tinka 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 ja sej ... ma tisti, ki so res izvedeni, ze vejo...sem gledala en dokumentarec o kriminalistih in kar obvladajo tole obrazno mimiko. pa se malo intuicije zraven, pa ne mores zgresit Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja sej ... ma tisti, ki so res izvedeni, ze vejo...sem gledala en dokumentarec o kriminalistih in kar obvladajo tole obrazno mimiko. pa se malo intuicije zraven, pa ne mores zgresit pa se nacin pripovedovanja.ce recimo nekdo razlaga dogodke za nazaj in pove vse natancno ,ne da bi se zmotil v pripovedovanju,ziher laze.ker normalen clovek vecinoma naredi vsaj eno napako vmes,ce govori resnico,ziher se enga delcka zaporedja dogodkov za nazaj ne spomni takoj,da bi lahko povedal lepo natancno po vrsti,brez napake.tle jih ogromno dobijo krimici na lazhi,ker vse povejo zhe pripravljeno,tekoce povedano,brez napakice v zaporedju dogodkov. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 tle se pa ne stirnjam cist..gre namrec tud za to, kolkrat poves eno stvar...jaz kaksno tolkrat, da ziher jo ze na pamet vem, uporabim se izbrane besede itd. - pa ne lazem... Ni cist za prmej tole, skratka...se clovk popraska po nosu, tud ko je v zadregi... al pa ko ga pac nos zasrbi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>kako ves, da ti nekdo laze? bojda ko ljudje pogledajo v levo, razmisljajo racionalno, v desno pa emocionalno.pogosto, ko koga presenetimo z vprasanjem (neprijetnim, recimo), pogledajo v levo...ahmmm...in si v tistem trenutku izmislijo izgovor. ni vedno laz, ampak baje je to kar preverjeno, da je skoraj vedno neresnica Te trditve so neresnica in lahko komu bolj škodujejo kot koristijo, če bi jih jemal za merilo laži in resnice. Psihologi so v raziskavah povezanih z očesnimi gibi pri ljudeh odkrili naslednje. Ljudje notranje in zunanje različno sprejemamo, obdelujemo in hranimo informacije. Kar pomeni, da je za nekoga najpomembnejša slika, za nekoga drugega zvok, za tretjega spet občutki. To se lahko spreminja glede na zunanji in notranji zaznavni kanal. Zunanji je tisti s katerim komuniciramo z zunanjo okolico, notranji pa tisti, ki ga uporabljamo za notranjo obdelavo podatkov. Večina ljudi na svetu je vizualcev, zato se jim zdi samoumevno, da je slika najpomembnejši del komunikacije, a za kinestete in avditivce to ni tako.Ljudje s pogledi sledimo mentalnim procesom v naših možganih. Z gibom oči nakažemo zaznavni kanal, preko katerega podoživljamo tisto o čemer govorimo ali poslušamo. Gre za vizuelni (vidni), avditivni (slušni) in kinestetični (občutki, tip) zaznavni kanal. Za večino ljudi, ki imajo desno prevladujočo možgansko polovico velja naslednje: Oči navzgor levo - vizualizacija, podobe iz spominaOči navzgor desno - vizualizacija, vizualna konstrukcija in fantazijaOči vodoravno levo - avditivno zaznavanje, zvoki, besede... iz spominaOči vodoravno levo - avditivno zaznavanje, kreacija zvokovOči navzdol levo - notranji dialog, samogovorOči navzdol desno - doživljanje občutkov (občutki tipa in notranji občutki)Oči naravnost naprej, vendar pogled neizostren ali v prazno - hiter dostop do vseh informacij čutil, največkrat do vizualnih To pomeni, če nekdo, ki bi naprimer želel pri vas naročiti kosilo pogleda gor levo in vidi sliko hrane, ki jo je že nekoč pojedel in si iz spomina privleče sliko kosila in jo v naročilu opisuje. Če pogleda gor desno si predstavlja sliko kosila, ki ga še ni jedel, ampak jo je sedaj skreiral in si bo po tej sliki naročal.