Skoči na vsebino

Prireditve

astra

Recommended Posts

• Komentarji 119
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ta je dobra, surla x:Dx . lahko pa tud nardiš tako kot je lansko leto en tip naredu. frendi so ga stlačl v spalno vrečo, pol si ga je pa dal en čez rame, da ga bojo tko not prešvercal :palec: itak so ga najdl, sam je šel pa pol zastonj not(kao zarad izvirnosti)
DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

Smoooooooooooke on the waaaaaaaaaaateeeeeeeeeeeer....ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta xbendx pol pa....Whatever you want...... xmusicx ...kul bo ....stari dobri rock časi. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Film pod zvezdami

letni kino na Ljubljanskem gradu

15. – 24. julij 2004

Najlepša izkušnja gledanja filmov je zagotovo obisk letnega kina, ogled filma na velikem platnu pod zvezdnim obokom. Čarovniji gibljivih podob pod nočnim nebom se boste lahko letos poleti predajali tudi v Ljubljani, kjer se bo v desetih večerih med 15. in 24. julijem v priložnostnem letnem kinu na atraktivni lokaciji Ljubljanskega gradu odvrtelo deset filmov. Program je sestavljen iz sedmih privlačnih in kvalitetnih filmskih naslovov, ki so v minulem letu bogatili domačo filmsko distribucijo, ene jugoslovanske ter dveh zimzelenih slovenskih klasik.

Za prevoz na Ljubljanski grad bo skrbel tudi mestni vlakec, ki bo posebej za to priložnost vsak dan še zadnjič odpeljal iz Prešernovega trga ob 21.30. Cena vlakca: 300 SIT.

Vstopnice za vse predstave lahko po ugodni ceni 300 SIT za posamezen film kupite v Slovenskem turističnem informativnem centru (STIC) na Krekovem trgu 10, pri blagajni Festivala Ljubljana v Križankah ali na Ljubljanskem gradu uro pred predstavo.

Projekt organizirajo Mestna občina Ljubljana, Slovenska kinoteka in Festival Ljubljana.

Filmski program:

četrtek 15.7. ob 22.00

Zgubljeno s prevodom

(Lost in Translation)

ZDA, 2003, 105 minut

režija Sofia Coppola

igrajo Scarlett Johansson, Bill Murray, Giovanni Ribisi

Ljubezenska zgodba o (ne)zmožnosti komunikacije.

Starejši moški in mlada ženska, oba Američana, obtičita v luksuznem tokijskem hotelu. On je slaven filmski igralec v resni krizi srednjih let, ki na Japonskem snema reklamo za viski, vendar ga v mestu zadržijo še nekaj dni. Ona je žena fotografa rockovskih skupin, ki je zaradi moževe prezaposlenosti večino časa prepuščena sama sebi in dolgočasenju v hotelski sobi. Vsak posebej poskušata zabiti odvečni čas, počasi pa se prek naključnih srečanj v hotelskem baru spoznata in začneta družiti.

»Želela sem posneti film, v katerem bi uredila svoje vtise iz potovanja v Tokio, ter obenem nekaj romantičnega, nekaj o poroki in vstopanju v svet odraslih ter o stvareh, o katerih sem tedaj razmišljala. Na snemanju smo poskušali doseči diskretnost, z majhno kamero in nič luči, za statiste smo uporabili kar ljudi na ulicah ... Film napolnjujejo stvari, ki so mi ljube v Tokiu, pa tudi občutek tujstva in nerazumevanja med ljudmi.«

Sofia Coppola

petek 16.7. ob 22.00

Pomlad, poletje, jesen, zima ... in pomlad

(Bom, Yeoreum, Gaeul, Gyewool, Geurigo, Bom)

Južna Koreja, 2003, 103 minute

režija Kim Ki-duk

igrajo Oh Young-su, Kim Ki-duk, Kim Young-min, Seo Jae-kyung, Ha Yeo-jin

Pravljica o univerzalnih človeških občutjih prek menjave letnih časov.

Nihče ni zavarovan pred močjo letnih časov in njihovim letnim ciklom rojstva, rasti in razkrajanja. Niti budistična puščavnika, ki si delita samoto ob idiličnem ribniku, obdanem z gorami. Menjavanje letnih časov prežema njuni življenji z napetostjo, ki vodi tako v višje sfere duhovnosti kot tudi v tragedijo. Tudi meniha sta namreč dovzetna za vse pasti življenja, za hrepenenja, trpljenja in strasti, lastne vsakemu človeku. Mladi Menih pod budnim očesom Starega Meniha izkusi razblinjenje ideala nedolžnosti, ko se otroška igra spreobrne v krutost ... prebujenje ljubezni, ko v njun zaprt svet vstopi ženska ... morilsko moč ljubosumja in obsedenosti ... ceno odpuščanja ... razsvetljenstvo izkušnje.

