Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

Aja... :D Thanx, to si mislila, iz knjige tele...

p.s. jaz imam pete na tleh (moja bejba na slikcah pa tudi - saj zato pa sem vprasala, kateri tip).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Ma ja, saj je ful težko imet obe noge na tleh za nekatere in sicer zaradi neraztegnjenosti mišic zadaj na mečih (jaz sem že med temi - sama ne dobim podplatov čisto na tla, delam približno tako kot tale model na slikci x;)x ).

Po zmožnostih x;)x xokx Če pa prav štekam, naj bi bilo optimalno, če se dobi podplate na tla, je tako vaja najbolj učinkovita :inocent:

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

• 2 weeks later...

js tud dam pete na tla, frend pa pravi, da jih majo oni na tai-chi-ju v zraku... ne vem, kako je prav, predvidevam pa da je boljš, če se bolj raztegneš... mene pri tej vaji bolj matra križ...

pa itak, zdej mam lih krizo, že tretje jutro mi je blo totalno :xx!: se spravit migat... ampak, sem si rekla u k...., in sem jih opravla. ker vem, da če enkrat popustim svojim izgovorom (mi jih nikoli ne zmanjka), bom še drugič, pol pa pride že v upoštev tisti, da je brezveze jih delat sam občasno...

morda bo jutri boljš... več volje... ker se splača, so učinki x8Dx :palec:

vztrajam pa že en mesec, 9 ponovitev

Jaz sem pa zdaj že na 21 ponovitvah in si prej nikoli nisem mogla predstavljati da so tašne, na pogled preproste, vaje lahko kar težke. 4. vaje ne maram najbolj, ostale so pa kar vredu in mi prijajo ko jih izvajam.

Vztrajam že dober mesec (malo sem prehitevala s ponovitvami) in učinki so že vedni. Lepše trebušne mišice, boljše počutje čez dan, itd. Enkrat sem jih spustila ker mi ura ni zvonila in sem zaspala in je čez dan bila razlika vidna. Naslednji dan pa sem jih delala s takšim veseljem da si to ne bi nikoli mislila. Nekaj je kar kipelo v meni, da jih lahko spet izvajam. :onfire: :mezik:

aja... pa pete mam jas gor, sam vseeno se jih trudim spravit do tal. x:)x

V Vrelcu mladosti 2 pa piše da sta peti rahlo dvignjeni.

Citiram (knjigo imam pred sabo):

...V tem položaju lahko uzremo stopala, ki so sedaj skoraj v celoti oprta ob tal. Le peti sta še rahlo dvignjeni.

To sem prebrala pri 5. obredu pod "Gibanje". x^x :ermm:

Popravljeno -> *Mary*

Zdajle sem se spomnila, ko govorimo parkrat tule o petah, ki da so ali na tleh ali rahlo privzdignjene...

No, nekoc sem 'morala' pred svojim kiropraktikom narediti tibetance, pa ocitno je prav, da so na tleh.

Najbrz pa gre zgolj za to, da ni nujno, da so na tleh, ce npr. ne gre.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Po mojem je prav, da so pete na tleh, ker se mišice napnejo in je vajo bistveno težje izvesti, kot če so privzdignjene.

Tudi jaz sem že par mesecev pri 21. ponovitvah. Ker z možem skupaj delava te vaje, vmes tudi kakšno rečeva in potem se zalotim, da pozabim šteti in naredim tudi 25 vaj...No, po novem pa delam vaje 3 X po 7 in se ne zmotim več.

