Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

se je pa včasih težko pogovarjati z nekom samo preko tipkovnice, ker lahko izpade čisto nekaj drugega kot hočeš.upam, da je vse kul xsrcx

PS-rakice smo kr občutljive kaj si drugi mislijo o nas :inocent:

DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

Pri meni ne - jaz sem in izpadem tocno taka kot sem, razen da vcasih morda nekoliko bolj ostra kot sem, ker ne maram prevec leporecenja.

Vseeno pa das ravno zato kakega smeskota in tole, da se lahko vidi tudi filing, 'mimiko'.

Ce ti recem - zivjo surya! :xx!:

ali Ojla surya xrolleyesx

je drugace kot ce recem Zivjo surya x:Xx :palec:

a ves... x;)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pismu, ste me spet skurile z nečim :O: . Nekak nisem bila glih tip za tibetančke. Pa mi Selene, pa Žaža, pa zdaj še Aiwa skoz nekaj o tem komentirajo in sem seveda morala stestirat to zadevo xyesx . Ampak vse tri tko znalsko, nič a bi ti tut, sam tko no, vsaka na svoj način x:Dx .

No pogledam te vaje, sem jih poskusila narest včeraj popoldne, pri polni zavesti xg:Dx , naredim najprej 3 ponovitve. Pismu, sem se počutila tko utrujeno, kot bi bla kaki 2 uri v telovadnici, po drugi strani pa polna energije.

Danes zjutraj še enkrat izvedla zadevico, cool, sem sicer zelo nerodna, pa pri drugi vaji so stropi malo nizki x:Dx x:o)x x:Dx , ampak je treba se majčkeno razgibat, bit malo bolj fit. Zaenkrat mi je zadeva všeč, pa ziher je ne izvajam kot je treba, ampak to je šele začetek x:Xx . Sem nenavadno prebujena, tako da cool x8Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Danes zjutraj sem jih drugič delala, 3 ponovitve jasno, samo jih še ne naredim čist tako kot bi bilo treba x;)x . Ampak se kljub temu počutim fino, enkratno prebudi, res, sem pa zelo zelo lesena, totalno neelastična, tako da je bil skrajni čas za raztegovati se x;)x x:Dx .

Hmm, jaz si te tudi tako predstavljam... morda bolj 'storasto' x:Ix :8): - morda zato, ker si velika.

Vsekakor pametna odlocitev in akcija, janja! x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Evo, sem prebrala čez vikend Vrelec mladosti 2. ker imam še sveže v glavi, tule pišem nekaj nasvetov, če komu pride prav:

- pred vadbo popijte kozarec ali dva mlačne vode za razstrupljanje in čiščenej telesa

- vadite zjutraj, ko ima telo najnižjo energijsko zalogo

- vadite v neposrednem stiku z naravo, bosi

- oblečeni bodite v udobna bombažna oblačila

- pred vajami se razgrejte

- če res ne utegente vaditi zjutraj, kasneje pred vadbo vsaj 1 uro ne jejte

- vaje vadite nežno in počasi, sprostite, ko čutite napetost

- število vaj prilagajajte svojim zmogljivostim

- v prvih dneh menstruacije vadite 4. vajo samo z vizualizacijo, ne telesno

- če imate zdravo nosečnost lahko vadite do vključno 5. meseca nosečnosti

- ne primerjajte se z nikomer, zavedajte se svoje individualnosti

- glasba nas hitreje sprosti in ohranja na višjih ravneh

- ko vadite zjutraj se obrnite proti vzhodu, zvečer proti zahodu

Kolikor se spomnim, naj bi v primeru, da prenehamo z redno vadbo spet začeli s tremi ponovitvami.

Jaz nadaljujem svojo vadbo. In sicer sem zdaj začela z ogrevalnimi vajami, ki so tudi v knjigi Vrelec mladosti 2, potem pa izvajam 3 ponovitve. Vaje me super prebudijo, kave zjutraj ne potrebujem, ampak je zgolj užitek x:px x;)x .

Ker jih še ne izvajam brez napak in gladko, bom do nadaljnega ostala na 3 ponovitvah - dokler jih ne zobvladam, pa potem samo nizam dodatna ponovitve.

Sem se pa tehtala in mi je neznano kam izginilo 4 kg :eek: , pa nisem nič na tem delala. Drugi stranski učinek je pa bil, da sem odkrila ene mišice v telesu, za katere sploh nisem vedela, da jih imam x:Dx . No fajn, se mi zdi fino, da si vzamem vsako jutro čas zase, čeprav je treba že ob 3.45 vstat, ampak se splača. za koga pa bom, če ne zase xsrcbumx :farb: x;)x .

Guest sstane
Sem se pa tehtala in mi je neznano kam izginilo 4 kg  :eek: , pa nisem nič na tem delala. Drugi stranski učinek ej pa bil, da sem odkrila ene mišice v telesu, za katere sploh nisem vedela, da jih imam  x:Dx

:eek:

Jaz jih pa se ne morem delat...

Ampak 'ohranjam formo' z desetminutno telovadbo, malo miganja, stretchanja in dihanja, pa 10 pocepov, mi sede, da razmigavam tele svoje... kolke in vse tolle..