»Nameraval sem upodobiti veselje, jezo, žalost in užitke naših življenj prek menjave letnih časov in skozi življenje puščavnika, ki živi v jezerskem templju, obdanem z neokrnjeno naravo. Pet zgodb o menihu-dečku, menihu-mladeniču, odraslem menihu, starejšem menihu in starem menihu se neločljivo prepleta s podobami letnih časov. Spreminjajoče se človeške vrednote, pomen zrelosti v naših življenji, krutost otroške nedolžnosti, obsedenost poželenja, bolečina morilskih naklepov in postopna osvoboditev prek duševnih bojev ...«

Kim Ki-duk

sobota 17.7. ob 22.00

Maratonci tečejo častni krog

(Maratonci trče počasni krug)

Srbija (Jugoslavija), 1982, 96 minut

režija Slobodan Šijan

igrajo Bogdan Diklić, Bora Todorović, Danilo (Bata) Stojković, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović

Odštekana komedija, eden najbolj priljubljenih jugoslovanskih filmov.

Družina Topalović – sestavlja jo pet generacij moških, saj vsaka žena po porodu prvega sina tradicionalno umre – v majhnem srbskem mestu med svetovnima vojnama bogati s prodajo krst, ki jih zanje na pokopališču koplje Billy Piton; sami jih le polakirajo in prodajajo kot nove. Složno sodelovanje pri donosnem poslu zmoti smrt najstarejšega Topalovića, po kateri se v družini vname boj za nasledstvo, in nesrečna ljubezen najmlajšega Topalovića do Billyjeve hčerke. Domine padajo in vodijo v popolno vojno, katere ne preživi nihče, niti film.

»Najbolj pomembno je delati stvari, ki vam nekaj pomenijo. To je najboljše, hkrati pa tudi najtežje, saj vztrajanje pri svojem lahko pripelje do tega, da izgubite delo. Domišljija in realnost hodita z roko v roki in ena brez druge sploh ne moreta obstajati.«

Slobodan Šijan

nedelja 18.7. ob 22.00

Pod njenim oknom

Slovenija, 2003, 90 minut

režija Metod Pevec

igrajo Polona Juh, Marjana Brecelj, Saša Tabaković, Robert Prebil, Zlatko Šugman, Tijana Zinaić, Jožica Avbelj

Romantična komedija z elementi drame.

Duša je mlada plesalka in plesna učiteljica. V razpetosti med dominantno mamo, odsotnim očetom in poročenim ljubimcem se mora sprijazniti s svojim tridesetim rojstnim dnem. Vse bolj jo bega dejstvo, da se zbuja sama, ima pa tudi čuden občutek, da ji nekdo sledi. Kot da to še ni dovolj, se povsem nepričakovano iz tujine vrne umirajoči oče. Dušin test nosečnosti pa je pozitiven ...

»'Pri ptičih je vse nagon, tud' zvestoba. Nagoni so čist v redu ... V naravi je vse lepo urihtan ... Človk ma pa polna usta ljubezni, pa čustev, pa ne vem kaj še. Pol pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! Z lepimi puncami avtomobile prodaja.' ... Kaj imata skupnega ljubezen in razmnoževanje vrste? Pri ptičih je to jasno, ljudje bomo še dolgo ugibali. Vsak bo lahko povedal svojo zgodbo, napisal svojo knjigo ali pa posnel film na to temo.«

Metod Pevec

ponedeljek 19.7. ob 22.00

Mož brez preteklosti

(Mies vailla menneisyyttä)

Finska, 2002, 97 minut

režija Aki Kaurismäki

igrajo Markku Peltola, Kati Outinen, Juhani Niemelä, Kaija Pakarinen, Sakari Kuosmanen

Tragikomedija o iskanju svoje lastne identitete.

Moški z vlakom pripotuje v Helsinke, kjer ga neznanci na ulici takoj prvi večer oropajo in pretepejo do nezavesti. Ko se v bolnici zbudi iz kome, ugotovi, da se ne spominja ničesar iz preteklosti, še svojega imena ne. Naseli se v kontejner na robu mesta, na rob socialnega dna, in si tam počasi spet začne ustvarjati življenje.

