Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

Pozdrav soncu je res krasen za dobro jutro. Meni je žal,da sem nehala na jogo hodit. Ampak je bila v pondeljek in prepozno. Sem prišla ob desetih domov in nafilana z energijo tako da nisem mogla zaspat, zjutraj moram pa ob petih najkasneje vstat za v službo.

Za tele tibetanske vaje pa še nisem slišala. Se bom šla prec poznimat.

lp x:Ix

spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

Ne najdem pa navodil o vaji v "polozaju macke", ki si jo omenila, Marsa. Vesela bi bila, ce bi mi lahko kaj vec povedala o tem.

živjo! x;)x

Položaj mačke si je Marsa dodala sama na koncu( Marsa, upam, da sem prav povedala, pa oprosti,ker odgovarjam namesto tebe xsrcx )

Poznamo 5 tibetanskih vaj + šesto(ki ni mačka). Preberi si knjigo Vrelec mladosti in ti bo vse jasno. No, mogoče pa ne čisto vse x:Dx

DON'T PANIC

Položaj mačke si je Marsa dodala sama na koncu( Marsa, upam, da sem prav povedala, pa oprosti,ker odgovarjam namesto tebe xsrcx )

Poznamo 5 tibetanskih vaj + šesto(ki ni mačka). Preberi si knjigo Vrelec mladosti in ti bo vse jasno. No, mogoče pa ne čisto vse  x:Dx

Hvala za odgovor. Bom poiskala knjigo. Vendar je Marsa res omenila nekaksno "macjo" vajo. :) Morda bo povedala sama na kaj je mislila...

Zivjo Poonchka! Si nasla temo! ;)

Hvala Surya, seveda mi je dbest, da kdo vskoci. x:Xx :palec:

Pooncka (in Surya in ostali)... se vidi, da se navadno prebere samo zadnjih par komentarjev.

Na 5. strani tele teme, torej tukajle je podal izcrpno 'macko' Bern, pa se jaz svojo razlicico. :palec:

Na 3. strani teme pa je Bomboncek podala 6. vajo, kot jo opisujejo v 2. knjigi Tibetanske vaje.

Torej - svetujem in predlagam, da si se enkrat preletite tole temo, kogar zanima - ogromno koristnih informacij in napotkov smo dodali.

Sicer pa sem potek vaj opisala in narisala tule. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Včeraj sem si od mimice sposodla lunin koledarček in sem vidla da so notri opisane in narisane tibetanske vaje. Sem bila zelo vesela. Danes zjutraj pa še bolj zadovoljna, ko sem jih naredila. In na koncu sem tudi sama dodala mačko, ki jo poznam že iz joge. Enkratno. :palec:

pridno vadite!

...hi,hi, jaz sem tudi pridna s temi vajami in se res super počutim...me pa zelo zanima joga in me zanima, katero knjigo naj si preberem, da bi doma mal kake vaje probala.... xDDx
Če hočeš biti srečen....BODI!

Super, Aiwa, dobrodosla in fino, ko si se pridruzila v tejle temi! x:)x :palec:

Jaz sem danes 'zacela' s Tibetanci spet, pa jih zaradi poskodbe nisem mogla normalno izvajati, zal....

A cim bom kul, spet zacnem...

Tehle 10 minut, pa toliko naredis zase! x^x :palec: :palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja res zelo malo časa vzamejo. se pa lepo raztegneš.

edino ni mi čisto jasna prva vaja.

kako se vrtiš v urinem kazalcu? a cel? okrog svoje osi? al kako?

Ja, okrog svoje osi, tako da se v bistvu ritmicno prestopas, v bistvu nekako kar drsis po tleh...

Picasso

aha.ok. potem sem prov delala. superca. hvala.

drugače pa rada tudi sama dodam par vaj iz joge. odgovarjo mi predvsem za razgibanje ramskega obroča. mmm. enkratno. me nič več vrat ne boli že mesece.

vaje so super! predvsem zato ker je veliko sproščanja. :vio:

ej! x:)x

marsa, sem prebrala celotno temo od tibetancev že takrat :palec: . point je samo v tem, da je ta položaj mačke dodan in originalno ne spada pod tibetanske vaje. mačko pa znam izvajat, ker sem hodila na jogo. sem jo pa tudi jaz po tvojem priporočilu začela izvajati na koncu pete vaje in moram reči, da se dobro vklopi in tudi dobro dene za križ(ja, ženske smo tam res bolj občutljive) x;)x x:)x

DON'T PANIC

Kaj je dobra tale tema, sem prav ponosna nanjo, res je ful podanega, ful izkusenj osebnih, vsak vse hitro posteka tudi ce jo je pravkar zacel in kolikor opazam, vsi javljamo o pozitivnih ucinkih vaj. xcivx x:Xx x8Dx

Aiwa, me veseli, da hitro notri pades, ja, jaz tudi vmes kar jogijske vaje se dodam, kot me pici, pravzaprav. Vcasih jih ne dodajam, a macko vedno dodam, ker mi je kar spontan gib, tako sem jo tudi ze kar hitro dodala.

