Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

živjo vsem!

vidim, da vsi malo prikrojujemo vaje našim sposobnostim(predvsem mišičmin). jaz mišice ful čutm, kar se pa tiče čaker, ne vem, ker ne vem niti če obstajajo(ampak to je že druga tema)

nekaj me zanima, ali je pomemben vrstni red vaj? x?x

vsekakor se mi zdi pomembno pravilno dihanje.

kaj so meni dobrega prinesle te vaje: preoblikovanje celotnega telesa(bolj mišično mi postaja), bolj sem razgibana, izboljšala se mi je prebava, lažje prenašam mraz. vse to se mi zdi super in zadostna motivacija, da nadaljujem z izvajanjem.

sedaj delam 5 vaj z 19imi pnovitvami, to mi vzame pribl.10 min. koliko časa pa ostali porabite za vaje?

DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

ja, zelo pomembno je pravilno dihanje, a definitivno je pomembno tudi zaporedje vaj!

Malo casa porabis za 19 ponovitev...

Jaz recimo porabim za cca 5-9 ponovitev 10 minut. Mislim celotna vadba, kako minuto na koncu mirujem in malo pomeditiram...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hello x:)x

ja, začnem delati vaje, vmes še malo počivam, tudi na koncu(diham, se sproščam) in potem pogledam na uro, in vidim, da je minilo 10min! Moram povedati, da ne hitim čez vaje, pazim na pravilno dihanje-skratka, vseeno jih naredim v 10 min. mogoče bi morala posamezno vajo delat še bolj počasi...

DON'T PANIC

ma, ves kaj mislim, Surya - ja, po eni strani morda (da bi res bilo primerno malo bolj izi oz. se bolj posveceno), vendar po drugi pa si si ocitno ubodla nek svoj ritemcek... ce ti ustreza, je po mojem kul... :palec: :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hej Marsa!

ja, probala bom malo bolj počas, ampak ne preveč, da ne zaspim zraven. :sleeping:

sem pa hotela rečt, kako je Slovenija mala. zadnjič sem malo gledala vaše fotke, tudi tvoje iz Tožibab.xsuperx

in pol men neki reče, da sem to jest že nekje slišala, nakar vprašam mojo sodelavko in ona: ja, valda, sej se poznamo, marsa pa to! sam je od tega že ful dolg...

Sodelavka je Aga. čist tko za intermezzo.

DON'T PANIC

Hm... a je Rak? Bolj rdeckastih in mocnih las in malo manjsa - no, pravzaprav povprecne velikosti in ima enega (?) sina? xDDx

Ja, dosti smo bluzili - jogo sem pa tedaj zacela delat, v tem obdobju (TZB) - tam one fo0tke, ki si videla - dopoldne sem pa jogico glih delala xDDx - totalno odstekano tedaj zame - se dobro pa, da je bilo tako, da sem se ufurala tedaj, sem si uslugo totalno naredila! x^x

Picasso

Malo casa porabis za 19 ponovitev...

Jaz recimo porabim za cca 5-9 ponovitev 10 minut. Mislim celotna vadba, kako minuto na koncu mirujem in malo pomeditiram...

Jap, za 19 ponovitev se tudi meni zdi deset minut nekam malo x;)x Jaz jih delam že skoz po 5 ponovitev, pa si vzamem čas in lepo počasi vse, tko mi ful paše zjutraj, ko sem še cela zaspana x:Dx Ampak Surya če tebi odgovarja, je pač kul da delaš s takim tempom verjetno :palec:

Za zanimivost; včeraj sem se pogovarjala z dečkotom, ki tudi izvaja tibetančke in je rekel, da ima sedaj, ko je na 19-ih ponovitvah, kar malo krize... da se mu je kar mal ustavilo, pa tudi časovno mu ne znese več, ker porabi za to približno eno uro... Tako da sem mu svetovala, naj si ubode tolk ponovitev kakor mu pač paše, kolikor on čuti, da je dovolj zanj... :palec:

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

(popravljeno)

Živjo, pred leti sem jih tudi jaz poskušal izvajati, potem pa sem pozabil nanje. Sedaj že spet nekaj časa poskušam, pa mi ne uspe. Ne najdem pravega časa. Mi kdo lahko svetuje, kako bi najlažje spet pričel vaditi?

Hvala, pa lep dan!

Popravljeno -> Tijanti

Hm... a je Rak? Bolj rdeckastih in mocnih las in malo manjsa - no, pravzaprav povprecne velikosti in ima enega (?) sina?  

ej Marsa! ja, to je Aga. res je Ljubljana, Slovenija in svet majhen!