»Moj prejšnji film je bil črno bel in nem, kar jasno govori o tem, da sem poslovni človek. Vendar pa bi nadaljevanje te poti zahtevalo izključitev slike. Kaj nam bi potem ostalo – senca? Torej sem se, vselej pripravljen na kompromise, odločil obrniti drugam in posneti film, ki ima na kupe dialogov in za nameček široko paleto barv – da niti ne omenjam drugih komercialnih vrednosti. Priznati moram, da je globoko v moji podzavesti morda obstajalo upanje, da bom zaradi tega koraka tudi jaz videti normalen. Upam, da so moja socialna, ekonomska in politična stališča o stanju družbe, morale in ljubezni vidna iz filma samega.«

Aki Kaurismäki

torek 20.7. ob 23.00

Vesna

Slovenija (Jugoslavija), 1953, 95 minut

režija František Čap

igrajo Metka Gabrijelčič, Franek Trefalt, Janez Čuk, Jure Furlan, Metka Bučar, Stane Sever

Romantična komedija o odraščanju.

Dijaki Samo, Sandi in Krištof, ki se v podstrešni sobi nad stanovanjem Samove matere brez prave volje pripravljajo na maturo, pridejo na zamisel, da bi eden izmed njih zapeljal domnevno hčerko profesorja Kozinusa, saj bi tako prišli do matematičnih nalog za maturo. A neprivlačna Hiperbola, kakor jo poimenujejo, je v resnici le profesorjeva učenka; njegova prava hčerka je veliko bolj čedna. Z žrebom je za zapeljivca določen Samo. Navdihnjeni s Krištofovim igranjem violine napišejo ljubezensko pismo, v katerem profesorjevo hčer imenujejo Vesna. Ta se zaljubi, brž ko prebere to pismo ...

sreda 21.7. ob 22.00

Govori z njo

(Hable con ella)

Španija, 2002, 112 minut

režija Pedro Almodóvar

igrajo Javier Cámara, Darío Grandinetti, Leonor Watling, Rosario Flores, Geraldine Chaplin

Poetična drama o prijateljstvu in strastni ljubezni.

Plesna predstava Pine Bausch. Med gledalci skupaj sedita dva moška, tujca: prvi joče, drugi je skoraj bolj kot nad predstavo ganjen nad reakcijo svojega soseda. Njuni zgodbi se kmalu prepleteta. Mladi medicinski asistent Benigno že več mesecev skrbi za plesalko Alicio, ki je po nesreči padla v komo. Mladenič se zaljubi v negibno dekle in ji pripoveduje svoje dnevne doživljaje. Potem sreča svojega soseda iz gledališča, Marca, čigar dekle Lydia je po nesreči na bikoborbi prav tako padla v komo.

"Želel sem povedati zgodbo o tem izjemno čustvenem moškem, ki ga najrazličnejše stvari ganejo do solz. Ter o razmerjih, ki so se ustvarila med tema moškima in ženskama, ki v naši zgodbi ležita v komi. Značaja teh dveh žensk sem hotel prikazati tako živa in izrazita, kot da bi bili popolnoma zdravi in dejavni. Hotel sem tudi povedati zgodbo tega psihopata, vendar iz drugačne perspektive in tako, da gledalci skorajda ne bi doumeli, da gre za psihopata."

Pedro Almodóvar

četrtek 22.7. ob 23.00

Tistega lepega dne

Slovenija (Jugoslavija), 1961, minut

režija France Štiglic

igrajo Bert Sotlar, Duša Počkaj, Arnold Tovornik, Jože Zupan, Angelca Hlebce, Lojze Potokar, Lojze Rozman

Komedija o sentimentalnih zapletih v času fašistične okupacije

V primorski vasi v času italijanske okupacije dvakratni vdovec Štefuc skrbi za kopico otrok, ki jim obljubi novo mamo: v mislih ima Zano, tretjo hčer mame Pečanke. Župnik v cerkvi poroči vaščanom, da je prepovedano peti slovenske pesmi, in oznani poroko Zane in Ludvika. Presenečeni Štefuc gre k mami Pečanki, ki pa noče niti slišati o tem, da bi mu dala še tretjo hčer za ženo. Gre v gostilno, kjer nekaj moških natolcuje o dekletu, Hedviki, ki se je vrnila iz Italije. Zvečer se v neki hiši zberejo vaščani in pojejo slovenske pesmi. Pijani Štefuc na pokopališču obema svojima pokojnima ženama prisega, da ju je imel rad, nato pa zapoje Buči, morje Adriansko. Zjutraj gre z otroki k župniku, trdeč, da se mora še tretjič poročiti in da je navajen samo na Pečanove ženske ...

petek 23.7. ob 22.00

Ubila bom Billa I.

