Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

kar ostala danes se pri 7, ker se mi zdi, da bom zdaj za 6 dni pavzo naredila..

Ja, jaz sem jih delala med menstruacijo, sam itak mam zadnje case ful blago..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

O! x:Xx

sem morala uletet ko sem videla da si komentirala, sem zadnjic 1x v dnevniku se sprasevala kje da si kaj, sem se nate spomnila nekajkrat! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pavza do ponedeljka x:Ix x:Dx

Sem imel ta teden ene p... :vragec: :vragec: pa podstrešje ni čist u redu... :xx!: :vragec: x:Dx :wOOt:

Za to tud tibetanci nekak nimajo efekta...

Ne gre...e, j... ga!

Bom do ponedeljka pospravil gor pod streho pol pa gas!

13x x:)x x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

<{POST_SNAPBACK}>Dobro jutro.. x:)x

se malo manj javljam sem noter, ampak tibetanci pa šibajo po manjši krizi pred dnevi.. :fiju:  x^x

ja sej, no, te malo pogrešamo.... x;)x x:Dx x:)x ....pa glavn, da ti laufajo tibetančki x:)x x:px

Dobro jutro vsem še z moje strani x;)x xsrcx ...in lep začetek konca tedna vam želim!

xrosex

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

<{POST_SNAPBACK}>Dobro jutro.. x:)x

se malo manj javljam sem noter, ampak tibetanci pa šibajo po manjši krizi pred dnevi.. :fiju:  x^x

lep dan

Oj, še je živ... x:Dx x:Dx :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Alo, alo! x;)x x:)x

Naj vam vsem zaželim kar se da lep vikend!

xrosex

Kaj bi čakala na ponedeljek, ZDAJLE začni, takoj ZDAJLE! x8Dx

Jaz zaenkrat vztrajam 1-2x na dan po 11. Zjutraj ni boljšega za zbudit! Najljubša mi je predzadnja vaja, ko probam "most" čimbolj dvignit gor in našponam mišice kolikor se da in kolikor zdržim. Še boljše je, če so noge samo na prstih. Ful dober filing!

Nasvet: Ne delaj vaj s polnim želodcem! x;)x

...se vedno pri 84... kaj cmo... xrolleyesx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Na spletni strani pilatesa sem zasledila, da organizirajo naslednji vikend (1. in 2. oktobra 2005) tečaj tibetanskih vaj (cena 13.000 sit). Zanima me, če je ta tečaj res potreben za učinkovito izvajanje le-teh. Obstajajo namreč knjige (Vrlec mladosti in Vrelec mladosti 2). Letos sm to prvič slišala od neke znanke, ki pa pravi, da so res učinkovite (predvsem za zdravje, saj se ji je kri izboljšala). Rada bi jih začela vključevati v vsakdanje življenje pa ne vem ali naj izberem tečaj ali zadostuje tudi knjiga.

Lep pozdravček vsem x:)x

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.

<{POST_SNAPBACK}>

tečaj tibetanskih vaj (cena 13.000 sit

:eek: x:Dx Raje porabi teh trinajst jurjev za kaj bolj pametnega x:Dx :palec:

Tud knjige pravzaprav ne rabiš. Opis vaj imaš na Luninem Netu

http://www.moje-zdravje.com/slo/TelovadneV...TibetanskeVaje/

Pridruži se nam! :palec: x:Dx xsrcx

Čeprav ta teden nekateri mal štrajkamo... x:Ix x:Dx xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Na spletni strani pilatesa sem zasledila, da organizirajo naslednji vikend (1. in 2. oktobra 2005) tečaj tibetanskih vaj (cena 13.000 sit). Zanima me, če je ta tečaj res potreben za učinkovito izvajanje le-teh. Obstajajo namreč knjige (Vrlec mladosti in Vrelec mladosti 2). Letos sm to prvič slišala od neke znanke, ki pa pravi, da so res učinkovite (predvsem za zdravje, saj se ji je kri izboljšala). Rada bi jih začela vključevati v vsakdanje življenje pa ne vem ali naj izberem tečaj ali zadostuje tudi knjiga.

Helo meggy in živjo tudi vsem ostalim!

Se strinjam z Alefom :palec: x;)x ..... vaje so odlično opisane na lunin netu in v knjigi Vrelec mladosti....pozornost velja posebej posvetiti opisu, kako med vajami pravilno dihamo xsrcx x:)x x;)x

Drgač pa, furam svojih 21....in povem vam....se splača....res x;)x x:Dx xsrcx

xrosex

<{POST_SNAPBACK}>Na spletni strani pilatesa sem zasledila, da organizirajo naslednji vikend (1. in 2. oktobra 2005) tečaj tibetanskih vaj (cena 13.000 sit). Zanima me, če je ta tečaj res potreben za učinkovito izvajanje le-teh. Obstajajo namreč knjige (Vrlec mladosti in Vrelec mladosti 2). Letos sm to prvič slišala od neke znanke, ki pa pravi, da so res učinkovite (predvsem za zdravje, saj se ji je kri izboljšala). Rada bi jih začela vključevati v vsakdanje življenje pa ne vem ali naj izberem tečaj ali zadostuje tudi knjiga.

