aurora 4. oktober 2003 Prijavi Deli 4. oktober 2003 Zadnje čase sem se zalotila,da spet dopuščam,da čustva vplivajo na moje odločitve in odnose. Vem,da je zelo pomembno za mojo osebno rast,da znam reševati medsebojne spore in uživati pristnejše odnose.Ugotovila sem,da se moram naučiti poslušati in RESNIČNO SLIŠATI kaj druga oseba misli in čuti med prepirom.....oz. s tem nimam večjih problemov , razen pri svojem partnerju.....polna sem jeze , za katero sploh ne najdem pravega vzroka- v tem odnosu skoraj ne poznam več sama sebe....Vem,da so običajno neg.čustva posledica lastnih neg.misli in da si v nekaterih stvareh sama dopustim,da me obvladujejo....Zanima me kako vaša čustva vplivajo na vaša življenja ? Razmišljala sem tudi o bolj ali manj čustvenih odzivih, ki smo jih doživljali v temi :kaj si mislimo o splavu. Mislim, da gre res za iskrivljeno mišljenje nekoga, ki s sramotilnimi ETIKETAMI žali nekoga, samo zato,ker ima drugačno mišljenje in se ne strinja z njim.Če opredelimo nekoga, ki je nespametno ravnal oz. se ni strinjal z našimi mišljenjem za bedaka, pomeni to človeka, ki občasno napravi kaj neumnega. V skladu s to difinicijo smo potem vsi bedaki (tudi tisti,ki etikira). Zato bedaki ne obstajajo. Obstajajo samo ljudje in veliko nespametnega ravnanja ! Rada bi slišala tudi vaša mnenja ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Zanima me kako vaša čustva vplivajo na vaša življenja ?Na mojega full .. zdaj sem se koncno sprijaznil s tem ... Razmišljala sem tudi o bolj ali manj čustvenih odzivih, ki smo jih doživljali v temi :kaj si mislimo o splavu. Mislim, da gre res za iskrivljeno mišljenje nekoga, ki s sramotilnimi ETIKETAMI žali nekoga, samo zato,ker ima drugačno mišljenje in se ne strinja z njim.Če opredelimo nekoga, ki je nespametno ravnal oz. se ni strinjal z našimi mišljenjem za bedaka, pomeni to človeka, ki občasno napravi kaj neumnega. V skladu s to difinicijo smo potem vsi bedaki (tudi tisti,ki etikira). Zato bedaki ne obstajajo. Obstajajo samo ljudje in veliko nespametnega ravnanja !Itak ... Tvoje mišljenje je full pozitivno .. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Aurora Včasih je težko poslušati in tudi resnično slišati. Jeza včasih zamegli jasno podobo povedanega, to poznam tudi sama. Ponavadi si to dovolimo pri tistih najbližjih. Pa tud kakšnega bedaka oz. kako že?človeka z nespametnim ravnanjem včasih v pogovoru ne sledim :xx!: pa če se še tako trudim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Aurora ne si dopuščati,da te prevzamejo negativne misli. Čimbolj in čimveč pozitivno razmišljal,če ne drugače da preslepiš možgane.... Z izkušnjami vse pride.... Lep večer tebi in Otožni! Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Mislim, da si ne morem in ne smem privosciti, da bi imela negativne misli v zvezi s kom...Misli imajo neznansko energijo, tako je (se posebej, ce imas mocne energije) neodgovorno posiljati slabe misli... kar pa so vse zamere, ocitki, prelaganje odgovornosti na druge z opravicilom obcutka zrtve (ko vpletamo v te svoje filme se druge)... ipd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aurora 5. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2003 Boris.... Lep večer tudi tebi in hvala za lepe želje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aurora 5. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2003 Marša..... absolutno imaš prav !!!!!!! Tudi jaz ne pošiljam neg. misli nikomur, preveč se zavedam njihove uničevalne moči..... Vidi se ,da imam probleme z izražanjem ,nikakor ne znam svojih občutkov razumljivo prenesti v besede... to se mi že od nekdaj dogaja, zato najbolj uspešno delujem v kontaktu na štiri oka Zato vas tudi veliko raje berem, kot pa da komentiram.... Na nek način sem hotla povedat,da nas neg.čustva obvladujejo predvsem kadar imamo premalo samozaupanja , vere vase,premalo samospoštovanja oz kadar se imamo premalo radi....mislila sem na to, ko sem rekla neg .misli - bolje bi bilo da bi napisala, da, ko imamo izkrivljene misli o nas samih....takrat se ujamemo v zanke neg. čustev.... So bili časi,ko sem prekrivala svoja čustva,tlačila svojo jezo in delala vse,samo da bi ustregla drugim..... na ta način sem kupovala njihovo ljubezen.... Hvala bogu je to že v glavnem za mano.... lep večer in lahko noč ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Jaz sem tudi že nehal z tem, ampak imam občutek, da bo treba še ene stare stvari popravit, zaradi potlačene jeze in strahov iz preteklosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aurora 5. