Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

.... x;)x x:)x migamo, migamo xyesx ....tak, al pa drgač..... :inocent: :vragec: x;)x

Čeprav zadnje čase nisem v najboljši formi....me kar zapopade lenoritis.... x:Dx x:o)x x^x :O: ampak se ne dam.... x;)x

xrosex

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

Deli na socialnih omrežjih

http://www.pozitivke.net/calendar_event.ph...051104101709723

a kdo ve kaj je ta koda pomlajevanja.... sej ne da bi se tko želela pomladiti :8): ampak zanimivo se mi zdi, ko piše na tej strani (zgoraj v linku) tole

"Položaji oziroma vaje pomlajevanja so danes med ljudmi že dobro

poznani. Lahko jih najdemo v knjigah, na tečajih, internetu in še kje. Vendar

je človek, ki je prvi prinesel vaje v Evropo, izpustil najpomembnejši del obreda,

tisti del, ki vaje dejansko naredi učinkovite. Manjka jim t.i. koda

pomlajevanja. Zato vas ponovno vabimo, da se udeležite tečaja kjer

vas bomo natančno seznanili s celotnim postopkom, pravilnim dihanjem med vajami,

stiskanjem mišic medeničnega dna, učinkovitim razporejanjem aktivirane energije

po telesu. To je učinkovit sistem, ki zagotovo vzpodbuja samozdravilne in pomlajevalne sposobnosti našega organizma."

hm...

no grem jaz zdejle naredit tako kot jih jaz znam... bolje to kot pa nič ;) grem na 17 (če bo šlo)

Men trenutno koda pomlajevanja itak nč prov ne pride, k sm še mlado meso! x:px No, bejbe, vi poštudirite, kaj je to, pol, na stara leta, bom pa povprašala o tem! x;)x

Sam, po moje, je povezano s pravilnim dihanjem in mogoče napenjanjem mišic med vajo....podobno, kot pri pilatesu? :inocent:

http://www.pozitivke.net/calendar_event.ph...051104101709723

a kdo ve kaj je ta koda pomlajevanja.... sej ne da bi se tko želela pomladiti :8): ampak zanimivo se mi zdi, ko piše na tej strani (zgoraj v linku) tole

"Položaji oziroma vaje pomlajevanja so danes med ljudmi že dobro

poznani. Lahko jih najdemo v knjigah, na tečajih, internetu in še kje. Vendar

je človek, ki je prvi prinesel vaje v Evropo, izpustil najpomembnejši del obreda,

tisti del, ki vaje dejansko naredi učinkovite. Manjka jim t.i. koda

pomlajevanja. Zato vas ponovno vabimo, da se udeležite tečaja kjer

vas bomo natančno seznanili s celotnim postopkom, pravilnim dihanjem med vajami,

stiskanjem mišic medeničnega dna, učinkovitim razporejanjem aktivirane energije

po telesu. To je učinkovit sistem, ki zagotovo vzpodbuja samozdravilne in pomlajevalne sposobnosti našega organizma."

hm...

no grem jaz zdejle naredit tako kot jih jaz znam... bolje to kot pa nič ;) grem na 17 (če bo šlo)

kaj vem, meni se tole zdi spet en komercialni prijem :inocent:

meni so tibetančki všeč tudi taki, kot jih poznam, pa čeprav brez 'kode pomlajevanja'... nekaj pozitivnih učinkov imajo vseeno x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

kaj vem, meni se tole zdi spet en komercialni prijem :inocent:

meni so tibetančki všeč tudi taki, kot jih poznam, pa čeprav brez 'kode pomlajevanja'... nekaj pozitivnih učinkov imajo vseeno x:)x

Ne vem, men se tudi zdi, da vse več ljudi tole počne doma ob knjigici ali internetu ... čeprav bi se jih vedno našlo nekaj ane ki bi tole poiskusili od začetka v skupini...

verjetno je povezano z dihanjem in napšenjanjem mišic... a kdo ve, če je še kje kakšna caka...

sicer pa mene tud zanima za stara leta, ker zdaj sem še mlada pa pika ;)

evo jih grem kr zdejle nardit, sem mislila pop. pa imam še čas...

17

x:Dx samo brez panike prosim, bi rekel dobri vojak Švejk....

:o|o: škodjejo stoprocentno ne...sem pa pred leti dobila v roke neko skripto, ki jo je ga. Martina Kraljeva talala na svojih srečanjih s tibetančkarji in tam je bilo mičkeno omenjeno ,da je za pomlajevanje treba še kej nardit, ne sam migat, še v glavi na regeneration program prestavit x;)x pa na splošno higieno misli pa hrane treba pazit, predvsem pa ostat aktiven tud v drugih stvareh , ne sam v razmigavanju x^x

xrolleyesx ko se mi je zdelo, da sem že izkušena mačka v tibetanjenju, sem se enkrat znašla v skupini, kjer so bile še večje starine, so me popravljali za vsako pikco, sem skor u depro padla...skratka nič ni blo prav, mislim da sem sam peto vajo prav nardila....

bodite v cvetju :flower: :flower: :flower: 3x7

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Kazga luštnga mucka maš aliana, pa kojnček je tud luštn, živali so zakon :8): :palec:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

Spet sem začela tibetančkat x:)x :palec: , končno, me je prejšnji mesec usekalo v križu, da je blo veselje, pa me je izučilo x:px :palec: , da je treba se it tibetančke.

Skratka, začela sem spet končnoooooooooooooo.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

(popravljeno)

Pozdrav vsem.

Že nekaj časa delam vaje, sm tud prebral vnjigo VM2 (Vrelec mladosti 2, 1999). Tk da mam med drugim nekej vprašanj (še posebi za lia-o x;)x ).

