Skoči na vsebino

Človeški izvor

rachek

Recommended Posts

Tudi jaz prebrala to knjigo, na trenutke čisto noter padla, na trenutke se mi je pa zdelo, da sem se izgubila, tam, ko so kao pesmi napisane. Tudi meni je všeč ideja o obstoju ljudi s takšnimi sposobnostmi, sicer pa pri češnji, ki jo je imel posajeno, sem spoznala, da je vse znanje v nas...

Kaj pa Poslanci luči,ki se dogaja v naši bližini, kolk sem jaz razmišljala, pa ugotavljala, ker vedno, ko smo šli na morje, mi je en hrib žarel, resnično in tu v knjigi se opisuje velik slap, je možno, da so to Plitvice, hm... zanimivo branje, priporočam :palec:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 60
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Prav tako bi lahko zgradili ceste na principu magnetne superprevodnosti, kjer bi bili avtomobili praktično v zraku nekaj cm od tal. Gradnja take ceste bi bila 3x dražja od asfalta, vendar okolje bi nam bilo 100x hvaležno. Zaenkrat to uporabljajo samo japonski hitri vlaki.

Se pa rahlo ne strinjam o tej stvari.... 3x dražja od asfalta, za železnico to ni problem za avte je pa praktično neizvedljivo, ker bi morali vozit po tirih.. sam predstavljajte si parkiranje..... :) hehe, sicer pa trenje ni najvecji problem, problem je upor zraka, in drugi problem je seveda fosilna goriva..... res ne vem zakaj za vraga ne laufa vse lepo na vodik, in kisik, dalec najbolj ekolosko in ucinkovito, mislim ej kolkr se matrajo crpat nafto bi komot za isto energijo in isti uložek proizvajali vodik pa kisik iz vode, ki je je praktično neskončno, z uporabo recimo sončnih celic, izkoristek, je boljši kakor koli vzameš, od bencinskega motorja, da ne rečemo dizla... efekt na okolje je pa v tem, da dobimo malo več vode na ceste, ki itak izhlapi, in se niti ne pozna, k jo je več v oblakih.... kt pa tko..., ni logike res, in kot praviš zgoraj, motorji imajo višje sposobnosti, če bi bli recimo sam na vodik, al pa metan, čeprav metan je problematičen ker ma ogljik notr,.... kar ni najboljš, ker se tvori pol CO2, daleč naj verjanta, je ali kisik pa vodik, pretvarjat v vodo in met elektriko od tega, al pa vodik kurit, kot pr raketi... brum brum, to maš tak motor, ej, da kar poka.... :) hehe, pomoje če bi v mojo petko dali not vodikov motor.... bi blo to.... huh swosh, bi delal.....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

aja, sj si komi vn iz pubertete..  

Kašn kompliment, zame k sem uradno še najstnik.... mmmm, hehe, ampak, vseeno, pa jebat ga, kaj je narobe s tem da človek sanja, (ahja p.s. nisem gledal risnk), o lepšem čistejšem svetu.... vsaka stvar se začne enkrat z vizijo, pa magar če sam rečeš o shit, in pristaneš v dreku.....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Sem včeraj razmišljala o človeškem napredku. Na vseh področjih se je ogromno spremenilo, kamorkoli človek pogleda, napredek je ogromen že za časa 1 človeškega življenja, kaj šele za vse obdobje, kar obstajamo.

Če pogledamo na področje osebne nege. Naše stare mame so poznale soleo in niveo, pa sploh ne pravih higienskih vložkov, ampak so se drugače znašle. Kakšnih depilatorjev ni bilo, pa ličila čisto drugačna, pa liposukcij ni bilo. V našem obdobju se je pojavila pestra izbira šamponov, raznih gelov za tuširanje, pa zobne nitke, pa razne pilice, geli, tega je ogromno.

