Pujsita 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Hm od zelenjave pa tudi jaz vse po vrsti jem prav obožujem. kar vse po vrsti, surovo korenje obožujem, pa redkvice, pa črno redkev naribano v solati, pa repo lahko kar surovo, pa kolerabo, pa vse to tudi kuhano, pa cvetačo v solati . Pa me je še nekaj prešinilo. Ko sem delala v Italiji, so si tam fantje kupovali eno zelenjavo. Je možno, da bi bila zelena (ne vem prevoda tega). Je bila pa na ta način narejena kot čebula in zanimivega okusa . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Janja, katera zelenjava?Finocchio morda ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Ruby, ne boš verjela, ampak res sem bila sigurna, da boš ti v tole uletela,če boš opazila, ker vem, da obvladaš. Ja, točno tako . Sem jo tudi jaz jedla, res en tak poseben, ne oster, pa ne sladek en svež okus . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Češnje so bile letos božanske, samo drage :o|o: Drage pa so itak vsako leto Proizvajalci imajo vedno druge fore :o|o: : enkrat suša, drugič toča, tretjič preveč dežja, malo sonca, pozeba junja.... :o|o: Češnje pa drage kot žafran Breskve po 300 tolarjev? Pri nas ne dobiš za 1,25 evra nič. Breskve za 1,80 so za v smeti, kupila ene božanske (ker sem zakoj za češnjami nenasitna breskvarica ) iz Ferrare po 3,5 evra :xx!: Epilog: se mi je naredila taka alergija z druge strani kolen in na pregibu nadlahti in okoli komolca :o|o: , sem se spraskala do krvi!A sem mislila, da so te alergije ze leta za mano Sicer pa vse drobno sadje: ribez, maline, žižole, nešpole, robidnice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Janja Finocchio= koprc, sladki janež, koromač Ma to je božanska zelenjava!Zaužije se tako surov (na solato), kot kuhan. Je pa čisto Italijanska domena, celo ta naš SV It ga ne pozna najbolje. Ga pa velja uvrstiti vsaj tedensko v jedilnik! (sem ga videla pri naj soseduZakaj? Ker je skoraj brez kalorij, ker prežene še tako trdovratne pline iz črevesja, ker je en najboljših naravnih diuretikov, ker je kuhan dober kot kuhani kostanji, ker je angelski post festum kakšnih težkih požrtij, tik pred ciklusom, in nenazadnje- nasiten! Še en receptek za vse interesirane:Jaz ga ponudim kot prilogo, ali pa kot samostojni krožnik, recimo po predhodni pašti;-janežu porežem debele reclje, pazim, da ne ranim kocen in ga dam najprej napol, potem pa polovici spremenim v krhlje.-olupim gomolj zelene, narežem vse skupaj na enako velike krhlje kot janež- ošilim korenje in narežem na debelejša kolesaSkuham na pari(pokrito), cca 1.20 min, če se da v vodo,pa več kot pol manj.Včasih tako pripravljeno zelenjavo samo pokrijem s tankimi rezinami sira, da se stopi Drugače pa zelenjavo malo solim, dodam malo olivnega olja in pokapljam z limono Idealno za vse, ki hujšajo, ki bi naslednji dan radi vstali s ploskim trebuhom m.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Se mi je zdel, da mislis koromac, Janja, pa nisem hotla bit prevec pametna. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Pa si v bistvu kar bila pametna, a ne Hm, se to pri nas tudi dobi? Moram malo postikat. Ziher je tvoj recept Rubay zelo okusen, ampak mi smo ga tam ko kake redkvice hrustali . Pismu tale forum je res ta glavni, ga ni vprašanja, da ne bi bilo odgovora . Hvala Ruby za asistenco . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Ruby, pozabila si napisat, da je zato tudi takorekoc idealno sredstvo za odpravljanje CELULITISA. Ja, eni shizijo, meni je specificen, vcasih mi zelo pase, vcasih pa ne.ga jem samo v solati, surovega...najboljsi mi je kar sam, morda z zeleno, v solati.ne tlacim ga skratka v vsako solato in vsako jed (poznam tak folk), ces ker je tako zdrav, ja, je zelo 'in' zdaj, je pa kul, cisto light in zdrav ko shus. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Janja (koromač sem videla pri naj sosedu )Prva liga LNF, samo recepta za marmelado brez sladkorja pa nima nihče :o|o: Marsa To: proti celulitisu? Bomba! Nisem vedela, no, saj je več kot logično. Hvala za informacijo. Ma tako pretiravanje gre tudi meni na jetra!Surov koromač pa prej napihne, ker ima ogromno vlaken, kot tudi zelena, zato ne gre pretiravati, kdor je občutljivega želodca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 Aha, dobro da si povedala; ker meni prebava ne dela tezav, jem vse lahko surovo (celo gobe jem surove vcasih, no, tocneje - sem jedla vcasih, zdaj jih ne maram vec).Jaz jem 'storcke' od vsega - ko sem bila majhna, sem 'kradla' mami zelenjavo za v minestro - je rekla, ne jej tega surovega, ti bo slabo.No, nikoli mi ni bilo slabo. janja, zmedla si me s cebulo - sem mislila, da mislis morda tudi okus ta, je pa res nekoliko podobnega videza.Ja, sladki janezh - saj, saj tako disi in ima malce tak okus. Sem videla, da si morda mesala z zeleno - zelena podobno zgleda in ima tudi podoben ucinek - zelo zdrav skratka in vse kar smo nastevali za koromac. jaz pa zdaj vem, kako se po italijansko rece koromacu - evo, brez da gledam, vem, ker je skoraj tako kot Pinocchio, le da je s F. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 -Pika na i. Finocchio- zelenjava in pa zaničevalni izraz na homoseksualce. :xx!: Direkten prevod oz. po teži izraza pa jefinocchio=topli bratec, dvocevka... :o|o: :xx!: Tako da boste vedeli kam merijo, če vas bodo oklicali v It za finocchia Marsa! Super je to priporočilo oz. osveščanje okoli napihovanja, ki ga povzroči surova zelenjava in sadje.Ste vedeli, da ZELO napenja radič :o|o: ? Pa suhe slive? Čebula in celo češnje :o|o: . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 janja, zmedla si me s cebulo - sem mislila, da mislis morda tudi okus ta, je pa res nekoliko podobnega videza.A veš da nikoli nisem preveč oboževala čebule, pa sem nekje od tebe zasledila, da čisti , tako da jo zdaj kar spoštljivo pa z veseljem hrustnem. Hm, nekaj časa nazaj si je mama naredila čebulino solato , to mi je pa vseeno še malo prehuda, prehuda koncentracija , jo pa v kakem paradižniku ali pa kumarah z veseljem pojem. Aja, pa tisto perje zgoraj se pa spomnim, da je moja stara mama, ko je bilo še zeleno narezala na kolobarčke, pa dala na zeleno solato, tudi še nikjer nisem jedla. Se pravi Ruby, da če rečem, pismu si ti en janež, da ga obtožujem homoseksualnosti . Se mi je pa zdelo, da so se nekak pod kožo zasmejali, ko so me pošiljali pod janež. Pismu, so si me kar dostikrat sposodili , je bilo dosti smeha. Ni bilo tako škodoželjno, ampak je marsikaj hecno izpadlo . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Oho, sem imela včeraj uro in pol časa, full prelaufala in opravila in našlla tudi janež . PO pravici povedano, se nisem čisto spomnila kakšen okus je, pa je prav super fajn, sem ga kar surovega napadla . Tak svež, pa majčkeno na janeževe upognjence spominja . Danes zjutraj pa že pohrustala pest malin . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Ko sem bila majhna, sem cist shizila na janezeve upognjence, vendar - brez janezha. Podobno kot je tamala enkrat rekla za juho - juha je ful dobra, samo voda je zanic. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Trenutno največkrat napadam maline, pa včeraj nama je mama pripravila domačo peso v solati, pripravljeno s sladkorjem . Pismu konzervirana pesa, pa če je še tok dobra se skrije pred mamino, res . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 janja če boš tko dobr pisala se bom h vam preselila. k pa tko dobr jeste.aja... koromač se dobi tudi pri nas. Ga je mami enkrat kupla pa ni vedla kaj nej z njem pa je kr neki ustvarjala. dober je bil. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Lahko še kdaj vsaj kak poldnevni izlet naredimo, sicer je pa rpevoz itak v obe smeri . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. julij 2004 Prijavi Deli 21. julij 2004 Ena stranka nam je prinesla domače marelice, okusne, zrele Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. julij 2004 Prijavi Deli 21. julij 2004 ... .... what goes around, comes around... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. julij 2004 Prijavi Deli 27. julij 2004 Janja, jaz sem bila celo zelo dolgo alergicna na breskve - morda tudi zato tolk shizim...So mi boljse, socnejse od nektarin...Kaj naredim s kozo?FUL DOBRO (ampak ornk) operem, potem pa se OBRISEM, da se kosmatine nekako 'zgladijo'.Pa ne 'pika'. Hi hi hi, danes po fuuuuuuuuuuuul letih jedla breskev , pripravila po tvojem receptu , ni več predsodka . Pa korenje in paradižnik, njamsi . Pismu poleti mi res samo prav zelenjava paše, ne kaj kuhanega, je tko bolj sveže, manj nasitno, ti ne nafila čist želodca . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. september 2004 Avtor Prijavi Deli 19. september 2004 Včeraj pa pojedel kar preveč grozdja, pa kaj čem, če je tako dobro Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. september 2004 Prijavi Deli 20. september 2004 Midva s Cyberčkom sva na jabolkih, Trudiju pa namest preveč čikcov ko je na LNFju nektarine podtakneva Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. september 2004 Prijavi Deli 20. september 2004 Pojem ogromno nektarin, grozdja in sliv.samo cakam na kostanj...a je ze? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. september 2004 Prijavi Deli 20. september 2004 Po mojem še mal prezgodej Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 21. september 2004 Prijavi Deli 21. september 2004 Pojem ogromno nektarin, grozdja in sliv.samo cakam na kostanj...a je ze? ne...zdej so tartufi Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.