Skoči na vsebino

Misli o otrocih

stankaa

Recommended Posts

• Komentarji 71
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Jaz pa mislim, da je največ, kar lahko damo svojim otrokom.... LJUBEZEN.... ta premaga vse :2src:

...in da je največ kar lahko naredimo za njih to, da jih sprejmemo in ljubimo take kot so in jim takim kot so, pomagamo pri njihovi pripravi na življenje x^x

nada

BODI SVOBODEN, TO JE TVOJE POSLANSTVO!
Deli na socialnih omrežjih

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.

Rousseau

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

No pa še ena moja, resnična.

Ko sem bila stara 5 let, smo za kosilo jedli kokoš. Mami mi je na krožnik dala stego, pa sem jo vprašala, kaj to je. Mami mi je pojasnila, da kokoškina noga.

Sledilo je vprašanje:

"Ja kako bo pa putka zdaj hodila? :eek: "

Všeč mi je otroški način razmišljanja, tako sproščen, neobremenjen in z mnogimi možnimi odgovori. Ko si pridobimo nekaj življenjskih izkušenj, nas določena vprašanja takoj vodijo na točno določene odgovore....

Eden naših največjih virov zdravljenja je otrok v vsakem od nas. Stik s to žarečo energijo lahko vzpostavimo na več načinov:

* duhajte cvetlice xrosex

* pecite piškote

* pihajte mehurčke

* igrajte in sprehajajte se po pesku

* sprehajajte se po snegu

* zavrtite si ploščo in plešite

* gugajte se na gugalnici

* skačite ristanc

* rišite z barvicami

* skačite čez vrv

* poskakujte z žogo

Obstaja še mnogo drugih načinov.... xDDx xsrcx

Tako lepo je slisati vse tole - toda, ali otrokom pustimo tudi ziveti ali smo skrbni do take mere, da se ne smejo preserno igrati, ker se bodo morda poskodovali; da morajo zelo paziti, da se ne bi umazali ali strgali obleke; da se ne smejo veseliti in smejati na vse grlo, saj nas zaradi tega boli glava; da ne smejo cedeja poslusati tako glasno, kot si zelijo sami, saj bodo morda kaj porekli sosedje; da ne smejo stvari delati tako, kot se jim zdi (izjava Christopherja/4 leta!), saj to "ni prav" - in mi seveda vemo, "kako" je prav; in podobno.

In se ena:

V naravi je drugace. Lisica svojega lisjacka vodi okoli tocno toliko casa, da mali ujame svojo prvo kokos. Ko pa se lisjacek tega nauci, se bosta mati in sin za naslednjo kokos ze grdo stepla. Kaj pa pametni ljudje? Poglejmo primer: vem za zensko, ki pri 60-tih (letnik '43) se vedno vprasa mamo, kaj naj napravi in kako, njena mati pa pri 86-tih se vedno vedri in oblaci, kakor se ji zdi, se vedno odloca dobesedno o vsem v hisi in je vedno najhitrejsa pri telefonu, cetudi je na zacetku zvonjenja morda na postresju ali vrtu! Svoje bliznje nadzira in trdno zagovarja stalisce, da "otroci pac marsicesa ne znajo dovolj dobro; kaj bi se torej matrali".

Otroke imeti je lepo, zanimivo in poucno - ce se seveda znamo uciti. Drugace je to slabo - zlasti zanje.

Sem že v eni temi napisala, pa ne vem točno kje, da je po mojem mnenju najlepše kar lahko otroku podariš občutek varnosti in poln koš ljubezni, se je pa treba zavedati, da imamo otroke na posodo in si ne smemo egoistično prilaščati nobenega dela njihovega življenja in jih lepiti nase....

Vaši niso vaši otroci. So sinovi in hčerke življenja,

ki hrepeni samo po sebi. pridejo skozi vas, a ne iz vas. In čeprav so z vami, vam ne pripadajo.

Kahlil Gibran

Lepše povedano....

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,

in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo

nad temi starši zagrnil grob ali dokler

ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

Edmund Vance Cooke

KAKO SE ODLOCIS DA SE JE TREBA POROCITI?

Prvo moras najti nekoga, ki ima rad iste stvari kot ti. Če na primer ti rad gledas nogomet, mora biti to všeč tudi njej, pa še čips in pivo ti mora prinest. Marko, 10 let (polnoma ima prav)

O teh stvareh ne odločaš sam. Bog to odloči že zdavnaj naprej in ti to samo sprejmeš! Ivana, 10 let (nekaj je na tem)

KATERA LETA SO PRAVA ZA POROKO?

Najboljše je biti star 23, ker potem poznaš svojega moža že vsaj 10 let. Sandra, 10 let (če pri trinajstih še niste imeli resnega ste pazite:))

Ni najboljših let za poroko. Da se poročiš moraš biti enostavno velik bedak! Filip, 6 let (fant ima slabe izkušnje)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...