(Kill Bill: Vol.1)

ZDA, 2003, 111 minut

režija Quentin Tarantino

igrajo Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, Sonny Chiba, Chiaki Kuriyama

Akcijska zgodba o epskem maščevanju.

Štiri leta zatem, ko je nevesta na poroki prejela v glavo kroglo, vstane iz kome, odločena v silovito maščevanje. Odločena je dokončati spopad, ki ga ni začela sama – napadli so jo bivši šef in njegova mednarodna tolpa smrtonosnih morilcev. Boj se razvije v situacijo, ko je za nevesto mogoče le še »ubijati ali biti ubita«.

"Bil sem majhen deček, ko je v zgodnjih sedemdesetih eksplodiral val kung-fu filmov. Približno dve leti so ves čas prikazovali najrazličnejše kung-fu filme. Mislim, da je to eden največjih žanrov filma, kar jih je kdaj bilo.«

Quentin Tarantino

sobota 24.7. ob 23.00

Zbogom, Lenin!

(Goodbye, Lenin!)

Nemčija, 2003, 121 minuta

režija Wolfgang Becker

igrajo Daniel Brühl, Katrin Saß, Maria Simon

Komedija o propadu socializma.

Leta 1989 se prebivalci Vzhodne Nemčije veselijo padca berlinskega zidu. Za Christiane Kerner se, nasprotno, ni nič spremenilo. Osamljena mati dveh otrok in zagrizena zagovornica komunističnega režima družbenih sprememb sploh ne opazi, ker je par dni pred padcem režima padla v komo. Ko Christiane pride k zavesti, mora sin Alex po strogih zdravnikovih navodilih poskrbeti, da matere nič ne bo vznemirjalo, saj bi bil naslednji napad zanjo lahko usoden; še naprej mora živeti v prepričanju, da železna zavesa trdno stoji, kar je v mestu, kjer restavracije s hitro prehrano rastejo kot gobe po dežju in kjer kokakola oglašuje na vsakem vogalu, zahtevna naloga.

»Veliko prebivalcev Vzhodne Nemčije je obremenjenih z občutkom manjvrednosti. Kako naj se torej sprijaznijo s svojo zgodovino? S svojo preteklostjo? Zanje je težko reči celo: 'Imel sem čudovito otroštvo, ker so me starši ljubili, jaz pa sem ljubil njih. Moj prvi poljub je bil popoln, moj prvi seks je bil popoln in spominjam se veliko čudovitih dogodkov, pa čeprav so se ti zgodili v času prijetnega diktatorstva.' Mislim, da je film simboličen pogreb v čast vsemu temu.«

Wolfgang Becker

Super Mari, si kar cel program napisala. Ja eni filmi so kar cool! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Ojla folk x;)x x:Xx

Danes v Tivoliju ob devetih G3 (Satriani, Vai in Fripp) - komaj čakam!!!!! :onfire: :onfire: :onfire: :onfire:

A kdo gre??? xmusicx xmusicx xmusicx

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

xupx je blo NOOOROOO xmusicx xsuperx :onfire: .....Sploh Satriani in Vai....Kitarce so pele....Pa na basu pri Vai-u je bil Billy Sheean - tip je čist :eek: :eek: ....Jaz sem še vedno pod vtisom...

By the way: Za vikend se začne Soča River Splash - v soboto RAMBO AMADEUS ob 19 h ..... Aakhut, da nauš reku, da te nisem spomnila x:Dx x:Dx x;)x

Jest grem :onfire: :onfire: :onfire:

M. H. Alderson

jebelacesta :OO!: ....pozabila na šočoooooooooooo...šit xcivx :C:

evo mick, oba sva vsak po svoje zaj*

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Heh, kot običajno imajo vsake oči svojega malarja, zato je bil zame petkov koncert precej pod povprečjem.

Fripp (ki je mene potegnil na koncert, katerega sicer ne bi šel gledat) je v začetku 20' minut vse dobro zamoril s svojim prelivanjem zvokov in sekvenciranjem, tako da je narod komaj pričakal nekaj (v bistvu karkoli!) drugega.

Zatem Steve Vai v prelepi obliki in s frizurico, ki je zahtevala malo ventilatorja, da bi lahko takooooo lepo plapolala, in v začetku kar s TROJNO kitaro - DŽIZES! Ko je še sam začel s sekvencerjem, smo s kolegoma mislili, to bo pa nekaj, na koncu je izpadlo, da je hotel samo pokazati, da tudi on to zna.

