Skoči na vsebino

V razmislek...

Marsa

Recommended Posts

Imamo sicer ze nekaj tem, kamor nizamo take kratke zgodbice, a nekako niso pod skupnim naslovom, pa (po predhodnem ogledu vseh tem) odpiram novo temo, kamor bomo lahko objavljali vse te kratke zgodbice, ki jih recimo dobimo po e-mailu ali smo kje videli zapisane in so se nas dotaknile...

Tole zgodbico neznanega avtorja sem danes dobila po mailu.

BOJ

Nekoč je mož našel bubo metulja. Nekega dne se je v bubi prikazala majhna odprtinica; mož se je usedel in nekaj ur opazoval metulja, kako se je boril rešiti svoje telo iz te majhne odprtinice. Nato je izgledalo, da se je metuljev napredek povsem ustavil. Kot da je to vse, kar je metulj lahko naredil in da naprej več ne gre.

Mož se je odločil pomagati metulju. Vzel je škarje in odrezal ostanek bube. Sedaj je metulj z lahkoto izplaval. A imel je oteklo telo in majhna ter nagubana krila.

Mož je še naprej opazoval metulja. Pričakoval je, da bo vsak trenutek razpel krila, razbohotil telo in odletel v višave.

A to se ni zgodilo! Pravzaprav je metulj preživel ostanek svojega življenja zguban, zvit in otekel. Nikoli ni mogel zleteti.

Kar mož v vsej svoji prijaznosti in naglici ni mogel doumeti, je bil potrebni boj, ki ga je zahtevala mala luknjica.

Narava poskrbi prav za vsakogar. V življenju se vsi soočamo s težavami. Probleme, ki so namenjeni nam, ne more reševati nihče drug. Ko oviro preskočimo, smo močnejši in srečnejši.

Tako kot metulj. Zanj pomeni največji preizkus preboj iz majhne odprtinice.

Ko uspe premagati to težavo, se razvije v eno najlepših letečih živali.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Hmm.. pri meni pa je ravno nasprotno, nekako...

Vedno sem nekako obsojena na slabo opremo, pa se matram tam ful, potem pa dobim Ibanez bas in recem zanj, da kar 'sam igra'.. x:)x

Ker je naenkrat vse tako lazje, ko dobis pravio stvar v roke...

Ne, res, saj slisi se banalno, a je res... Ko sem risala, pa je copic na vse strani, klela, unicila prenekatero sliko... Si kupim copic za tri jurje, ti povem, kar 'sam je risal'. x:)x :palec:

Je pa res, da vsaka stvar potrebuje svoj ciklus rasti in razvoja. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

That's it, Fender Stratocaster je za 499$, to je približno 100k mal več jaz grem to kupit, mam tok dnarja... :) hehe, me prepričaš takoj s par besedami,.... (morala bi it delat v kako trgovino....) je kaka fajn glasbena trgovina kje... ta v ajdovščini vem da nima takih kitarc, same neke gibsonke............ juck (brez zamere) hm hm hm, kje bi to blo grem gledat na najdi.si če je kaj
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

…GLEDALA SEM SVOJE ŽIVLJENJE, KI SE JE RAZVEJALO PRED MENOJ KAKOR TISTO ZELENO FIGOVO DREVO V PRIPOVEDKI.

S KONCA SLEHERNE VEJE ME JE KOT DEBELA VIJOLIČASTO RDEČA SMOKVA VABILA IN MI MEŽIKALA ČUDOVITA PRIHODNOST.

ENA SMOKVA JE PRADSTAVLJALA MOŽA IN SREČEN DOM Z OTROKI, DRUGA SMOKVA JE BILA SLAVNA PESNICA, NASLEDNJA ODLIČNA PROFESORICA, SPET DRUGA Ea Gee, IZDAJATELJICA, KI JE OSUPNILA JAVNOST.

NASLEDNJA SMOKVA JE PREDSTAVLJALA EVROPO IN AFRIKO IN JUŽNO AMERIKO IN ŠE ENA JE BILA KONSTANTIN IN SOKRAT, PA ATILA IN VRSTA DRUGIH LJUBIMCEV S ČUDNIMI IMENI IN NENAVADNIMI POKLICI. SPET DRUGA SMOKVA JE BILA ZMAGOVALKA V ŽENSKEM OLIMPIJSKEM MOŠTVU. ZADAJ IN NAD TEMI SMOKVAMI JE VISELO ŠE VEČ SMOKEV, KI JIH NISEM MOGLA POVSEM RAZLOČITI.

VIDELA SEM SE, KAKO SEDIM V ROGOVILI TEGA SMOKVINEGA DREVESA IN UMIRAM OD LAKOTE, KER SE NE MOREM ODLOČITI, KATERO SMOKEV BI IZBRALA.ŽELELA SEM VSAKO IN VSE, TODA OB IZBIRI ENE BI IZGUBILA VSE DRUGE.

