Mihela 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Pred kakim tednom sem prebrala ves tekst pod tibetanskimi vajami in vidim kako pozitivno delujejo. Veliko ste tudi primerjali vaje joge s tibetanskimi vajami.Danes zjutraj ko sem po tibetanskih vajah poskusila narediti svečo in mi seveda ni uspela, sem si rekla, da se tudi sama oglasim tu in kakšno rečem z vami.Ljubim jogo, všeč mi je občutek ob vadbi, vendar sem anti športen tip in če bi morala na vse zgodaj zjutraj delati jogo, bi stvari naredila zelo slabo, pa še vse bi me bolelo. Tibetanske vaje delam brez težav, edina bolečina, pa še to rahla je ker pač moram pri dveh vajah potisniti brado na prsi, to je vse. In počutim se super. Tako, da jogo izvajam ko imam razgibano telo in takrat mi je v veliko veselje.Torej vsekakor sem srečna da sem izvedela za tibetanske vaje in jih z veseljem izvajam. Kar pa se mi tudi zdi super je to, da grem po vajah na meditacijo in da sem bolj budna in se hitreje odprem , hitreje padem v meditativno stanje. Tako torej tudi jaz se pridružujem vsem tistim, ki hvalite tibetanske vaje in njihovo učinkovitost. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 O, Mihela, se pa ze dolgo nisva srecali (ali vsaj ne v temah)! ... si zacela delat in si napisala sem! Dbest, to je najvec vredno - izkusnje, podane iz prve roke (tolk boljs, ce na enem mestu).In fajn se mi zdi, da si se prebila skozi vse, kul pristop in cenim to. Sam nekaj bi rekla - ne sme prihajati do bolecin - izvajaj samo DO bolecine, ne mickeno cez - da jo ze cutis...Nic ne sme boleti, vse mora bit smooth. To je pa kul, da si postekala svoj ritem in najboljsi cas za izvajanje vaj.Nismo vsi enaki; priporocajo se taksne vaje (ne sam tibetanci) resda zjutraj, vendar prvic ne more vsakdo prilagoditi tega z dnevnim ritmom in drugic - vsakdo ima nekoliko drugacnega, osebnega, ne samo tega, ki je vezan na prostor ali opravke. me res veseli, ko je tale tema tolk kul, da jo lahko povezeva z Mojega zdravja. (*to pomeni, da je dovolj izcrpna, brez pretiranega balasta ipd.)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 Marsa moram priznati, da me tvoje znanje glede zdravja resnično fascinira. Vsakič znova. Res veliko lažje delam tibetanske vaje zjutraj, kot jogo in sem zato prav zadovoljna. Bolečina je samo pri četrti vaji in to v izhodišču, ko prikloniš glavo, , ampak ne gre za kakšno hudo bolečino, le hrbet me boli, potem ko izvajam vajo naprej je vse ok in z vsako nasednjo vajo je bolje. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 O, Mihela, hvala ti, da tako mislis in pravis to, a tole res ni nic takega, ne gre za neko znanje blazno, pac pa predvsem za zanimanje in nekaj izkusenj... Ja - niso spet tako simple kot so videti. ... jaz jih pa se vedno ne morem delat, ne morem delat vaj, kjer se opiram na roke... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 Marsa, misliš, da bi bilo kaj narobe, če bi delala samo prve tri vaje, kjer se ni treba opirati na roke? Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 O, Mihela, hvala za skrb. Po mojem ne bi bilo kul - tega sistemcka si niso izmislili kar tako - imas vedno se 'nasprotne' vaje prejsnjim, pa tko.... tako da bi samo par jih izvzeli, po mojem ne bi bilo prevec kul.Je pa varianta, da si sestavim serijico jogijskih vaj, kjer bo oboje upostevano (da ne bodo trpele roke, da pa bodo vaje skladne druga drugi).Saj nekaj bom morala, ker sem pa pravzaprav se kar sporten clovek (se mi je zdelo hecno, ko si napisala, da nisi sporten tip, pa sem malo o tem razmisljala in ugotavljam, da sem kar precej sporten tip, se hitro navdusim za sportne dejavnosti, se rada razgibavam in tko - seveda ti si pa tehtnica, to je pa znano, da niso ne vem kolk pridne tehtnice za tele zadeve... ).Mi je pa fajn, se tolk bolj, ce nisi tolk 'sportna', da si se potem lotila.....ne, res - zase to delas v lajfu, tolk se ti fino zdi potem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 http://www.bodybuilding.com/fun/mahler19.htm ok, tale link sem najdla za vaje, ki se pomojem lepo ujemajo s tibetanskimi..jaz delam počepe, most in sklece. poiskusite! Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Mary* 20. oktober 2004 Prijavi Deli 20. oktober 2004 In kako se ti zdijo tebi te vaje? Kakšne učinke imajo? Sem malo radovedna, ker razmišljam da bi jih tudi jaz vključila k tibetanskim vajam. Moram se pohvaliti da jih pridno izvajam že več kot 3 tedne in jih niti enkrat še nisem izpustila! Bravo jaz! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. oktober 2004 Prijavi Deli 20. oktober 2004 jaz sem zacela spet in tudi delam spet in upam, da ne spustim Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Mary* 20. oktober 2004 Prijavi Deli 20. oktober 2004 Le pogumno!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Tudi jaz spet začela...in vstala ob 4:50 A je kej narobe, če bi jih delala zvečer Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
