pisala o prikriti zgodovini in arheologiji.

ker tudi južno ameriška civilizacija je bila visoko razvita, in usklajena, tako duhovno, kot tehnološko. Niso poznali hinavščine in prelomljenih besed, zato so tako hitro padli v roke morilcev in roparjev katoliške cerkve.

Zgodovino pišejo zmagovalci, zato je v njej toliko laži.

Aja, pa še to: Egipčani: zakaj znanstveniki ne znajo pojasniti, kako so lahko z tehnologijo tistega časa gradili piramide.  x:Dx

se ne strinjam s tabo-imeli so boljso tehnologijo sigurno,samo mi ne vemo za to-verjetno da je to stvar duhovnosti :2src:

Zgodovino pišejo zmagovalci, zato je v njej toliko laži.

Se povsem strinjam ej sam pogledaš moderno zgodovino, recimo zdej deset let odkar jaz spremljam, pogledaš leto nazaj, pogledaš pol meseca nazaj, pa vidiš laži kako nastajajo, "Whatever is now is history in a moment, whatever comes next is history in the making." Ta je dobra,

Ne sam če pogledaš lej ljudje smo tukaj štiri miljone let, vsaj en miljon let dokaj evolucijsko nespremenjeni, 80.000 let pa je x kromosom nespremenjen bistveno, in 64.000 let y kromosom, torej ženske so pametne že 80k let, moški pa 64k let tako kot danes... vse take stvari ki jih je človek naredil, ne zdržijo ravno dolgo, če pogledaš, kolk časa zdržijo piramide blazno kul ja, hehe zanimivo in to, ampak čez deset tisoč let jih ne bo več, kupček peska tako kot vsak hrib, ej, pa piramide so ogromne kolosalne srečo imajo da tam ni dežja in tako naprej, pa recimo da se mal podnebje zamenja začne padat tam dež, bum takoj gredo par sto let, pa jih ne ločiš več od bližnjega naravnega hribčka, tukaj pa govorimo o 100.000 letih, ko je človek približno tako sposben kot danes, intelektualno in telesno, uran ima dokaj kratko razpolovno dobo, recimo da so se pred 50.000 leti sesuli z jedrskimi bombami, lepo počistli večino ljudi, in to, heh, seveda, človek bi si mislil kako hudo sevanje, ampak v par tisoč letih je vse normalno.... moja teorija seveda ni resnična ker bi opazili geologi nenavadno dosti usedlin iz tistega obdobja, kar predstavljaj si da vsa drevesa hkrati posečeš to se opazi, kaj pa če je bila ta civilizacija bolj napredna, in je dobila idejo, da so evolucijo zajebali, da se sam kregajo in to in so poskusili znova, se pobili na kak bolj ekološki način?, pobegnili na bolj udobne planete?, karkoli, ej, zanimiva zadeva, ki so jo predpostavili znanstveniki, ko so iskali pri S.E.T.I.- (Search For Extraterestrial Intelligence) zunanje signale z radijskimi teleskopi, da civilizacijo se da zaznat sam par tisoč let preden postane tako napredna da ne seva več signalov mimo (torej meče proč) temveč sam direkt kamor so namenjeni, zato se jih tud ne da zaznat več, pa razmisliš mal naprej, kul, kaj pa če so začeli gradit hiše ki se jih da reciklirat, in to, ej, super.... pa so te same od sebe razpadle vsekako zelo ekološko osveščeni, seveda, pa se zdi meni najbolj logično da so bile civilizacije, že prej, nobena tako razvita kot naša, ker preprosto, mi smo tako razviti (ali nerazviti) da puščamo zelo jasna znamenja da obstajamo, povsem verjetno pa je da so se pojavljala mesteca in podobne zadeve že tisoče let pred tem, kot pravi uradna zgodovina,... edina bistvena sestavina je pri vsem skupaj da so morala propasti, pred par tisoč leti, morda še malo več da za njimi ni več jasnih ostankov, obstaja pa še en bistven podatek, pred 10.k leti se je podnebje ostro spremenilo, velik zasuk, v padavinah in tko naprej cela področja so postala poraščena, kdo ve kaj vse recimo se skriva v tropskih gozdovih, kdo ve kaj vse je zalilo morje (atlantido) in tako naprej, če ne vidiš še ni nujno da ne obstaja.... (osebno sporočilo, offtopic, Kaj delam jaz na fiziki, primejdunej sem bral tam za posamezne stopinje horoskop in mi piše da imam tolk talentov da nikol ne bom mogu uresničit vseh... vsekakor bi si rad ogledal svoje življenje, tako nekajkrat v kinu, od začetka pa do konca, more bit blazno zanimiv film, na žalost morem sedet v prvi vrsti, bit režiser snemalec in glavni igralec, včasih se film strže, tak da si kaj ne zapomnim, dobrega, včasih režiser slabo misli kaj naj gleda, včasih glavni igralec pozabi kako vrstico, heh, MC V levu, world is a stage for you!. )

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 3 weeks later...

Zadnje čase se vsebolj uveljavlja teorija o razvitosti civilizacij v znastvenih krogih. In sicer, naj bi po teoriji obstajali obstajali trije nivoji tehnološko razvitih civilizacij.

Prva stopnja je civilizacija, ki izkorišča energijo atoma. Fizija. V tej stopnji smo sedaj mi, od trenutka, ko je eksplodirala prva atomska bomba v New Mexicu julija 1945.

