Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

ok ... js sm mal teme prebral (več ko 100 strani, že to me prepriča da te vaje SO dobre) in bi sam eno uprašanje zastavu :D

mal sm se že pozanimu o teh vajah in jih bom vrjetn pojutrišnjem začel izvajati, zjutraj :D

zanima me pa če predlagate da prej prebrem knjigo vrelec mladosti (nobene v knjižnici, ljudje vse pobral :D) al grem kr delat pa pol preber pa izboljšam vaje če kej takega preberem v knjigi

sposodil sm si kr dost knjig (tudi nek tibetanski priročnik za zdravilce) take da mogoče bom še kaj uporabnega zasledil v kateri (vse sm našu pod oddelkom "alternativna medicina" :))

nejc

Deli na socialnih omrežjih

:o|o:

ja preber...pred 25 rojstnim dnem se jih odsvetuje

pa praksa kaže , da ne koristijo prej ampak škodujejo

vplivajo na žleze in hormonsko sliko....

tak so mi povedali strici pa tete, ki to že dolgo časa spremljajo...pospešujejo, kar mladostnikom ni potrebno, prej jim škodo nardi, pri že tako ali tako podivjani sceni...

če so meni lagali, lažem tudi jaz

tak x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:o|o:

ja preber...pred 25 rojstnim dnem se jih odsvetuje

pa praksa kaže , da ne koristijo prej ampak škodujejo

vplivajo na žleze in hormonsko sliko....

tak so mi povedali strici pa tete, ki to že dolgo časa spremljajo...pospešujejo, kar mladostnikom ni potrebno, prej jim škodo nardi, pri že tako ali tako podivjani sceni...

če so meni lagali, lažem tudi jaz

tak x^x

ka je kdo drug že tud to čul? x?x

no, ka je kdo drug tud čul da pod 25 letom tibetanske vaje niso za delat? me je kr mal presenetl to

Tud jaz to slišala.

Vendar kolikor vem ni problem, če jih delaš, ampak da naj ne bi imelo smisla, ker te vaje aktivirajo delovanje žlez, ki do 25. let pospešeno delajo...

Ne vem točno kako gre, ampak večkrat sem že zasledila, da izvajanje vaj pred 25. ni priporočljivo.

Ampak verjamem, da najbolj pametno je lastno telo ... ga je le poslušat treba, pa veš. x;)x x:px

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Tud jaz to slišala.

Vendar kolikor vem ni problem, če jih delaš, ampak da naj ne bi imelo smisla, ker te vaje aktivirajo delovanje žlez, ki do 25. let pospešeno delajo...

Ne vem točno kako gre, ampak večkrat sem že zasledila, da izvajanje vaj pred 25. ni priporočljivo.

Ampak verjamem, da najbolj pametno je lastno telo ... ga je le poslušat treba, pa veš. x;)x x:px

Težko verjamem, da bi komu škodovale...če jih pogledaš fiziološko, so le telovadba, le pri dihanju-timing- se mi ne zdi v redu...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

hehe :D

mi je že mal na živce šel x:Dx

no, ka je kdo drug tud čul da pod 25 letom tibetanske vaje niso za delat? me je kr mal presenetl to

:inocent: v knjižnici si izposodi Vrelec mladosti

Peter Kelder

tam piše :palec:

gospa Martina Kralj , ki vodi delavnice iz tibetantskih vaj je poročala o tem in ima iz tega področja več desetletne izkušnje in ne samo svoje...

izbira je pa seveda svobodna x8Dx

kakor vsepovsod drugje....

Težko verjamem, da bi komu škodovale...če jih pogledaš fiziološko, so le telovadba, le pri dihanju-timing- se mi ne zdi v redu...

:o|o: a ni to malo poenostavljeno....

potem lahko na primer rečem, da je spolni odnos tud samo telovadba, sam dihanje je malo problematično, za astmatike x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:o|o: a ni to malo poenostavljeno....

potem lahko na primer rečem, da je spolni odnos tud samo telovadba, sam dihanje je malo problematično, za astmatike x:o)x

A bi ti tole lahko kako drugače formulirala - govoril sem o fizičnem aspektu...Vaje pridobijo svoj značaj, če daš še malce drugega notri...mimogrede, teh tao vaj poznam cel kup/iz tao zdravilstva/ ..in je tko- če zadeve ne vizualiziraš, je pri večini vaj enako, kot bi delal trebušnjake al pa kakšne druge -tudi aerobne vaje... O dihanju pa toliko, da je timing dihanja pri teh vajah- navodila !! tak, da je skregan z vsako aerobno predvsem pa anarobno logiko...absolutno se ti dvigne pritisk, ker je popolnoma kontra od potreb po kisiku v danem momentu- pri maximalnem naporu..To sem pač napisal povsem informativno, v študije se pa ne bom spuščal, kregal pa se tudi ne, kaj te vaje komu pomenijo..Sam jih delam, vendar prevelike filozofije in mistike iz njih delat- po moje ni smotrno...So vsekakor koristne, kot še mnogo drugih vaj, niso pa kakšne čudežne vaje po sistemu pomlajevanja..že ta formulacija je tko - no ja- ...tko...