Če je ves ta napredek koristen je seveda drugo vprašanje. Jaz osebno prisegam na čimbolj naravne zadeve in to take, ki si jih človek sam pripravi na "naravno" iz reklam.

No tole je eno malo malo področje našega življenja in toliko sprememb.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 4 years later...

Na to temo že dolgo ni nihče pisal, a vendar ne morem mimo nje. Vsakega od nas zanima ali smo prvi. Če pogledamo neskončnost je logično da nismo. Kdor je bral F.Okič ali B. Muževiča, dobr ve, da je bila pred nami civilizacija daleč bolj razvita od naše. Toda ne samo ena, bilo jih je več. Veliko debat najdete na strani misteriji in paranormalno, vendar je glih danes ne dobim. Vseeno, pred nami so obstajale duhovno naprednejše civilizacije, da ne bo pomote. Svoje mi je dala misliti tudi zbirka Anastazija, ki v bistvu doda piko na i. Kdor je bral, ve. Kaj se dogaja, zakaj znanstveni krogi na splošno oporekajo? Odgovor je enostaven. Spremenil bi se sistem mišljenja,da ne rečem vedenja, maske bi padle in 90 % firm, bank bi propadlo. Predvsem pa bi propadli tisti, ki držijo niti v rokah. Razne religije in banke (osebniki) ne bi imele več vpliva. To je edini razlog. Dokazi so, vendar skrbno skriti.

Nevdel bom misel Anastazije, ko govori o preteklih potopih: Ljudje bodo imeli dve možnosti preživetja, ali bodo izbrali združitev dobre strani današnje civilizacije z duhovnimi vrlinami/vedenjem, ali bodo izbrali današnjo duševno nazadovanje oziroma pot k uničenju. Za tiste ki bodo izbrali zadnje, poti nazaj več ni, in če bodo ti v večini, se ve kje bomo vsi čez par let ali še prej.

Destrukcija v ljudeh prevladuje.

V interesu kapitala je čimvečji profit ne glede na učinke, sredstva ...

Volja za moč & vpliv je gonilo politike, religije, sekt, ...

Neosveščene posameznike vodi pohlep, ... Le - ti so bili/so v večini.

Nekateri ne izbirajo sredstev pri zadovoljevanju svojih potreb $€ interesov.

Ja nekaj tazga kot si navedel tantra. Vendar navajam, da mi je Anastazijina misel dodala piko na i. Za vsem kar se danes dogaja, stojijo posamezmniki, t.i. svečeniki, katerih sposobnosti presekajo navadnega homota in oni vlečejo niti. dokler se le ti ne zavejo da so šli preedaleč, bo tako. jaz bi pritrdil njeni misli. Kaj storit? Vsi se moramo prebudit, ne samo posamezniki, samo to je rešitev. Vse kar nas obdaja in hrani, smo s svojim nadživalskim obnašanjem (smo slabši od živali) pripeljali na rob, in izgleda da so se tudi t.i. svečeniki začeli tega zavedati. Osebno mislim da je kolesje zla ušlo iz rok teh, saj so se manj sposobni naučili izrabljati kapital in se ne pustijo več komandirati. Prva stvar, ki jo bo potrebno ukinit je denar in ekonomijo, saj je edino sredstvo ki goni kolesje zla.

Ja nekaj tazga kot si navedel tantra. Vendar navajam, da mi je Anastazijina misel dodala piko na i. Za vsem kar se danes dogaja, stojijo posamezmniki, t.i. svečeniki, katerih sposobnosti presekajo navadnega homota in oni vlečejo niti. dokler se le ti ne zavejo da so šli preedaleč, bo tako. jaz bi pritrdil njeni misli. Kaj storit? Vsi se moramo prebudit, ne samo posamezniki, samo to je rešitev. Vse kar nas obdaja in hrani, smo s svojim nadživalskim obnašanjem (smo slabši od živali) pripeljali na rob, in izgleda da so se tudi t.i. svečeniki začeli tega zavedati. Osebno mislim da je kolesje zla ušlo iz rok teh, saj so se manj sposobni naučili izrabljati kapital in se ne pustijo več komandirati. Prva stvar, ki jo bo potrebno ukinit je denar in ekonomijo, saj je edino sredstvo ki goni kolesje zla.