Pa en tipson mu je za vsak komad nosil drugo kitaro - čeprav sta bili garant samo dve, saj sta bilo na pogled čisto enaki pa tudi čisto enak zvok sta imeli - poden! Da ne rečem, da je njegov čustveni nivo odvisen od števila not v sekundi ("Wow, dons sm jih pa 24,3! Najboljše ta mesec! Wow!"). Škoda.

Njegov del je bil daljši od Satrianijevega, proti koncu je že čisto divjal, da bi ja VIDELI, kdo je on. Ego trip na visokem nivoju!

Satriani je dal od sebe nekaj precej boljšega (ne glede na tudi dirkanje po kitari - saj to smo šli konec koncev tudi gledat) - njegovo igranje je bilo vezano na posamezen komad in ni bilo eno-in-isto. Samo če ne bi pel... (Definitivno ima še slabši glas kot jaz, kar je že res hudo.) Alltogether: Satriani 1, Vai 0.

Poseben problem je bilo ozvočenje, ki je bilo pod kritiko. Ne le mi trije (nekakšni ex-glasbeniki) tam gori, ampak en lep krog okoli nas se je strinjal, da so bili Vaijevi spremljevalci premalo slišni čisto zanalašč! Da on izpade kot glavni (kar tako in tako je). Kajti džabe hvališ kitarista, ki da je "ravnokar izdal lastno ploščo", če pa njegovo virtuoznost dovoliš pokazati samo za nekaj sekund v zadnjem komadu!!!! Beda. ... Basist je bojda ful dober - ampak komaj kaj je bilo slišati od njega. Bobnar mu seveda ni nevaren, zato se je lahko izkazal. In se tudi je - Jeremy Colson. Tudi če odštejemo mahanje pa vrtenje palčk - tip je ful dober. Še bomo slišali zanj, po mojem.

Da smo imeli prav, se je izkazalo pri Satrianiju, kjer se je bolje slišalo vse, ne samo njega. Torej Satriani 2, Vai 0.

Pa Fripp? Tega, da je tip raje nekje odzadaj, smo tako vajeni, zato ni bilo presenečenje. Malokdo je opazil, kdaj je sredi Satrianijevega koncerta prišel igrat.

V zadnjem delu so igrali vsi trije (kar je bilo pričakovati) in je tudi on dobil nekaj pasusov, kjer je pokazal, zakaj mu Satriani pravi "master". Priznanje je dobil s tem, da so zaigrali njegov "Red" (iz časov King Crimson), in to precej dobro. Eden od vrhuncev večera. V tem delu je prišel Vai na oder z normalno frizuro in tudi ni silil v ospredje, ampak sta si lepo razdelila, tako kot se šika. Satriani 3, Vai 1.

Konec je pokvaril vse. Že rockerjem v sedemdesetih je kapnilo, da zadnjega udarca pri še tako dobrem komadu ne velja predolgo držati (kadenca), ampak oni so v zadnjem štikelcu to počeli nekako osem minut (!!!), preden smo mi trije odšli. Kar je preveč, je preveč.

_______

Pod črto:

Koncert je trajal 3 ure in pol, za ta denar je to najmanj, kar bi obiskovalec moral dobiti, saj je cena vstopnice previsoka. Hrupa je bilo veliko (nizki toni brez potrebe premočni), kvalitete ni iskal nihče, zato je tudi nismo pogrešali. Najbolj hecno je bilo, da so bili najboljši njihovi redki POČASNI komadi.

Dosti boljših koncertov je bilo, čeprav ta ni bil pod kritiko (razen ozvočenja).

Brez zamere, Naky, če sem oster. Nothing personal. Veseli me, da se je veliko ljudi tam zelo dobro imelo, tudi ti. Zato koncerti tudi so. (Obenem pa se opravičujem neznanemu tipu, kateremu sem ob odhodu v poltemi malo nagazil mezinec na levi roki, in se čudim, da se niti zbudil ni, ležeč na štengah tam, od hrupa silnega objet. :eek: )

Vse dobro! x:)x

Kako je bilo pa na Purplih? Baje je bilo malo ljudi...v bistvu mi ni tako zal, da nisem sla, ker sem jih videla ze decembra in sem uzivala, ampak vseeno me zanima...kaksno porocilo?
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Na tole, Bern, morm mal zalajat nazaj x:Dx x;)x

Glede Frippa se strinjam.... eno space varijanta na kitari k ni človek vedu, a jo uglašuje, a jo tko matra, da joka a ga je odpihnilo v vesolje x:Dx .

