Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

br jutro.... xinnox xzobkox sm nardila 11. sem kr na 11 zdej. ful vesela... k sem bla sto let na 7 pa sem se končno premaknla. no sej zdej mam čas zjutri pa jih lahko povečujem. xokx

wupčkeeee vsem pridnim x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx

spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem jih pa danes tretjic, pa moram rect, da so res kar mocne vaje. :xx!: Sploh pri drugi me ornk trebusne misice bolijo. Pa bo boljse, saj vem da niso utrjene. Pri uni prvi vaji sem pa verjetno pretiravala pri sukanju, tako da me boli za desno lopatico. Sem pa naredila kar 10 ponovitev in sem si eno svojo zmislila za konec. x:Dx x:Dx x:Dx

Bodite v cvetju. x:Dx x:Dx

V sili se človek prelevi v genija.

Yann Martel

Misty, druga vaja tud men dela težave, še vedno po enem letu vsakodnevnega razgibavanja... sem vmes malce prekinila zaradi boleče in preoobsežne menstruacije... ti pa priporočam, da pričneš s tremi ponovitvami ter jih nato dodajaš ;)

ne vem, mislim, da imajo navodila svoj pomen...

jaz sem na 13 ponovitvah

Pozdravček

Ves tega pa nisem nikjer zasledila :eek: s kolikimi ponovitvami zacnes. :sori: Pa ce bo vse v redu, bom kar na tem ostala.

Pa vseeno hvala za nasvet. x:Dx

Yann Martel

Pred letom sem v tole temo pisala o tem, da poleg tibetancev delam še makko-ho vaje.

Vaje sem is knjige Shiatsu prevedla in priredila za net- objavljene so bile nekaj časa tudi na Luni, še vedno pa so objavljene tule na Svet je lep:

http://www.svet-je-lep.com/telo_dusa/tehni...iatsu/index.php

Imam jih tudi v word obliki in če kdo želi, mu jih pošljem. x:)x

Tako tibetanci kot makko-ho uravnovešajo energijo v našem telesu in mu omogočajo, da jo lažje sprejema, da se lažje pretaka- zelo poenostavljeno rečeno. Da ne omenim stranskih učinkov- prožnejše telo, preganjanje jutranjega mačka itd... x^x

Makko-ho streches so verjetno opisane v vsaku knjigi o shiatsuju, našla pa sem jih tudi v knjigi Michio Kushija- DO-In vaje, kjer jih opisuje kot Kei-Raku-Cho-Sei (žnj.. :sori: ...) vaje za meridiane.

Teme potem nisem več spremljala, sem pa sedaj videla, da je nekdo spraševal, kako se to kombinira. Napisala bom, kako kombiniram to dvoje in še malo drugega zjutraj sama, seveda pa naj vsak dela po lastnem občutku... saj se kmalu pogrunta, kaj človeku paše.

Zjutraj po kratkem notranjem dialogu z "vesoljem"- pozdrav dnevu itd... x;)x naredim najprej pet do devet tibetancev. Nikoli več, mi nekako ne paše .

Potem stoje naredim malo kroženja z glavo, rokami (rame), boki... dve vaji za oči (krožemje v obe smeri in 20x približevanje in oddaljevanje svinčnika- za očesne mišice- super proti dioptriji! Na koncu svinčnika imam namesto radirke malo žirafico -jo gledam v oči, da skoncentriram vid x^x )

Potem grem pa na Makko-ho. Naredim vse po vrsti, po 3x (tri vdihe/izdihe)

Potem pa, ko sem že na tleh, dodam še dve joga vaji za križ in par trebušnjakov..

Za zaključek vstanem, se umirim in spet malo zahvalim, "podebatiram" z onimi tam gor.. Potem pa pod tuš z vizualizacijo splaknjenja aure s čisto vodo.....

Vse skupaj ne traja dolgo in se da komot delat pred službo. x^x

Ko vaje delaš nekaj časa in če vsaj približno veš, kje potekajo meridiani, jih prav začutiš in veš, kako se pravilno raztegniti. Tudi začutiš, če so zablokiranio- v tem primeru vajo za dotični meridian težko narediš, nisi prožen...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

o Daisy, lepo da se oglasiš tudi v tej temi. Moram priznati, da sem vsak dan, ko sem izvajala makko vaje nate pomislila in upala, da si ok (to je bil tisti čas, ko si malce pavzirala na forumu). ja meni so te vaje všeč xsrcx

Pozdravček vsem :palec:

[.