Surya, ocitno sem jaz bila povrsna, a hotela sem predvsem opomniti (tudi ostale), koliko vsega je ze bilo napisanega in cetudi je datum starejsi, ona izkusnja nic manj ne steje in je torej prav tako dragocena in najdemo res ogromno koristnih podatkov in napotkov.

Morda torej tale ni tako zelo atraktivna tema kot kaka druga na forumu, a je zagotovo med boljsimi - prav zaradi tako stevilnega fidbeka, komentarjev. :palec: :palec:

Picasso

Sem prebrala tisto Marsa, pozitivni komentarji, sam jaz sem nekaj jamrala x:Dx ampak sem nato vzela v roke knjigi, preštudirala zadevo in se odločila da vaje zopet uvedem v svoj vsakdanj, predstavljala sem si, da imam tu malce blokad, ter čakro malce upočasnjeno in da je to samo zdravljenje, vse tiste bolečine in tko in evo... ponovno sem pričela in mislim, da se stanje popravlja... tko da tudi jaz priznam - vaje so super :palec: samo med menstruacijo jih pa res ne bom izvajala, druga vaja, ki mi je povzročala največ težav, jo sedaj opravljam brez težav...tko,d a naj koga moji gornji psoti ne odvrnejo...

...pozitivni komentarji, sam jaz sem nekaj jamrala  ...

Kok sem se smejala zdajle... x:o)x x:Dx

Tudi jamranje v taksnem kontextu so pozitivne informacije, ce bi vsi samo hvalili, takole od dalec, rekli, ja, ful mi pomaga, ne bi bilo toliko vredno, kot je zdaj - ko napisemo opazovanja in vse, mroebitne reakcije in tko...

je ze kul, saj jaz sem tudi rekla, da ti lohk klecne roka. ;) x:px

Surya, da ne bom te prehitro poslala po temi brskat spet.... xDDx - ampak mislim, da smo tocno o tem ze spregovorili kar precej, ce pa ni tule, je pa najbrz v kateri od tem menstruacija...

Grem pogledat...*

*Ja, nekaj sem nasla v temi Bolece menstruacije.

Picasso

živjo, Marsa x:)x

tisto o boleči menstri sem že nekaj časa nazaj prebrala, vseeno pa ne ponuja(sstane in ostali) odgovora na moje vprašanje.moje izkušnje so take, da ni panike, če izvajam tibetance tudi med menstro, zdaj pa ne vem.mogoče je tudi odvisno od vsakega posameznika. meni ni nikoli delalo preglavic, če sem bila fizično aktivna med menstruacijo.grem pa zdajle še enkrat prebrskat po temi tibetanske vaje-mogoče sem kaj izpustila x:)x

DON'T PANIC

Surya - Coccinelle, Soncna... so podale izkusnje, nekatere se prav tako ukvarjajo s sportom itd... Torej ne spomnim se pa Staneta, saj Stane ne izvaja tibetancev, kolikor mi je znano...

Skratka - po mojem si vseeno kaj spregledala.

Picasso

Surya. ;) rekli smo skratka, da je to razlicno od cloveka do cloveka, v prvih dneh naj ne bi izvajali vaj, lahko pa tudi, ce ni nobenih stranskih ucinkov oz. ce oseba ne ugotavlja kaksnih negativnih reakcij...

'problematicne' so rpedvsem vaje, kjer so noge visje od telesa, pa se to, da v bistvu vaje energizirajo, tako lahko morda vplivajo na moc mesntruacije.

Picasso

Ah zakaj tecna? Cisto kul, saj si prijazna in vse, saj tole pa res ni sile...

Pac, vse to pride na misel cloveku, ki ga to zanima in je zato smiselno, da se vse to poda, vprasa.... pa potem na ta racun se link dodam in povezem in je tema se boljsa. x^x :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...