Steve Vai-a sem videla po televiziji in čist nekaj drugega je v živo.... Meni je bil ful karizmatičen, pa ne zaradi frizurce in ventilatorja pač pa zaradi njegovega značilnega načina igranja, zaradi kontakta s publiko.... Poleg njega pa še Billy Sheean (mal premal se ga je slišal), k so mi šle itak kocine pokonci, ko sem ga zagledala na odru..... Manjkal se je še David Lee Roth x:Dx x;)x x:)x...

Satriani pa je bil s svojimi starimi komadi dober.... Res, da je mal solaže na koncu že pretirano bluzil ampak men je bil res :palec: ....

Glede ozvočenja, ej, mal je refetal od pločevine.... Sicer, pa nisem neki profi, nisem niti toliko hodila po koncertih, tako da se tukaj ne bom ne vem kako pametno delala... :sori: x;)x x:)x

Konec koncev, pa itak ni nikoli za vse dobro.... Mal se mi zdi ostra ta tvoja kritika, ampak dobro, verjetno si "profesionalec", da lahko sodiš. x:Dx x;)x x:)x

MEN JE BLO RES SUPER, glede na maloštevilne koncerte, ki sem jih videla v življenju...

LP

M. H. Alderson

Naky, ničesar ne jemljem za slabo. To, da sem občasno oster, ni nič novega in nenavadnega tudi ne. To, da znam kakšno zadevo pošteno pohvaliti, če le zasluži, tudi ne. Konec koncev sem mnogo ljudem vlil veliko nove volje tudi v trenutkih, ko je izgledalo, da je ni mogoče najti. Kar dobro se počutim zaradi tega.

Ampak o tem koncertu se mi je pa zapisalo, kar se pač je, jaz sem ga videl malo manj lepo. V tem ni nič slabega. Še vedno velja tisto o očeh in malarju. Malo te mi je bilo kar žal, ker sem prebral iskreno navdušenje, s katerim tudi ni nič narobe.

Potem sem pa popoldne prišel domov, odprl Delo in na sedmi strani spodaj prebral tisto, kar je o istem koncertu napisal novinar Veljko Njegovan, ki ga niti slučajno ne poznam in ki - ne slučajno - našteva čisto iste zadeve kot jaz ("Vai "z vetrom v laseh"", "z impozantno kitaro s tremi vratovi", "katastrofalno ozvočenje" in pa ""V žanru, ki je morda pred petnajstimi leti deloval še dokaj sveže, a se je vmes prenasitil pretirano pretencioznega zvoka električne kitare in dokazovanja tehničnih sposobnosti hitroprstnežev.") :eek: :eek: :eek: .

Kje je sploh razlika? Novinar je manj oster kot jaz, pa pohvalil je Frippa, ki ga jaz - čeprav sem šel na koncert prav zaradi njega - nisem kaj dosti.

Ampak s tvojim uživanjem na tem koncertu še vedno ni nič narobe. Gre le za to, da na forum napišemo, če naj kaj paše. (Nekateri vodijo celo dnevnik tu pa pišejo stihe, pa ni nič narobe.)

In še: ko je lani v Križankah koncert imel Jan Garbarek, ki pri meni kotira veliko više kot vsi "G3" skupaj (tako kot ECM-jazz nasploh), sem koncert nekje drugje tudi ocenil za podpovprečnega: glasbenikom nikakor ne gre zameriti, da so nastop izpeljali zelo, zelo rutinsko, preveč predvidljivo, saj je bilo vse zelo profesionalno. Ampak kaj boljšega verjetno ni bilo pričakovati. Njegov koncert sredi 70-tih je bil nekaj čisto drugega. Gledat gremo pa vseeno. Že zaradi nostalgije in simpatije, če drugega ne, kajne?

Prav gotovo lep pozdrav in lep dan ti želim! :palec:

Evo, ker mi je mal dolgčas (beri. dela ful, pa se mi ne da) sem se prej po dolgih mesecih pošetkala po stari ljubljani (usput kupila fenomenalne srebrne sandalce x:Dx x:Dx x:Dx ) se ustavila v turističnem info centru in zbrala naslednje podatke:

