Tamburin 1. oktober 2003 Prijavi Deli 1. oktober 2003 Danes sem v Tušu videla eno starejšo žensko (okrog 70 let), kako si je stehtala jabolka v vrečki in nalepila listek z zneskom, potem pa vrgla v to isto vrečko še par jabolk in šla na blagajno. Hmm... mi je kar malo slabo naredilo v želodcu... :o|o: Najraje bi jo prijavila! Ste imeli tudi vi že kdaj podobno izkušnjo? Kako ste se počutili? Ste kaj ukrepali? Se vam zdi sploh potrebno v takih primerih kaj ukrepati? Kako gledate na taka početja?... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 1. oktober 2003 Prijavi Deli 1. oktober 2003 veš kaj pa je men vstalo u glavi,1x sm delal pr eni agenciji za prodajo daril in potem ,ko sem spoznau ,da to ni zame, ker je treba nekak prosit ljudi,da naj kupjo; seveda sm v začetnem dnevu kr prodal za ene ,nevem, morda je blo ~7y.- ampak pripadalo pa mi je le 4y, ko pa mi je lastnik agencije izročil zaslužen denar, je v prvo rekel:Na tule je tvoj zaslužen denar4y˝, ampak z zvitostjo je 1jurja kr pobrau in mi dau samo 3y tk, jest se mu pa nism upal rečt nazaj, Zakaj pa ste to nardil˝... ampak to je pa res pravi profič ,kak to nardi priču mojih oči, ha! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Uh, velik izkušenj, sem delala v živilski trgovini, svašta. Se bom enkrat mal razpisala, ko bom malo bolj pr cajtu. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Evo mene in kraje. V 7 letih svega i svašta. Kradli od mulcev z roba, revnih ljudi, do finih dam, tehnik malo morje. Tudi pri nas so tehtali npr. orehe, pa si dali gor ceno za kakšen dosti cenejši artikel, pa ti potem take oči na blagajni nardi, joj, a sem se res zmotila ? Se mi je tok mudil, a veste... Eni so pravi rokohitreci, u tren oka je ena upokojenka s spodnje police vzela bučno olje v steklenici in si jo dala nekam za hlače (očitno je imela eno zadevico namontirano, pa je opazila, da jo je ena od nas videla, pa jo je vrnila nazaj in kupila navadno rastlinsko olje..... Pa spet druga upokojenka je pod pazduho skrila nekaj paketov kave, pa smo jo dobili,.... Ogromno je bilo tega. Poslovodkinjo je eden udaril, tako da je bilo kar nevarno te zadeve gledat, še bolj pa ukrepat. Trgovec nima pooblastila zadržati osebo, ki je kradla do prihoda policije, to lahko stori samo varnostnik, tega pa si mi nismo mogli privoščiti. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Hmm, zanimivo...Tamara, dobro temo si odprla... zoprno je tole, ja... ne ves, kako bi ravnal.Pa, kot pravi Janja, lahko v dolocenih primerih oz. okoliscinah lahko postane celo nevarno... seveda ti ne bi bilo hudega, ce si kot stranka opazila staro gospo, ki je spljackala jabuk..Vendar res, predstavljaj si, da bi bila prodajalka, oni pa 190/85 etc...Tecno...Ne glede pa na to, da bo to vedno obstajalo, da tu ni samo kraja iz stiske, da gre lahko za kleptomanijo, objestnost, trenirat 'jajca' ipd., pa je tezko tole posplositi... kot tudi ravnati... Vse ali zelo veliko je odvisno od prisebnosti prodajalca/ke - ce gre za delikaten (v smislu nevaren) primer...Sicer pa je tu morala.. Morda je mimo od mene, a je ne bi sla prijavit.. v takem primeru ze ne... se me ne tice, hudega pa tudi ni nikomur...Saj pravim, itak pa je odvisno od danega trenutka in situacije. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Verjamem...da prodajalke vidijo...vse mogoče... Mislim...da ne bi prijavila...ampak opozorila...tistega, ki sem ga videla...Če pa si kakšna upokojenka...zaželi...jabuk al dva...ne bi reagirala...kvečjemu razmišljala...kako težko ji mora biti...da si niti tega ne more privoščiti...Sicer pa...kot pravi Marsa...odvisno od situacije... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Jaz sem tudi videl že nekaj tega, ne toliko, ampak tudi tu in tam ... :o|o: Včasih sem imel celo željo po tem, da bi sam kradel. :o|o: Pa me je bilo preveč strah posledic, če bi me dobili. Hja, če gre za ljudi z roba, kaj pa veš, kaj jim je, da to počnejo ... kakšne težave imajo ... so res lačni ? A ded pije, je težava v alkoholizmu ? :o|o: Pa če kradejo "fini ljudi" ? Pri njih je to vsekakor bistveno manj legitimno, kot pri ljudeh z roba. Gre za človeško požrešnost ali za kleptomanijo ali preprosto za užitek ob "nevarnosti" ? Delam pri turistični agenciji, kjer "fini ljudi" iber kaj izsiljujejo kakšen denar nazaj, ker nekaj ni bilo vredu(ampak ne res, veste kaj vse si namislijo?) ali pa popuste pri ceni, ker ima konkurenca 50% nižje cene za iste stvari (valda da jih nima, ne :o|o: , ker drugače nebi sedela tu pa izsiljevala). Popularni so tudi Ultra Last Minuti, kjer jih po prihodu v kraj letovanja (na "ruleti" ga izvejo v keterem hotelu bodo šele po prihodu tja!), potem pa dajo avstrijce in nemce v hotel z 4imi *, slovence pa v hotel z 3mi *, pol pa pišejo take pritožbe, da glava boli ... in to *samo* in *izključno* zato, ker enostavno ne razumejo, da si z svojimi prihodki ne *MOREJO* privoščiti all-inclusive hotela z ne vem čem na nevem kako dobri lokaciji.Saj je tudi poštenih potnikov, ki razumejo svoje finančne zmožnosti dosti, ampak odstotek pacientov se mi zdi, da vztrajno narašča. Če že ne zaradi tega, da se pohvališ pred ljudmi, to pa je že ena druga tema, ki jo je odpr Mick z tistimi avtomobili. Vsakič, ko se spomnim na te naše "paciente", se spomnim še na izjavo nekega gorskega reševalca, ki je rekel, da mož pa žena gresta v skalovje z salonarji in natikači, da lahko pred sodelavci in znanci rečeta: Smo šli v gore. HALO ? :o|o: Po moje je pri teh tadrugih ta sindrom bolj kot pa kaj drugega. Vsa ta razlika, biti nekaj več od ostalih, vse to povzroča toliko nasilja in neenakosti v svetu. Prosto po Krishnamurtiju! Pika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 najprej bom pohvalil vašo uporabo kroatizmov :o|o: Vsi tisti, ki jih uporabljate, morate vedeti, da je to zaničevanje lastnega jezika :!: To je večji zločin kot kleptomanija, ki je tipičen ženski kriminal :!: :xx!: Obstaja pa še druga varianta kriminala v trgovinah; to so zločini nad prijetimi taticami. Velikokrat se takrat dogajajo mnogi težki zločini. Od psihičnega, fizičnega maltretiranja (zmerljivke, pretepanje, jemanje svobode, izsiljevanja) pa do posilstev ali še kaj hujšega, saj se marsikatera tatica večinoma to boji prijaviti, ker bi rada ohranila "dobro ime". (ima pač večjo možnost dobiti moškega, če ima "dobro ime" ) Da ne govorim o goljufanju kupcev, vendar je to druga zgodba! Ker pa ne mislim opravičevati tatov v trgovinah z temno platjo trgovcev, vsaj se večinoma teh trudi pošteno opravljati svoj poklic. Moram reči, da je velikokrat dovolj, če daš osebi obzirno vedeti, kaj je storila. Ni pa vedno! To je zelo učinkovit prijem! Saj je potrebno paziti tudi na dobro prodajo, ne pa z nepotrebno grobostjo odganjati stranke. Kot recimo v Moskvi, kjer je na vratih 4x3 "omara" s Kalašnikovim v roki in velikim pendrekom za pasom. Tam primere kraje uredijo kar po hitrem postopku. Vendar tam je revščina in splošna raven kulture je zelo nizka(ker je družbo uničil komunizem), tako, da je tak ukrep na mestu. Če tega ne bi bilo, bi nastopila anarhija in kmalu nobeden več ne bi imel nič! :!: Vendar tukaj je vprašanje pridobitništva, pri katerem je človek zelo šibak in prilika dela tatu. To lahko govorim za večino ljudi, ne pa za vse. Iz bolj primitivnega okolja izhajajo, več je tega. Krasen primer so ćarapani, ki so iz primitvnivega okolja in večinoma nosilci ničvrednih genov :!: Če kdo temu ugovarja, naj gre pogledati v zapore! In ker je čut, razen pri delinkventih(pa še teh ne vseh) za pravičnost prirojen, popolnoma razumem Tamaro in njeno ogorčenje nad tatico. Zelo težko bi verjel, da je to storila zaradi lakote :!: Lump je pač lump, naj bo star ali mlad! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 To je večji zločin kotOvadi me policij! RES! Ovadi me! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 ... Moram reči, da je velikokrat dovolj, če daš osebi obzirno vedeti, kaj je storila. Ni pa vedno! To je zelo učinkovit prijem! Saj je potrebno paziti tudi na dobro prodajo, ne pa z nepotrebno grobostjo odganjati stranke. ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Mislim,da take osebe vedo, kaj je prav in kaj ni, da pa trgovci prav nič ne pogrešajo tistih strank, ki kradejo. Načeloma, kot Janja, si mislim,d a vsak itak pokasira svojo pokoro za vsa dejanja, kot trgovka Janja pa sem dolžna preprečiti brezplačno praznenje trgovine. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 (Marsa:)... si kot stranka opazila staro gospo, ki je spljackala jabuk... najprej bom pohvalil vašo uporabo kroatizmov :o|o: Vsi tisti, ki jih uporabljate, morate vedeti, da je to zaničevanje lastnega jezika :!: To je večji zločin kot kleptomanija, ki je tipičen ženski kriminal :!: ... Kljuka, saj nacelno ti dam prav - to velja za uporabo slovenscine... Tudi sama praviloma uporabljam slovenske izraze - ne pa vedno...Vcasih prav hocem uporabiti tuj izraz oz. si ga prav izberem - kot tu, ki sem prav razmisljala, katerega cem uporabit - ker se mi je zdelo... 'ukradla'... nekako.. bolj tako, kaj pa vem. Pa sem dala 'spljackati', ki se bolj tako na hitrico slisi in morda nima take tezhe - kot je pac recimo nima jabolko. Vendar - kaj pa tuji izrazi recimo iz anglescine? A te pa lohk uporabljamo? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Jaz pa sploh nisem opazila,da si uporabila ta izraz.... Moja navada, da na hitro dojamem smisel stavkov in sploh ne preberem ornk. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Grem stavit, da ga ni človeka, ki ne bi poskušal ali pa tudi kje kaj ukradel. Prilika dela tatu.Že zaradi filinga..ja..pošteno bom povedala - kot najstnica evo...pa me zasujte s ploho..Smo bile štiri punce..lačne sladkarij. Keša ni bilo kdo ve kaj..pa bi jedle čokolado. Jaz sem zamotila prodajalke - jezik mi je vedno dobro tekel...ena je razsipala torbo, drugi dve sta poskrbeli za posladek. Smo se potem na avtobusni postaji fino zabavale. Samo moraš vedeti nehat. Jaz sem. Ostale ne tako. Ena je potem umrla zaradi droge, drugo so ujeli pri kraji tekstila, tretja pa je sama prodajalka in ne naseda foram ala....nataly and co Zato me je toliko bolj lani hotela zadeti kap, ko mi starejša pove, da je sunila neko čokolado in ker tega ni opravila tako kot treba jo je zalotil varnostnik. Kaj? Kradla si???? Čez čas sem ji povedala tudi mojo zgodbo...in obljubila je, da ne bo več. Ji verjamem. Radovednosti je zadostila. Ogromno ljudi si ne more privoščiti osnovnih reči...mislim pa, da trgovine itak imajo predvideni kalo..na račun tatvine, loma.. Saj je ne podpiram - tatvine....obsojam pa tudi ne. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Mislim,da take osebe vedo, kaj je prav in kaj ni, da pa trgovci prav nič ne pogrešajo tistih strank, ki kradejo. Načeloma, kot Janja, si mislim,d a vsak itak pokasira svojo pokoro za vsa dejanja, kot trgovka Janja pa sem dolžna preprečiti brezplačno praznenje trgovine. JanjaK ti dam popolnoma prav! Nihče ne pravi, da se tega ne bi počelo! Nočem, da bi izpadlo, da zagovarjam tatove, ker jih ne! Pravim le o učinkovitosti poslovanja, ki pa temelji predvsem na odnosu do strank. Trg pa sam pokaže ali je ravnanje, kakršnokoli že je upravičeno. Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Grem stavit, da ga ni človeka, ki ne bi poskušal ali pa tudi kje kaj ukradel. Prilika dela tatu.Že zaradi filinga..ja..pošteno bom povedala - kot najstnica evo...pa me zasujte s ploho..Smo bile štiri punce..lačne sladkarij. Keša ni bilo kdo ve kaj..pa bi jedle čokolado. Jaz sem zamotila prodajalke - jezik mi je vedno dobro tekel...ena je razsipala torbo, drugi dve sta poskrbeli za posladek. Smo se potem na avtobusni postaji fino zabavale. Samo moraš vedeti nehat. Jaz sem. Ostale ne tako. Ena je potem umrla zaradi droge, drugo so ujeli pri kraji tekstila, tretja pa je sama prodajalka in ne naseda foram ala....nataly and co Zato me je toliko bolj lani hotela zadeti kap, ko mi starejša pove, da je sunila neko čokolado in ker tega ni opravila tako kot treba jo je zalotil varnostnik. Kaj? Kradla si???? Čez čas sem ji povedala tudi mojo zgodbo...in obljubila je, da ne bo več. Ji verjamem. Radovednosti je zadostila. Ogromno ljudi si ne more privoščiti osnovnih reči...mislim pa, da trgovine itak imajo predvideni kalo..na račun tatvine, loma.. Saj je ne podpiram - tatvine....obsojam pa tudi ne.Otroci kradejo v trgovinah zato, ker nimajo doma ljubezni staršev. (ponavadi je to sladkarija ali igrača) Če grem še globje; na vsak način si hočejo prilastiti ljubezen, tudi, če je to samo neživa stvar! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Prav gotovo! In ti to veš predvsem iz svojih izkušenj Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Take drobne tatvine imajo lahko različne vzroke, v konkretnem primeru pa je najbrž res šlo za materialno stisko upokojenke. Kleptomanija je bolj razširjena pri dobro situiranih zdolgočasenih damah. Tatvina ima za njih poseben čar, malo strahu jim dvigne adrenalin in včasih doživijo celo orgazem. (Kje so možje?) Pa še iz moje tatinske prakse. Ko sem imel kakšnih 10 let, smo fantje iz sosedove lope, ki je bila sicer zaprta, šipe pa so bile razbite in zato vstop ni bil problematičen, vzeli vsak po eno zarjavelo in ničvredno pilo. Doma je mama takoj odkrila mojo novo "lastnino" in ni nasedla nobeni moji laži, kako sem to pilo našel na cesti. Ni bilo druge, končno sem dejanje priznal. Nobenih batin ni bilo. Bilo je dosti huje. Pilo sem moral nesti sosedu, mu vse pošteno povedati in se mu opravičiti. Raje bi prenesel batine, ampak nauk sem si pa zapomnil za vse življenje. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Dober nauk BigM Sem se spomnila še nekaj - sosedovi orehi....tako veliki in oh in ah dobri...jih nabrala in pridno jedla s kruhom. Pol pa pride mama in sem tudi mogla preostanek nazaj odnest. Pa jih na srečo ni bilo doma. Kljuka..saj ne veš kaj pišeš..lahko se delaš lepega in nedolžnega in nikdar nič krivega. Meni je itak vseeno. Če je primanjkovalo ljubezni..jo je pač primanjkovalo. Ampak me kot najstnico, niti kot mamo zdaj pač ne poznaš.Otroci kradejo iz radovednosti. Sladki greh je to. Ve se da je prepovedano, je pa tako mikavno...pa še dobro je. Če ne bi vedela, kakšni so vzroki, ki pripreljejo do otroških tatvin bi hčero obsojala. Zdaj sem se z njo pogovorila. O vseh občutkih, o strahu in paniki..o vsem v glavnem. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Bila sem stara štiri leta ko smo se iz vasi preselili v mesto. Prej je bil v trgovini pult, si lepo povedal prodajalki kaj bi.Poznate a ne? no in v novi trgovini je bilo vse na policah. Mislila sem, da je zastonj, vzela liziko in odšla domov. Mami se je zgrozila, me na silo zvlekla nazaj, da sem prodajalki vse povedala. prodajalki sem se tko zasmilila, ampak njen odgovor:" Gospa, od tega trenutka dalje ji tud na misel ne bo prišlo, da bi kje kaj vzela." In res. Sicer sem pa postala ena najljubših strank v tej trgovini. je mami delovala prav, ne vem. Ampak v glavo mi pa je vcepila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 nataly, sem tudi kaj prebral in poslušal kakšnega predavatelja! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 To je teorija....kaj pa praksa Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/033102/033102bebe_1_prv.gifTa "teorija" je prišla iz prakse! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Le čevlje sodi naj kopitar. Nataly Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 2. oktober 2003 najprej bom pohvalil vašo uporabo kroatizmov :o|o: Vsi tisti, ki jih uporabljate, morate vedeti, da je to zaničevanje lastnega jezika :!: To je večji zločin kot kleptomanija, ki je tipičen ženski kriminal :!:Hja, Kljuka, "leva ruka - desni đep" razumejo vsi "Slovenci". Če bi napisala "wkwl riti u varžet", ne vem, če bi me še kdo, razen primorcev, razumel... :o|o: "Okoli riti v žep" ali "leva roka - desni žep" pa se običajno ne uporablja... No, sicer pa lepo, da se zavzemaš za slovenski jezik... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.