A?

:eek:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Prva stvar, ki jo bo potrebno ukinit je denar in ekonomijo, saj je edino sredstvo ki goni kolesje zla.

To bi bilo fajn. Samo kaj, ko je to zdaj praktično nemogoče. Še nismo zreli za tak velik korak.

Possible—but highly unlikely.

To bi bilo fajn. Samo kaj, ko je to zdaj praktično nemogoče. Še nismo zreli za tak velik korak.

Jep xyesx Nismo še zreli.Do tega bo prišlo postopoma v parih desetletjih in prav je tako.Drugače bi bil prevelik šok za vse.

Škoda Alan k ne bova doživela Star treka x:o)x Naslednja reinkarnacija it is x;)x

Mislm, vidva sta tko zihr, da sta dnar in ekonomija izvor vsega zla /kt trdi Zibdan/ in kako bi blo brez teh dveh dejavnikov vse fajn, jst si pa sploh ne predstavljam, kako bi se dal brez tega sploh živet.

A bi lohk kdo to vizijo mal razložu, mislm, tko, kako bi naj to zgledal v praksi?

:8):

Mislm, vidva sta tko zihr, da sta dnar in ekonomija izvor vsega zla /kt trdi Zibdan/ in kako bi blo brez teh dveh dejavnikov vse fajn, jst si pa sploh ne predstavljam, kako bi se dal brez tega sploh živet.

A bi lohk kdo to vizijo mal razložu, mislm, tko, kako bi naj to zgledal v praksi?

Težko tkole na prvo ker gre za drugačen način življenja,prepričanja kot je sedaj.Če ti vržem kost :).Dejstvo je da človek v življenju nekej more počet (delat).Počel (delal) naj bi tisto v čem uživa v čem ima talent , naprim. kdor rd sestavlja pohištvo bi ga sestavljov, kdor ima rad gostinstvo bi imel lokal, kdor ima rad morje in ladje bi bil pomorec itd.Ljudje naj bi iskali svoj smisel v prfekciji tistega kar radi počnejo in se izpolonjevali,učili celo življenje zaradi sebe in drugih in ne denarja kot sedaj, ki ne bi več obstajov.V mislih ljudi bi veljali drugi ideali .Pri masi takih ljudi bi se oblikoval poseben sistem v katerem bi vsak nudil nekej drugemu.Sicer zveni zelo "komunistično" in z tem so poiskušal celo v Leninovi Rusiji, ko so takoj po revolucij ukinili denar in prešli k blagovni menjavi.Ideja je bila odlična, vendar ker človeštvo ni še miselno/zavestno evalviralo na ta nivo (še danes ni pa smo naredili zelo veliko korak v zavesti, kaj šele takrat :) ), je bila kritična masa ljudi še zmeraj večinoma izkoriščevalcev,zavistnežev in lenuhov, ki so rušili sistem in Leninu in njegovi garnituri ni preostalo drugega kot da zagotovi red in z tem seveda ponovno uvede denar :) .Gre torej za zavest in akcijo.En brez drugega ne delujeta.Komunizem je v teoriji drugače super zadeva, vendar do sedaj le na pol izvedljiva zaradi "nezrelosti" ljudi :8):

