Skoči na vsebino

Lutein- ohranite si vaš vid

zdravje

Recommended Posts

Ko v človesko oko pade svetlobni žarek,gre skozi sprednjo očesno kamrico,ki je napolnjena s tekočino,se izostri na očesni leči,potuje skozi želatini podobno "steklasto telo" do očesne mrežnice,kjer je v iztopišču vidnega živca "rumena pega",ki svetlobni zapis prevede v živcne impulze, le-ti pa se prenašajo po vidnem živcu v vidni center v možganski skorji,kjer se predmeta zavemo.

Ko se pogovarjate s starostniki in ljudmi,ki prihajajo v zrela leta,pogosto naletite na udomačena izraza:siva mrena in zelena mrena.Prva se imenuje katarakta in nastane,ko se beljakovine nalagajo in obarjajo v očesni leči.Težave ljudi s katarakto se kažejo predvsem kot motnja v vidnem polju,bleščanje,občutljivost na svetlobo,pogosto menjavanje korekcijskih očal,dvojne slike na enem očesu,slabša vidljivost ponoči in pojav zabrisanih rumenkasto obarvanih slik.

Glede na to,da je proces oksidacije možen vzrok za nastanek katarakte,lahko s hrano,obogateno z antioksidanti,upočasnimo ali celo preprečimo nastanek sive mrene.Poleg C-vitamina,ki je najpogostejši antioksidant v očesu,so vitamini A,E in vitamini B-kompleksa pomembni v tem procesu.

Lutein,ki spada v skupino karotenoidov in je najpomembnejši maščobotopni pigment,nahaja pa se v rastlinah,je glavni karotenoid očesnega ozadja.Poleg njega je prisoten se zeaksantin,ki ima podoben,vendar šibkejši učinek kot LUTEIN.

Degeneracija "maculae leteae" ali po domače zelena mrena,pa je naslednje obolenje očesa.Gre za obolenje,ki nastane s starostjo in lahko vodi tudi v slepoto.Vzrok je v odmiranju celic očesnega ozadja.Ljudje,ki uživajo zadostne količine hrane,ki je obogatena z karoteoidi,predvsem s špinačo,imajo zmanjšano ogroženost za nastanek zelene mrene.Lutein nadomesti dnevno pomanjkanje teh sestavin v hrani.

Brez vida življenje izgubi svoj čar.Ne bodite neuki,ohranite svoj zdrav vid

z pomočjo LUTEINA.

http://www.zdravje.ilirija.com

Deli na socialnih omrežjih

Tega ne bi želel nobenemu živemu bitju.Jaz osebno to probavam,saj

sem slep na desno oko od drugega leta naprej in moram reči da je

zelo hudo.Ko se nahitro sredi ceste obrneš in se butneš v človeka na

svoji desni,ta pa te nesramno ogovori,pazi kod hodiš si mar pijan ali kaj je s tabo.To so zelo boleči trenutki,zato se splača razmisliti in narediti nekaj za ohranitev zdravega vida.

Borism,

Resnično se ti zahvaljujem za podporo.Lepo je videti,da živijo na svetu

tudi pošteni ljudje,ki znajo prisluhniti človeku,ne pa da popljuvajo njegove besede in stvari,ki jih ponudi ljudem,ki imajo morda podobne

probleme,kot sem jih imel jaz osebno.Še enkrat hvala ter mirno in

lepo nedeljo tebi in tvojim najbljižnim.

Seveda živijo in živimo Zdravje tudi takšni ljudje,ki vas razumemo,resnično!

Obsojam še enkrat takšne,ki se norčujejo ali ne razumejo drugačnih.

Zdravje,ne se bati takšni "nerazumneži" so k sreči v veliki manjšini!!

Tebi in tvojim bližnjim enako z željami za nedeljo,pa tudi za vnaprej seveda! x:)x

Ja.....zdravje......vsaj deloma vem o čem govoriš x^x .....Pred leti sem zaradi vnetja očesnega živca popolnoma oslepel na levo oko :O: .......Joj....kako sem se ustrašil, se bal......da bi bilo še kaj z drugim očesom narobe........da bi popolnoma oslepel......Vid se mi je k sreči v večini povrnil po 4-5 mesecih.....Lep pozdrav. x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mick ... jaz pa popolnoma na desnega in delno na levega. Me ja kolegica okoli vodila kot psička na vrvici, da se nisem zabila v kakšen kandelaber ... xgoldfishx

x:)x x^x

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

Pri meni je takrat trajalo okoli pol leta, da se je popravilo. xsrcx

Če bom pridna ... :inocent: upam, da si bom še desno stran uspela čisto pozdravit x^x ... jasno brez zdravniške pomoči.

xgoldfishx xloveyx

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

• 4 weeks later...
Katera hrana pa je obogatena z antioksidanti?

