Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

Pozdravljena Sončna vila! Vaje za odpiranje čaker delam po Atlasu čaker, vsaki dan zjutraj in zvečer. Za začetnike je ta Atlas idealen, ker je vse podano na preprost način. Drugače tudi meditiram vsaki dan in enkrat tedensko se udeležim skupinske meditacije. Vse to sem začela izvajati pred kratkim, ker sem enostavno zapadla v tako stanje, ko ne vem več, kako dalje. Mislim, da sem ravno v tisti življenjski prelomnici, ko bi se morala odločit, kaj s svojim življenjem, ker že par let dobesedno stagniram. Upam, da se bom s pomočjo teh "dejavnosti" bolj povezala sama s sabo in se vsaj malo približala kaki odločitvi. Zaenkrat še vedno tavam v temi. Kaj si mislila pod tem, da hočeš kaj bolj oprijemljivega? Iz lastnih izkušenj ti povem, da meditacija zelo pomaga pri osebnostni rasti. V bistvu sem se s takšnimi duhovnimi zadevami ukvarjala že pred leti, pa sem po tem opustila vse skupaj, ker mi enostavno več ni bilo do tega. S pomočjo teh meditacij so se mi pred leti začeli vračati spomini na otroštvo, ko se mi je zgodilo par hudih stvari. V bistvu sem vse skupaj potlačla v podzavest, tako da me je konstantno nekaj morilo. Po skupinskih meditacijah so se mi naenkrat začeli prikazovati prizori iz otroštva. Na začetku sploh nisem vedela ali je to resnično ali ne, tako me je šokiralo. Potem sem potrebovala kaki dve leti, da sem prišla k sebi in vsaj malo razčistila stvari. No, to je bilo par mojih izkušenj, tako da jaz verjamem, da te stvari (vaje, meditacija) pomagajo, vendar samo do določene mere. Mene tudi mika, da bi si kupila to knjigo "Prebuditev zdravilne energije". So vaje preproste?
Deli na socialnih omrežjih

hej, kaksna pridnost...! nekaj casa nisem pogledala sem, pa ste se prav razpisali...! x:)x

moje pocutje je boljse, me ne stiska vec v trebuhu, vaje delam pocasi, vsake toliko si dodam po eno...sem sele na 5 ponovitvah po treh tednih..ampak mi pase tako. glede meridianov itd...hvala, soncna vila: jaz sem ze nekaj casa prepricana, da se mi dolocene stvari

odpirajo, jih vcasih prav cutim: enako je pri tai-ji-ju...zanima me, ce kdo od vas ve, ce je kje opisano, katere meridiane si raztegujemo s katerimi vajami, tocno...? bi bilo zanimivo vedet...

glede caker in vseh teh stvari: cakre si usklajujes tudi z tibetanskimi vajami, morda si malo pretiravala, tiane, ko si zacela vse naenkrat, pa zdaj tvoje telo mocno reagira...?

jaz imam podobe izkusnje glede toplote itd....sem stalno v kratkih rokavih, tudi v sluzbi...vsi gledajo, meni pa pase... x:o)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Hvala vama za odgovor, Tiana in Tinka xsrcx

Tiana, Atlas Čaker poznam in mi je ful všeč, sem si tudi predstavljala, da delaš vaje iz kakšne take knjige. x:)x Oprosti, svoje vprašanje sem nerodno zastavila, tisto o "oprijemljivosti" - s tem sem mislila predvsem to, da na kakšne meditacije in aktiviranje uma še nisem ravno pripravljena, bi pa z veseljem delala kaj bolj "fizično oprijemljivega" kot so recimo vaje za čakre w:Iw ... aja... veš kaj me zanima; a ti izvajaš vaje za vse čakre vsak dan ali postopoma po dnevih potem vedno bolj nadgrajuješ vaje od ene do naslednje čakre navzgor?