Saj ne vem ali ste že pisali o tem, ker nisem šla brat vseh postov...

sem spet prebrala mal za nazaj in vidim, da so tudi nekateri drugi imeli krize...

kar spodbudno vedet, da mine... vztrajnost pa itak ni moja cednost, tko da je to dober trening... res upam, da ne bom popustila...

ker... enomesecna vadba je prinesla res velike spremembe:

uredila se mi je prebava (od prve vadbe, kmalu po njej, moram na wc), nekoliko spremenile prehranjevalne navade: večkrat sem lačna (prej sem pogosto zajtrkovala ob petih popoldne in sploh jedla precej neredno), pojem pa manj, ker točno čutim, kdaj imam dovolj..., absolutno čutim večjo moč, pokončnost, energijo... (v zadnjem času sem 2x sopingirala v btc-ju, ponavadi sem bila po eni uri totalno crknjena in sem sla domov, zdaj pa me je frend vlačil okrog 5 ur in sploh ni blo problema, bi lahko še...).... ma ja, najbolj me preseneca in navdusuje obcutenje lastnega telesa (tud tistega nefizicnega)...

ampak zakaj, od kje zdaj ta odpor do vadbe???! sej mogoce niti ni povezan s tibetanci, ampak obcutek imam, da je reakcija? (telesa? duha?)

<{POST_SNAPBACK}>

ampak zakaj, od kje zdaj ta odpor do vadbe???! sej mogoce niti ni povezan s tibetanci, ampak obcutek imam, da je reakcija? (telesa? duha?)

To jaz tudi ne razumem. Pri meni se gre v bistvu samo za 4. vajo, pa saj ni tako težka ampak enostavno je ne maram :o|o: Ma eh... sej to bom pa že potrpela, glede na to kakšne dobre učinke prinašajo te vaje je ta ena vaja proti temu nič.

V knjigi sem brala ko so ljudje pripovedovali o svoji izkušnjah s tibetanskimi vajami in en eden od njih zelo dobro povedal, da kaj pomeni teh 15 minut za 15 let lepšega in daljšega življenja. xDDx x:)x

Kolk dolgo pa sploh izvajate vaje? Če narediš 21 ponovitev. Meni vzame 5 vaj po 21 ponovitev približno 15 minut. Delam vaje že cca. 3mesece, pa nekih vidnih sprememb ni - ne fizično ne psihično (psihično mogoče malo). A delam kej narobe?

xrolleyesx

Tako kot teste, ki jih najtezje osvojis, medtem ko jih osvajas, najmanj maras.

Ko osvojis nekaj, pa z lahkoto delas.

torej lahko pomeni, da je tocno tam blokada.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>To jaz tudi ne razumem. Pri meni se gre v bistvu samo za 4. vajo, pa saj ni tako težka ampak enostavno je ne maram  :o|o:  Ma eh... sej to bom pa že potrpela, glede na to kakšne dobre učinke prinašajo te vaje je ta ena vaja proti temu nič.

V knjigi sem brala ko so ljudje pripovedovali o svoji izkušnjah s tibetanskimi vajami in en eden od njih zelo dobro povedal, da kaj pomeni teh 15 minut za 15 let lepšega in daljšega življenja.  xDDx  x:)x

jaz sem pri sebi opazila, da najbolj ne maram tistih vaj, ki uplivajo na podrocja, kjer imam probleme...mogoce je tudi pri tebi tako. x;)x

trenutno kombiniram tibetance z jogo in predvsem dihanjem, tako, da jih ne delam vsak dan, ampak se vedno zelo rada. ko imam pms, mi npr. ne lezijo, podobne jogijske vaje pa lazje delam, ker se lezi. vcasih delam torej oboje, vcasih delam samo jogo in dihanje, vcasih samo tibetancke in divje diham na poti v sluzbo...posebno, ce grem malo prej in sibnem na malo daljo varijanto, cez gozd.

aja, a kdo ve, ali 'skodi' delati jogo in tibet?

sem hotela tole vprasat, predno sem zacela, potem se mi je zdelo, da ne more skoditi,

sploh, ker se izjemno dobro pocutim....

kar noro dosti energije imam, pa ne vem, ce od tega.

sem tudi ugotovila, da mi je najbolj bistveno, da se cimbolj prediham in pretegnem.

ce je cas, se joga. ce je vec casa pa se tibet. ce je se vec casa pa oboje pa se sprehod.