Uf, hrane z antioksidanti res mnogo...

sveze sadje in zelenjava, vino, ...

svez zrak, gibanje, cisto crevesje predvsem;

ce crevesje ne deluje primerno, lahko

zacne slabeti tudi imunski sistem!

nekaj pa si lahko ogledas tudi na

Lunin.net forum GOH Slovenija

kjer opisujemo izkusnje z najmocnejsim antioksidantom

na svetu: FHES (Flanagan Enhanced Hydrogen Silica);

Podala Daisy, v temi: Kaj je FHES ali Ziva voda? ? :

Še malo podatkov: Flanagan Hydrogen Enhanced Silica (FHES) FHES je najmanjši in najučinkovitejši znan antioksidant, ki vašemu telesu nudi močno zaščito pred prostimi radikali. NAJMOČNEJŠI ZNANI ANTIOKSIDANT Zaradi svojih lastnosti je FHES najmočnejši antioksidant, mnogo učinkovitejši od vseh znanih naravnih ali umetnih antioksidantov. Telo potrebuje za specifične namene prav določene antioksidante: za nevtralizacijo nekaterih prostih radikalov je na primer najprimernejši vitamin C. Ko odda prostemu radikalu svoj elektron, postane sam šibak prosti radikal; zato odda vitaminu C svoj elektron npr. provitamin A, ki s tem sam postane še šibkejši prosti radikal, njemu potem tretji oksidant… Tako je za dobro delovanje vitaminov potrebna cela vrsta raznih vitaminov in antioksidantov. Na koncu tega »kaskadnega« podajanja elektronov pa še vedno ostane nek toksičen »odpadek«. Če imamo v organizmu dovolj žive vode, mu odda njena molekula svoj »odvečni, dodatni« elektron in ga nevtralizira (vsak vodik v molekuli H2O žive vode ima dodatni elektron). Pri tem sam ne postane prosti radikal ampak se spremeni v običajno vodo. Raziskave so pokazale, da uživanje zdravih živil v kombinaciji s FHES močno poveča absorpcijo hranilnih snovi. FHES ima revolucionarne krepilne implikacije in pomeni kvantni preskok v prehranski misli ter odpira povsem nov pogled na zdravje. FHES ni zdravilo, je le prehranski dodate in vse bolj kaže, da ima pomembne pozitivne učinke. Zato ga mnogi zdravniki v tujini uporabljajo v svoji praksi in priporočajo kot pomoč in podporo pri zdravljenju veliko vrst bolezni. ŽIVA VODA - FHES Na petih koncih sveta, v kremenovih ledeniških dolinah so ljudje bolj zdravi kot drugod, sposobni so velikih naporov, neredko doživijo sto let, pri tem pa je njihova hrana skromna in življenjske razmere slabe. Skrivnost je v nekoliko motni ledeniški vodi, ki je v nasprotju z mrtvo vodo, ki jo pijemo drugod po svetu – živa. Po strukturi je namreč podobna telesnim tekočinam, nevtralizira proste radikale – torej čisti telo strupov, ga napolni z energijo okrepi imunski sistem in potemtakem pomaga pri zdravljenju mnogih, tudi usodnih bolezni. Živo vodo, ki daje zdravje in vitalnost stoletnemu ljudstvu Hunza v Himalaji je odkril dr.Coanda. Ugotovil je, da je posebnost njihove vode v neznansko majhnih mineralih v njej (nano koloidi, v večini silicijevi kristalčki). Raziskave je predal dr. Flanaganu, ki je po 20 letih raziskav uspel ustvariti , po dodatnem celem desetletju naporov pa tudi končno izdelati produkt, s katerim je ustvaril vodo izjemnih krepilnih lastnosti. Produkt se imenuje FHES (Flanagan Enhanced Hydrogen Silica) . Gre za mikroskopsko majhne (povečini silicijeve) minerale ali koloide, ki se na tržišču dobijo v kapsulah. Živa voda, kot tudi imenujejo kapsule s FHES, ki jih pod skrbnim nadzorom dr.Flanagana proizvajajo tudi v Evropi, je prehranski dodatek, mogoče pa jo je naročiti le preko samostojnih zastopnikov proizvajalca. FHES je v svetu najbolj znani prah za »oživitev« vode. Na trgu so ga najprej prodajali pod imenom Microhydrin. V ZDA še vedno prodajajo produkt Microhydrin (točneje Microhydrin Plus), ki ne vsebuje več Flanaganovega mineralnega prahu FHES. FHES se tržijo še pod imeni Active-H. (kapsule) in Megahydrin, ki pa je v obliki tablet, v katerih je tudi bentonit (sestavina gline). (VIR: članki A.in I:Ostan,B.Ambrozius, A.Vesel, izbrala Meta J.) LP Meta ---------

