Skoči na vsebino

Zgodba o palestinskih morjih

angel of love

Recommended Posts

V Palestini sta dve morji. Eno je sveže in v njem živijo ribe. Njegovo obalo krasi zelenje. Drevesa širijo veje nad njim in iztezajo žejne korenike, da srkajo in njegovih zdravilnih voda.

...Reka Jordan polni to morje z mineralno vodo izpod gričev. Zato se smeji v sončavi. In ljudje gradijo svoje hiše ob njem in ptice si spletajo gnezda;in vsa živa bitja so srečnejša, ker je tam.

Proti jugu pa teče reka Jordan v drugo morje.

Tam ni pljuskov rib, ni trepeta listov, ni pesmi ptic, ni otroškega smeha. Potniki izbirajo druge poti, če se mu le morejo izogniti. Zrak težko lebdi nad njegovo vodo in ne človek ne žival ne ptica se ne odžejajo v njem.

Zakaj sta ti morji tako različni? Ne zaradi Jordana. Dobro vodo izliva v obe. Ne zaradi prsti, ki jo preplavljata; ne zaradi dežele okoli njiju.

Razlika je naslednja. Galilejsko morje sprejema Jordan, a ga ne zadržuje. Za vsako kapljo, ki priteče vanj, druga izteče. Dajanje prehaja v sprejemanje in to spet v dejanje.

Drugo morje je bolj zvito in ljubosumno kopiči, kar priteka vanj. Ne premami ga noben vzgib darežljivosti. Ohrani vsako kapljo, ki jo dobi.

Galilejsko morje daje in živi. Drugo morje ne daje ničesar. Imenuje se Mrtvo morje.

Na svetu živita dve vrsti ljudi. V Paletini je dvoje morij.

Bruce Barton

Deli na socialnih omrežjih

Palestina je Izrael in Izrael je Palestina. Sem se pogovarjal z Izraelskimi strokovnjaki iz podjetja Verint, kjer v vseh telefonskih operaterjih po celem svetu, vstavljajo prisluškovalne naprave za notranje misnistrstvo držav, pa še za kakšno drugo državo x:Dx , pa so mi rekli da v Izraelu živi skoraj milijon Palestincev, ki so Izraelski državljani, služijo Izraelsko vojsko, Mosad :eek: , imajo rezervirana dva sedeža v knesetu in redno hodijo v džamije v Tel Avivu, Haifi ali pa Jeruzalemu. Gre samo za problem sprejetja načina življenja. Večina Palestincev odklanjajo zahodnjaški način življenja in ti so skoncetrirani v Gazi in v Zahodnem bregu. Šele ko se z Izraelcem pogovarjaš, opaziš silno sovraštvo do Palestincev.
Ja sam ka mali pao s lipe

Sem gledala zadnjič oddajo o Izraelcih - služenju vojaškega roka - 2.leti. In oni so vsi ponosni, čast jim je služiti domovini.

Niti predstavljati si ne morem, kakšne izgovore bi imeli naši državljani, če bi jim kdo predlagal tako dolgo služenje vojaškega roka. Za moške in ženske.

No, itak je zdaj profesionalna...

Ma, to sovraštvo, ki ga gojijo Izraelci me jezi. Samo oni - izvoljeni narod - in dolgo, dolgo nihče več.

Pozabljajo pa, da jim je Izrael dobesedno ustvarila politika ZDA. (so imeli prevč judov tam x:Dx x:Dx ) Bo nekdo zdaj popenil :vragec:

Ja..saj vem...Mojzes in to..ampak spet nekaj: judje so sami zaj. svoj blagoslov. Pohlep. Prevzetnost. In molili po odrešeniku, ko pa je prišel so ga pa križali. Bedaki!

Pa nisem čisto nič antisemista! Samo finta je, da oni - Izraelci lahko popljuvajo vse, a pljunka ne znajo sprejeti. Tako.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Normalno, da moraš tako reagirati. Mislim..kaj češ druga.

Od kar vem so judje čakali Mesijo. Mesija sem,Mesija tja..

Jezusa ne bi priznali za odrešenika? Tako mimogrede?

Op če smo se pa zmotli in ga dali na križ...ja bo pač še en prišel enkrat. Bomo pa čakali in čakali ....v neskončnost.

Sicer pa je lepo tule povedano..

živi in pusti živeti. x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:vragec:

eh...

ma krizh so ga nabil rimljani....ker je pach rushu ustavni red...

sicer pa sploh ni biu jud...

rojen je bil izven mesta (v shtali)...ergo ni imel nobenih drzhavljanskih pravic...

rojen je bil izven zakona (marija se je shele potem porochila z jozhefom)

skratka takega odreshenika naj majo kr gojimi pa shikse... :xx!:

:vragec: x:)x x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Sem gledala zadnjič oddajo o Izraelcih - služenju vojaškega roka - 2.leti. In oni so vsi ponosni, čast jim je služiti domovini.

Jap, tam je še za ženske obvezno!!!! :o|o: To imajo samo še 2 ali 3 banana republike, skratka same države, ko so itak skoz v vojni.

ja.....

ampak po odsluzhenem vojashkem roku,

DRZHAVA placha ENO LETO potovanja po svetu...

vojashki rok se shteje v delovno dobo (X2!!!!)....

:vragec: x:)x x:)x x:)x x^x x^x x^x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Niti predstavljati si ne morem, kakšne izgovore bi imeli naši državljani, če bi jim kdo predlagal tako dolgo služenje vojaškega roka. Za moške in ženske.

No, itak je zdaj profesionalna...

Ma, to sovraštvo, ki ga gojijo Izraelci me jezi. Samo oni - izvoljeni narod - in dolgo, dolgo nihče več.

Pozabljajo pa, da jim je Izrael dobesedno ustvarila politika ZDA. (so imeli prevč judov tam x:Dx  x:Dx ) Bo nekdo zdaj popenil :vragec:

Ja..saj vem...Mojzes in to..ampak spet nekaj: judje so sami zaj. svoj blagoslov. Pohlep. Prevzetnost. In molili po odrešeniku, ko pa je prišel so ga pa križali. Bedaki!

Pa nisem čisto nič antisemista! Samo finta je, da oni - Izraelci lahko popljuvajo vse, a pljunka ne znajo sprejeti. Tako.

Kakor je en nemški Žid izjavil, da so Židje v Izraelu pozabili na svoje bivše gospodarje Nemce in njihov izum plinskih celic. Namesto da bi izobraževali vse narode sveta o holokavstu nad Židi in vzeti neko poanto od tega, da nikoli več, nikoli, pa še sami danes izvajajo delček tistega, kar so včasih njihovi bivši gospodarji nad njimi. Ja to je izjavil Žid. Ne bi si mislil. x^x

Ja sam ka mali pao s lipe

Ja, aakhut, izgleda, da to res verjameš. Pa Šaron tudi in še nekaj judovskih jastrebov v IZraelu in v ZDA. Tak način razmišljanja in obnašanja pa prav generira antisemitizem in dela veliko škodo vsem ostalim Judom, ki bi želeli mirno živeti s človeka vrednimi odnosi s sosedi (tudi Palestinci).

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

ko pa she to ne zalezhe vech...potem pa deskreditacija...(ZLSD LDS) :xx!: :xx!: :xx!:

litlm....v izraelu ni judou, ki bi zheleli imet palestinca za soseda...

v sloveniji ni slovenca, ki bi imel cigana za soseda...

ergo?

:vragec: :xx!:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...