Skoči na vsebino

Računi

Cat

Recommended Posts

Hmmm... zanimiva tema, dobro in fajn, da si odprla, pa kar dilema...

Odvisno je morda tudi, za kaj gre. Za kaksno firmo gre, ali poznas te ljudi.

Koliko je casha v igri oz. kaksna je razlika...

V takih primerih jaz ne ravnam po nekem pravilu, ampak je odvisno od posameznega primera, filinga, konec koncev tudi moznosti....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Ja, res je.

Ponavadi sem delala tako, čez, če je v božjih rokah bo, sicer ne, vendar se je to velikokrat izkazalo za izredno naivnost :sori:

Zdaj pa tudi sama tako razmišljam, poskrbi sama zase po najboljših močeh (v tem primeru zavaruj se), potem pa predaj vse v božje roke.

Ja, zneski so veliki - gre za prekrivanje strehe :$$:

Oj, otožna, ja tudi na to sem pomislila, vendar dvomim, če bom kaj dosegla po zakonu, če povem po pravici, da nismo delali računa, smo pa napisali samo potrdilo <_< :huh:

Hehe, no, čeprav dvomim, da sem jaz za tožarjenje narejena ;)

Ne vem, morda se pa izvajalci vseeno bolj potrudijo, če je vse uradno :eek:

Cat

Hm.. Cat.. sem sama včasih tud v dilemi....

Tako je, da z original računi lahko dosežeš VSE. Če je kaj narobe in to....

Pa greš do tržne inšpekcije in to...

Ne vem, če ti bo kdo kako pogodbo na roke sestavljal, ker pol ga lahk zafrkneš tud drgač.. Se bojijo...

Tko da brez računa ceneje, z računom pa ziher?

xscratchx

Mushi

Glede na to, da imam slabe izkušnje z zidarji (pa tudi od drugih slišala podobne primere :xx!: ), bi jaz v primeru, da gre za streho, raje vzela račun in plačala še tisti DDV (al karkoli že zaračunajo zraven). Ti pa tudi svetujem, da se pozanimaš za reference (priporočila) podjetja, ki ti bo prekrivalo streho - vseeno ni to glih "mačji kašelj". Saj se da vsak izdelek ali storitev z računom reklamirat, vendar ti lahko to pobere veliko energije!

V kakih drugih primerih pa tudi jaz raje plačam manj -> brez računa. :shsh:

Pa še to: v kolikor se odločiš za storitev brez računa, ti v primeru reklamacije ne bo pomagala nobena pogodba. Namreč: pri takem poslu (brez računa) sta v prekršku oba, ti in izvajalec - tako da te lahko doleti še kakšna kazen!

How to lose a friend? Loan him/her some money."
hehe res je zato jaz prijateljem vedno denar dam, potem je vračanje optional..... in vzamem račun, heh, nek na črno delat, to ne gre, svoj prag imam rad čist... (čeprav je moja soba vedno razmetana) ...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Cat, dobra odlocitev! :palec:

A vcasih pa vseeno tako nanese,... tezko kategoricno recem, da vzamem - ne da ne vzamem...

Sem se ga navadila jemati pri kaksnih drazjih stvareh, ker sem rpi danasnji slampariji in caplariji utegne zgoditi, da ti pride prav..

Joj, kaj se mi je enkrat zgodilo... xDDx xDDx :palec:

Kaj imam res tale cut za ujeti zadnji vlak...

Kupim Champion torbo, za na morje, kao, zelo fajn, prostorna, taka pac navadna...

Gremo na morje, se mi nekako unici zadrga prvi dan ... ful slabe, zamenjat pa pac ne mores, ker je ziher ne bodo vec hoteli, ko je bila ze uporabljena, pa toliko casa minilo.

Pa me je grickalo to doma, pa pravi Mitja, ma brez veze - ziher je jasno prepozno, pa pusti to...

mene pa potem gricka, na zivce mi gre, ce sem nekako nezadovoljna in vse, hocem razcistit in vse, tudi ce gre vcasih za bedarije nepomembne xDDx ... Vseeno (Riba lena) se ne spravim se kaksen mesec tega...

Potem pa me enkrat v trenutku pici, grem iskat racun (sem jih eno obdobje metala v tako licno ozko kovinsko skatlico, da so bili vsi stlaceni in nametani, a lepo na broju)... Pa mislim, ce bo, bo, ce pa nic, pa nic. Vsaj probam lahko.

Pridem tja, zelo prijazni, pogledajo racun, nekam telefonirajo - povejo datum na racunu, in recejo - ja, kul, se DO JUTRI je mozno zamenjat!!! :eek: x!x x?x x^x x8Dx :palec:

Kao - 2 meseca ali celo 3 je tale rok (se mi zdi), vsekakor je bilo do naslednjega dne, recimo 29. oktobra. In so mi zamenjali (verjeli, da se je res takoj unicilo) in mi dali tako, ki je imela celo ful boljso zadrgo, kovinsko (ona prejsnja torba pa je imela plasticno).

Tako da - vcasih se res splaca vzeti racun. Tudi pri brezveznih stvareh. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Brez racuna tudi garancije ne mores uveljavljati!

Nam se je pokvarila mikrovalovna - "stop/reset" gumb je nehal delati, pa se par drugih je zacelo pocasi crkavat... K sreci moj moz spravi vse racune v eno mapo!

Mikrovalovno sva kupila maja letos, tako da je bila vsekakor se v garanciji. V trgovini je sicer niso hoteli kar zamenjati, ima pa firma, ki je mikrovalovno naredila, eno popravljalnico cisto blizu. Jutri jo gremo iskat. Upam da bo tokrat delala vec kot samo pol leta.

Jaz vedno vzemem račun, ker mislim, da ga moram in sem prepričana, da prvič ko ga ne bi, bi rabila popravilo in seveda tudi račun.

Tako da, vedno račun, tako kot pravi POkowc, ni 5 kg težek. x:Ix

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...