Si pa lahko predstavljaš , da pri moji kvalifikaciji glede fizične aktivnosti človeka -telesnih vajah , jih zihr ne bi izvajal, če bi se mi zdele mim,...sem jih malce zmodificiral/ to kar me je motilo/ in je stvar zame rešena...

Kar se pa tiče hormonov pa žlez...če bi te vaje škodovale, potem bi se fitnes verjetno priporočal šele po 30 letu ali pa kaj takega...rekla kazala- sama veš kako to zgleda...Stvar -takšnole navadno verjamem in sprejmem, ko mi jo je kdo sposoben kolikor toliko utemeljit..

lepo se imej

Moja spletna stran

Moji knjigi

A bi ti tole lahko kako drugače formulirala - govoril sem o fizičnem aspektu...Vaje pridobijo svoj značaj, če daš še malce drugega notri...mimogrede, teh tao vaj poznam cel kup/iz tao zdravilstva/ ..in je tko- če zadeve ne vizualiziraš, je pri večini vaj enako, kot bi delal trebušnjake al pa kakšne druge -tudi aerobne vaje... O dihanju pa toliko, da je timing dihanja pri teh vajah- navodila !! tak, da je skregan z vsako aerobno predvsem pa anarobno logiko...absolutno se ti dvigne pritisk, ker je popolnoma kontra od potreb po kisiku v danem momentu- pri maximalnem naporu..To sem pač napisal povsem informativno, v študije se pa ne bom spuščal, kregal pa se tudi ne, kaj te vaje komu pomenijo..Sam jih delam, vendar prevelike filozofije in mistike iz njih delat- po moje ni smotrno...So vsekakor koristne, kot še mnogo drugih vaj, niso pa kakšne čudežne vaje po sistemu pomlajevanja..že ta formulacija je tko - no ja- ...tko...

Si pa lahko predstavljaš , da pri moji kvalifikaciji glede fizične aktivnosti človeka -telesnih vajah , jih zihr ne bi izvajal, če bi se mi zdele mim,...sem jih malce zmodificiral/ to kar me je motilo/ in je stvar zame rešena...

Kar se pa tiče hormonov pa žlez...če bi te vaje škodovale, potem bi se fitnes verjetno priporočal šele po 30 letu ali pa kaj takega...rekla kazala- sama veš kako to zgleda...Stvar -takšnole navadno verjamem in sprejmem, ko mi jo je kdo sposoben kolikor toliko utemeljit..

lepo se imej

x8Dx srečen moški, ki razume kako kaj deluje....

x:o)x no jst sem ženska, kaj dost ne razumem, sem se pa naučila, da delam stvari po občutku x;)x

ki z razumom pa znanjem nima kaj dosti skupnega....odkar ga bolj intenzivno poslušam, mi gre lepš x:Ix

nekaj malega vem o fitnesu, nekaj malega o tau sistemih vaj,nekaj malega o tibetanskih obredih....

napišem pač kar sama mislim, prepričevt nimam pa nobenega namena , še najmanj tebe x^x

podobna situacija je bila pred dvema letoma, ko sem intenzivno prepričevala dekleta naj se ne spuščajo v radikalne diete in poste....

pa so se vse spravile name , da nimam pojma in navajale tisoč in en vir, ki priporoča izstradaneje in odtegovanje hrane...moje opozarjanje , da že tako neuravnovešeno telo in psiha s takimi šok terapijami nič ne pridobi, kvečjemu na dolgi rok, še bolj sesuje obe sceni in telo in psiho.....je naletelo na popolnoma gluha ušesa....napišem pač, menda je forum zato namenjem, da napišemo svoje misli in občutenja in spoznanja...

ni rečeno, da so pravilna x^x

tudi tebi en lep dan x:)x :palec:

:palec: :palec: :palec:

Zepo a sem lahk tvoj prijatelj

kaj pa češ pričakovat od ljudi ki malikujejo Oshote x:Dx

:wOOt: antllek, antlasti x:Dx x:Dx x:Dx ti bi se pa kr kuj sfajtal, skregal inu abfockal x:o)x še najraj pa navijaš, ko se drugi garbajo xcivx

x8Dx srečen moški, ki razume kako kaj deluje....