Druga stopnja je izkoriščanje energije sonca. Hladna fuzija+sonce. Imamo še dvajset let do stvaritve hladne fuzije, ko bomo sposobni ustvariti tolikšno energijo kot je na soncu, potem bo naša civilizacija na drugi stopnji. Problem zalog bo izničen. No ja naftni lobi je še premočan. Oni so tudi največji vzrok za tehnološko stagnacijo, kar se tiče izkoriščevanja energij.

Tretja stopnja pa bo visoko tehnološko razvita civilizacija, ki bo sposobna izkoriščevati energijo celotne galaksije. Če povzamemo, da ima ena galaksija milijarde in milijarde zvezd, nešteto zvezd, je ta stopnja za nas še zelo, zelo daleč. Najmanj še milijon let tehnološkega razvoja na Zemlji, pod pogojem da ne pride do samodestrukcije človeštva in njenega napredka.

Hm še dolga pot je do raja na Zemlji.

Volkec, tole z naftnimi lobiji bo najbrž kar držalo. Že nekajkrat sem v medijih zasledil vest, da so strokovnjaki že odkrili dostopnejši in cenejši vir energije, kot je nafta, vendar naftni lobiji takoj odkupijo izume in jih skrijejo pred javnostjo. Nekaj resnice le zna biti na teh vesteh.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Mi smo dosegli, mi smo iznašli, mi smo ....

... smo figo - le predstavljajte si kaj veste, kot posameznik npr. o cepljenju jedra, o elektroniki, o biogenetiki pa še o vsem mogočem. Kot posameznik smo nula, še en teden bi težko preživeli sami.

A si predstavljate, da ostanete sami na tem svetu - v katero zgodovinsko dobo bi se uvrstili.

Za mene je to evolucija, da ni vsakemu posebej potrebno izumljati kolesa, pa elektrike pa konec koncev tudi kondomov ne.

Ja smo ene brihtne glavce, a ne!

Volkec, tole z naftnimi lobiji bo najbrž kar držalo. Že nekajkrat sem v medijih zasledil vest, da so strokovnjaki že odkrili dostopnejši in cenejši vir energije, kot je nafta, vendar naftni lobiji takoj odkupijo izume in jih skrijejo pred javnostjo. Nekaj resnice le zna biti na teh vesteh.

x^x x^x

Ja obstajajo motorji z notranjim izgorevanjem na alkohol, na tekoči metan, na tekoči vodik. Poraba teh goriv je strašno majhna, pri tekočem vodiku ima avto boljše pospeške od bencinarja, prav tako tudi motor na tekoči metan.

Ja kakor si rekel, zaenkrat naftni lobiji uspešno preprečujejo uporabo teh izumov, na sploh so motorji z notranjim izgorevanjem prezastareli.

Obstajajo turbopropelerski motorji, ki so podobni reakcijskemu, vendar izkorišča zrak za premikanje, avtomobili bi pa bili hitrejši.

Prav tako bi lahko zgradili ceste na principu magnetne superprevodnosti, kjer bi bili avtomobili praktično v zraku nekaj cm od tal. Gradnja take ceste bi bila 3x dražja od asfalta, vendar okolje bi nam bilo 100x hvaležno. Zaenkrat to uporabljajo samo japonski hitri vlaki.

strinjam se z otožno in knjigo posvetitev;v njej je mnogo resnice.piramide je gradila civilizacija ki je bila tehniloško in duhovno na zelo visoki stopnji in je imela tudi kontakt z nezemeljskimi civilizacijami.,vendar znanstveniki ne bodo nikoli na način ki je v praksi dojeli kako in zakaj,ker ne iščejo tam kjer je treba.in piramide in sfinga delujejo na "višjih" nivojih v duhovnem smislu in, če bi velika skupina ljudi naredila velik krog okrog piramide in usmerila vso pozornost v vrh ter meditirala,.. bi se lahko zgodilo kaj zanimivega...sfinga ne zastavlja zastonj vprašanja-KDO SI TI... xrolleyesx

V knjigi Posvetitev je veliko napisanega o piramidah in podobnih temah. Sem se večkrat zaustavila ob branju, se zamislila in si dejala, ja sej nemogoče pa tole ni. Ok, ne gre se za to, al je človek nastal iz opice al ni ampak, ma no ne bom izkrivila vsebine knjige, ker verjetno v tem trenutku ne bi pravilno izrazila napisanega.

dobra knjiga, glih sedaj sem jo prebrala

Sedaj sem pa končno dobila knjigo od Anastazije v roke? A jo je kdo bral?

In mi je dala za mislit.

Po eni teoriji, je razvita civilizacija, ki je imela kolonije tako v egiptu, kot v j ameriki, indiji in še kje, izvirala iz poarnega kroga. Torej v bližino tajge, kjer domveno živi anastazija. Ima svetle lase in obvlada sposobnosti, ki smo jih mi že davno pozabili.

ne vem ali dejansko obstaja anastazija ali ne, a ta povezava se mi zdi nekoliko preveliko naklučje, ker po moje naključji tako ali tako ni

• 2 weeks later...
xrolleyesx :palec: brala sem prvo zveneče cedre tajge,baje pa jih je sedem,,in zelo mi je bila všeč.rahlo me spominja na :imenovali so jo dvoje src na en način .ne zdi se mi nemogoče da anastazija res obstaja saj je še ogromno stvari ki nam niso znane.zanima me tudi cedra kot zdravilo..

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...