Skoči na vsebino

Zelenjavna psihologija


borism

Recommended Posts

Hm od zelenjave pa tudi jaz vse po vrsti jem x:px prav obožujem. kar vse po vrsti, surovo korenje obožujem, pa redkvice, pa črno redkev naribano v solati, pa repo lahko kar surovo, pa kolerabo, pa vse to tudi kuhano, pa cvetačo v solati x:px .

 

Pa me je še nekaj prešinilo. Ko sem delala v Italiji, so si tam fantje kupovali eno zelenjavo. Je možno, da bi bila zelena (ne vem prevoda tega). Je bila pa na ta način narejena kot čebula in zanimivega okusa x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 156
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ruby, ne boš verjela, ampak res sem bila sigurna, da boš ti v tole uletela,če boš opazila, ker vem, da obvladaš. Ja, točno tako x:px :palec: .

 

Sem jo tudi jaz jedla, res en tak poseben, ne oster, pa ne sladek en svež okus x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Češnje so bile letos božanske, samo drage :o|o:

Drage pa so itak vsako leto :C:

 

Proizvajalci imajo vedno druge fore :o|o: : enkrat suša, drugič toča, tretjič preveč dežja, malo sonca, pozeba junja.... :o|o:

 

Češnje pa drage kot žafran :eek: :eek: :V:

 

Breskve po 300 tolarjev? Pri nas ne dobiš za 1,25 evra nič. Breskve za 1,80 so za v smeti, kupila ene božanske (ker sem zakoj za češnjami nenasitna breskvarica x^x ) iz Ferrare po 3,5 evra :O: :O: :eek: :xx!:

 

Epilog: se mi je naredila taka alergija z druge strani kolen in na pregibu nadlahti in okoli komolca :O: :o|o: , sem se spraskala do krvi!

A sem mislila, da so te alergije ze leta za mano :V:

 

Sicer pa :2src: vse drobno sadje: ribez, maline, žižole, nešpole, robidnice :vio: :vio:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Janja :palec: :palec:

 

Finocchio= koprc, sladki janež, koromač :palec:

 

Ma to je božanska zelenjava!

Zaužije se tako surov (na solato), kot kuhan. Je pa čisto Italijanska domena, celo ta naš SV It ga ne pozna najbolje.

 

Ga pa velja uvrstiti vsaj tedensko v jedilnik! (sem ga videla pri naj sosedu

Zakaj? Ker je skoraj brez kalorij, ker prežene še tako trdovratne pline iz črevesja, ker je en najboljših naravnih diuretikov, ker je kuhan dober kot kuhani kostanji, ker je angelski post festum kakšnih težkih požrtij, tik pred ciklusom, in nenazadnje- nasiten!

 

Še en receptek za vse interesirane:

Jaz ga ponudim kot prilogo, ali pa kot samostojni krožnik, recimo po predhodni pašti;

-janežu porežem debele reclje, pazim, da ne ranim kocen in ga dam najprej napol, potem pa polovici spremenim v krhlje.

-olupim gomolj zelene, narežem vse skupaj na enako velike krhlje kot janež

- ošilim korenje in narežem na debelejša kolesa

Skuham na pari(pokrito), cca 1.20 min, če se da v vodo,pa več kot pol manj.

Včasih tako pripravljeno zelenjavo samo pokrijem s tankimi rezinami sira, da se stopi x:px

 

Drugače pa zelenjavo malo solim, dodam malo olivnega olja in pokapljam z limono :palec: x:px x:px

 

Idealno za vse, ki hujšajo, ki bi naslednji dan radi vstali s ploskim trebuhom x:px x:)x x;)x :vragec: m....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se mi je zdel, da mislis koromac, Janja, pa nisem hotla bit prevec pametna. x;)x x:px x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa si v bistvu kar bila pametna, a ne x;)x :palec: Hm, se to pri nas tudi dobi? Moram malo postikat.

 

Ziher je tvoj recept Rubay zelo okusen, ampak mi smo ga tam ko kake redkvice hrustali x;)x . Pismu tale forum je res ta glavni, ga ni vprašanja, da ne bi bilo odgovora x8Dx :palec: .

 

Hvala Ruby za asistenco :2src: xsrcx :palec: .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ruby, pozabila si napisat, da je zato tudi takorekoc idealno sredstvo za odpravljanje CELULITISA.

 

Ja, eni shizijo, meni je specificen, vcasih mi zelo pase, vcasih pa ne.

ga jem samo v solati, surovega...

najboljsi mi je kar sam, morda z zeleno, v solati.

ne tlacim ga skratka v vsako solato in vsako jed (poznam tak folk), ces ker je tako zdrav, ja, je zelo 'in' zdaj, je pa kul, cisto light in zdrav ko shus. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Janja :palec: (koromač sem videla pri naj sosedu x;)x )

Prva liga LNF, samo recepta za marmelado brez sladkorja pa nima nihče :o|o: :sori:

 

Marsa :palec: :palec:

To: proti celulitisu? :eek:

Bomba! Nisem vedela, no, saj je več kot logično. Hvala za informacijo.