rada delam pocasi, ker ugotavljam, da veliko mocneje in globje delujejo te vaje.

pa se zame je dobra vaja, ker sem nepotrpezljiva ko...mravljinc.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

• 2 weeks later...

ne vem, ma po moje je boljše, da se posvetuješ z zdravnikom...

jaz imam, kolkor vem, zdravo (in zelo gibljivo) hrbtenico, pa me je dva tedna nekoliko bolel križ pri 5. obredu. pravzaprav niti ne bolel, le nekoliko preveč sem ga čutila... zdaj je že kakšen teden bolje, ne pa še čist ok.

je pa pri tibetancih point, da jih delaš uizi in smooth, do bolečin ne sme priti...

ne vem, recimo, jaz sem od začetka ful jamrala zaradi bolečin v sp. delu trebuha pri drugi vaji, tudi tule v tej temi, vztrajala pri vadbi, imela hude menstruacije, ampak sčasoma se je uredilo in sedaj imam normalno menstruacijo, mislim, da se je z vadbo odpravila neka blokada, zato, če je od začetka bolečina, ne se prestrašit... čeprav mislim, da bi moral vsak poslušati sebe,... ker jaz npr. lahko govorim iz svoje izkušnje in pojma nimam kaj doživlja kdo drug... sem pa vedno po m. v dilemi, nadaljevat recimo pri 15 vaji ali se vrnit na 3 in ptoem postopoma naprej, ampak potem spet pridem na 15 in ponovim postopek... kako pa to prakticirate, ker med krvavenjem pa res ne delam vaj...

Jaz jih delam zdej približno 4 mesece. Najprej sem jih delala zjutraj, zadnji mesec pa sem prestavila na popoldan. Zjutraj se mi vedno mudi, zato se mi je zgodilo da sem si parkrat nategnila kako mišico.... in je bil učinek ravno nasproten od želenega. Plus tega pa napol spim in zato nisem čisto pri stvari.

Zdaj jih delam bolj intenzivno, bolj počasi, pazim bolj na dihanje in se osredotočam na svoje telo-občutke, medtem ko jih delam. Na koncu si ponavadi vzamem čas, da še malo poležim in takrat je učinek res enkraten. Istočasno sem polna energije in pomirjena :)

Se pa pozna tudi že na trebušnih mišicah, pa še kje x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

• 1 month later...

evo, mal osvežujem...

ker tibetanske vaje res toplo priporočam! posebej tistim, ki čutijo, da bi morali kej migat, pa o sebi mislijo, da niso "športen tip". sama sem taka, ma lahko povem, da se mi je z začetkom vadbe kvaliteta življenja bistveno izboljšala. po letih depresiranja, se počutim neverjetno živo x^x . pa delam le 11 ponovitev (cca. 3 mesece)...

O, Bast, fino - tako da si osvezila kot tudi da se javis malo, pa se za spodbudo, xokx

Picasso

valjda xokx

je pa fascinantno, da po parih tednih tibetancev sploh ne rabiš več spodbude, enostavno postanejo del vsakdana... in nova obzorja telesa in duha se kar ponujajo, da jih raziščeš... x;)x xDDx x^x

Nisem prebrala vseh 21ih strani pa ne vem, če ste to že kaj omenjal, ampak meni se je s Tibetanci zgodila full zanimiva scena: delala sem samo prvih pet čisto vsak dan ne glede na vse in to točno določeno, da sem v dveh mesecih prišla do 21 ponovitev na dan. In, ko sem jih delala, sem imela menstruacijo en mesec konstantno in full močno. Nehala sem jih delat maja in potem do letos na začetku januarja nisem imela menstruacije. Pol leta!!!

Zdej je kul, ampak me pa zanima, kaj se je zgodl v mojem telesu, da je bla reakcija tok močna. Vem, da sem pretiravala, ampak, rada bi vedla, zakaj je do tega prišlo. A kdo ve???

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...