če najprej podam odgovor na čisto prvi post. seveda se vsi čudimo. in odgovore ne dobimo pri raznih muževičih in hokus-pokus permutacijah možnih resničnosti, temveč v heglovi fenomenologiji duha. x:Dx ma se ne zezam. prav to je tema. x:px

kar se denarja tiče, denar ni vzrok, denar je posledica. to ne smemo pozabt. če ukinemo denar ne naredimo ničesar. to je tko, ko da bi enga k je ful bolan in ima zato vročino, enostavno zaprli v hladilnik. :onfire: no can do. x:Dx

sam sem to že velik pretuhtu. na konc bo to zgledal tko, da bomo tako al pa tako nadzorovan od "nekoga", ker je jasno, da se sami ne znamo/moremo nadzorovati (ne individualno in ne družbeno). a sama fizikalna/fizična zahteva telesa v sodelovanju z željami pa enostavno presega vire, tudi pri optimalnem ravnanju z njimi. torej, doma ali pa nekje na javnih placih, potem ko bo pač tehnologija zelo razvita, hladna fuzija, ne bo problemov z energijo itd. bla, bla, bla, bomo imeli takšne omarce v katere bomo metali žetone ali kaj podobnega in nam bojo dajali hrano. zaposlovali "nas" (buuuuu - le kdo x:Dx ) bojo z različnimi stvarmi in to ne zaradi tega, ker bi nas skušali izkoristit (tko kot npr. zdaj), temveč predvsem zaradi tega, da bi nas rešili pred nami samimi. x:o)x predvsem nas bo potrebno še posebej strogo uvajati v nove razsežnosti misli in bivanja, nas, ki mislimo, da je ta svet resničen x:px men je vseen... oni big-brother tam zgoraj bo verjetno meditiral v lotus položaju, jaz ga bom pa žgau u klance. x:Dx zdej, to bo ta lepi novi svet, vam pravim. pot do tja je pa nekoliko bolj surova in krvava. treba bo ženske posiljevat in otroke pobijat pa se v čistih uniformah smehjat v kamero in zadevo upravičevat. pa sej ni nič novega. ampak ni za obupat. glede na to, da imamo na miljone življenj na voljo, predno dosežemo nirvano ga lahka še velikrat kiksnemo. x;)x potem pa počas in počas in počas... se "duh" (buuuu) razvija... in na koncu ostane samo še on. x8Dx po alp d'huezu bo vlekla sam še burja. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Jaz sem mal prebiral tisti venus project, kjer se uveljavlja postopen prehod iz monetarnega sistema v surovinsko družbeni sistem. Ne bom pisal o vrstnem redu korakov pač pa samo o glavnih idejah. Glavna bilka sistema je, da se celotno zemeljsko bogastvo razglasi kot 'lastnina' prebivalcev Zemlje. Pomemben faktor je tudi ukinitev denarja. Kako bi do tega prišlo prej ali slej ? Zej, od pojava industrializacije človeštva se pojavlja vse bolj intenzivno vključevanje strojev v delovne procese človeka. Takšen trend nakazuje na postopno zamenjavo človeške delovne sile s strojno avtomatizirano delovno silo. Eden takšnih zadnjih primerov je trenutno najbolj moderna tovarna avtomobilov Kia na Slovaškem, ki ima velik del proizvodnje avtomatiziran -

. In to naj bi tudi bil smisel tehnološkega napredka – da človeku olajša življenje, da ga osvobodi fizičnega dela. Bolj ekstremni primeri kažejo na bodočo izdelavo androidov – trenutno idejno kot pomoč ali asistenca pri klasičnem delu. Nekdo je celo izumil napravico oz. robotka s pomočjo katere lahko vpliva na instinktno vedenje ščurkov ( manipulacija nagonov s pomočjo naprave ) za kar so ideje, da se lahko enako uporabi pri živini na primer itd… Tukaj se lahko potegne vzporednica z grško kulturo, ki je za delovno silo uporabljala sužnje medtem, ko so se sami lahko izpopolnjevali na področju filozofije, kulture itd…Ker živimo v sistemu, ki je podvržen zaslužku in ustvarjanju čim večjega profita je tudi iz tega vidika za kapitaliste to naslednji logični korak -> zmanjšanje človeške delovne sile in zamenjava z avtomatiziranimi sistemi, kar bo pripomoglo k večjemu zaslužku in manjšim stroškom. Problem je le, ker bo se bo višek delovne sile postavil na cesto ali pa preusmeril v druga področja – vendar bo prej ali slej začelo pokati po šivih.