vec pa na strani:

cokolada.net

• 1 year later...
poznam jih par k so šle na operacijo....že pred leti, pa tud ful močno dioptrijo, zdej pa kul, brez špeglov, nč jim na slabš ne recimo.....vse zelo zadovoljne.....pozanimaj se

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

bom vse vprašala. cena je pa 500000 sitkov za oba očka. kar malo velik, če se mene vpraša. od bratranca punca je bil ene par let nazaj (mela je sicer okol -3 na obeh očkih) pa danes ne rabi več očal. bom ovidl. pa poročal.
na dan mrtvih vedno oživim

• 1 month later...
  • 5 years later...

Ko v človesko oko pade svetlobni žarek,gre skozi sprednjo očesno kamrico,ki je napolnjena s tekočino,se izostri na očesni leči,potuje skozi želatini podobno "steklasto telo" do očesne mrežnice,kjer je v iztopišču vidnega živca "rumena pega",ki svetlobni zapis prevede v živcne impulze, le-ti pa se prenašajo po vidnem živcu v vidni center v možganski skorji,kjer se predmeta zavemo.

Ko se pogovarjate s starostniki in ljudmi,ki prihajajo v zrela leta,pogosto naletite na udomačena izraza:siva mrena in zelena mrena.Prva se imenuje katarakta in nastane,ko se beljakovine nalagajo in obarjajo v očesni leči.Težave ljudi s katarakto se kažejo predvsem kot motnja v vidnem polju,bleščanje,občutljivost na svetlobo,pogosto menjavanje korekcijskih očal,dvojne slike na enem očesu,slabša vidljivost ponoči in pojav zabrisanih rumenkasto obarvanih slik.

Glede na to,da je proces oksidacije možen vzrok za nastanek katarakte,lahko s hrano,obogateno z antioksidanti,upočasnimo ali celo preprečimo nastanek sive mrene.Poleg C-vitamina,ki je najpogostejši antioksidant v očesu,so vitamini A,E in vitamini B-kompleksa pomembni v tem procesu.

Lutein,ki spada v skupino karotenoidov in je najpomembnejši maščobotopni pigment,nahaja pa se v rastlinah,je glavni karotenoid očesnega ozadja.Poleg njega je prisoten se zeaksantin,ki ima podoben,vendar šibkejši učinek kot LUTEIN.

Degeneracija "maculae leteae" ali po domače zelena mrena,pa je naslednje obolenje očesa.Gre za obolenje,ki nastane s starostjo in lahko vodi tudi v slepoto.Vzrok je v odmiranju celic očesnega ozadja.Ljudje,ki uživajo zadostne količine hrane,ki je obogatena z karoteoidi,predvsem s špinačo,imajo zmanjšano ogroženost za nastanek zelene mrene.Lutein nadomesti dnevno pomanjkanje teh sestavin v hrani.

Brez vida življenje izgubi svoj čar.Ne bodite neuki,ohranite svoj zdrav vid

z pomočjo LUTEINA.

http://www.zdravje.ilirija.com

Lutein, zeaksantin, vitamin C - tukaj

• 2 months later...

Rodila sem se z prirojeno sivo mreno na desnem očesu. Ker to 27 let nazaj pri otroku niso rutinsko odpravljali in ker sem bila le nek poskusni zajček, se za moje oko ni dobro izšlo. Prvič so mi oko operirali pri starosti 6. tednov, naslednjič pri 6. mesecih starosti, ko so mi ven vzeli lečo. Nato sem imela na očesu še nekaj operacij za katere sploh ne vem kaj so delali:S Oko oz. vidni živec je skozi leta neuporabe očesa zakrnel, zato kljub poizvedovanju kako in kaj vsak okulist pove, da vidnega žica ni moč oživiti. Torej na desno oko ne vidim nič, na levo pa sem videla dobro,

živela normalno, imam izpit, delam celo v grafiki kjer je vid zelo pomemben. Ampak problem se je pojavil sedaj, ko sem po svoji prvi nosečnosti začela izgubljati vid tudi na tem- prej zdravem očesu in se zelo bojim kaj bo, v kakšno smer bo šla okvara vida tudi na zdravem očesu.

