Skoči na vsebino

Algol

Sasha3

Recommended Posts

V PN Ema Kurent omenja ALGOL v John Lennonovi karti, ki v konjunkciji z Uranom, pomeni "ubiti ali biti ubit".

Me zanima kaj več interpretacij (Intruder, na kratko in jasno, ce boš odgovarjal, prosim)...

Moj Algolček je v konjunkciji z Jupitrom in točko sreče v 4. hiši v Škorpjonu..

x?x

Deli na socialnih omrežjih

Sasha - tule v tej temi (Fiksne zvezde) Intruder malo omenja Algol in celo nudi neke povezave - morda bos tam kaj nasla (*prvi Intruderjev post v tej temi).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 4 weeks later...

No, krasno..če je na 25 stopinj bika...potem je v "slabi" konjunkciji z mojim saturnom - 18.13....in v 6.hiši...hmmm le kaj pa to pomeni?

Starejša hči pa ima marsa - v biku na 20,23 in jupitra - 28.00...torej tvori stelij..hmm..tole je pa bolj zanimivo.

in to je v 1.hiši.

A mi lahko kdo pove tole?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Nataly - pri teh aspektih s stalnicami in podobnimi tockami smo veliko bolj natancni pri aspektih, tako jemljemo samo kako stopinjo orbisa, vsekakor pa najvec in maksimalno 3. Tako da - nic bat.

No, vseeno se ti je znasel v 6. hisi in je pac Saturn 'v blizini'..., morda je tudi kaj z zdravjem... lahko bi bile npr. tezave z ocmi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa - hvala :palec:

Vidiš tole bo držalo stoprocentno :V: . Res imam zelo občutljive oči - in vid ful peša....nekaj časa s takšno hitrostjo, da sem na pol leta menjavala stekla.Zdaj se je malo ustavilo... :V:

Aha, če je tako...potem pri starejši hčerki vzamem v konjunkcijo samo jupitra....kar je menda čisto ok :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 3 weeks later...

O Algolu se nekaj.

Ce ni blizu ascendenta v 1. hisi, v blizini descendenta v 7. hisi in predvsem v blizini vrha neba (MC) v deseti hisi, potem mora biti postavljen ZELO slabo, ce naj bi deloval. V literaturi se sreca izraz "odsekanje (izguba) glave", kar pomeni, da bi to morali doziveti vsi, ki imajo npr. tam Sonce (recimo Drnovsek ali papez in morje drugih) ali Luno ali kaj neprijetnega v horoskopu. Pa ni tako.

Kar torej pomeni, da Algol v cetrti ali sesti hisi ne prinasa nesrece. Kdor pa ga ima (po moznosti v slabi povezavi s planeti in drugimi tockami) na samem zacetku desete hise, to je pa cisto druga pesem...

In se: Algol je ena od najvecjih in najvplivnejsih zvezd stalnic, po kljub temu njen orbis (obmocje delovanja) ne presega stopinje in najvec pol. Vse ostalo je spekulacija.

Lep pozdrav vsem!

• 2 weeks later...
O Algolu se nekaj.

Ce ni blizu ascendenta v 1. hisi, v blizini descendenta v 7. hisi in predvsem v blizini vrha neba (MC) v deseti hisi, potem mora biti postavljen ZELO slabo, ce naj bi deloval.

... moja hči pa ima MC na 26 st. bika... xrolleyesx :o|o: ... kaj zdaj tole :sori:

(Amis): < ej, kako pa veš(izračunaš) kje je ta Algol v natalni karti >

Ko imas izracunane hise, ni vec tezav. Algol je sedaj pocasi ze na 26°13' Bika, cca 40 let nazaj je bil pa na 25°30'. Samo pogledas, kam ti pada ta tocka pa s cim je aspektirana (planeti, tocke).

(Mateja): <... moja hči pa ima MC na 26 st. bika... >

... njeni rojstni podatki pa so?

(Ne mores kar tako iz konteksta reci, kaj je to. Astrologija to pac pocne drugace - vse je sistem, kjer vsaka malenkost doprinese k skupni sliki. Ce ne bi bilo tako, bi bilo cisto merodajno, da bi poznali svoje Soncno znamenje, pa vemo da ni.

Ce pa rabis vedeti samo to, kaj je Algol tam gori, potem ne rabis astrologa, cisto dovolj je, da pogledas v knjige. O fiksnih zvezdah / zvezdah stalnicah se najde kar nekaj tega.)

Lep pozdrav vsem!

Ups,

orenk sem preveril tvojo posto in podatke, ampak na ta datum ob tem casu MC nikakor ne more biti na 26°Bika - ?! Nekje je prislo do napake...

Ali podatki niso v redu ali pa Algol nima nobene prave vloge v Dasinem horoskopu (in zivljenju).

Lep pozdrav!

[... moja hči pa ima MC na 26 st. bika...  xrolleyesx  :o|o: ... kaj zdaj tole  :sori:

Mateja, strinjam se z Bernom, ki je pravilno izračunal. Tvoja hči nima Mc v biku na algolu, ampak na začetku škorpiona 4stopinje..., ASC je pa v kozorog. Ali imaš ti pravilne izračun in od kod? Upam, da si dala pravo uro 2.30 am LJ ?

Zanimalo me je, ker je Bern že v dvomih, saj mu lahko z napačnimi podatki sugeriramo marsikaj.

Upam Mateja, da so podatki naši pravilni. xrolleyesx

ojej :wacko: xredx ... swašta x:o)x x:Dx ... saj zato pa je tudi mene tako presenetilo... sem pa med mojimi zapiski očitno gledala bratov horoskop (no, ON ima tole 26 st. bika - 9.7.74, 8.30, Lj) in pojma nimam zakaj mislila, da gledam Dašinega... sori, evo, kakšen preplah brezveze... čeprav mi tudi za brata niti malo ni vseeno, če ima kaj zelo neugodnega okoli tega Algola ...

x:Ix x:)x

o šit (ups) *

bern, če to drži potem je "moj" algol točno na MC v deveti hiši v biku. 35 stopinj stran (10h) je luna in 35 stopinj na drugo stran je jupiter v 8h :sori: x?x x?x x?x

kaj naj s tem (še to ne vem kaj pomeni ali predstavlja taka pozicija, če sploh kaj xrolleyesx )

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Amis, tole bo cistih 2:0 - ker surfam po temah eno za drugo, sem tole temo odprl kasneje kot tisto o vplivu planetov, nakar ti po odgovoru tam odgovarjam se tukaj.

Glede na tvojo natalno karto, ki sem si jo nastavil, imas Algola res tik za MC, torej na zelo (po nekaterih tolmacenjih celo na najbolj) obcutljivi tocki, toda - aspektiran ni cisto z nikomer oziroma z nicemer v tvoji karti! (No ja, verjetno bi se nasel kaksen Verteks ali Quoauar ali Ceres ali kar-si-moderni-astrologi-sploh-se-lahko-izmislijo-da-bi-bili-videti-vecji-frajerji-in-bolj-uceni, ampak kar se klasike in "pametnih" ter uporabnih aspektov tice, je Algol kar sam tam gori in dolgcas mu je. In tako bo se naprej in cisto v redu je, ce je tako. Za glavo naj te ne skrbi.)

Vse dobro!

uf xcivx

po vseh ostalih odgovorih sem si pa ob tem kar oddahnila (ni smeškota, ki bi to lahko izrazil* bi moral bit en tak, ki se mu odvali kamen od srca) x^x

xsrcx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...