tibetanci še vedno pod prisilo :vragec: , ampak vztrajam...vem, da bo spet s pravim filingom čez dan ali dva...

lep dan vsem x:)x

x:Dx x;)x sej ni res, zdaj jih delaš prostovoljno....

ko te dobim v roke boš pa pod prisilo x:px x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>xrosex opravljenih 11 ponovitev. xrosex seveda z užitkom in veseljem. xokx

Res navdihujoče x;)x .... tale tvoj užitek....pa veselje x!x x;)x

Kar nalezljivo postane x:px

Lepe praznike želim prav vsem :palec: x:Dx xsrcx

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

Jaz jih pa danes se nisem naredila. :o|o: Se bom potrudila in jih bom sla nardit kar zdajle. x:Dx Kako ze pravite: Pocasi in z veseljem. x:Dx x:Dx x:Dx

Yann Martel

evo dons sem pa po dolgem cajtu tud jaz naredila tibetance (se mi ni dal na fitnes, mi je bilo odvec sam zato v mesto, pa velik dela mam), ker sem prav rabila mal tegale, pretegovanja in tega.

Mal me matra zapestje, tako da most pa zadnjo vajo mal tezko delam...

Drugac pa dbest, sem ze pozabila skor, kok so fajn vaje - cist simple pa tolk ucinkovite. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa, tudi mene dajejo zapestja, ampak se izboljšuje (če le delam redno x^x - če ne, pa so vedno znova probleni) . Pri tazadnji nimam problemov, jih pa imam pri mostu. Sem nekaj časa delala tako, da sem roko obrnila drugače ali delala celo na prstih, pa sem potem pogruntala, da to no tisto tapravo.

Štos pri mostu je namreč tudi v pravilnem raztegu meridiana pljuč in debelega črevesa (v področju rame).

Me pa že vseskozi "kopka" dihanje pri tibetancih. Pri vseh podobnih vajah je namreč v "končni" točki raztega izdih, pa še malo je treba zadržati, ker takrat energija prebija. Pri tibetancih pa je ravno obratno. V vseh končnih položajih je vdih. Upam, da ne gre za kak slab prevod iz originala... :). Ravno danes sem probala malo drugače.

Naredila sem z vdihom, tako kot kot piše v navodilih, potem pa sem na končni točki naredila še počasni izdih. Moram reči, da me je kar prerukalo od energetskega sunka... krasno. Bom delala nekaj časa tako, da vidim učinek.

Bilo bi fino, če bi to poizkusil še kdo od vas, ki zna že malo bolj prisluhniti svojim energetskim tokovom in napisal svoje mnenje o tem. Res bi me zelo zanimalo.

DaisY, zanimivo, da si tole podala, sme ravno danes razmisljala o dihanju... kako da je vse normalno in vse...

Vem kaj mislis, a men je to tko nekak avtomaticno, da sploh nisem vec pozorna... to sem tedaj, ko 'osvajam' vaje, potem pa se zlijem z njimi in pozabim na 'pravila' in to.

Ampak je pa zanimivo, mal experimentirat, po drugi strani pa ima vse svoj smisel, sicer vaje ne bi bile tko preproste in vse, ce ne bi ravno v tem bila fora.

Navadno je vdih, ko je naprezanje.

Prevod?

Jaz sem vaje videla (pred vec kot 15 leti) na tv, ko jih je mag. drago Plecko kazal. Sem si jih skicirala in vse.

Potem sem pri svojem kiropraktiku izvedla celo serijo, da kao ce prav delam. In sem, torej je ok.

Tko da jaz se morda ne bi prevec afnala z dihanjem, kot pravim, ni zastonj tole.

Saj nekje smo omenjal ze, morda je clo psebna tema, macka, ali pa je tu al v kateri od teh tem... ko sva z Bernom govorila ravno o tem - ze mack imas ful - in pri enih izdihnes, ko uslocis hrbtenico in pri drugih, ko jo izbocis.

Vaje so v takih sistemckih vedno skladne druga z drugo, nobena ni zaman in brez veze.

No razen da macke niso dodali, ko 'se kar sama na konc naredi'. xDDx

Bom jaz 1x probala, no bom vidla, obstaja moznost, da bom avtomaticno delala 'prav'.

Zapestja - ni cist tko, imam ganglij, ne kaksne revme (to sem pa imela leta nazaj, pa pocajtala) - ganglij lohk sploh ne boli, lohk pa zverinsk, ne dam pa operirat, ker je tu velik zivcnih koncicev pa nekak... nisem zaenkrat se za operacijo godna.

