Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

:palec: res je, pametno da si dodala, ITAK jih delamo tako, brez naprezanja (ampak... mal se pa vseen naprezas, a ne, da ne bi se prevec bukvalno shvatilo xDDx x;)x)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:palec: res je, pametno da si dodala, ITAK jih delamo tako, brez naprezanja (ampak... mal se pa vseen naprezas, a ne, da ne bi se prevec bukvalno shvatilo xDDx x;)x)...

x:Dx x:Dx x:Dx

NAJPAMETNIJE TI JE, DA LEPO ČEKAŠ U ČOŠKU DOK NAPAD ŽELJE ZA TELOVEŽBOM NE PRESTANE x:Dx x:Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

Ja... js sm pa tud ena tepka! x8Dx

Ko sem zadnjič pisala da me boli križ, sem čist pozabila omenit, da sem kr kakšen mesec komunicirala s svetom iz postelje (xracx po turško sedeč).. Valjda sem najprej to nespametnost obtožila za bolečine! Zdej že kakšnih deset dni spet sedim ko člouk, na stolu. Še boli, ma valjda je to to, in bo bolje... :huh: Upam, da ni koga zaskrbelo za lasten hrbet in ga odvrnilo od vadbe...

Drugač pa ja, delam počasi in smooth (razen včasih, ko sem res čist brez feelinga)... Sem že dojela, da je vadba tko fuuul bolj učinkovita, kot če sam nahitrco odvežbam. Odkar boli, pa sploh uizi... kar konkretno pomeni, da se ne raztegnem kolikor morem...

Je pa res, da se lahko precej raztegnem, in... čeprav ne boli, je možno, da je npr. prevelik pritisk na kakšno vretence... Ampak, a ni tko, da se raztegnemo kolikor pač lahko? Ker.. če ni bolečine, ki bi določila mejo... je meja le gibljivost hrbtenice? Al kaj? xscratchx

mal heca mora bit x:Dx x:Dx

ampak sej u resnici jih pa delam, ta teden sem začela spet zjutri, sicer mi dan zbeži...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

mhm. pridna. jz jih vsak dan zjutri delam. včeri edino nisem mogla vse (zadnji k se je treba na roke opret) ker mam čist popraskano roko... sam dons je blo že ok... pa sem se raztegovala spet po kuhinji (dobr da tok zgodi vstajam da me noben ne vid!!!)
spet se mi je na bolš poslabšal

ma kot sem rekla, pri 5. vaji me malo zaboli (pa ni bolečina, ampak...) nekje na poti iz zgornje pozicije proti spodnji.. morda zato, ker skušam it z zgornjim delom telesa čim nižje, čimbolj proti tlom...

kite zadaj na nogah pa so našponane, ja, ampak pete lahko že od začetka postavim na tla... tud js vadim komaj 4 mesece..

probaj vajo začet tako, da se najprej postaviš v zgornjo pozicijo (ko je rit u lutf)... v knjigi sicer piše, da se začne iz spodnje, ampak na ta način si res lahko naštimaš položaj rok in nog kakor ti najbolj ustreza... frend pravi, da oni na tai chi-ju začenjajo tako...

ojla, sem čist popolnoma frišna tle gor, pa me zanima a govorite o telih vajah

1.

S to vajo pospesimo pretok energije v telesu.

Stojimo sprosceno in umirjeno, roke iztegnemo v odrocenju, prsti so skupaj, stopala pa v sirini ramen.

Zavrtimo se v smeri urinega kazalca. Ne vrtite se v nasprotni smeri in ne pretiravajte z vrtenjem.

2.

Lezimo na hrbtu na ravni in trdi podlagi.

Dlani polozimo poleg nog na tla.

Vdihnemo, hkrati dvignemo noge (ce vam ne gre takoj z iztegnjenimi nogami, jih pokrcite v kolenu) in glavo cimbolj priblizamo prsim.

Zadrzimo dih, nato pa glavo in noge med izdihom pocasi spuscamo.

3.

Sedimo na peti ali klecimo na tleh s spodvitimi prsti na nogah, hrbtenica je vzravnana, dlani pa polozimo na ritnici.

Med vdihom pocasi potiskamo glavo in vrat kolikor mogoce nazaj in zadrzimo dih.

Med izdihom pocasi polozimo glavo na prsi.

4.

Sedimo na tleh, stopala so v sirini bokov, dlani na tleh ob stegnih, glava pa na prsih.

Vdihnemo in hkrati dvignemo telo naprej in gor, glavo potisnemo mocno nazaj in napravimo most.

Za trenutek zadrzimo dih, potem pa se, med izdihom, usedemo v prvotni polozaj.

5.

Telo je v loku naslonjeno na iztegnjene roke in spodvite prste na nogah.

Med vdihom se opremo na roke in noge (pete ostanejo na tleh), visoko dvignemo medenico, naslonimo glavo na prsi in zadrzimo dih.

Med izdihom se spustimo in glavo potisnemo cimbolj nazaj.

Pa če je to to :inocent: , me zanima naslednje:

-prvi teden delam vaje samo s 3kratno ponovitvijo, a je to normalno?ali bi morala delati vaje dokler lahko?Ali delam vsak teden po eno več in potem cel teden enako?