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2003 Jaz sem tudi že nehal z tem, ampak imam občutek, da bo treba še ene stare stvari popravit, zaradi potlačene jeze in strahov iz preteklosti. ENAKO lep večer ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Jaa, kr vpliva, sploh pa ,ko si še mlad, ko se še iščeš in ne veš kak odreagirat. Sej z leti se učim ,da se ne prepustim ves tem nalezljivim˝ in varljivim občutkom predaje čutev. Ravnam se, da obstaja kot pozitivna kot negativna plat privlačnost čustev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. oktober 2003 Prijavi Deli 5. oktober 2003 Point je v tem, da se custvom ne izogibas in ne skusas na silo otresti misli, pac pa jih spustiti skozi, ne pa se jim -custvom- prepuscati oz. jih -misli- nadalje gojiti.Jaz imam custva se vedno mocna - le pretiranih reakcij se izogibam, ker skodi mojim zivcem in tudi sicer ne pomaga. Kadar bi imela bad trip, grem spat. TO pa sem se dejansko prav takole... naucila... Prav ne da se mi recimo imeti te tezhe in se ta hip ukvarjati in grem spat.Zjutraj je vse lazje in lepse. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Tudi jaz sem bila v prepirih vedno eksplozivna, najprej do onca pubertete praktično z vsemi, potem sem pa dolgo časa ta hobby gojila z možem. najbolj sem bila jezna nase, da me je preplavil občutek jeze, še bolj pa, da sem govorila zadeve, ki so imle namen žaliti, pa sploh nisem tako mislila :xx!: Prepiri so mi pobirali ogromno energije, pa slabe občutke - ker sem bila totalno nekontrolirana in to mi zaradi sebe ni bilo všeč.Zdaj skušam na kulturen način izmenjati mnenje, sicer povem kaj mislim in rečem, da se ne bom prepirala. PO majhnem premoru tista prepirljiva strast mine in da se vse normalno pogovoriti. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 ja....magija je izrechena beseda....zatorej pazite, kaj govorite.......misli?misli ostajajo intimna zadevshna... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Vsak ima svoj faktor Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Zdej sem se pa zamislila nad seboj. Občutim namreč ljubezen, jezo, spoštovanje, sočutnost, strah, hrepenenje, strast, krivico, prijateljstvo, antipatičnost, simpatičnost, žalost, veselje in še kaj. Resnično sem včasih jezna, besna, vendar razčlenim to jezo in se umirim in poizkusim razumeti nasprotno stran.občutim jezo, če kdo prizadane meni bližnje, če se otroku zgodi krivica, ne odreagiram jezno, vendar jo občutim, jezo namreč. če partnerju ne morem dopovedati tisto kar želim ker ne sliši. Poskušam ga razumeti, vendar občutim jezo, ker on niti ne poskuša razumeti moje želje . bodite srečne, katere imate partnerje ki razumejo vaše želje in potrebe, s katerim se dopolnjujete. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Otožna a ti nisem enkrat že rekla, da mi ne beri misli x!x ...sedaj pa še moje misli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Sanjalica, pa sej sva uigran par Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Zdej sem se pa zamislila nad seboj. Občutim namreč ljubezen, jezo, spoštovanje, sočutnost, strah, hrepenenje, strast, krivico, prijateljstvo, antipatičnost, simpatičnost, žalost, veselje in še kaj. Resnično sem včasih jezna, besna, vendar razčlenim to jezo in se umirim in poizkusim razumeti nasprotno stran.občutim jezo, če kdo prizadane meni bližnje, če se otroku zgodi krivica, ne odreagiram jezno, vendar jo občutim, jezo namreč. če partnerju ne morem dopovedati tisto kar želim ker ne sliši. Poskušam ga razumeti, vendar občutim jezo, ker on niti ne poskuša razumeti moje želje . bodite srečne, katere imate partnerje ki razumejo vaše želje in potrebe, s katerim se dopolnjujete.Vse je odvisno od tega, kako želiš stvari videti.... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Vidiš tu se pa ne strinjam s teboj, ker če včasih problema ne vidiš, ga zanikaš in ostane, in potem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Malo ste me zmedl s tem zatiranjem čustev. Ker jeza npr. je čustvo. Jaz mislim, da čustev ne smemo zatirat, se nekako nadzirat in nazaj držat. Jeza je čisto naravno in vsakdanje čustvo. Biti jezen na nekoga, ne pomeni, da ga sovražiš. Problem je v temu, da smo ljudje zmedeni glede svojih čustev, da potrebujemo "ventilčke",... In zgodi se, da svojo jezo stresamo na ljudi, ki niso nič krivi. Ponavadi so to celo ljudje, ki jih imamo najraje, ki so nam najbližji . Večji problem so negativne misli, v smislu sovražtva. Sovražtvo je čustvo, ki uničuje tistega, ki sovraži in praviloma ne sovraženega. Biti jezen pa pomeni, da ti ni vseeno, kaj je nekdo rekel, naredil,... Torej ti za tega človeka ni vseeeno, saj njegovo mnenje, njegova dejanja nekaj štejejo. Upam, da nism čist zabluzila in se da razumet, kaj sm želela povedat. Skratka radi se mejte Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Vidiš tu se pa ne strinjam s teboj, ker če včasih problema ne vidiš, ga zanikaš in ostane, in potem?Stvar postane problem, ko ti to dopustiš. Vsako zadevo se da videti iz zelo različnih zornih kotov in na podlagi teh različnih vidikov se pojavijo različna čustva. Jaz sem se naučila namesto eksplodirati, ko kaj ni tako, kot bi si želela jaz, razmisliti, kako lahko to isto zadevo vidi nasprotna stvar. POtem ne morem biti več jezna, ko se postavim v kožo drugega (ne tlačim čuste, jeza se enostavno sploh ne pojavi). Izhajam iz tega, da smo vsi ljudje, vsak s svojim znanjem in izkušnjami in da je moj prav samo moj lastni prav, ne pa pravilnik za cel svet. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Prav občudujem te res,pozitivno, da ne bo pomote. Samo nekaj še, pa se tudi drugi postavijo v tvojo kožo in razmišljajo o tvojem zornem kotu. Pismo, jaz pa ne morem včasih potlačiti občutka jeze, saj se tud jaz postavim v kožo drugega in to jezo umiri, ampak sem vseeno prizadeta, če se mi zgodi krivica. Tud moje mišljenje je samo moje in ne velja za ves svet, saj smo si tako različni pa vendar podobni, kajne?Saj res, si prebrala knjigico že? Lep dan ti želim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Saj ne da tlacis kaj! Saj se tudi sama velikokrat razjezim. A to je to in ciao!Ne podozivljam nenehno in tko. Spustim skozi in pol je OK, kot sem ze zgoraj napisala - custvujem, reagiram, pop*****, samo se ne usedam v ta stanja vec, vsekakor pa ne dopustim, da bi mi skodila.Danes me je twingo zaparkiral, pop*****! :xx!: :!!: Bila jezna, kaj jezna, besna!A to je to. Potem sva se s tamalim ze ful rezhala, ker sem se zmotila in namesto 'pol bo pa rjavel', rekla 'pol bo pa rjovel', pa sva crknila od smeha.Potem sem sla na F v Dnevnik, ke se pritozila in zdaj je epizoda zakljucena. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Marsa, poljubček od Otožne, sem kar malce otožna ratala, ker nihče ni razumel, da jezo občutim, ampak je spustim, ampak občutim pa jo in bes, in se razpizdim za pet minut, al pa še tolk ne.Tko da je jeza čist dobrodošlo čustvo za minutko al pa dve, ne pa tist, da se raz.p..... cel dan, ane? pa sem prec dobre volje, ha ha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. oktober 2003 Prijavi Deli 7. oktober 2003 Odlično, ja vsak ima svoj sistem. Jaz npr., če bi se znašla v tvoji situaciji, bi si rekla, da je mogoče bilo kaj nujnega, da je takole bedasto nekdo parkiral, kaj pa veš, kaj se ljudem dogaja (sem morala v čudnih situacijah že dostikrat kaj neumnega narest, resda sem se prizadetim opravičila, če sem imela možnost), al pa hvalabogu, da se je zgodilo na parkirišču, da ni nikomur nič, kaj če bi bila ornk nesereča..... That`s me Sicer pa prav zares ni važno, kako kdo te zadeve poštima, če ti pomaga, da se razp... kot Marsa, pa potožiš nekje, naredi to, če pomaga kaj drugega naredi pač tisto. Meni je všeč to, da ne zapadam več v taka čustvena stanja, ki so me obremenjevala in izčrpala vedno sproti. Če se drugi postavijo v mojo kožo in na ta način lažje živijo, toliko laže in bolje zanje, če pa ne, so oni obremenjeni z jezo. Knjigco pa zdajle eno drugo berem, pa jo verjetno še en čas bom, potem sem pa dobila prav tisto knjigco Največji čudež, ki si jo ti Otožna priporočila, takoj naslednja, ti poročam, ko bo. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.