In tukaj preide v uporabo surovinski družbeni sistem. V svet se dogaja, da USA vlada plačuje kmetom , da pridelajo manj pšenice, ker je tako zaslužek večji. V bližnji preteklosti so bili tudi znani primeri večjega uničevanja spet pšenice o čemer je bilo precej govora. Podobne zadeve naj bi se dogajale v industriji diamantov in verjetno še kje na bolj prikrit način. Če je izkop prevelik za trg se jih uniči. Vse to zato, da se poveča profit. Vodilna nit misli je, da v kolikor človeštvo ukine denar in obdrži obstoječo infrastrukturo, tehnologijo lahko proizvede iz obstoječih surovin, ki so na voljo in z vključitvijo alternativnih tehnologij ( tehnološki napredek v dobro človeštva in ne profita ) več kot dovolj za celotno človeštvo. V razmislek se lahko uporabi ideja – kako bi sistem proizvodnje reagiral, če bi si vsak zemljan lahko privoščil povprečen status -> našla bi se pot.

Skratka to je neka temeljna ideja in postavka za spremembo. Zej kako to vpeljat v obstoječi sistem. V kolikor bi družba našla interes, kar je tudi ideja Venus Projecta, se lahko naredi, izgradi testno mesto, ki bi delovalo po ideji surovinskega družbenega sistema. Le to lahko služi kot interaktivno realistično okolje za opazovanje s čimer si lahko nato človeštvo pomaga pri vpeljavi novih mehanizmov v obstoječi monetarni sistem. Še vedno se poraja vprašanje kako in kaj ? Nova ustava, nov red, nova hierarhija, novo itd ... če se le pojavi iniciativa je popolnoma realno to omogočiti v testnem okolju.

Brez podpisa

Super razmišljanje kuvrtat. Ta ideja se tud men rola v mislih, in mislim osebno, da je to ta pot. Tak način delitve denarja kot je sedaj, gre v prid samo nekaterim posameznikom, ki vlečejo niti, medtem ko ostali dobijo večje in manjše drobtine, kar pa še ni najhuje, saj se s takim načinom sproža tudi sovraštvo med narodi, zavist.... vse za denar, ki je sveta vladar. Tukaj ni nič svetega, zato je ukinitev denarja edina pot. Denar ni posledica, temveč vzrok vsega, izumili so ga pa ... Zanimivo je pogledati ljudstva Severne in južne Amerike. A so oni imeli denar, pa so zgradili fantastične zgradbe z neznano tehnologijo. So ga imeli Indijanc...Ne bom tvezil, koliko je danes uradno zaničevana ta njihova znanost (Maji, Inki..), celo tako daleč gre ameriški šov, da jih prikaže kot ljudožerce in masivne ubijalce. Skoraj ne moreš verjet, in danes se naše otroke s takimi stvarmi posiljuje, da ne govorim o čem drugem. Uradna zgodovina potvarja vsa dejstva, in tukaj je treba naredit najprej red. V ospredje mladih mora priti etika, vzgoja v skladu z naravo in sodobno znanostjo, ki ne sme temeljiti na uničevanju narave, temveč v harmoniji z njo. Poraja pa se seveda vprašanje kdaj, in kje se bo to začelo z takim sistemom. Glede na to da smo majhen narod, ne bom rekel da je nadpovprečno razgledan, temveč ima idealne možnosti za postopen začetek.