Sedaj sem začela z 21 ponovitvami-ne vem, saj delam počas, ampak kot stara mama se pa ne morm premikat.

na koncu vsake vaje si vzamem tudi malo premora, na koncu tudi-pa mi še vedno vzame 10 min, ne štekam.

ampak, vsak ma svoj ritm, jest se počutm super! xsrcx

DON'T PANIC

Živjo tudi tebi, Tijanti! x:)x

meni se zdi, da imaš problem glede motivacije! to, da ne najdeš časa za vaje je izgovor. pomisli kaj vse dobrega za telo in dušo prinašajo te vaje, začni postopoma(jaz sem začela s tremi ponovitvami, nato sem vsak teden dodala 2 ponovitve več). ko bodo prišli prvi rezulati, takrat boš videl, da se je splačalo vztrajati-takrat motivacija ne bo več problem! x;)x

DON'T PANIC

Živjo vsi ljubitelji Tibetancev!

Tudi jaz jih delam že nekaj let. Ponavadi 9 ali 11 ponovitev, vse skupaj mi vzame kakšnih 15 minut. Včasih pa delam tudi Pozdrav soncu.

Mislim, da si človek mora vzeti nekaj časa zase tudi na tak način. x:)x

Saj, Coccinelle, sama sem tudi o temle razmisljala... x:)x

Po mojem si vsakdo najde svoj ritem, ni pa kul hiteti prevec.

Pac, slow motion ballet... kot joga. :palec:

Zivjo, Jagoda in dobrodosla! :vio: :palec:

Me veseli, da si se pridruzila LNF in tudi 'klubu navdusencev' tehle vaj. x8Dx

Picasso

Živjo, pred leti sem jih tudi jaz poskušal izvajati, potem pa sem pozabil nanje. Sedaj že spet nekaj časa poskušam, pa mi ne uspe. Ne najdem pravega časa. Mi kdo lahko svetuje, kako bi najlažje spet pričel vaditi?

Hvala, pa lep dan!

Živjo, Tijanti xDDx

Najbolj pomembno je, da se odločiš xsrcx .

Pomanjkanje časa je izgovor; pač vstaneš 10 minut prej x;)x Itak začneš s 3 ponovitvami, kar je res minimalna potrošnja časa... in počasi dodajaš ponovitve, kot se ti zdi. Boš videl, da sploh ni težko 'žrtvovati' nekaj minut jutranjega spanca... že sami tibetančki te oskrbijo z energijo :palec: Tole govorim iz lastnih izkušenj... sem (bila) neznanska zaspanka... zjutraj nikakor vstati... vedno sem lovila zadnje minute... xrolleyesx Ko sem se odločila, da začnem delati tibetančke, mi je nenadoma postalo jutranje vstajanje nekaj povsem normalnega x:)x ... torej vse, kar rabiš, je motiv x;)x

p.s.

Marsa, saj v tem je tudi čar teh vaj... vsak si lahko prilagodi svojim potrebam in zmožnostim :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

EVO, ČEPRAV SEM REKLA DA BOM ŽE MED VIKENDOM, SEM DANES ZJUTRAJ PRVIČ DELALA TIBETANSKE VAJE....COOOOOOL ZADEVA, SICER SEM ZAČELA ŠELE PO 3X, SAM VSEENO...ZJUTRAJ NISEM BILA NIČ ZASPANA...HI-HI, SAJ SE PONAVADI TJA DO 11h ŠE V SLUŽBI NE ZBUDIM...

COOOL ZADEVA , SI GREM DANES ŠE V KNJIŽNICO PO KAKO KNJIGO TEM.....SICER IMAM FUL ŽELJO ENKRAT SE VPISAT NA JOGO, PA BOM NAJPREJ SAMA MAL DOMA ZAČELA, K SEM ČISTO LESENA...

:hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko:

Če hočeš biti srečen....BODI!

Živjo vsi!

Hvala za spodbude. Med vikendom sem začel delati vaje. Zjutraj. Gre. Samo zdi se mi, da so vaje nekoliko "pretrde" za jutranje, še zaspano telo. Ali imati tudi drugi takšen občutek? Ali je kasneje, ko narediš več kot tri ponovitve drugače?

Me res zanima, kako je kaj z vami pri tem?

Vse lepo,

Tijanti

ej, Tijanti x:)x

tud jaz ne morm delat zjutraj vaje, totalno sem trda in vsa zaspana. :sleeping: verjetno je fino, če se jih navadiš zjutraj delat, ampak jaz ne morem. delam jih, ko pridem iz joba, okoli 16h, preden jem. včasih pa tudi kasneje, kakor se počutim, ampak vedno pred jedjo.

pred 2 mesecema in pol sem sama začela s tibetanskimi vajami. začela sem s tremi ponovitvami, sedaj sem na ful(21). pri 9 ponovitvah sem imela krizo, sem jo dala čez in sedaj je ok. :palec:

DON'T PANIC

Pravzaprav zdaj naredim kar vmes se kake 4 vaje (poleg 6., na koncu, ki je macka).....

Počasi bom kot nova menda le prebrala vse zanimive teme!

x;)x

S tibetanskimi vajami sem zacela tudi sama. Odlicna stvar, vaje po katerih se ze po nekaj dneh bolje pocutim!

Ne najdem pa navodil o vaji v "polozaju macke", ki si jo omenila, Marsa. Vesela bi bila, ce bi mi lahko kaj vec povedala o tem.

Hvala in cudovit dan zelim!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...