Oj, sem ti ze odgovorila v posebej odprti temi o tem - se jasno absolutno strinjam z Alefom, kot sem rekla tudi tam. :palec:

(*sicer je pa v tej temi en kup koristnih napotkov... ja, vem, je ful dolga :||| pa je tezko kaj najti, no, ampak je koristno, smo govorili zelo podrobno o vsem mogocem, med drugim smo nadrobno opisali vsaj dve macki itd.)

Pozdrav vsem *tibetancem*. xDDx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sama sem tibetancem dodala macko, kar je jogijska vaja. vmes imam se eno raztezalno vajo, ki je prav tko jogijska (in po koncu dodam veckrat se nekaj dihalnih jogijskih vaj).

men se zdi odsvetovat druge sisteme nesmiselno, vendar ona morda tocno ve, zakaj je to rekla.

Recimo ko sem zacela delat jogo po nekem planchku, so izrecno poudarili (po koncani vadbi za tisti dan), da naj ne izvajamo dodatnih jogijskih vaj tistega dne - vendar tu je blo to zato, ker je slo za sprotno nadgradnjo - dodajanje vaj po tocno dolocenem nacrtu...

Tko da, morda je kaka taka vizha, sicer pa sem navadno nezaupljiva do takih, ki trdijo, da poleg njihove zadeve ni priporocljivo uporabljati (oz. se pac 'podvreci', v takih primerih) nobenih drugih.

Picasso

:eek: jst se pa z nobenim absolutno ne strinjam....

zakaj ne bi ženska šla na tečaj, pa dala tist dnar, se bo vsaj ornk naučila, ne pa da te po letu dni dela popravljajo, kot recimo ich...

:sori: da bi se pa škoda delala, če delaš več vaj iz različnih sistemov x:)x mislim da je manjše zlo, če delaš kakor pa če ne x:Dx x;)x

:sniky: tibetančki so po mojem skromnem mnenju minimum x8Dx

vse kar je več, je že ober luksuz x;)x

x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x:)x zdej pa res ne vem pri čem sem... Eni pravijo, da je bolje, če ti jih kdo pokaže (prvo seveda naštudiraš sam). Danes grem v knjižnico po knjigi, pa bomo vidli xrolleyesx

Glede tečaja ....

Kdor ima dovolj denarja, naj le gre, da ga naučijo, škodit ne more. x^x

Če ga pa nima ravno za razmetavat in če še nima knjige vrelec mladosti (vsaj 1.del - sicer pa jaz 2.dela tudi nimam) si naj za ta denar raje kupi to knjigo (ali pa kar obe) ker se bo iz njih popolnoma dovolj natančno naučil delat vaje: Če je kdo glede česa v dvomih, pa naj vpraša nas tule, ki te vaje že dlje časa delamo. V knjigi je vse zelo dobro opisano.

Glede kombiniranja z drugimi vajami.... O tem smo tule tudi že pisali pred meseci.

Kombiniranje je CELO PRIPOROČLJIVO... Ne vem, zakaj bi joge ne smel kombinirati s čim drugim... kje je tu logika?

Tibetanci "odpirajo čakre in pomagajoi vzpostaviti ravnotežje v vrtinčenju čaker in telo postane tako še bilj dovzetno za dodatne vaje..... "= citirano iz Vrelca I. stran 53 . Celo piše, da če ne delaš nič drugega, čimprej začni! V Vrelcu II sem videla celo kup dodatnih vaj....

Telo mora imeti tako odprte čakre, kot pretočne meridiane (joga, shiatrsu vaje), krepke in elastične naj bi bile tudi vezi in mišice ("običajne" telovadne vaje, streching).....

Pri nekaterih vajah je seveda pomembno, da jih delamo v določenem zaporedju in naredimo eno za drugo v sklopu, ker tako poteka recimo odpiranje čaker po vrsti ali še pomembneje odpiranje meridianov (tibetanci ali shiatsu vaje za meridiane). Ni pa nobenih ovir, da ne bio PO tibetancih naredil še vaje za meridiane in potem še kaj drugega.... Ali kakorkoli skombinirano. Posamezne vaje naj bodo pač v svojem sklopu.

Vsako jutro naredim 9 tibetancev, nato nadaljujem s krožnimi vajami (telovadba? - za vrat, rame, roke, pas, kolena, stopala ), nato naredim vaje za oči, potem pa še 6 shiatsu vaj (po določenem vrstnem redu- vsaka odpira po par meridianov- kjer se konča eden, se prične drugi....), in na koncu čisto malo pomeditiram in se zahvalim vsem tam zgoraj ker skrbijo zame in ker bom imela lep dan..... Pa mi vse to zelo dobro dene.. .

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

:xx!: :xx!: :xx!: Za v rt brcnt sm. Sploh se mi ne da več zjutri vstat prej, da bi jih nardila. :vragec: Prov smotana sm. Nč, probala bom pred spanjem delat, k itak glih nism pokala od energije po njih. Kva pa vem, zdej vsi tok o pravilnem izvajanju govorite, da sm se zamisnla. x:Ix

Eh... :o|o: :C:

Dobro jutro...čudovito jutro x:)x

Danes sm tud jst začela s tibetančki, tako fajn se je blo malo razgibat po dolgi noči ležanja x:Dx No, kakor sm rekla, sm si včeraj izposodila tisti dve "magični" knjigi in že danes jih začela pridno vadit.

Bodite fajn vsi x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...