Bombonček 15. oktober 2003 Prijavi Deli 15. oktober 2003 Zanima me,če ima kdo izkušnje z švedsko grenčico. Ker deluje nekoliko odvajalno, me zanima,če je to za črevo dolgoročno škodljiv? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. oktober 2003 Prijavi Deli 15. oktober 2003 Hoj, Bomboncek!Osebno sicer s tem nimam izkusenj, vseeno pa mislim, da ni skodljivo, ker je svedska grencica sestavljena iz parih zelisc oz. zdravilnih sestavin, pa ni notri nic takega, kar bi lahko skodovalo.Vseeno je morda dobro vedeti, kaj mislis z 'dolgorocno'... itak ni zelo veliko moznosti, da bi se z naravnim zdravilom pozdravil po eni sami dozi slednjega, tako je itak to vedno nekako dolgorocneje - vendar pa vseeno navadno velja, da naj podobni tretmani trajajo tja do treh mesecev...Sicer pa ne samo za crevo - dolgotrajno odvajanje skupaj z nevsecnimi snovmi (ki se jih hocemo zlosati), odvedemo potem tudi nekatere zdravilne, nekatere pomembne rudninske snovi in minerale... tako da je itak primerno, da ne pretiravas z nicemer taksnim... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bombonček 15. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 15. oktober 2003 Hvala draga Marsa,rada prebiram tvoje članke,ogovore...V bistvu sem nova članica, vendar me alternativa ZELO zanima. Prebrala sem že vse možne knjige zdrave prehrane, zelišč, alternitivne medicine nasploh...Tudi o švedski grenčici sem kar nekaj prebrala,vendar bi rada zvedela kako dejansko deluje in ne samo v teoriji. Baje so recept zanjo dobili pri nekem zdravniku,kateri je dočakal 109 let, njegovi družinski člani, pa tudi predniki so dočakali tudi višjo starost do 130 let. Jaz sem začela posegati po njej zaradi slabe prebave. Sama nimam najboljše prebave, pa kljub temu, da moja prehrna temelji na 50-60% svežem sadju in zelenjavi.Zanimivo, ne? Tu pa mi pomaga grenčica,katero sami doma pripravimo z zelišči katera se dobi v lekarni(že pripravljena za pripravo). Pa lep sončen dan še naprej.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. oktober 2003 Prijavi Deli 15. oktober 2003 Hvala za odziv, Bomboncek. Pozabila sem te opozoriti, ko si vprasala v zvezi z daljsim uzivanjem, da je notri tudi zganje, vendar pa je le-to seveda v zelo majhnih kolicinah oz. to, kot razumem, itak najbrz uzivas po zlickah...Tale prebava je res pri nekaterih nekako tezavna ali rabi veliko casa, da se nekako harmonizira..Poznam veliko ljudi, ki so poceli vse zivo, res ziveli zdravo, slive, agrumi, olivci, zitarice... pa so se komaj resili teh tezav...Gre pa to nekako vzajemno z drugimi plastmi, ne nazadnje pa je prebava prav zares povezana tudi s tem, kako v zivljenju 'prebavljamo' stvari.Sama sem vedno gledala zadeve tudi skozi te prizme - meni se je zdelo od nekdaj, kako je kul povezano tole... npr. kakrsen sem clovek (hiter, hitro reagiram, prestuidiram, koristno zame obdrzim, ostalo zavrzem, ko je nekaj prezveceno, skenslam, me ne zanima vec) - prav taksno imam prebavo - ful dobro, dober izkoristek itd. Opazam, da imajo ljudje, ki so nagnjeni k zameram ali vecni zaskrbljenosti, v veliki meri tezave s prebavljanjem - to si spet razlagem po temle svojem sistemu - prav tako 'prebavljajo' zivljenjske situacije...Nocem ti 'prodajati' zdaj nekih psiholoskih ozadij tule, seveda gre pac lahko samo za prebavne motnje in nic drugega - a vseeno malo razmisli tudi o teh plateh... in plasteh... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bombonček 15. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 15. oktober 2003 Hvala za tako hiter odgovor! Imaš popolnoma prav!Jaz sem res človek, ki je STALNO V SKRBEH,če že nimam večje težave se hitro začnem kar tako sekirat (brez skrbi -dobim motiv)s čimerkoli...Prav ne morem iz svoje kože...Je pa tudi res, da nisem imela vedno težav s prebavo in da sem v določnem času (cca 2-3 meseca) zelo spremenila prehrano, skoraj popolnoma sem opustila mleko in mlečne izdelke ter mojo najhujšo razvado (to pa sem opustila cca 1 mesec nazaj)-KAVO. In od takrat naprej je bil to nekakšen šok za telo. Počasi pa bo že boljše, a ne!? pozdravčki... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. oktober 2003 Prijavi Deli 15. oktober 2003 Fino da si opustila mlecne - tile res zelo pacajo lahko... pa se kar nalaga in nalaga... ..Ko pa si opustila kavo, jo idealno lahko nadomestis s cajem, tako ali tako pa je zelo zelo koristno, ki bi si kar omislila tudi caje (in si prebave ne urejala samo z grencico) - najboljsi ociscevalni caj je preslica, kul so tudi koruzni laski, bezeg...Zelo dobro cisti petersilj. Ravnas kot ce kuhas caj. Zavres, das petersilj, pocakas 10 minut, spijes.Poleg tega pa je zelo koristen tudi zato, ker je ful bogat s C-vitaminom.Afirmacije.. Moras svoj organizem navadit na novi ritem in navade in snovi...Navadno prehitro hocemo rezultate in nato obupamo - morda tik predno bi se zacelo rapidno izboljsevati. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bombonček 16. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 16. oktober 2003 Še enkrat hvala za vso podporo!!!Zlata si!Res je,da vedno hočemo imet rezultate TAKOJ!Tudi jaz kakšen dan že obupam,ko pridem v službo pa so vsi na kavici in omamno diši....Pa mleko...sem ga bila tako navajena...sedaj občasno pijem sojino ali riževo...Na začetku je vse lahko...ko si nabit z voljo do preobrazbe...potem pa...pridejo trenutki krize...Ampak veš kaj jaz bom pa vztrajala!Aja...glede čajčkov..jih pijem kar precej-zeliščnih.Moja mama je prava zeliščarka in jih sama bere,suši...tako da celo zimo pijemo samo čaje...To so dobre zadevice,ki nam jih daje narava.Če bom rabla še kakšno podporo ti pa pišem, ne!?Res mi pomagajo ti tvoji nasveti,mi dajejo nov polet.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DOROTEJA 16. oktober 2003 Prijavi Deli 16. oktober 2003 Da ne bosta imela samo dvogovora (??????) Svedsko grencico obcasno uporabljam. Ne vec kot 3 tedne skupaj, ce delam kuro. Najveckrat jo uporabljam za izboljsanje prebave in tezav v zvezi z njo. 1 zlica in 1 dl vode. To so skorajda homeopatske kolicine, zaradi cesar ne bom postala alkoholicarka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli Mag 22. oktober 2003 Prijavi Deli 22. oktober 2003 Samo opomba; koruzne laske je treba zelo previdno uporabljat, ker so zelo močni že v majhnih količinah.Koruza rulls Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alen 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 Živijo! Js bi pa sam vprašo če ima kdo izkušne z brazgotinami. Pa če je res z švedsko grenčico izginejo brazgotine. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.