untitled 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 A te vaje morjo potekat v zaporedju 1, 2, 3,... al je to čist neodvisno? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 A te vaje morjo potekat v zaporedju 1, 2, 3,... al je to čist neodvisno?Tudi mene zanima zaporedje, če zna kdo povedati. Moja prijateljica prvo vajo, vrtenje izvaja na koncu, tik pred meditacijo. Kaj se vam zdi? Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Zivjo Untitled, kot vidim, nisi nic bral za nazaj, niti si nisi ogledal poteka vaj na LN. Ja - vaje moramo izvajati v takem zaporedju kot je povsod podano. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Mihela, jaz tudi na koncu izvajam vrtenje - vendar tudi na zacetku.zaporedje vaj mora bit taksno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Jaz tudi mislim,da ni kar tako opisano tako zaporedje, se pa da izvajati kakšno vajo malo drugače, če imaš težave s pravilnim izvajanjem - alternative so opisane v knjigi Vrelec mladosti 2. Jaz mislim,da je najbolje izvajati čisto pravilno in v podanem zaporedju, če so težave pa v podanem alternativnem izvajanju, če niti tako ne gre, pa po mojem bolje, da se pač ne izvaja, dokler ni možno.Surya, tvoj linkec ne dela . Jaz sem zdaj spet na 3 ponovitvah, nekak mi več kot to to obdobje ne gre, ampak to ej ap minimum za vsaj kolikor toliko fit križ . Mihela, Tinka in LeilaniA, fajnd a ste se pridružile . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Surya, tvoj linkec ne dela .Meni dela. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 A res , men pa ne najde strani . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
untitled 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 No na LN sem prebral, tukaj na forumu pa sem res samo prvih 20 postov tu nekje... kriv sem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 pejt v kaksen drug browser pogledat, jaz imam mozillo Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 No na LN sem prebral, tukaj na forumu pa sem res samo prvih 20 postov tu nekje... kriv sem Untitled, saj vem, saj ni frke, pomeni, da smo sproti v temi govorili, marsikdo pa ne pozna vseh povezav itd.Niti ne ve, da je vse to ze opisano in napisano. rekli smo, da upostevamo tako zaporedje kot je, v primeru, da sami dodamo kake vaje (kar tudi lahko naredimo), pa pac prilagodimo to obicajni seriji tibetancev - ob upostevanju 'kontra' vaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 http://www.bodybuilding.com/fun/mahler19.htm ok, tale link sem najdla za vaje, ki se pomojem lepo ujemajo s tibetanskimi..jaz delam pocˇepe, most in sklece. poiskusite! lepo ujemajo....?! tipcek je na stolu na glavo obrnjen in dela sklece... saj je lepo, ampak... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Ja, sem sla zdaj pogledat tudi jaz tudi vsebino strani (in ne samo, ce dela link).Ja, sem tudi jaz bila presenecena, ko si rekla Surya, da si nasla vaje, ki se lepo ujemajo s tibetanci; sem mislila, da bom zagledala katero od znanih, a nekoliko prirejenih jogijskih vaj oz. kaksno podobno serijo, tele so pa videti pravzaprav precej hard, jaz jih ze ne bi priporocila na LN, naj jih folk dela hkrati s tibetanci... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 evo, tudi jaz sem začela s tibetanci!!! ju-hu! zdej pa zazares!!! ker poznam jih že več let in so me tud takoj pritegnili, ampak... dlje od branja o tem, nisem prišla. po naravi sem pač svaljk in mi gibanje (razen tistega, ki se začne z ...) ne potegne preveč... ampak leta so tle, in zavest, da je treba kej narest tud za telo, je vedno težje odrivat... tko da sem se odločla in začela. in zdej tle razglašam, da mislim resno... tko da mi boste nekakšen nadzor za hude čase, dokler jih ne prepoznam kot potrebne.... ker sem čist nedisciplinirana, in hitro najdem izgovor... torej, tko... včeraj z lahkoto naredila 5 ponovitev, se mi je zdelo kar premalo, ampak ker je priporočeno začeti s tremi, sem jih naredila samo 5. danes prvo vajo 11x, potem se mi je začelo vrteti. 2. vajo sem mislila tudi 11x ponoviti, pa sem že pri sedmi ponovitvi začutila, da je dovolj. potem sem tudi naslednje naredila 7x... izsledki in vprašanja: 1. segrela sem se, zašvicala pa ne. sem bila premalo... zagnana? kaj narobe delala? sicer sem delala s knjigo, ker bi se jih rada naučila delati tako kot je prav... sicer res niso težke, ampak če se nekaj naučiš, je kasneje težje popravljati... 2. pri 3. vaji, ko klečiš, bi mi blo bolj udobno imeti roke v pasu (bolj kot na stegnih). najbrž učinek vaje zato ni nič manjši? ali pač? pri tej vaji imam tudi problem z dihanjem.... sploh ne znam, včasih kar pozabim dihat... 3.danes zjutraj sem bila lačna!!! nikoli nisem zjutraj lačna! je možno, da je to že učinek dveh vadb?!! no tolk... mi je fajn, da lahko nekomu povem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. oktober 2004 Prijavi Deli 21. oktober 2004 Jaz bi na tvojem mestu lepo počasi po 3 ponovitve vsake vaje za začetek... en teden, res... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.