Skoči na vsebino

Čustva, negativne misli

aurora

Recommended Posts

vem,najbolj me jezi ker vem, pa včasih tako narahlo in potiho pride in se zasidra v moje misli... vse lahko kontroliram, recimo, samo strah je pa včasih močnejši... se ko mine sem bogatejša za eno spoznanje, eno izkušnjo, ampak v tistem trenutku, uf...

Janjak hvala ti x:)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 165
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

če bi moj prijatelj pripravil gostijo, pa me ne bi povabil, mi ne bi bilo niti malo mar...toda če bi moj prijatelj trpel in mi ne bi dovolil, da sočustvujem z njim, bi me zelo prizadel. če bi mi pred nosom zaloputnil vrata hiše žalosti, bi se spet vračal in ga prosil, naj me sprejme, da bi ga lahko tolažil, saj imam to pravico. če bi menil, da tega nisem vreden niti primeren, da bi z njim jokal, bi zavrnitev občutil kot najhujše ponižanje, ki mi ga lahko kdo prizadene

oscar wilde

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

• 5 weeks later...

Doslej smo v tej temi pisali predvsem o pretiranem čustvovanju...

pred kratkim prebrala zanimiv članek...o čustveno slepih ljudeh..

Aleksitimija...je poimenovana nezmožnost zaznavati čustva pri sebi in pri drugih...

Testi so pokazali, da je aleksitimnih 13 % ljudi.Psihoterapevti so pojav zaznali, ker so zdravili ne aleksitimne ljudi, temveč njihove partnerje, ki se otepajo z depresijo...

Motnjo so množično začeli zaznavati v 70-tih letih, v zadnjem času pa s pomočjo izpopolnjenih aparatov za merjenje možganskih tokov...raziskujejo vzroke zanjo.

Večina aleksitimnih ljudi živi pod nenehnim stresom, imajo kronične bolečine, povišan krvni tlak in druge bolezni povezane s stresom, saj živijo pod nenehnim pritiskom, ker ne opazijo neverbalnih komunikacij in ne zaznavajo nobenih čustev pri drugih ljudeh.

Prvi izsledki kažejo, da je morda vzrok v nezadostni povezavi med obema možganskima polovicama...

Zanimivo, da imaš lahko težave tudi zaradi pomanjkanja čustev...

Astra

Per aspera ad astra

Ja, astra... x8Dx

V bistvu so čustva najbrž nek ventil za sproščanje.

Saj smo že napisali, da je smeh pol zdravja in da je jok pol zdravja! Torej oboje mora biti: pozitivna in negativna čustva, in predvsem tudi svobodno izražanje teh čustev!

Edino, kar moramo vedeti pri izražanju čustev je to, da ne smemo komu s tem škoditi. Če si n.pr. na koga jezen, mu ni treba narediti :blackeye: !

čustva so sestavni del človeškega življenja in jih zato ne moremo negirati, tlačiti ali kako drugače ravnati z njimi......je pa res, da porabimo veliko časa, preden jih znamo koristno ponucat :D

men je zlo fajn, ko me napade jeza :lol: brez heca

spravi me v akcijo :fool:

če druzga ne, se vsaj lotim čiščenja (pa čeprav je to WC :wOOt: ) al pa likanja in podobnih groznih opravil :sick:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

..Aleksitimija...je poimenovana nezmožnost zaznavati čustva pri sebi in pri drugih..
se prav, da si nekak imun na čustva, jih sploh nimaš, potem si kaj, predmet? ...se prav, malo po domače, da so preveč v svojem Nehotem Egu?

Aleksitimija...je poimenovana nezmožnost zaznavati čustva pri sebi in pri drugih...

astra ali imas se kake podatke o temu? Mene, zanima vec.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Cosma... :palec:

Strokovnjaki so delali poskuse z ljudmi, ki so na testih pokazali, da imajo lahko to motnjo.

Na ekranu so pokazali obraz, testiranci pa bi morali ugotoviti, kakšno čustvo obraz prikazuje...

Šokantno je bilo, da niso prepoznali niti takšnih čustev kot je jeza, žalost, strah....

Takšni ljudje se v vsakdanjem življenju vedejo pretirano prilagodljivo, ker se ne znajdejo .

Govorna sporočila namreč povedo pogosto manj kot mimika, intonacija, telesna drža...

Po nadaljnih raziskavah so ugotovili, da ljudje z to motnjo registrirajo emocionalne vtise, vendar potem v zelo zgodnji fazi zatrejo emocionalno obdelavo..

Ugotovili so, da je pri teh ljudeh najbolj aktiven tisti del možganov, ki je pristojen za to, da potlači občutke...

Zadnje ugotovitve kažejo, da gre pogosto za pridobljeno bolezen, kot posledica izkušenj v otroštvu, ne pa za prirojeno bolezen...

Astra

Per aspera ad astra

:vragec:

mislm....tuuumach:

astra:"Strokovnjaki so delali poskuse z ljudmi, ki so na testih pokazali, da imajo lahko to motnjo."!!!!

pol se pa eni razburjajo zarad par zajcou....

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

čustva so sestavni del človeškega življenja in jih zato ne moremo negirati, tlačiti ali kako drugače ravnati z njimi......je pa res, da porabimo veliko časa, preden jih znamo koristno ponucat :D

men je zlo fajn, ko me napade jeza :lol:  brez heca

spravi me v akcijo :fool:  

če druzga ne, se vsaj lotim čiščenja (pa čeprav je to WC :wOOt: ) al pa likanja in podobnih groznih opravil  :sick:

cooL! pametno!

delat ja, ko je jeza, pa dati energijo raje v delo! :palec:

eni se do jeze ne pridejo, ker majo premal energije in so venomer v apatiji :sori:

zalostno.

Jaz si dostikrat rečem, da je škoda trenutkov za jezo in slabo voljo, ko pa v bistvu naša življenja niso neskončno dolga... Vsak trenutek poskušam narediti nekaj posebnega, nekaj kar bi mene ali kogarkoli razveselilo ali prineslo nasmeh na ustnice... :wub:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...