Se dobro, da imam tale notranji poriv za gibanje, sport. :palec:

Picasso

Janja, super, da si tole podala :palec: Si mi s tem odgovorila kar na nekaj vprašanj, pa drugim verjetno tudi xsrcx

Jaz izvajam zaenkrat še vedno mojih ležernih 5 ponovitev, in po pravici povedano, se mi sploh nikamor ne mudi... res je, da sem zadnje čase tibetančke izvajala bolj neredno kot ne, no, sedaj me je spet zagrabilo in sem pridna x:Dx

Aja... morda še mali nesvetek vsem tistim, ki se poleg tibetančkov ukvarjate tudi s kristali; sama si namreč naredim eliksir iz določenega kamna (kakor se mi prejšnji večer zdi, da bom potrebovala energijo določene frekvence, tisti kamen dam čez noč v vodo) in ga potem spijem pred tibetančki :palec: Enkrat sem imela obdobje, ko sem si delala eliksir iz karneola in moram povedat, da sem bila prav na neki taki kurilni energiji cele dneve, kar je dokaj nenavadno zame... Dobesedno boost energije!

Zdaj študiram, da bi začela z eliksirjem iz kamene strele, rabim eno strelco skoz cel sistem, da me mal pošejka x:o)x x:Dx x;)x

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Jaz tudi vztrajam na 3 ponovitvah, ker vem, da še niso tipi top in ko bojo, bom povečala. Je pa res, pismu, full malo časa vzamejo, pa ti da zalet v nov dan, da ne omenjam, da se počutim bolj gibljivo, ali pa recimo vsaj manj leseno x:Dx . Sem se nekajkrat zbudila že z zelo senzibilnim križem x:Ix , ko mi vsi položaji v postelji niso več pasali, zdaj sem spet pozabila, da sploh obstaja.

Prav fajn, res, da človek vsaj maaaaaaaaaalo zgane svoje telo.

Evo evo... dogajanje... mislim da na nivoju spolne čakre x:Ix čutim raztezanje, vdihovanje pravzaprav x^x Zakrčena? Čisto možno.

Hihi po tibetančkih sem naredila pa še vajo "most" iz joge, kao proti okroglemu hrbtu (zadnje čase ful smešno spim, in se vedno vedno zbudim z napetimi hrbtnimi mišicami... zato pa tudi tako pašejo tibetančki xsrcx ) - pa sem se bolj lomila kot ne... Hihi v knjigi pokazana asana izgleda ful easy, ko jo pa sam izvajaš, je pa cel juhu x:Dx x:Dx x:o)x ; "vztrajajte v položaju, dokler vam je v njem udobno", piše... :inocent: x:Ix x:Dx Kdaj bo tale joga postala udobna, me zanima hihi x:Dx No, ja učenec dela vajo, vaja dela mojstra x;)x - still a long way to that point x;)x

Aja... pa strelco sem tut že popila x;)x :palec:

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Tibetančki vsak dan lepše in bolj smooth laufajo :palec:

Desni jajčnik se nekaj protivi, kaj pa vem, zna bit da je ovulacija x^x x:Dx

Danes zjutraj sem prvič poskusila delat pozdrav soncu :eek: x8Dx x:Ix Dihanje - kot da ga ne bi blo xcivx ; vsaki dve sekundi sem buljila v knjigo, kaj že pride naslednje in katera noga, pa ali je vdih ali izdih x:o)x , pa kako zaboga zdaj tole izpeljat - adijo pamet x8Dx No ja, ampak bomo že izpeljali, vsak dan po malo pa bomo tudi pozdrav soncu kmalu delali tako gladko kot tibetančke :palec:

Sončna Vila

VILA SONCA

Oho Sončna, si v akciji x:)x :palec: . Jaz tudi pridna x:Ix , še kar na treh ponovitvah, se mi izvajanje že zdi malo lažje. Zanima me kako mi bo šlo, ko dobim menstruacijo, bom poskusila tako kot piše v knjigi,d a prvi dan izpustiš 4 vajo in jo samo vizualiziraš. No bom poskusila tole pa bom vidla, kako bo zafunkcioniralo na meni.

Sem pa zadovoljna z vajami res, tako malo truda za tak lep začetek dela. Tolk se je pa ja treba imeti rad x:Ix xsrcx x;)x .

jz pa mal pavziram zdej k mam menstro.Pa že tko ta teden ob 4 vstajam... drug teden pa ponovno začnem... ko bo spet vse v normalnem teku.

janči :palec:

x:Dx

spet se mi je na bolš poslabšal

Marie Morvan bo poučevala vaje, ki jim običajno pravimo "5 tibetanskih vaj". Te vaje uravnovešajo energijo v našem telesu in so zelo koristne!

Pouk bo v templju v Godešiču, ob četrtkih, 15., 22. in 29. julija.

Zavedati se morate, da je tempelj majhen, zato lahko vaje v njem dela hkrati samo kakih 10 ljudi.

Svojo udeležbo potrdite z e-mailom na naslov: 5tibetans@dharmaling.org

lahko se zmenimo skupaj, če je kera zainteresirana..pa če ima avto xDDx

DON'T PANIC

Ohoj,

prvi mesec tibetančkov je za menoj. Moj običajni menstrualni ciklus traja 28 dni, redko redko pa 30 ali 31 dni. Ta mesec pa samo 26 dni. Je možno, da so imeli tibetančki prste vmes x?x

Pa še moja običajna teža je 62,5 kg pa tam nekje do 60,00 kg. Ta mesec mi je padla na 57kg, pa nobenih postov, kakšne hude vadbe ali karkoli v tem smislu narejeno, niti kak hud psihični pritisk, zaradi katerega bi shujšala.

Pismu, majo tile tibetančki res take hude efekte :eek: x;)x ?

Kakšne so pa vaše izkušnje?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...