-po nekem času naj bi se začele dogajati intenzivne spremembe v telesu, katere in pa kolikem času?

-prva vaja je malo čudna, ker z njo bolj intentivno delajo samo mišice desne strani, leve pa ne toliko, tam pa piše da naj v levo nebi smela delat...hmmm...kaj je na tem?

-kako iz pete vaje preideš v položaj "mačka"?Da se ponovno dvigneš nazaj na noge in počepneš in hkrati iztegneš roke pred seboj??

toliko zaenkrat..hvala za odgovore x:Ix

Zivjo in dobrodosla! :) :palec:

Ja, to je to.

1) To je normalno, delas lahko vec tednov 3x ali 5x... bolje je tako kot pa prehitro stopnjevati (ceprav vsakdo najde nacin, ki mu ustreza).

2) Intenzivne spremembe - lahko se manifestirajo na razlicne nacine - vec energije, apetit, pospeseno ciscenje, mocnejse delovanje kaksne cakre, ki je prej bila mal 'zaspana' in podobno... Casovno je to zelo individualno - zagotavljam ti, da bos opazila. :palec:

3) ne obremenjuj se miselno - ne razmisljaj o delovanju mishic - samo ponavljaj vajo, precizno in osredotoceno, tu ne gre za mishice, pac pa za vzpostavljanje energije.

4) Hm, cakaj da malo pomislim, ze nekaj casa jih ne delam... vse tako, da je v 'toku'... avtomaticno preidi v macko po obcutku, kot se ti bo zdelo da je prav - bos ze vedela, ali tudi je.

V zacetku je normalno, da storasto delas, zraven tam gledas na slikce sprintane (ali pa ce imas pac koledarcek ali pac knjigo), pazis kao na dihanje, si ves... lesen in zaskrbljen, ali delas prav...

V bistvu ti pa telo in vaje same povedo, ce in kdaj delas prav (in narobe).

'narobe' pa je samo - nic pretiravanja, naprezanja, matranja... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xDDx

pozdravljeni!

sem nova na vaših straneh in sem zelo vesela ko berem mnenja o stvareh,ki tudi mene privlačijo.

sama sem se s tibetanskimi vajami srečala pred leti in jih prenehala delati, ker me je večkrat zabolelo v križu(topa bolečina). vaje sem nadomestila s pozdravom soncu. pred tremi meseci pa sem prebrala, da se je dobro pred tibetanskimi ogret oz. razmigat in ljubezen je spet vcvetela :2src:. bolečina se do zdaj ni pojavila.

lep večer vsem skupaj

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Hvala, silver x:)x , vesela da sem z vami.

Učinki? Pri meni se je poznalo že to, da sem si vzela čas zase, za ritual. Močno čutim tudi pretok energije- se prebudim; ali pa če me zebe naredim tri ponovitve pa je situacija čisto drugačna. Včasih sem imela tudi zelo boleče menstruacije-zdaj so znosne. Oblika telesa se mi je spremenila, pa zdi se mi da dobiš nek drugačen izraz v očeh. Verjetno je povezano s pretokom energije skozi telo- organi dobijo moč za svoje delovanje. x?x Nenazadnje pa so oči tudi zrcalo duše, ane? x:)x

lep večer, pa naj vas sanje razvajajo

Eh, ne šopat ljudi...sama sem tri mesece trpela k :vragec:

Počas pa vztrajno pa bo...kako izboljšanje v gibčnosti...

Užitke pa raje kje drugje poišči x;)x x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>

... s tibetanskimi vajami srečala pred leti in jih prenehala delati, ker me je večkrat zabolelo v križu(topa bolečina)...

živjo! ej, a bolečina je bila zaradi tibetancev? se ti jo da mal opisat oz. je bilo kej podobnega kot jaz opisujem na prejšnji strani? kakorkoli, upam da se ti ne bo ponovila! x^x

mene še vedno boli, zdaj tudi levo zapestje :xx!:

pa se res šparam x8Dx

hojla, bast!

moja bolečina je bila, kolikor razumem to kar si napisala podobna tvoji. meni so rekli, da sta dve možnosti:a) da me boli od rodil

B) da imam prešvoh hrbtne mišice

bolelo me je na tak način, kot da bi dilgo sedela na trdem sedežu, kot da bi moralo nekaj preskočit,kot ti poči v sklepu, pa bi lahko spet normalno zadihala. se mi zdi, da me je druga vaja tolk zdelala.normalno sem se počutila le ko sem ležala na trdi podlagi. pozdrav soncu se mi zdi bolj usklajen in mehko izpeljan. ne vem, vse je odvisno od tega kako se počutiš....prijateljica ni mogla delat tibet., ker se ji je preveč vrtelo. jaz sem svoje telo med časom ko nisem delala vaj ojačala, predvsem hrbtne mišice( s tekom in hojo) in zgleda da je bilo res tisto o mojem hrbtu.

x:Dx lep večer ti želim.

Hojla, Tan!

Ja, res je čudovito, ko dobi Obala eksotično čaroben pridih....

Lepo se imej in naj te življenje razvaja.

Julijana

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...