A se ti tole mal za...Mislim, da si orenk dobro razumela kaj sem napisal in tudi kaj razumem...S stvarmi, ki jih niti najmanj ne razumem -se pa ne ukvarjam...obenem se pa tudi trudim, da ne bi razširjal kakšno krivo vero...

x:o)x no jst sem ženska, kaj dost ne razumem, sem se pa naučila, da delam stvari po občutku x;)x

ki z razumom pa znanjem nima kaj dosti skupnega....odkar ga bolj intenzivno poslušam, mi gre lepš x:Ix

Občutek je / vsaj zame/ huda podlaga za sklepanje- razumevanje, nabiranje izkušenj, kar se kasneje manifestira skozi razum...če se motim, me popravi...

nekaj malega vem o fitnesu, nekaj malega o tau sistemih vaj,nekaj malega o tibetanskih obredih....

napišem pač kar sama mislim, prepričevt nimam pa nobenega namena , še najmanj tebe x^x

podobna situacija je bila pred dvema letoma, ko sem intenzivno prepričevala dekleta naj se ne spuščajo v radikalne diete in poste....

pa so se vse spravile name , da nimam pojma in navajale tisoč in en vir, ki priporoča izstradaneje in odtegovanje hrane...moje opozarjanje , da že tako neuravnovešeno telo in psiha s takimi šok terapijami nič ne pridobi, kvečjemu na dolgi rok, še bolj sesuje obe sceni in telo in psiho.....je naletelo na popolnoma gluha ušesa....napišem pač, menda je forum zato namenjem, da napišemo svoje misli in občutenja in spoznanja...

Pa ne razumem, če se z nekom ne strinjam, takoj užgete rdečo lampo- forum je zato , da napišemo svoje mnenje- ma saj jaz sem ga tudi napisal, nikjer nisem govoril, da nimaš prav, le povedal sem svoje stališče.In sploh ne ve, kaj se dogaja tle gor- še tisti, ki jih imam res ful rad in jih ful cenim, mi dajo vedeti o svoji užaljenosti, če se ne strinjam kje s kom...pa saj zato nimam nobenga manj rad, imam pač drugačne izkušnje , vedenje in prepričanje...pa kaj potem- zadeve sploh niso osebne, le navajen sem govoriti tko , k mislim, ne pa lezti ljudem od zadaj med noge...

Pa če ti bo kaj bolje lia- tudi tebe zelo, zelo spoštujem in ti nisem in ne bom hotel popolnoma nič žalega..kvečjem obratno...Poleg tega pa sama dobro veš, da tle nqa forumu nisem strankarski tip in VEDNO napišem total iskreno kar vem in kar mislim...

ni rečeno, da so pravilna x^x

tudi tebi en lep dan x:)x :palec:

:wOOt: antllek, antlasti x:Dx x:Dx x:Dx ti bi se pa kr kuj sfajtal, skregal inu abfockal x:o)x še najraj pa navijaš, ko se drugi garbajo xcivx

Lepo se imej, pa ne kuhaj tam, k nimaš kaj..jaz nisem pravi naslov za izvor kakšnega napada nate...daleč, daleč od tega

Moja spletna stran

Moji knjigi

:eek: :inocent:

nu...jst te sam rada berem....

pa včasih se strinjam s teboj , včasih pa ne....

rad imaš lahko koga in ga spoštuješ , brez da bi mu kimal :sori:

:inocent: z razumom sem pa opravila, ker moj razum ne zna predelat izkušenj in občutij x:Ix

tist z moškim sem pa čist resno mislila, zavidam vam vaš racio :o|o:

ne bit hud zdaj :flowers:

Nisem hud zdaj..pa nasploh sem zelo , zelo redko sploh hud na koga...na veliko večino - nikoli...

Kar se pa razuma tiče, je hočeš nočeš večinski faktor dnevnega življenja, čeprav se tudi sam počutim najbolje, ko me s svojo mežnarijo zapusti in ostane le doživljanje na drugačni frekvenci ...

Moja spletna stran

Moji knjigi

• 2 weeks later...

Sem se jih v ponedeljek po 3-eh mesecih ponovno lotila.

Tolk zakrnela, pa še nisem bila :xx!:

4. mi dela totalne probleme, pa tud 5. mi ni najlažja.

Bo treba delat ...

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Zjutraj spet delam tibetanske vaje in me res spravjo k seb, fajn me zbudijo in zmehčajo. Splača se jih delat!

xyesx

Jaz šele zdaj, ko sem jih začela delat po daljšem prestanku in nisem več tako zmehčana vidim, koliko sem z njimi pravzaprav naredila zase.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Prvi teden naokoli - prešaltala na 5 ponovitev. x^x

Že malce bolj razgibana. zanimivo, kako malo je treba, za izboljšanje počutja.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...