Glede na to, da se po Sloveniji gradijo avtoceste kot gobe po dežju, navajam kako žalostno je gledati z betonom pozidan gozd pred Trebnjem in na vseh vpadnicah. Samo poglejte koliko umetnih rezervatov je narejenih za divje živali, ki so z cestami dobesedno izolirane in obsojene na počasen pogin. Kje je ekološka zavest projektantov, nadzornih, če sploh je? Zakaj se ne gradijo tuneli ali če je kakšna boljša rešitev. Če bomo šli tako naprej, bomo kmalu ZDA in ne zelena oaza Evrope.

Jst tle izhajam iz sebe.

Dnarja ni, jst pa lačen. Hrana je moja potreba. Ne znam je pridelat, znam pa kej druzga. Kako do hrane? Tko da unmu nardim, kar znam, on da pa men hrano. Ampak jst nočem delat, lačen sem pa glih tko? A mi bo dal hrano. Rajtam da ne. Če bom delal, pa ja. Če bom delal še več, rajtam da mi bo dal še več hrane.

Kva je to?

Ekonomija.

Ti, jst rabm en šnicl, da bom sit. Kolk ti moram delat kar znam, da mi boš dal šnicl? Ajd, eno uro. Jst oddelam eno uro, on mi da en šnicl, oba sva zadovoljna. Se prav, eno uro mojga dela je vredno en šnicl. En šnicl je vreden eno uro mojga dela.

Kva je to?

Denar.

Mam kolega, ki bi tud rad šnicl, pa ma nekej, kar mesarja ne zanima, mene pa fest. Jabolka. Njami. Zakva? Ker mam en kup znancev, ki majo radi jabolka, pa tolk dobre stvari znajo delat, Pr mesarju oddelam duplo dozo in dobim dva šnicla. Enga pojem jst, enga bo pa dobil kolega, sevede, šele pol k bo oddelal zame. Keč pa je, da če če kolega dobit šnicl, mi mora dat tri gajbe jabolk. A si lohk mislš. Tri. Jst pa rabim samo pol gajbe, da dobim od kupa znancev tist, kar bi rad. Kva zdej? Ostal mi je dve gajbe in pol jabolk. Čisti višek. Moram še razmislt, kako jih najbolš obrnt, da bom mel čim več. Več. Več. Več.

Kva je to?

Kva pa vem; kapital, dobiček, ostanek....moč, oblast, lastnik sužnjev; tiranija, upori, vojne, armagedon. Aja, pa ni mi treba delat več za mesarja. Sem ga kupil že zdavnaj. Šnicli zastonj.

/na zapadu ništa novo/

:vio: xzobkox xpartyx

Ok ka pa, če se postaviš v čas, ko bi 90 % tega kar sedaj delajo ljudje počeli stroji ? Misliš, da bo stoj zahteval plačilo za šnicl , če ne bo tako programiran ? Teoretično vprašanje brez razmišljanja o vmesni poti ..
Brez podpisa

Ok ka pa, če se postaviš v čas, ko bi 90 % tega kar sedaj delajo ljudje počeli stroji ? Misliš, da bo stoj zahteval plačilo za šnicl , če ne bo tako programiran ? Teoretično vprašanje brez razmišljanja o vmesni poti ..

x:Dx

On ne, jst bom. Ker, jst sem lastnik teh strojev.

Kva s ti mislu? Ti se boš izležaval in crkaval od dolgcajta, moji srotki bojo pa prelival oljne srage zate? Zastonj?

Pa ke ti živiš?

Nč ni zastonj. Nč in nkol ne bo.

Dokler sm jst taglavn.

Zakaj? Ker sm jst ČLOVK.

Kapiš?

/do tle ploščice, višje pa oljno farbo/

:vragec: x^x :vragec:

x:Dx

On ne, jst bom. Ker, jst sem lastnik teh strojev.

Kva s ti mislu? Ti se boš izležaval in crkaval od dolgcajta, moji srotki bojo pa prelival oljne srage zate? Zastonj?

Pa ke ti živiš?

Nč ni zastonj. Nč in nkol ne bo.

Dokler sm jst taglavn.

Zakaj? Ker sm jst ČLOVK.

