Skoči na vsebino

Koncerti

Mick

Recommended Posts

Vcer sem bla na koncertu Deve Premal v Filharmoniji.

Ona je super, dvorana me je motla (tezko pr mir na 40 centi sedim tok casa), je pa bila dobra plat te dvorane vsaj, da je bla zelo dobra akustika.

Dvorana polna (bojda karte razprodane).

Men je ona super in tud vcer je bla dbest! Ma res cist, fantasticen glas. :palec: x^x

Ni pa mi bla vsec dolzina koncerta oz. da je v bistvu bil koncert tok dolg zarad njegovih (mitten) 'vlozkov' oz. "showow".

k sem hotla NJO slisat, ne njega, k igra bluz.

Tko da mi je zal blo predvsem predolgo.

pa cudn mi je sedet na takem koncertu...

drugac pa - Deva - dbest! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 715
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ja, asociacije nase lohk padejo... sicer je pa to kar pgosto (indijsko) ime.

No ona ni indijka, morda/najbrz jo je kdo *posvetil* al kej...

a tko, Jinxi?

a niso bli glih ped kratkim?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Vcer sem bla na koncertu Deve Premal v Filharmoniji.

Ona je super, dvorana me je motla (tezko pr mir na 40 centi sedim tok casa), je pa bila dobra plat te dvorane vsaj, da je bla zelo dobra akustika.

Dvorana polna (bojda karte razprodane).

Men je ona super in tud vcer je bla dbest! Ma res cist, fantasticen glas. :palec: x^x

Ni pa mi bla vsec dolzina koncerta oz. da je v bistvu bil koncert tok dolg zarad njegovih (mitten) 'vlozkov' oz. "showow".

k sem hotla NJO slisat, ne njega, k igra bluz.

Tko da mi je zal blo predvsem predolgo.

pa cudn mi je sedet na takem koncertu...

drugac pa - Deva - dbest! :palec:

Marsa, koncert oz. satsang je od obeh, ne moreš pričakovati samo mantre. x;)x Meni pa so lih Mitenove pesmi bolj pri srcu kot Devine mantre. Oba pa sta itak čudoviti duši, živi zgled prijateljstva moškega in ženske, kar nam tako manjka v naši družbi. In še Manose igra tako lepo na flavto, tehnično in občuteno dovršen! Prav paše z njima.

Fajn je, ker se na njunih koncertih ne ploska oz. se vsaj ne bi, a ljudje kar ne morejo zdržati in izbruhnejo v rušilni aplavz. Kakor da bi bilo pretežko občutiti in biti v najbolj finih energijah. Ker ne gre za koncert za zabavo, temveč za srečanje v meditaciji, satsang.

ja, asociacije nase lohk padejo... sicer je pa to kar pgosto (indijsko) ime.

No ona ni indijka, morda/najbrz jo je kdo *posvetil* al kej...

Imena jima je dal Osho, bila sta namreč njegova učenca. Miten je skrbel za glasbene večere v Pooni, ko je Osho še bil v telesu.

Possible—but highly unlikely.

Deve so vilinska bitja, tudi v slovanski mitologiji. Navadno varujejo prehode iz svetov in se pojavljajo v naravi...kot npr. rusalke.

Alan, super, da si užival, mene sicer ne moti ploskanje, ker na finih nivojih se itak dogaja, se mi ne zdi nič narobe, če se še zabavaš zraven...

Meni je tudi drugače ona ljubša kot on, mi bolj sede..ampak imam samo CDje, v živo je verjetno še daljše to,

kar je instrumentala...no, fajn, da je bilo fajn xsrcx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Marsa, koncert oz. satsang je od obeh, ne moreš pričakovati samo mantre. x;)x Meni pa so lih Mitenove pesmi bolj pri srcu kot Devine mantre. Oba pa sta itak čudoviti duši, živi zgled prijateljstva moškega in ženske, kar nam tako manjka v naši družbi. In še Manose igra tako lepo na flavto, tehnično in občuteno dovršen! Prav paše z njima.

Fajn je, ker se na njunih koncertih ne ploska oz. se vsaj ne bi, a ljudje kar ne morejo zdržati in izbruhnejo v rušilni aplavz. Kakor da bi bilo pretežko občutiti in biti v najbolj finih energijah. Ker ne gre za koncert za zabavo, temveč za srečanje v meditaciji, satsang.