Ne gre pa dol z obkladki in taksnim zdravljenjem. Prakticno ne morem nic, v bistvu lohk cakam da zgine. Ce je prevec motec, operacija (kajti punckija bojdA NI ucinkovita, baje se v 90% ponovi).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

lia , ti bi pa zdaj že mogla imet kake radiatorčke  x;)x ...  še malo, še malo, pa te prehitim ... xcivx  x;)x

:eek: malo precenjuješ tele tibetance...pa nije ti to fitness x:Dx x;)x

da me boš pa prehitel, v to pa ne dvomim...kljub temu da že doooooooolgo vztrajam se moram dobesedno zbrcat, da jih res vsak dan naredim x:Ix x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Zanimivo tole z različnimi mačkami. To mi da že nekakšen odgovor na moje vprašanje.

Saj sem ko sem probala drugače, naredila tibetabca po predpisih in malo počakala "navrh" in šele potem izpustila dih, a še vedno navrh- ne šele ko sem se spiščala.

Nič ne trdim kaj je prav in kaj ne, ker ne vem x:)x

Samo malo eksperimentiram in skušam zaznati energetske tokove v meni, ker jih že kar nekako znam začutit.

<{POST_SNAPBACK}>

Zanimivo tole z različnimi mačkami. To mi da že nekakšen odgovor na moje vprašanje.

saj zato mi je pa tud prisla na misel oz. sem napisala. :)

Nič ne trdim kaj je prav in kaj ne, ker ne vem  x:)x 
ah saj vem, da ne, saj zase pises, edino pravilno, pa se podas, da zdaj ko so nekateri ze tolk not, da lahko se kdo poskusi, saj kake katastrofe najbrz ze ne bo - menim da bos avtomaticno slej ko prej zacel delat 'prav'.

No ena fora je tud, da so ti menihi moski pac, torej recimo... kaj jaz vem... se zenske pol vrtimo v napacno smer... no to sam mal spekuliram..

.. sam recimo kar tkole v sistem, ki ga imenujes tibetanci, vtaknit kar macko, pa je tudi mal 'revolucionarno'.

No ampak so preizkusili tud drugi in tudi nekateri tudi tule napisali, da so sami prav tako jo kar avtomaticno naredili, tako da - morda gre vseen za odprtejsi sistemcek...

Bomo vidl. :)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Rman, zabeleženo. ma ja sej to je ravno tisto, predolgo traja in kri se dejansko nima časa obnovit, zato me tudi priznam malo skrbi, ker že nazadje je rekel zdravnik da nima pojma od kje krvavitev, da ni nič nenavadnega... prepračunal pa je da sem izgubila preveč krvi, ne bom tule o številkah ter da če bi prišla takrat da bi bila na transfuzijo priklenjena... nato sta os. zdravnik in ginekolog zaključila da so pač hormoni mi predpisala kontrac. tablete v dvojni dozi :xx!: in sedaj gredo kilce gor, glavoboli tud, nervoza in še kaj. Jaz pa mal naveličana vsega...tam nekje v kotu pa me gloda tista njegova izjava, katero sem itak sprejela kot narobe razumljeno, a se kostni m. ne more obnavljat... tud jaz mislim da je možno da je vse na pishični bazi, pa še planetki so se lepo primerno mi porazdelili, naj pa povem, a sem totalno spremenila prehrano, da pijem veliko količine vode, se postim... in res ne vem več kaj še lahko storim, ne mislim pa puške vržt v koruzo in obupat, zato sem izpostavila se in prosila za mnenje

Berem temo od začetka in naletela na tole - po enem letu poročam, da imam menstruacijo popolnoma normalno, da so kg šli - recimo v tem letu 9 (poleg tibetančkov vsakodnevni tek, prehrana in etc...drugi način gledanja na lajf), da še vedno vsako jutro izvajam tibetančke, zadnje čase še Makko vaje,razen pri menstruaciji, da hormonov ne jem že skoraj leto dni - mislim da sem jih prenehala 30. maja, in sem ponosna nase, ker mi uspeva ;)

vsem ki se odločate za te vaje ali ste ravno na začetku, priporočam branje od začetka, ker so podane zanimive informacije, občutki, mnenja... :palec:

Malo sem iskala po spletu in našla zanimivo stran, kjer so tibetanci celo zanimirani... kot risanka .. x^x

http://www.lifeevents.org/5-tibetans-energ...n-exercises.htm

Malo kot zanimivost... morda kdo kaj najde še drugega.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...