Če pogleda dol desno ugotavlja kakšna hrana mu zbuja najboljše občutke in potem naroči tako. Če pogleda vodoravno levo prisluhne mislim, ki mu naprimer rečejo "to in to je zares dobro in tako hrusta, ko vgrizneš v to" in potem naroči to hrano. Z gibi oči lahko zaznamo kdaj nekdo vleče iz spomina, kdaj kreira. Ni pa vedno nujno, da vsakdo uporablja kot spominsko stran desno in kreativno levo. To moramo pri vsakem posamezniku preveriti, katera stran je za kaj, ker je odvisno od njegove prevladujoče možganske hemisfere. Nekateri zares redki ljudje pa imajo celo uravnoteženi in tam je zadeva še bolj neopredeljiva. Prav tako ne zdrži trditev, da vedno, ko nekdo kreira odgovor laže. Kreiranje odgovora ni enako laž, zato ne moremo nekoga obdolžiti, da laže, če gleda v desno. Lahko samo kreira način kako naj vam nekaj pove. Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>tle se pa ne stirnjam cist..gre namrec tud za to, kolkrat poves eno stvar...jaz kaksno tolkrat, da ziher jo ze na pamet vem, uporabim se izbrane besede itd. - pa ne lazem... Ni cist za prmej tole, skratka...se clovk popraska po nosu, tud ko je v zadregi... al pa ko ga pac nos zasrbi. ja ,to tudi,ja.kar se tice nosa tudi,jaz se veckrat popraskam po nosu,sploh zaradi las,pa nimam navade lagati,razen ,ko koga zajebavam malo ,pa si iz dolgocasja zmisljujem mozhu al pa frendicam neumnosti,recimo ,da sem kupila nov avto,pa vse razlozim od kje sem ga kupila,pa do konjev... to sem od frendice skorpije pobrala,me tolkokrat nategnla iz dolgocasja,da sem se jst zacela.sam to so lazhi res smesne,pa pol itak poves.na trajektu iz grcije sem mozha nategnla,ko se je zbudil,da sem bila zaprta v wc-ju in nisem mogla ven,pa da me je pes resil mi je bil smesen ,ker je verjel,pa tistemu psu nesel piskote k je bil pa priden,buaha. smeh,ker sem zjutraj polna energije ,on pa komaj gleda,pa nic ne steka zjutraj,pol mi je pa smesno si zmisljevat.resni lazhi pa ni sans od mene. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Te trditve so neresnica in lahko komu bolj škodujejo kot koristijo, če bi jih jemal za merilo laži in resnice. sem hotla glih to v prejsnjem postu napisat - da potem so vsi znalci, ki rpeberejo eno tako knjigo, tezki psihologi vsi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 jasno da je verjel, ce je pa riba, se mu je zdel pac cist mozno (ribe nimamo predsodkov, se nam vse zdi mozno, ok, ce on tko prAVI... pac... ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 trans-se popolnoma strinjam!je pa res, da ene stvari drzijo in cez nekaj casa je lazje, ce ljudi malo poznas, ker ti je nekaj iz konteksta, pa potem po moje zato pogruntas... tele laznjive skorpijone zdolgocasene sem pa tudi jaz ze skoz dala ... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}> trans-se popolnoma strinjam!je pa res, da ene stvari drzijo in cez nekaj casa je lazje, ce ljudi malo poznas, ker ti je nekaj iz konteksta, pa potem po moje zato pogruntas...tele laznjive skorpijone zdolgocasene sem pa tudi jaz ze skoz dala ... Ja, če nekoga poznaš že dlje časa in iz različnih situacij in znaš malo opazovati, potem hitro pogruntaš kdaj laže. Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 ....dan...Je razlika: 1. ce se med pogovorom dotikas nosu (obraza nasploh) sigurno lazes!2. ce pa te nos srbi in se praskas (tudi ko si sam/a), to pa pomeni da bos jezen/zna, odvisno kako mocno te srbi! Ce te srbi leva dlan, pomeni dobicek, bolj ko te srbi, vec bo denarja;ce pa te srbi desna dlan-roka, pa izguba, jasno, bolj ko te srbi, vecja bo! Kdor med pogovorom drzi zapestje druge roke: pazi se ga, nekaj grdega naklepa (visje ko jo drzi, bolj zahrbten je); ce pa ti zraven se prijazno prikimava, te pa sploh hoce uniciti na njegov poseben zahrbten nacin. Da ne govorim o sklenjenih rokah za hrbtom: je tako jezen, da je bolje, ce zakljucis pogovor in gres. Ocesne zunanje gubice zaokrozene navzgor: kazejo veseljaka, pa tudi laznivcka;Velike gube navzdol: pretkan hinavec (te gubice imajo skoraj vedno natakarji, prodajalci, no, vsi tisti, ki te hocejo v nekaj prepricati)Podrav - Binga-Bonga Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>ce oseba drzi zapestje druge roke je negotova, se pocuti negotovo v tem momentu... danes me je fajn srbel nos in tudi praskala sem se...Podav Ziuuujoooo, koncn en ziu!No, pa priznej, d si bla fajn jezna! Nos te srbi prej, je ene vrste upozorilo, predn se neki zgudi, pol s'pa jezna!Glede zapestja: Ni res, to kr praus, sam puglej politike! ...bye bye bye .... Binga-Bonga Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Prav tako ne zdrži trditev, da vedno, ko nekdo kreira odgovor laže. Kreiranje odgovora ni enako laž, zato ne moremo nekoga obdolžiti, da laže, če gleda v desno. Lahko samo kreira način kako naj vam nekaj pove. S tem se popolnoma strinjam.Pr meni je tako.Nekdo mi postavi zakomplicirano zasebno vprašanje,ko ne vem kako bi mu to zadevo pojasnila....izgleda moj pogled nekako tako.. "no,ja...hm.."pa pogledam naravnost navzgor,pa mal levo pa mal desno..pa globoko vdihnem ,pa še mal z glavo skimam...v tem času pa v mislih premislim,kako bi na to vprašanje najbolj razumljivo odgovorila...in šele potem povem... skratka...na tak način,si vzamem mal več časa za razmislek ,kakšen odgovor bom dala.Ker vedno se trudim,da bi ljudje razumeli moj način razmišljanja in dojeli razlog nekega dejanja,naprimer. To pa še ne pomeni ,da lažem.Ampak iščem pravilni razumljiv odgovor. Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 30. april 2007 Prijavi Deli 30. april 2007 ....dan...Je razlika: 1. ce se med pogovorom dotikas nosu (obraza nasploh) sigurno lazes!2. ce pa te nos srbi in se praskas (tudi ko si sam/a), to pa pomeni da bos jezen/zna, odvisno kako mocno te srbi! Ce te srbi leva dlan, pomeni dobicek, bolj ko te srbi, vec bo denarja;ce pa te srbi desna dlan-roka, pa izguba, jasno, bolj ko te srbi, vecja bo! Kdor med pogovorom drzi zapestje druge roke: pazi se ga, nekaj grdega naklepa (visje ko jo drzi, bolj zahrbten je); ce pa ti zraven se prijazno prikimava, te pa sploh hoce uniciti na njegov poseben zahrbten nacin. Da ne govorim o sklenjenih rokah za hrbtom: je tako jezen, da je bolje, ce zakljucis pogovor in gres. Ocesne zunanje gubice zaokrozene navzgor: kazejo veseljaka, pa tudi laznivcka;Velike gube navzdol: pretkan hinavec (te gubice imajo skoraj vedno natakarji, prodajalci, no, vsi tisti, ki te hocejo v nekaj prepricati)Podrav - Binga-Bonga daj sliko gor k nas na tvoj forum vabsh,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.