Aja, tinka, ko si vprašala za opis, katere meridiane si raztegujemo z določeno vajo... obstaja še drugi del te knjige o tibetačkih, inkolikor sem razumela, je v njej ful fino razloženo, katere čakre z določeno vajo spodbujajo... sama knjige sicer še nisem videla, podajam ti samo to, kar sem razumela iz pisanja drugih o tej knjigi x;)x tudi mene že kar mika, da bi si prebrala kaj takšnega xsrcx

Kar se knjige Prebuditev zdravilne energije tiče; nisem še izvajala vaj, ki so opisane v njej, tako da ti ne znam povedat, a so vaje lahke ali ne... Problem je v tem, da imam kar fajn probleme s koncentracijo in mi že notranji smehljaj težko uspe kontinuirano vzdrževat... To je pravzaprav predpogoj, da začneš izvajat vaje, vsaj kolikor sem pri branju do sedaj razumela. Notranji smehljaj naj bi bil to; oči imamo zaprte in se smehljamo v očeh... smehljamo toliko časa, dokler nas ne začne od te energije v očeh kar malce ščemeti, potem pa vodimo to energijo po različnih poteh v telesu, tako da smehljamo našim notranjim organom in jih tako vzpodbujamo, oblivamo z ljubečo energijo, jih torej imamo radi... To je vsaj v prvem delu knjige, za drugega ti ne morem rečt zagotovo, da se veže na notranji smehljaj, ker še nisem cele prebrala - v nadaljevanju namreč začneš vzpostavljati mikrokozmično orbito v telesu, to se pravi mešanje tokov energije jin in jang, to se pravi optimalni krogotok življenjske energije chi v telesu, kar je tudi cilj teh vaj. xsrcx

Zaenkrat se poskušam malo smehljat v oči, preden grem spat... Je luštno to počet, ker se nekako res umiriš in sprostiš in ful lepo zaspiš... x:Ix

Lep dan vam želim xsrcx

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Hojla vsem!

Me veseli, ko se je debata tako razvnela, vseeno pa bi bilo morda fino, ko bi nadalje tale razmisljanja nizali semle: Tai ji, chi gong, tao- kjer imamo prav o tem odprto temo, tole pa prepustimo se naprej Tibetancem, da ne bo vse pomesano, ker je tako naslovljena tema (pa ceprav se stirnjam, da cisto sodi tole tudi semle - prav tako bi sodilo tudi v Cakre, seveda x;)x)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kar se knjige Prebuditev zdravilne energije ticˇe; nisem sˇe izvajala vaj, ki so opisane v njej, tako da ti ne znam povedat, a so vaje lahke ali ne... Problem je v tem, da imam kar fajn probleme s koncentracijo in mi zˇe notranji smehljaj tezˇko uspe kontinuirano vzdrzˇevat... To je pravzaprav predpogoj, da zacˇnesˇ izvajat vaje, vsaj kolikor sem pri branju do sedaj razumela. Notranji smehljaj naj bi bil to; ocˇi imamo zaprte in se smehljamo v ocˇeh... smehljamo toliko cˇasa, dokler nas ne zacˇne od te energije v ocˇeh kar malce sˇcˇemeti, potem pa vodimo to energijo po razlicˇnih poteh v telesu, tako da smehljamo nasˇim notranjim organom in jih tako vzpodbujamo, oblivamo z ljubecˇo energijo, jih torej imamo radi... To je vsaj v prvem delu knjige, za drugega ti ne morem recˇt zagotovo, da se vezˇe na notranji smehljaj, ker sˇe nisem cele prebrala - v nadaljevanju namrecˇ zacˇnesˇ vzpostavljati mikrokozmicˇno orbito v telesu, to se pravi mesˇanje tokov energije jin in jang, to se pravi optimalni krogotok zˇivljenjske energije chi v telesu, kar je tudi cilj teh vaj.  xsrcx

Zaenkrat se poskusˇam malo smehljat v ocˇi, preden grem spat... Je lusˇtno to pocˇet, ker se nekako res umirisˇ in sprostisˇ in ful lepo zaspisˇ...  x:Ix

Lep dan vam zˇelim  xsrcx

Soncˇna Vila[/size][/color][/font]

s tem sem imela tudi jaz probleme, ko sem poskusala...se smejim, pa mi grejo misli povsod, samo na organe ne...potem se pa se ne spomnim, kjeri organi so natancno kje, pa me zacne totalno skrbet, da sem kaksnega pozabla, pa je cela panika x;)x x:o)x x:Dx

ampak v bistvu ne more skodit, ce pocasi vse obdelas, po podrocjih...mislim tudi, da ni potrebno od zacetka tako striktno slediti napotkom, ker to ze s casom samo pride... xsrcx nazaj!