 

Ma tako pretiravanje gre tudi meni na jetra!

Surov koromač pa prej napihne, ker ima ogromno vlaken, kot tudi zelena, zato ne gre pretiravati, kdor je občutljivega želodca.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha, dobro da si povedala; ker meni prebava ne dela tezav, jem vse lahko surovo (celo gobe jem surove vcasih, no, tocneje - sem jedla vcasih, zdaj jih ne maram vec).

Jaz jem 'storcke' od vsega - ko sem bila majhna, sem 'kradla' mami zelenjavo za v minestro - je rekla, ne jej tega surovega, ti bo slabo.

No, nikoli mi ni bilo slabo. xDDx

 

janja, zmedla si me s cebulo - sem mislila, da mislis morda tudi okus ta, je pa res nekoliko podobnega videza.

Ja, sladki janezh - saj, saj tako disi in ima malce tak okus.

 

Sem videla, da si morda mesala z zeleno - zelena podobno zgleda in ima tudi podoben ucinek - zelo zdrav skratka in vse kar smo nastevali za koromac.

 

jaz pa zdaj vem, kako se po italijansko rece koromacu - evo, brez da gledam, vem, ker je skoraj tako kot Pinocchio, le da je s F. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

-Pika na i.

 

Finocchio- zelenjava in pa zaničevalni izraz na homoseksualce. :xx!:

Direkten prevod oz. po teži izraza pa je

finocchio=topli bratec, dvocevka... :o|o: :V: :xx!:

 

Tako da boste vedeli kam merijo, če vas bodo oklicali v It za finocchia x:Dx x:Dx x:o)x

 

Marsa! :palec:

Super je to priporočilo oz. osveščanje okoli napihovanja, ki ga povzroči surova zelenjava in sadje.

Ste vedeli, da ZELO napenja radič :eek: :o|o: ? Pa suhe slive? Čebula in celo češnje :O: :o|o: :eek: .

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janja, zmedla si me s cebulo - sem mislila, da mislis morda tudi okus ta, je pa res nekoliko podobnega videza.

A veš da nikoli nisem preveč oboževala čebule, pa sem nekje od tebe zasledila, da čisti x:px , tako da jo zdaj kar spoštljivo pa z veseljem hrustnem.

 

Hm, nekaj časa nazaj si je mama naredila čebulino solato :eek: , to mi je pa vseeno še malo prehuda, prehuda koncentracija x:Ix , jo pa v kakem paradižniku ali pa kumarah z veseljem pojem. Aja, pa tisto perje zgoraj se pa spomnim, da je moja stara mama, ko je bilo še zeleno narezala na kolobarčke, pa dala na zeleno solato, tudi še nikjer nisem jedla.

 

Se pravi Ruby, da če rečem, pismu si ti en janež, da ga obtožujem homoseksualnosti x:Dx x;)x . Se mi je pa zdelo, da so se nekak pod kožo zasmejali, ko so me pošiljali pod janež. Pismu, so si me kar dostikrat sposodili x:Dx , je bilo dosti smeha. Ni bilo tako škodoželjno, ampak je marsikaj hecno izpadlo x8Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oho, sem imela včeraj uro in pol časa, full prelaufala in opravila in našlla tudi janež x:px . PO pravici povedano, se nisem čisto spomnila kakšen okus je, pa je prav super fajn, sem ga kar surovega napadla x:px . Tak svež, pa majčkeno na janeževe upognjence spominja x:Dx x:Dx x:Dx .

 

Danes zjutraj pa že pohrustala pest malin x:px x8Dx x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx Ko sem bila majhna, sem cist shizila na janezeve upognjence, vendar - brez janezha. x:o)x x:Dx

Podobno kot je tamala enkrat rekla za juho - juha je ful dobra, samo voda je zanic. :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Trenutno največkrat napadam maline, pa včeraj nama je mama pripravila domačo peso v solati, pripravljeno s sladkorjem x:px . Pismu konzervirana pesa, pa če je še tok dobra se skrije pred mamino, res xDDx .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janja če boš tko dobr pisala se bom h vam preselila. k pa tko dobr jeste.

aja... koromač se dobi tudi pri nas. Ga je mami enkrat kupla pa ni vedla kaj nej z njem pa je kr neki ustvarjala. dober je bil.

 

x;)x

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Janja, jaz sem bila celo zelo dolgo alergicna na breskve - morda tudi zato tolk shizim...

So mi boljse, socnejse od nektarin...

Kaj naredim s kozo?

FUL DOBRO (ampak ornk) operem, potem pa se OBRISEM, da se kosmatine nekako 'zgladijo'.

Pa ne 'pika'.  :palec:

Hi hi hi, danes po fuuuuuuuuuuuul letih jedla breskev x:)x :palec: , pripravila po tvojem receptu x;)x , ni več predsodka x:Dx . Pa korenje in paradižnik, njamsi x:px .

 

Pismu poleti mi res samo prav zelenjava paše, ne kaj kuhanega, je tko bolj sveže, manj nasitno, ti ne nafila čist želodca x8Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...