Kapiš?

/do tle ploščice, višje pa oljno farbo/

:vragec: x^x :vragec:

:palec:

Mam slab smisel za humor. Tud mogotci so ovce in bodo sledili trendom. x:)x

Nihče noče ostat sam.

Brez podpisa

:palec:

Mam slab smisel za humor. Tud mogotci so ovce in bodo sledili trendom. x:)x

Nihče noče ostat sam.

Trend? Kva je že to? Aja. Jst. x^x

Ok, ne maraš heca. prou.

Ampak men se vseen zdi hecn, da nekdo obtožuje dnar za vse zlo. Dnar je samo dnar. In je zlo močna energija. A je slaba al dobra, je pa odvisno od mene, ne od dnarja.

Ne bom dal roke v ogenj, ampak jst mislm, da je pohlep, človeški pohlep, tisto zlo, ki nas jebe in nas bo še kr en cajt jebal v glavo.

Ker pa so v vsakem sistemu ljudje, se za pohlep ni bat.

Dnarja je že zdej tolk, da če bi ne blo pohlepa, bi mel lahko že dolg cajta raj na zemlji.

O takem raju na zemlji, kt se tle opisuje, je pisal ata More že pred 500 leti, pa se bojim, da bo njegova ideja še tud čez 500 let samo utopija.

Na žalost.

:o|o:

Trend? Kva je že to? Aja. Jst. x^x

Ok, ne maraš heca. prou.

Ampak men se vseen zdi hecn, da nekdo obtožuje dnar za vse zlo. Dnar je samo dnar. In je zlo močna energija. A je slaba al dobra, je pa odvisno od mene, ne od dnarja.

Ne bom dal roke v ogenj, ampak jst mislm, da je pohlep, človeški pohlep, tisto zlo, ki nas jebe in nas bo še kr en cajt jebal v glavo.

Ker pa so v vsakem sistemu ljudje, se za pohlep ni bat.

Dnarja je že zdej tolk, da če bi ne blo pohlepa, bi mel lahko že dolg cajta raj na zemlji.

O takem raju na zemlji, kt se tle opisuje, je pisal ata More že pred 500 leti, pa se bojim, da bo njegova ideja še tud čez 500 let samo utopija.

Na žalost.

:o|o:

Ja pohlep….., s pohlepom nismo rojeni. Pohlep se realizira ob pomanjkanju in emocionalni nepismenosti. In denar je sredstvo za vzgajanje pohlepa in strahu. Denar je tista ovira, ki preprečuje svetu, da bi za začetek vsaj izkoreninil lakoto pa namesto tega raje oviramo proizvodnjo odvečne hrane . Seveda denar sam po sebi nima nobene vrednosti, te mu dodamo sami. Ena pot je, da enostavno ukinemo denar, druga pa je, da mu spremenimo vrednost.

Recimo, da si ne moremo predstavljat svet brez denarja. Kaj pa, če bi denar spremenili v točke. Osnovne dobrine kot so; hrana, varnost, prevoz, energija, stanovanja itd. bi bile zastonj. Točke pa bi uporabljali za osebne stvari;dekoracija hiše, letovanje, avto, televizija, hitrost interneta itd… A si predstavljaš. Greš na šiht in greš damu in ne razmišljaš o denarju kot preživetvenem sredstvu. Vse kar folk rabi, da bi delal pod takšnimi pogoji je - odmaknjenost od pomanjkanja, ki pa se namerno povzroča.

Torej bi imeli drugačen režim, ki bi človeka vsaj delno v smislu grobega preživetja osvobodil denarja. Tako pa se vsaka najmanjša stvar računa, ko pa res ni potrebe po tem zgolj zaradi profita. Ampak, če se o tem ne razmišlja, če se ne gleda na svet v drugačni možni luči potem pač ostane takšen kot je. In iz tega zornega kota je najslabše rečt; tako pač je in tako bo še dolgo časa.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...