Imena jima je dal Osho, bila sta namreč njegova učenca. Miten je skrbel za glasbene večere v Pooni, ko je Osho še bil v telesu.

ja, res je, razumem in cenim to, pa tud pac - njej je pa dbest, ocitno si ze paseta in je tko prav. :palec:

ne saj ne sam mantre...

prva polovica koncerta mi je bla dbest in sem uzivala, clo pela sem zraven! x:o)x

potem po pavzi pa se je prav cutlo (oz. sem jaz al sem pa pac sam jaz tko dozivela), da je energija padla dol in sem mela filing, da so mal 'shtukal' - to slednje me je motlo, v bisstvu na konc. Dost sm ze mela, po domac povedan. x:)x

ampak sej pravm, na zacetku pa zlo uzivala, sm mela cist vrele roke (sej to mam dostkrat, sicer).

Ja, flavtist pa zakon!! x^x :palec: pozabla prej oment, res pase in se fantasticno vklopi! xyesx

aja tocn, sej sta rres rekla, za Oshota (to sem slabo slisala pa razumela, kar je blo govorjenja, docim muzka se je pa zlo dobr slisala, zlo lepa akustika)...

sem ti se hotla npaisat v oni drugi temi, da zakaj me nisi pocukal za rokav oz. kej tacga, sam sem pol vidla, da me nisi opazil.. no tud ce bi me opazil, me morda ne bi spoznal.

Sedela sem bolj zadaj (par vrst nazaj od vhoda), kljub temu da smo prisle ze ob 19:30, tud zarad tega, da bomo kak zic se duble.

Drugace vzdusje lepo pa tko.... cist fajn, sem cist uzivala, sam zame je skoda, da so zavlekl tok, ker saj pravim - energy (mi)je padla mal dol.

jaz doma k poslusam, sedim po tursk, se gibam s celim telesom, pojem zraven pa tko, gledat muzke pa tok ne shizim, k sem tezko pr mir na tko ozkem placu, se mi zdi da kar buta iz mene in okol mene - rabm vec placa. x:)x xDDx

Picasso

Deve so vilinska bitja, tudi v slovanski mitologiji. Navadno varujejo prehode iz svetov in se pojavljajo v naravi...kot npr. rusalke.

Če se ne motim, pomeni deva boginja.

Alan, super, da si užival, mene sicer ne moti ploskanje, ker na finih nivojih se itak dogaja, se mi ne zdi nič narobe, če se še zabavaš zraven...

Na njunih koncertih/satsangih je ploskanje moteče, ker razbija fino energijo, ki ju prikličeta s petjem (in vsak posameznik, ki v tem sodeluje). Zabava pa je gotovo tudi zraven in je v redu, da je. x:)x

potem po pavzi pa se je prav cutlo (oz. sem jaz al sem pa pac sam jaz tko dozivela), da je energija padla dol in sem mela filing, da so mal 'shtukal' - to slednje me je motlo, v bisstvu na konc. Dost sm ze mela, po domac povedan. x:)x

ampak sej pravm, na zacetku pa zlo uzivala, sm mela cist vrele roke (sej to mam dostkrat, sicer).

Menda se sproti dogovarjajo, kateri komad bodo zaigrali, zato potem zgleda ali tudi je štukanje. Proti koncu sem bil tudi jaz utrujen in mi je bilo malo predolgo, ampak niti malo žal, da sem vseeno vztrajal in bil tam kljub temu.

sem ti se hotla npaisat v oni drugi temi, da zakaj me nisi pocukal za rokav oz. kej tacga, sam sem pol vidla, da me nisi opazil.. no tud ce bi me opazil, me morda ne bi spoznal.

A ti si me vidla? Mogoče te res ne bi spoznal. xnckrivx

jaz doma k poslusam, sedim po tursk, se gibam s celim telesom, pojem zraven pa tko, gledat muzke pa tok ne shizim, k sem tezko pr mir na tko ozkem placu, se mi zdi da kar buta iz mene in okol mene - rabm vec placa. x:)x xDDx

Ja, placa je bilo res premalo za gibanje/ples.

Na njunih koncertih/satsangih je ploskanje moteče, ker razbija fino energijo, ki ju prikličeta s petjem (in vsak posameznik, ki v tem sodeluje). Zabava pa je gotovo tudi zraven in je v redu, da je. x:)x

hm, jaz pa sem vcer bila prvic v bistvu na takem koncertu in nisem vedla tega in sem mal zaploskala, pa me je presenetl, k ni noben, pol me je frenda poucila da je tko in zato (kot pravis).