MEDTEM KO SEM SEDELA TA IN SE NISEM MOGLA ODLOČITI, SO SE SMOKVE ZAČELE GRBANČITI IN ČRNITI; DRUGA ZA DRUGO SO POPADALE K MOJIM NOGAM…

Silvia Plath

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 7 months later...
  • 1 month later...

Ramakrishna Paramahamsa

- Ponoči vidimo na nebu mnogo zvezd, a jih ne ugledamo, ko vzide sonce. Ali lahko zato rečemo, da podnevi ni zvezd?! Zato, človek, ne govori da ni Boga, če ne vidiš Vsemogočnega v dnevih svoje nevednosti.

- Dva človeka sta se vročekrvno prerekala o barvi kameleona. Prvi je rekel: "Kameleon na tej palmi je lepe rdeče barve." Drugi mu je nasprotoval, rekoč: "Motiš se; kameleon ni rdeč temveč moder." Ker spora nista mogla rešiti z argumenti, sta odšla do moža, ki je živel pod drevesom in je kameleona opazoval v vseh barvnih fazah. Prvi je spregovoril: "Kajne, gospod, da je kameleon na tem drevesu rdeče barve?" Odgovor se je glasil: "Da, gospod." Nato se je vmešal drugi: "Kaj pa govoriš? Saj vendar ni rdeč, temveč moder!" Mož je znova ponižno odgovoril: "Da, gospod." Vedel je namreč, da je kameleon žival, ki neprestano spreminja svojo barvo, zato je na navidez nasprotujoči si vprašanji odgovoril pritrdilno. Tudi Sat-Chit-Ananda (Bog) ima mnoge oblike. Kdor Ga je videl le v eni izmed njih, ga pozna samo takšnega. Le tisti, ki ga je videl v različnih aspektih, lahko reče: "Vse to so oblike enega Boga, kajti Bog ima mnogo obrazov." Ima različne oblike in je brez oblik, mnoge pa so tudi Njegove oblike, ki jih ne pozna nihče.

- Res je, da je Bog tudi v tigru, vendar to ne pomeni, da bi morali živali iti nasproti. Tako je tudi res, da Bog prebiva celo v najbolj hudobnih, vendar to ne pomeni, da bi se morali z njimi družiti.

- Vsako bitje je Narayana. Človek ali žival, modrec ali neumnež, ne, celotno vesolje je Narayana, Vrhovni Duh.

- Vede ali nevede, zavedno ali nezavedno, v kakršnemkoli stanju izgovorimo Njegovo ime, imamo od tega dobrobit. Človek, ki prostovoljno vstopi v reko ter se tam okopa ima od tega dobrobit, prav tako pa jo imata tudi tisti, ki ga je vanjo porinil nekdo drug in tisti, ki ga je nekdo drug spečega vrgel vanjo.

- Ženska, ki ima za ljubimca kralja, ne bo sprejela dvorjenja berača. Tako tudi duši, ko je enkrat ugledala milost Gospoda, ni več do nizkotnih stvari tega sveta.

- Dokler je čebela še zunaj cveta in še ni poskusila njegovega nektarja, leta naokrog in oddaja brenčeč zvok; ko pa je znotraj cveta, pije nektar povsem neslišno. Dokler se človek krega in prepira o naukih in dogmah, to pomeni, da še ni okusil nektarja prave vere; ko ga je okusil, ostane tih.

- Gurujev je na stotine, dobri učenci pa so redki.

- Bog je v vseh, vsi pa niso v Bogu; zato tudi trpijo.

- Mož je po štirinajstih letih stroge askeze v samotnem gozdu končno le dobil moč hoje po vodi. Navdušen nad svojim dosežkom je odšel do svojega guruja in mu poročal o svojem velikem uspehu. Na to je učitelj odgovoril: "Ubogi fant, kar si dosegel po štirinajstih letih trdega dela dosežejo navadni ljudje tako, da plačajo cekin čolnarju."

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Sri Aurobindo

- Vse kar obstaja je manifestacija Boga, kajti On je edino, kar obstaja.

- Čudež je, da zmorejo nekateri ljudje ljubiti Boga, ne uspe pa jim ljubiti človeštva. Koga potem ljubijo?!

- Vrhovni, najvišji in najpopolnejši zakon delovanja je torej, da poiščeš resnico svojega najvišjega obstoja in živiš v njej ter se ne oziraš na zunanja merila.

- Narayana je Božanska Duša, ki je večno prisotna v človeštvu, skriti vodič, prijatelj in pomočnik človeštva, "Gospod", ki prebiva v srcih bitij...

- Kdor spoznava Božansko v Njegovih oblikah in kvalitetah, bo spoznal, da je On Vse ter Transcendenca, ki je izvor vsega.

- Bog ni težko dostopen, potreben je le en pogoj: edinstvena in nezlomljiva želja, da odstremo tančico naše nevednosti.

- Narava ni zavržena od Duha, temveč njegova podoba; svet ni neresničnost, nasprotujoča Brahmanu (Bogu), temveč simbol božanskega Obstoja.

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...