Skoči na vsebino

Tibetanske vaje

Recommended Posts

Pri tretji vaji me začne žgečkati v grlu in siliti na kašljanje. Morda kdo ve ... ali to pomeni, da 'zdravim' svojo grleno čakro ali mi le kaže na moje težave z njo?

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Deli na socialnih omrežjih

resno razmišljam da bi preiskusila če že telo tole po operaciji dovoli... 4 mesece je minilo, mal sem že sita tega, da nič ne smem

Morda pa poskusiš začeti s čim nežnejšim?

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pred kratkim mi je prišla v roke knjiga Vrelec mladosti-5 tibetanskih vaj za pomlajevanje. Zanimivo in zelo preprosto. Tudi na Luninem netu je postopek vaj opisan. 5 zelo presprostih vaj naj bi uravnavalo delovanje 7 čaker ter tako omogočile pravilen pretok energije v telesu. No, sama knjiga je zelo zanimiva ker navaja še 6 vajo...to pa lahko izvaja le tisti, kateri se je pripravljen odreči spolnosti; je pa zato bogato poplačan, saj baje ustavi proces staranje oz.človeka pomladi tudi za 30 let.

Sama izvajam vaje šele dober teden, pa je že boljše počutje. Zanima me če kdo od bralcev vaje izvaja že več časa in kakšno je počutje?

Kje pa so te vaje opisane xrolleyesx ? Hvala za odgovor! x:)x

• 2 weeks later...
sem si sprintala spet vaje... zdajle začnem in zjutraj nadaljujem.. čist sem zakrčena, moram mal migat... :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 1 month later...

Sem šla prav nazaj gledat, kdaj sem to nazadnje delala in zgroženo ugotovila, da LANI!!! Zdaj bo pa počasi avgust. Shame on me. xrolleyesx :xx!:

Tako da danes začnem spet, najprej si še enkrat teorijo preberem, sem malo pozabila ves cirkus z dihanjem, potem pa ... ma 3 ponovitve bodo za začetek povsem dovolj. x^x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

• 2 months later...

Ja ta je meni super, jo delam skoraj vsak dan, pa če se prav raztegneš ob njej in pravilno dihaš je odlično za skoraj vse.Jaz dodajam še vaje za mišice na hrbtu med lopaticama, s palco delam te vaje, ker imam takoj zategnjene mišice, če ne razgibavam sproti.

• 5 months later...
resno razmišljam da bi preiskusila če že telo tole po operaciji dovoli... 4 mesece je minilo, mal sem že sita tega, da nič ne smem

še vedno jih ne delam... ne štekam, po nekaj dnevnih 3 ponovitvah sem imela hude bolečine - oktobra sem nazadnje poskušala... mogoče pa bi počasi spet poskusila....

Sej bi mal ircou, ampak nimam cajta, k grem tibetančke nardit... bemu... un ogrewanje :vragec: gre cajta :o|o:

a vi ogrevalne tut delate? sej brez dwoma, daj pametn, ampak usen. a je nujn?

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

• 3 months later...

Pred leti sem začel prakticirati te obrede, ki sem jih nehal delati kaki 2 leti nazaj, ker sem imel selitev v nov kraj in v nove navade. Vse bolj ugotavljam, da mi manjkajo, ker me ni takrat nič bolelo in sem se dobro počutil.

Ima mogoče še kdo kaj izkušenj s temi obredi?

Lep pozdrav!

x:)x

Prisluhnimo Naravi, saj smo del Nje.

• 3 weeks later...

...

po dolgem casu (in po obdobjih izmenicno fintes vaj in joge) delam spet Tibetance in mi res koristijo! x8Dx

kot vedno, dobim blazen apetit, pretiravat pa ne smem (s stevilom ponovitev), ker me *prevec okrepijo* (so zelo jang)... x:)x

se bolj kot joga okrepijo hrbtenico (joga jo bolj elasticira, tibetanci pa jo naredijo bolj 'krepko') in dajejo moc, poleg tega pa so dobre tudi za trebusne misice in -kot joga- negujejo in krepijo notranje organe in skrbijo za boljsi pretok caker.

Pravzaprav imam *en sistemcek*, ki mi vzame 10 - 15 minut (pa prav nic ne hitim).

Zacnem z jogijsko dihalno vajo (ki jo, kot potem tibetance, naredim 5x): v stojecem polozaju pri izdihu se cisto 'izpraznim in povesim' (kot prazna vreca ali zhoga ki bi jo spustil), pri vdihu pa 'se odprem navzgor', tako da stopim na prste in roki v loku sklenem nad glavo (vendar se med sabo ne dotikata)...

Potem se lotim Tibetancev (ki jim vmes in na koncu dodam dodatni vaji): najprej se pac vrtim, potem ko izvedem drugo vajo (ko lezis na hrbtu) dodam eno jigijsko vajo (iz lezecega polozaja z iztegnjenimi rokami nad glavo se pocasi dvigujem v sedec polozaj in se potem po prepogibu z rokami dotaknem noznih prstov), potem naredim preostale vaje, ki jim na koncu dodam 'macko' in se potem za zakljucek spet vrtim - ponovim torej prvo vajo.

potem naredim kaksno tao vajo (izmenicno, katera mi tisti dan sede), najveckrat *hitri krogotok* (po katerem energijo usmerim v popek)...

na koncu pa naredim se 3 ze prej omenjene jogijske dihalne vaje.

Kot receno, vzame mi cca 12 minut. x:)x

(ce imam cas, se malo bolj posveceno (in se malo drugace) meditiram, sicer to storim v drugem obdobju dneva, a vsaj kaksno *molitev/mantro* si *vcepim*) :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No lepo, da so Tibetanci spet malo zaživeli....jaz sem jih kar začel delati....danes je že 3 dan, ko jih spet po dolgem času spet delam in mi res ni žal, da sem se jih spravil delati. Počutje je že zdaj boljše in hrbet me ne boli. Pa še nekaj sem opaazil, da spet sanjam. Kar nekaj časa že nisem nič sanjal...no vsaj spomnil se nisem, da bi kaj sanjal...

Mogoče je pa res, da so Tibetanci bolj moški...ker jaz se počutim res okrepljen.

Ampak lahko vam pa zaupam, da me je za to zadevo navdušila ravno ženska, ki že dolga leta dela Tibetance...zraven pa še vsak dan teče.

No toliko zaenkrat pa en lep pozdrav! x:)x

Prisluhnimo Naravi, saj smo del Nje.

Probaš lahko, da začneš z 1 -2 poljubno izbranima vajama od tibetancev.

Ko je izvajanje ok, dadaš še kako ... Skozi čas še kako ...

Se uzreš vase, kjer je/so mesta boleča in jih sproščaš, odpravljaš (na načine, katere pač poznaš/spoznavaš).

Recimo s kakimi na easy yoga hatha vajicami, takimi na easy; poljubno izbranimi:

http://www.4shared.com/get/53453561/4ea0a1...D92773D23D.dc82

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...