No jaz se ne strinjam cist oz. se mi ne zdi nc tacga, zakaj razbijes? morda pa ga ovrhunis! xDDx

plus sem rada pr muzki sproscena, se bl *udelezujem*, recimo obozujem ples in 1000x rajs plesem kot sedim pa poslusam, slednje pa najrajsi doma, nenazadnje zarad produkcije in sounda, ki sta najveckrat seveda kvalitetnejsa od koncerta.

pa nekak nisem bla nikol zlo za koncerte (poslusat/gledat, bla sem pa na zlo stevilnih, sam najveckrat na odru in ne pod xDDx - ceprav sicer odra ne maram, ampak pac dejstvo je da sem bla pac gor fulkrat xDDx)...

mi gre tud za muzko, jaz sem tle bolj divja al kaksna.... ne maram da se utesnjeno pocutm pa da ne morm bit sproscena, kar pa ne morm bit v tistem mini stolcku (jaz k mam tok velko rit x;)x x:Dx)...

al sem pa sam otrocja, nepokorna al kaksna... nezrela... nespostljiva.... x:o)x

k me je parkrat pichl, da bi kej civknila, zvizgnila al kej v tisti tisini, ki men ni bla vedno umirjena in taksna, pac pa mal napeta tud kdaj.

najbrz je to itak bil pac moj odziv... ampak vseen...

aja saj res... k sem drugic in zadnjic (v vec urah) sepnila potiho frendici nekaj, me je oseba pred mano osorno opozorila nekaj, pac se je razjezila name, v bistvu, kar me je zlo presenetlo, ker nisem (bla) glasna... - kadar sepecem 3 besede na uho nagnjena k osebi, kateri sepetam. skratka, RES nc tacga...

no ampak mi je pol pa se bl dol padl.... morda se naj kao ne bi ozirala na to, ces kaj me briga, vendar nocem bit moteca za druge in ce komu vseeno sem, se pac ne pocutim prevec lagodno. x:)x

A ti si me vidla? Mogoče te res ne bi spoznal. xnckrivx

si hecen. kako pa naj bi pol jaz tebe? x:o)x x:Dx

pa tud, nisem tip k bi hodil okol pa cukal za rokav..

se mi jih je pa enih par mal tko smejckal pa sem mislila da morda me "poznajo". xDDx

Ja, placa je bilo res premalo za gibanje/ples.

ja, jaz v guzvi ne morem dihat al pa vsaj da ce je guzva da mal muvam lohk s kakim cm placa okol....

saj nocem prevec kritizirat, muzka sama oz. koncert res fantasticen, v bistvu... :palec:

ampak sej sm povedala pac.... ostalo so pa pac moji vtisi o okoliscinah. x:)x

aja pa lepo se mi zdi, k so Costello (vodo) zastonj talal v hektolitrih (k sicer bi dehidrirala) :palec:

Picasso

Vidim da ste uživali včeraj... no meni so nekateri komadi od Deve Premal tudi ful všeč, ne vsi, Mitten pa mi ni lih. Me pa na koncert ni vleklo, tko da nisem šla.

Če koga zanima, bo od 15. - 19. julija 2008 Soča Riversplash... več tukaj

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

jaz sem bla povabljena s strani ene dbest frendic.. xsrcx

pa sem *nalasc* sla. x:o)x mislim POLEG tega, da mi je svec Deva Premal (k jo dostkrat rolajo na tem radiu, k poslusam, in sem velik komadov poznala in so mi vsec)... nalasc pa zato, k nikol nikamor ne grem, ce me kdo kam povabi in sem ugotovila da sem totalna mona, vcas. x:o)x

k 100 izgovorov mela v rokavu zakaj da ne bi sla...

no potem ta glavni vzroki so taki, katere sem tud rpedvidela. x:o)x

ampak sem bla - in mi ni zal, prihodnjic pa bom rajs sla na kaksen plejs, kjer bom bl sproscena lohk. x:)x

(v *filharmonijah* pa bom raje poslusala - od zdaj x;)x - takole muzkico (inu podobno): menuet x;)x)

~

buena vista se mi dobr slisjo... :palec: (oni so mi zlo vsec)

na Socho pa bom najverjetneje 1 dan peljala tamalga, ampak na metal capm. xDDx

Picasso

jaz sem bla povabljena s strani ene dbest frendic.. xsrcx

pa sem *nalasc* sla. x:o)x mislim POLEG tega, da mi je svec Deva Premal (k jo dostkrat rolajo na tem radiu, k poslusam, in sem velik komadov poznala in so mi vsec)... nalasc pa zato, k nikol nikamor ne grem, ce me kdo kam povabi in sem ugotovila da sem totalna mona, vcas. x:o)x

k 100 izgovorov mela v rokavu zakaj da ne bi sla...