FESTIVAL PLAVAJOČE GLEDALIŠČE 2004 - predstava za otroke

info: kabinetarh@siol.net, gsm: 031 489 261

Ob nedeljah: Trnovski pristan ob izlivu Gradaščice

ob: 10.00 uri

vreme: v primeru dežja bo predstava pod Prulskim mostom

18.7.04 igor somrak in andrej žibert - nori orkester

25.7.04 lutkovna skupina uš - kužek in muca

1.8.04 teater balinkugla - dogodovščine indijančka vikija

8.8.04 lutkovna skupina sirova luknjica - kokoška petunja

15.8.04 lutkovno gledališče papilu - papir, kamen, škarje

22.8.04 lutkovno gledališče fru fru - rdeča kapica

29.8.04 lutkovna skupina piki iz slovaške

5.9.04 lutkovna skupina sirova luknjica - trije kozlički

REDNI VODENI OGLEDI MESTA PEŠ IN S TURISTIČNIM VLAKCEM NA GRAD

cena 1.500,00sit, za otroke do 12. let, študente in upokojence 700,00sit

začetna točka: mestna hiša, mestni trg 1, ljubljana

trajanje: 2 uri

ura: ob 10.00

ŠPORT V MESTU

www.btc-city.com

vsak četrtek ob 17 uri

BTC aleja mladih

turnir v odbojki na mivki

15.7.04 band Kocka

22.7.04 6 pack čukur

29.7.04 rok kosmač

5.8.04 trkaj

12.8.04 b.b.t.

19.8. dan d

26.8.04 kingston

MOZIRSKI GAJMozirje slovenija

www.mozirskigaj.com 03 5832 719

BOHINJ PAC SPORTS

www.pac-sports.com

-jadralno padalstvo

-rafting

-kajak in kanu

-hydrospeed

-soteskanje

-adrenalinski park

-pohodništvo

-jamarstvo

-gorsko kolesarjenje

MUZEJSKI VLAK

enodnevni izlet

po dolenjski:

24.7.2004: Ljubljana- ivančna gorica - stična - muljava-izvir krke-ljubljana

povratna vozovnica s programom: odrasli: 7.900,00sit, otroci med 5-12 let: 4.600,00sit do 4 let brezplačno

povratna brez programa: odrasli: 3.500,00sit, otroci med 5-12 let: 2.000,00sit

v ceno vključeno: vožnja z muzejskim vlakom, lokalni bus prevoz, golaž (mi vege bomo lačni x:Dx ), vstopnine v samostan stična, roj. hišo jurčiča, kraško jamo, vodenje in organizacijo izleta

bohinjska proga:

22.7.04 dalje

odhodi: 9.00 oz odvisno od proge

info: ABC rent a car, http://abc.ponudba.com

01 510 43 20

POLETJE V IZOLI

21.7.04 lafi večer afriške glasbe s plesalko

24.7.04-14.8.04 blazno resni zabavni festival - animacija za otroke, vsak dan med 16.00 in 20.00 uro

28.7.04 katalena

31.7.04 noč na plaži tereza kesovija, magnifico - simonov zaliv

20.8.04 ribiški praznik

info: tic.izola@izola.si

KRVAVECUjemi poletni dan: vožnja s kabinsko žičnico, sprehodi po polanini, kolesari, planšarska malica

info: 04 25 25 911

ANKARANbeach summer grooves - open air party

plaža sv. katarina ankaran

24.7.2004

TEHNIČNI MUZEJ SLOVENIJE

www.tms.si

8.8.04 ob 15.00 prikaz izdelave slamnikov (sori ampak sem danes hotela enega kupiti in je bila cena 16.900,00sit!!!!! mislm halo) :xx!: x:o)x

22.8.04 prikaz delovanja starih kmetijskih strojev

29.8.04 prikaz ročnega kovanja podkev v muzejski kovačiji

NOČ V STARI LJUBLJANI

27.8. in 28.8.04

LJUBLJANSKI GRAD:

OD 2.7. DO 1.8.04 Razstave in likovna kolonija: Vzhodno od Vzhoda: kitajsko slovenska sodobna umetnost

od 10.00 do 19.00 , vstop prost

KONCERTI:

21.7.04 Ditka Haberl s pianistom : Gostilna Breskvar

11.8.04 mia žnidarič s pianistom : gostilna Breskvar

FESTIVAL SANJE:

do 31.7.04 ob tramvaju Sanjalnica v parku Zvezda: vstop prost

koncerti kantavtorjev, ljudska glasba, jazz, rock,... v popoldanskem času delavnice za mlade

TRNFEST:

kje: KUD letni oder, Eipprova ulica

27.7.04 do 31.8.04

četrtkovi otroški popoldnevi: 18.30

AGENCIJA ZA ŠPORT LJUBLJANA

01 300 82 10

od 19.7.04 do 30.7.04 in od 9.8.04 do 20.8.04

-plavalne počitnice - kopališče kodeljevo

-počitnice na ljubljanice - šola kajaka in kanuja in aktivnosti ob vodi - kajak kanu klub ljubljana

-dopoldne v savskem naselju: tenis, košarka, mali nogomet, rolanje: RC savsko naselje