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Sončna vila! Trenutno izvajam samo 2 vaji za čakre, čez nekaj časa bom postopoma dodala še druge. Za eno čakro naredim zjutraj, za drugo zvečer. Če prav naj bi začel lepo po vrsti, sem se jaz odločila začeti s sakralno in čelno.

• 2 weeks later...

Mal spet obujam tole temo v življenje... x:)x Da nanizamo not naša opažanja, ki so se dogodila med tem časom, ko ni bila aktivna, če jih je kaj... :palec:

Moje opažanje... res sem kar za ornk prekinila s tibetančki v tem mesecu in sem jih danes spet delala prvič po kakih dveh tednih (vmes sem jih pa tut sam par dni)... in... juhu... Ugotovila, da sem čist nerazgibana, ful hitro izgubiš prožnost, sploh pa se ne čutiš več tolk... sploh si nisem mislila, da se njihova odsotnost izvajanja tako pozna... :xx!: :inocent:

V glavnem... ostajam iz prejšnje serije še na petih ponovitvah, tako da s tem spet začenjam... pet. x;)x

Ostali? x:)x

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Hi,

Mene pa ni sram, pa sem se par dni tako počutila, da mi ni bilo za njih, potem pa še menstruacija ..., pa sem danes spet začela. Mogoče bi me jezilo, če bi nehala za 2 meseca, samo za par dni, če ni tapravga filinga pa ni nič narobe.

Ja, veliko volje nam vsem skupaj! x;)x

Rika

Oj, fino, Soncna, pametna punca! x^x x8Dx :palec:

Tole - 'odstonost izvajanja', ki da se pozna.

Sorazmerna je s prisotnostjo... :)

Oziroma - koliko casa smo to prej ze delali...

Ce delas en mesec, ce nehas za en teden, je to 1/4...

Ce delas 10 let, ce ne delas 3 tedne, ni to nic. :palec: x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Selene, napredek se ne kaže v kilomeztrih, ampak v centimetrih. Vem, da si vztrajna in čez 1/2 leta primerjaj današnje stanje in stanje takrat. Takrat pa ne bo šlo več za centimetre, ampak za precej večje razdalje. Veliko uspeha ti želim pri "tibetančkih" in tudi sicer.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Tudi jaz delam tibetance redno, kakšen mesec in pol.

Sedaj sem pri petnajstih ponovitvah.

S samim izvajanjem vaj nimam težav, ker sem tudi drugače športno aktivna. Vendar pa sem opazila v tem času neko posebno utrujenost, kot nekakšno zbitost, čeprav ne vem, če ima to kakšno povezavo s tibetanci.

Ampak vseeno vztrajam, pa bomo videli kaj bo prinesel čas. x:)x

• 1 month later...

Že par let prakticiram jogo (sistem Joga v vsakdanjem življenju), vsako jutro, 2x na teden pa skupinsko. Pred kratkim sem začela zjutraj (ob 5.30 x!x ) izvajati še tibetanske vaje. Čeprav nisem zelo športno aktivna, pa vseeno nisem čutila nobene bolečine v mišicah. Ves čas sem osredotočena na samo izvajanje, izvajam počasi in enakomerno, trudim se da sta usklajena tudi gib in dih. Po vsakem izvajanju se poskušam čimbolj sprostiti, saj tako še bolj povečamo učinke asane ali obreda na svoje telo. Bolečine v mišicah so posledica nepravilnega izvajanja. Tudi brez bolečine lahko okrepimo telo.

Tibetance delam bolj za usklajevanje čaker kot pa za boljšo postavo. Čeprav, ko bodo moje čakre popolnoma usklajene, bo moja postava prečudovitia x:Dx x:o)x x:Dx

• 4 weeks later...

Po mojem ziher, Boris - samo morda vsi tega ne pisejo, ne vejo, da obstaja tema in podobno.

je pa fajn - tako da delas vaje, kot tudi da obnovis temo...

... pa s tem se spomnis koga... :palec:

Picasso

Izvajam jih tudi jaz, kadar sem "pridna".... po 5 do 10 krat... potem pa nadaljujem z Makko raztegi...

sem jih že parkrat omenila, so fantastični.... So tudi nekje na LN objavljeni, še lažje pa se jih najde tule:

http://www.svet-je-lep.com/telo_dusa/tehni...iatsu/index.php

Tibetanci so super zjutraj kadar imaš mačka od premalo spanja ali česa drugega (če je treba zelo zgidaj vstat, tudi velikokrat preženejo glavobol!

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...