no potem ta glavni vzroki so taki, katere sem tud rpedvidela. x:o)x

ampak sem bla - in mi ni zal, prihodnjic pa bom rajs sla na kaksen plejs, kjer bom bl sproscena lohk. x:)x

(v *filharmonijah* pa bom raje poslusala - od zdaj x;)x - takole muzkico (inu podobno): menuet x;)x)

~

buena vista se mi dobr slisjo... :palec: (oni so mi zlo vsec)

na Socho pa bom najverjetneje 1 dan peljala tamalga, ampak na metal capm. xDDx

Ma ja, mene je tudi povabila ena od naj frendic, če grem z njo, pa mi ni dišalo... če bi mi, bi bila takoj za... moram začutit x;)x ... in te utesnjenosti tudi jst ne maram, pa da ne smeš niti frendici na uho zašepetat... ma halooo! mislim... hujši ku u cerkvi!!!

meni je tko en tip na afriškem koncertu v cerkvi zatežil... ma sm mu hitro poslala tak pogled, da se je samo obrnil... mislim... uni tam na odru plešejo, skačejo, pojejo, a jst pa naj bom pri miru al kaj! itak da so hotli da tudi folk ploska, poje, pleše, se veseli, ne pa tko da ne smeš niti zinit besedice...

no ja, na koncertu od Deve Premal & Mittena je bilo res mogoče malo drugače, ampak če bi ju že šla poslušat, potem bi si želela da bi bilo to nekje v naravi, na travniku, pri vodi... in ne v dvorani.

...jst sm si naredila cd z mp3-ji in to samo tiste komade ki so mi všeč... pa poslušam ko si zaželim...

se kr podpisem, zlasti al med drugim pa mislim t(k)o (sem glih drugi frendi prej po telefonu to isto rekla):

bi si želela da bi bilo to nekje v naravi, na travniku, pri vodi... in ne v dvorani.

xyesx :palec:

... da sedim okol vode, k shumi, ognja... zemlja da je in vse...

magar tisoce folka...

sam da mam jaz unih svojih vsaj 60 centimov (kolkr naj bi clovk najmanj *mel* - kot so nas 'ucil' clo xDDx - in je pac res x:o)x), sedim po tursk al pa po crnogorsk al pa po afrisk al pa blaznim okol, ce mi pase.

ne pa da gledam, da eni uzivajo v izrazu... jaz pa da ne morem oz. lohk uzivam do tolk, k mi omejijo.

se pocutm k v kinu (4 ure sedet na takih plejsih, kjer se dotikas s folkom, prakticno, je pa -men- jeba)....

se v kinu, skratka, ki je pa pac res plejs ZA GLEDAT. x:)x

Picasso

... da sedim okol vode, k shumi, ognja... zemlja da je in vse...

magar tisoce folka...

to ja, ko se poveže glasba z energijami narave, ko v tebi prebudi občutke na katere v tem tempu življenja enostavno pozabiš ali pa nimaš časa zanje, ko glasba in ti in narava in vesolje postaneta eno...

pa te prvinske energije - voda, ogenj, zemlja, zrak in potem še za glavni posladek glasba...

------

Sem se pa spomnila na obisk dalajlame pred leti, ko smo bili v Tivoliju, in je bila tudi množica folka, ampak je bilo pa ful lepo... polno nekih evforičnih občutkov in nepozabno... xsrcx

res je, zlo lepo je blo, to je bolj meni vsecno, tud! xyesx x8Dx :palec:

pa te prvinske energije - voda, ogenj, zemlja, zrak in potem še za glavni posladek glasba...

xyesx :palec:

Picasso

Marsa, saj razumem, ker si objasnila zakaj in kako nisi bila sproščena, ampak kljub temu: če ob takih najčistejših in najvišjih energijah nisi bila sproščena, ob kakšnih sploh lahko si? x;)x

pravis da fino k sem razlozila, nisi pa postekal mojga pointa ZAKAJ nisem bla. x;)x

nisem sproscena na zicih, kjer na 1/2 cm sedim z nekom v vrsti al pa se stiskam kot na avtibusu.