-počitnice na kolesih: rolanje, vožnja s trikke-om in gokartom: karting BTC

KOSEŠKA OLIMPIJADA

23.8 do 29.8.04

koseški bajer

tekmovanje v ladijskem modelarstvu, radijsko vodenem modelov jadrnic in čolnov, demonstracije lansiranja raket in raketoplanov

vstop prost

KONJENIŠKI DAN

29.8.04 ob 9.00

Zajčja dobrava

pospravljanje sena, tekmovanje eno in dvo vpreg, spretnostno jahanje med ovirami

vstop prost

ATLETIKA

10.8.04 stadion ŽŠD Ljubljana ob: 17.30 : Ljubljana pred atenami, udeležba vrhunskih atletov in atletinj vseh konitinetov (tudi koncert Alye)

ŠAH

do 16.7. šahovski turnir mesta Lj Grand hotel union, vstop prost

OK, to je to, info so dobljene iz letakov in brošur, za nikogar ne delam reklame, izbrala sem jih po svojem okusu, zato ne zamerit, če sem kak dober koncert na tromostovju spustila.... tipkarske napake so definitivno možne, ure in cene preverite dodatno!

Uživajte, jaz si grem zdele v koledar in v gsm opomnik še nekaj stvari noter dat!

Aja dodatne informacije o vseh prireditvah:

Slovenski turistični info center

01 306 45 76

stic@ljubljana-tourism.si

x:)x

Naky, ničesar ne jemljem za slabo. To, da sem občasno oster, ni nič novega in nenavadnega tudi ne. To, da znam kakšno zadevo pošteno pohvaliti, če le zasluži, tudi ne. Konec koncev sem mnogo ljudem vlil veliko nove volje tudi v trenutkih, ko je izgledalo, da je ni mogoče najti. Kar dobro se počutim zaradi tega.

Ampak o tem koncertu se mi je pa zapisalo, kar se pač je, jaz sem ga videl malo manj lepo. V tem ni nič slabega. Še vedno velja tisto o očeh in malarju. Malo te mi je bilo kar žal, ker sem prebral iskreno navdušenje, s katerim tudi ni nič narobe.

Potem sem pa popoldne prišel domov, odprl Delo in na sedmi strani spodaj prebral tisto, kar je o istem koncertu napisal novinar Veljko Njegovan, ki ga niti slučajno ne poznam in ki - ne slučajno - našteva čisto iste zadeve kot jaz ("Vai "z vetrom v laseh"", "z impozantno kitaro s tremi vratovi", "katastrofalno ozvočenje" in pa ""V žanru, ki je morda pred petnajstimi leti deloval še dokaj sveže, a se je vmes prenasitil pretirano pretencioznega zvoka električne kitare in dokazovanja tehničnih sposobnosti hitroprstnežev.")  :eek:  :eek:  :eek: .

Kje je sploh razlika? Novinar je manj oster kot jaz, pa pohvalil je Frippa, ki ga jaz - čeprav sem šel na koncert prav zaradi njega - nisem kaj dosti.

Ampak s tvojim uživanjem na tem koncertu še vedno ni nič narobe. Gre le za to, da na forum napišemo, če naj kaj paše. (Nekateri vodijo celo dnevnik tu pa pišejo stihe, pa ni nič narobe.)

In še: ko je lani v Križankah koncert imel Jan Garbarek, ki pri meni kotira veliko više kot vsi "G3" skupaj (tako kot ECM-jazz nasploh), sem koncert nekje drugje tudi ocenil za podpovprečnega: glasbenikom nikakor ne gre zameriti, da so nastop izpeljali zelo, zelo rutinsko, preveč predvidljivo, saj je bilo vse zelo profesionalno. Ampak kaj boljšega verjetno ni bilo pričakovati. Njegov koncert sredi 70-tih je bil nekaj čisto drugega. Gledat gremo pa vseeno. Že zaradi nostalgije in simpatije, če drugega ne, kajne?

Prav gotovo lep pozdrav in lep dan ti želim!  :palec:

Bern x;)x x:)x x:Dx xsrcx OK .... je čist kul.... To je bilo tvoje mnenje in spoštujem ga :palec: Mal sem zalajala nazaj, da sem branila svoje občutke ob doživljanju velikih kitaristov. Verjamem, da bi lahko dali več od sebe, da so verjetno utrujeni, da ihihiuhuhu razlogov bi blo lohk še ..... x:px Glavno je da so bli tu, da smo jih lahko doživeli v živo (eni tako, drugi drugače, kar je konec koncev tudi prav) x:Dx x;)x

Lepo te pozdravljam! x:Xx x;)x x:)x

M. H. Alderson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...