1) Tisti k ste prebral obe kjnigi, 1 in 2, kakšna je razlika x?x Glede na to, da sm prebral dvojko, bom v enki zvedu kej novga x?x Pa tud, je kakšna bistvena razlika med VM2 letnik 1999 in 2001 x?x

K me je mal zmotu opis vaj (pri VM2), ker zelo malo pove kako naj poteka dihanje. Al je to običajno dihanje skoz nos, al je to t.i. "ujjayj" dihanje (tist k zožaš grlo)..

2) Je tud razlika med opisom vaj v knjigi in tukej na internetu (http://www.moje-zdravje.com/slo/TelovadneVaje/TibetanskeVaje), sicer majhna, vendar je. Je le tolk ponovitev vsak dan, tko da.. Kako/po kterih navodilih vi delate x?x

-Recmo 4. in 5. vaja postaneta dost bolj komplicirani. Pa v knjigi tud pravi, da si lahko po ponovitvi za trenutek oddahnemo. Tko da če delaš 21 ponovitev 5te vaje, se lahka recmo na vsakih 7 ponovitev za trenutek spočiješ, itd..

3) V knjigi so tud opisane in priporočljive ogrevalne vaje. Sploh če maste problem z zapestjem, spodnjim delom hrbtenice in trebušnimi mišicami. Kej prakticirate x?x

Neki napotkov iz knjige:

- Določene ogrevalne vaje lahka delamo namesto obredov, če zarad določenih težav (bolezuni npr) obredov ne mormo izvajat.

- Tud je opisano, za kaj določen obred pomaga, kako koristi zdravju, pri kerih boleznih ga ne smemo izvajat in kdaj mormo bit pazljivi, al se posvetovat z zdravnikom

- Povdarek daje na redni in postopni (tud če se počutmo telesno sposebni; več kot 21 ni potrebno) vadbi. In pravi tud, da je bolj opravt 3 ponovitve na dan kot nobene. Kvaliteta proti kvantiteti.

- Pa da nej bi po obredih ene 10 minut počival al pa meditiral (opiše tud meditacijske tehnike), da se telo umiri.

- Da je treba vaje (oz. obrede) izvajat po vrsti

- Da mormo bit unirjeni in sproščeni, in osredotočeni na vaje, ter vadit v mirnem okolju, mehka podlaga, ohlapna oblečila, itd....

ko se mi je zdelo, da sem že izkušena mačka v tibetanjenju, sem se enkrat znašla v skupini, kjer so bile še večje starine, so me popravljali za vsako pikco, sem skor u depro padla...skratka nič ni blo prav, mislim da sem sam peto vajo prav nardila....

4) Iz kje si pa delala vaje x?x In kakšne so ble te pikice, k so te popravlal(e) x?x Kako je potekala vadba, pred in po obredih x?x

P.S. se oproščam če je blo to kje že predebatirano, ampak vseh 90 strani - kjer se večinoma... spodbujate x;)x - se mi ni dalo prebrat.

Popravljeno -> Sprehajalec

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

P.S. se oproščam če je blo to kje že predebatirano, ampak vseh 90 strani - kjer se večinoma... spodbujate x;)x - se mi ni dalo prebrat.[/size]

x:Dx Saj je ok, tudi mi ne beremo vsega...važno je, da jih delamo :vio:

Pa lepo se sprehajaj med nami :palec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pozdrav vsem.

Že nekaj časa delam vaje, sm tud prebral vnjigo VM2 (Vrelec mladosti 2, 1999). Tk da mam med drugim nekej vprašanj (še posebi za lia-o x;)x ).

1

P.S. se oproščam če je blo to kje že predebatirano, ampak vseh 90 strani - kjer se večinoma... spodbujate x;)x - se mi ni dalo prebrat.

x^x če res že nekaj časa delaš, potem si verjetno občutil, da je največji problem se k vajam vsak dan ampak res vsak dan spravit....

za vse ostala vprašanja se ne čutim kompetentna, da ti odgovarjam, ker sem prav tako kakor ti prebrala in začela z vajami x:o)x iz preprostega razloga , da nekaj res vsak dan nardim za telo in psiho.....tud približno ne izvajam vsega kar so tam napisali..... xrolleyesx kje si pa vzamem čas za umivanje z eno roko pa z drugo roko ...pa tak, nisem take sorte človek....da bi se dobesedno držala receptur....

pa tudi delam jih šele slabe dve leti in pol....ko sem s tem začela...se je okoli mene začelo množit ljudi , ki to delajo že deset let ali več (skratka kr naenkrat jih je bilo veliko, v soseski, pri avtomehaniku, v službi, na treningih....to si razlagam s tem, da ko te neka stvar začne zanimat, kar naenkrat , če le želiš videt, se pojavijo ljudje z informacijami)

:vio: skratka ti ljudje so bili enostavno bolj fit in uravnoteženi x:o)x pa me je potegnilo, da vztrajam še danes, čeprav je bilo vmes veliko nasprotujočih si informacij, kako spodbujajo moško energijo, so preveč jang in da niso priporočljive za ženske...

Moja fizična moč in elastičnost se je izboljšala, da niti v mladosti, ko sem se intenzivno ukvarjala s športom ni bila taka. Je pa res da sem na prve rezultate, dolgo čakala. Šele po enem letu rednega izvajanja in po pol leta ko sem pristala na 21 ponovitvah , so postali rezultati bolj oprijemljivi.

x:o)x pa lahko še tako teoretiziraš, včasih je najbolj če najdeš koga , ki te opazuje, ko jih izvajaš, eno je kar imaš v mislih , drugo pa kako v resnici izvedeš...sama sem pri drugi vaji striktno skupaj z glavo dvigala tudi rame...kar je po literaturi seveda narobe x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...