Ti pa zagotavljam, da sem lohk zelo sproscena (tud ob glasbi) - sam morda pa ob mal manj finih energijah. x;)x

men se folk ni zdel sproscen, pravzaprav, sploh... al s(m)o pa slovenci pac tok togi.

a res lohk das 'roke gor' sam k ti recejo, da jih daj?

jaz bi jih kdaj prej dala, pa k je bla tko bogabojeca oz. nekako pretirano spostljiva energija, jih nisem, k so pa rekl, mi pa ni blo vec za to.

pa ko 4 ure cist pr mir na tesnem sedim, sem zmatrana in mam dost.

si pa hecen.... v bistvu si se total pizdil nad RKC, izpis iz cerkve itd.

jaz pa ti povem, da sem znala, pa ceprav ne krscansko nikol bla nc siljena in tega nisem furala, bit v cerkvi kdaj bolj vzhicena in sproscena. x:)x

a si kdaj opazoval ribe v vodi?

riba ni nikol pr mir, kar ne pomen da je pod stresom al pa nesproscena, taksno je njeno naravno stanje.

Picasso

si pa hecen.... v bistvu si se total pizdil nad RKC, izpis iz cerkve itd.

jaz pa ti povem, da sem znala, pa ceprav ne krscansko nikol bla nc siljena in tega nisem furala, bit v cerkvi kdaj bolj vzhicena in sproscena. x:)x

Ne vem, kje in zakaj si našla cerkve, ker gra za kvalitativno popolnoma različne nivoje energij. Sicer pa štekam, kaj si hotela povedat. x:)x

ja no... tko kot pravis - sem upala in menila da bos razumel to *ekvivalenco*. xDDx

koncert SAM (njihovo izvajanje, cistost njihovega izvajanja plus sound sam) dbest! :palec:

ambient - ne pasajoc.

*sem pa dons mal Bloge gledala k forum ni delal pa sem na tvojga prikrozila in zdaj vem, kaksen si videti (sem si te mal drugac predstavljala, boljs 'spicastega', devicjega al kaksnega.. no sej v resnic si pa kozorog z necim v raku, a ne, al kako x:)x)

tko da drugic se ti zaderem na ushes, da mal razbijem fine energije. x;)x xDDx

Picasso

ker če migaš in kriliš preveč zamudiš

x:Dx xDDx

ja no, jaz se pa na koncertih ocitno bolj znajdem, ce sem na oni strani, ta drugi, kjer lohk tud krilim pa migam. xDDx x;)x

hm?

nisem nc od tega (kadila nc, pila pa vodo), sicer pa mam tud jaz najrajs spricer oz. bevando. x:)x

Picasso

... zdajle poslusam eno muzkico na radiu temle (di.fm) ((yann tiersen)) no in pac po svoje POSLUSAM (nc ne ritam pa nc se ne grem)...

no ampak (se vedno v orbisu svojih 40 centimov, kej dost vec jih ne porabim glede na razmerje 170/50 x;)x - mislm v sirino x:px - razen noge mi mal ven strlijo, k mam dolge pa po tursk sedim)...

no in cist sproscena, nc ne krilim pa t(k)o, pac pa se mal zibljem recimo samo.

a to se lohk? da se se zmer rece, da si sproscen in da stekas fine energije? x:px :8):

skratka, sam mini se zibljem... tko k valovi, mal v desno, mal v levo in tko...

no in pol se nenadoma *zagledam* (pod vplivom in vtisom mal tud tele debate doticne) in si mislim, madonca!

da nekdo za mano (ki hipoteticno sedi), pol ne vid.

kot da bi v kinu en sorazmerno visok tam se muval - kar pomen, da se mors ti nasprotno od njega in to x:o)x - ce ces film v miru pogledat.

sam a sm v kinu?

a nism bla tihcena in krotka, nad pridna?? (je tud frenda me pohvalila ful, k je rekla, da je vidla na konc, da "mal trpim" x:o)x ampak da dbest pa t(k)o).

k, morda na prvi look tlele ne zgledam tko, je pa res - sem obziren in nemotec clowk xDDx al vsaj to skusam bit x:o)x x:Dx x;)x)...

tko no... ne vem tocn kaj sem pravzaprav konkretno hotla povedat...

sam pac sm mela tele asociacije na tale koncert...

... k se v seb v bistvu na nek nacin strinjala z nesproscenostjo in tem...

sam pol po seb kopala, k hotla pridt do bistva zakaj!

in sm prisla... xDDx

Picasso

nek sm brala, da majo danes Jinxi v lj. Križankah koncert, predskupina Leloojamais.

sam za info x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

jp, kateri 'jazzi' (festival) znajo bit nad kvalitetni! xyesx xokx

a na jinxih je bil kdo?

kako je blo?

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...