• 4 weeks later...

Za vse, ki jih zanima ta tema - na naših tečajih NEIRA bomo govorili tudi o učkah. Povezane so namreč z jetri, ki so en glavnih organov, treba je obravnavati in ozavestiti čustva, ki se skladiščijo v njih. Tudi sama imam namreč težave z očmi in sem to zadevo precej preučila. Zato vsi, ki si želite ojačat energijo in regenerirat telo, toplo vabljeni!

Vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico N.E.I.R.A. - NegovanjeEnergijeInRegeneracijA. <br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; "><br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">Kdaj? V torek 10. 1. 2012 od 18:30 do 20h <br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">Kje? BM Studio, Dunajska 63, Ljubljana <br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; "><br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">Vadba: praktično in teoretično znanje o zdravju in lepoti telesa

Cilj: vitalno telo, uskladitev z naravo, odlično psiho-fizično počutje, notranji mir in ravnotežje.

Namen: naučiti se shraniti energijo in jo usmeriti ob pravem času tja, kamor se sami namenimo.

Celostna obravnava človeka

Za TELO poskrbimo z osnovami: plesa, raztezanja, dihalnih tehnik, joge

Za DUH/SPIRIT poskrbimo z osnovami: starodavnih pomlajevalnih znanj, usmerjanja energije

Za PREHRANO poskrbimo z osnovami: ayurvede, domače lekarne, prehranskih dopolnil, razstrupljanja

Svojo udeležbo predhodno javite na: darja27@yahoo.com ali telefon 041757122

No, da ne bom odpirala nove teme, bom kar v tej vprašala kar me muči

Namreč imam zelo visoko dioptrijo (- 6, -7,5) in upam, da mi ne bo več rastla, saj se mi je v zadnjih petih letih večala za eno dioptrijo na leto http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif .

Poleg visoke dioptrije mi vedno najdejo tudi kaj drugega. Pred leti sem imela izmerjen astigmatizem, letos ga nimam več :ermm:. Tudi škiljavost, ki je bila nepopravljiva, je danes ni več... skratka simptomi takšni in drugačni se mi z vsakim pregledom spreminjajo, dioptrija pa kar naprej raste.

Ker ne maram očal (občutek omejenosti), na leče pa sem se navadila kot na svoje oči in sem bila pred kratkim spet pri okulistu (od tam grem vedno :cry:)... Rada bi nekaj storila za svoje oči.[/b]

Prosim vse, ki vedo karkoli o tem kako pozdraviti oči in imajo pozitivne izkušnje z neko metodo, naj se mi javijo. Pa naj bo to zdravljenje s kristali, čiščenje čaker, obisk zdravilcev, šamanov... saj resno razmišlam o operaciji učkov. Karkoli, ki ima kakšne koli veze z zdravljenjem oči (še posebej prverjene metode) je dobrodošlo.

(popravljeno)

Res sem cisto frisna..in sem malo narobe kliknila in zajela se neke fotke.. skratka , tu je "cistopis" prejsnjega posta:

Za vse, ki jih zanima ta tema - na naših tečajih NEIRA bomo govorili tudi o učkah. Povezane so namreč z jetri, ki so en glavnih organov, treba je obravnavati in ozavestiti čustva, ki se skladiščijo v njih. Tudi sama imam namreč težave z očmi in sem to zadevo precej preučila. Zato vsi, ki si želite ojačat energijo in regenerirat telo, toplo vabljeni!

Vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico N.E.I.R.A. - NegovanjeEnergijeInRegeneracijA

Kje? BM Studio, Dunajska 63, Ljubljana

Kdaj? V torek 10. 1. 2012 od 18:30 do 20h

Vadba: praktično in teoretično znanje o zdravju in lepoti telesa

Cilj: vitalno telo, uskladitev z naravo, odlično psiho-fizično počutje, notranji mir in ravnotežje.

Namen: naučiti se shraniti energijo in jo usmeriti ob pravem času tja, kamor se sami namenimo.

Celostna obravnava človeka

Za TELO poskrbimo z osnovami: plesa, raztezanja, dihalnih tehnik, joge

Za DUH/SPIRIT poskrbimo z osnovami: starodavnih pomlajevalnih znanj, usmerjanja energije

Za PREHRANO poskrbimo z osnovami: ayurvede, domače lekarne, prehranskih dopolnil, razstrupljanja

Svojo udeležbo predhodno javite na: darja27@yahoo.com ali telefon 041 757 122

lp neira

Popravljeno -> neira

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...