Skoči na vsebino

Ljubljanski zoo

geronimo

Recommended Posts

Živjo, danes sem prvič med vami. x;)x Verjetno ste že zasledili alarmantne novice iz ljubljanskega živalskega vrta. Tukaj vam pripenjam prispevek, ki si ga prosim preberite. My Webpage

Še v letošnjem letu so odstranili direktorja, ker je streljal živali, medveda je celo postregel v golažu, sedaj se je pa zvrstilo nekaj poginov živali. :C:

kaj mislite o tem? x?x

geronimo

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Nimam besed.

Midva sva se ravno pred tem par dni preden je stvar prišla v javnost odločala da bi obiskala živalski vrt.. Pa sem tja poklicala od kdaj do kdaj je odprto in to.. no potem pa je med tednom pisalo v Novicah, pa pr Odmevih je bilo... in je odpadel obisk med vikendom.. za nedoločen čas... Ma kaj se grejo neki, če so taki idioti... Zaprejo naj štalo.. Mislim, na trpljenju živali služit.. Pa bojo brez službe, kaj pol, taki mesarji si tako delovno mesto tako ne zaslužijo...

Se mi zdi da bo treba te vrtove enako kot cirkuse bojkotirat... Živali naj bojo v naravi, jih pač ne boš mogel v živo videt, sicer je pa tko dost dokumentarcev... Da jih eni mesarji trpinčijo.. ni vredno..

Mushi

• 5 months later...

Kot otrok sem veliko hodila v Ljubljanski ZOO in tam zelo uzivala.. Malo sem gledala zivali, malo sem se vozila po toboganih, pojedla kak sladoled.. - skratka bilo mi je lepo.. Tudi mojim starsem je bilo lazje, ker tam nima otrok kam "pobegnit" pa vseeno lahko teka naokrog..

Tudi sedaj sem bila nekajkrat, ko sem tja peljala necakinjo in mi je se vedno zanimivo.. Vsec mi je, da so naredili se vec stvari za otroke - lahko gredo tudi med zivali - med ovce, zajcke, hrcke,.. x:)x , ko sem bila jaz majhna tega se ni bilo..

Ce gledam iz strani zivali ( no, vsaj poskusim lahko x;)x ), je odvisno za katero zival gre.. Konjem, zebram, kamelam,.., ni slabo, ker imajo veliko prostora, medtem ko imajo opice bolj male kletke ( sploh pozimi, ko morajo biti noter) in tjulenj ima ( oz je imel - saj je lani ali letos zaradi starosti umrl ) zelo majhen bazen..

Ce se zivali v takih pogojih skotijo, niti ni tak problem, ker so na razmere navajene in niti ne vedo, da obstaja nekaj vecjega in boljsega - svoboda..

Sem pa bila tudi v drugih ZOO-jih po Evropi nad katerimi sem bila bolj navdusena. Zivali imajo vec prostora za gibanje ( zal spet ne vse ) in okolje v katerem so, je bolj podobno "divjini", kot v Ljubljanskem Zoo-ju.. Seveda so to vecja (milijonska) mesta, ki si to lahko privoscijo, zato smo vseeno lahko zadovoljni s tem kar imamo..

Mislim, da za zivali ni slabo poskrbljeno.. Razmer ne poznam zelo dobro, a vem pribljizno kako poteka hranjenje, oskrba,..., saj je prijateljica pol leta delala tam - kot svetovalka za pajke - hecno se slisi, ja.. Imeli so neke probleme z eno vrsto pajkov in tudi neke nove vrste so dobili in je ona kot (veterinarka) svetovlaka pomagala.. - ter mi povedala, da je mislila, da se z zivalmi dela dosti slabse, kot se..

Pa se tole... A ni fajn, da imamo ZOO? Ponekod ga sploh nimajo in otroci, ki nimajo sorodnikov, babic, znancev na dezeli, nekaterih zivali ne bi mogli videti v zivo.. x;)x

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

Za lj.tako samoimenovani ZOO,saj niso resni!

To je pravo trplenje tako rekoč Aušvic za živali zaprte v njem!

Potreben je globalne sanacije od glave do peta :sori:

Vsaka ovira je priložnost.

Sploh ni tako hudo.. Zakaj imas taksno mnjenje?

Zakaj je sploh treba met živalski vrt?

a zato, ker želiš biti komu podoben, ker se spodobi za vsa večja mesta sveta?...kdo poda tako idejo v prvo?

Kaj pa vem..

Verjetno se za vecja (glavna) mesta spodobi imeti ZOO.. xnckrivx xscratchx

In kot sem rekla.. Meni se ne zdi narobe, da ga imamo.. Gre samo zato, ali je za zivali poskrbljeno dobro ali ne.. Ali imajo dovolj prostora ali ne..

In pa; mislim, da bi morali imeti v Zoo-ju zivali, ki so v njemu zrasle - ker ne poznajo drugacnih zivalskih razmer in zato "ne pogresajo svobode" - ker je ne poznajo...

Drugo pa je, da zival ujamejo, ji odvzamejo svobodo in jo (ze odraslo) pripeljejo v Zoo. :sori:

Pa se tole...  A ni fajn, da imamo ZOO? Ponekod ga sploh nimajo in otroci, ki nimajo sorodnikov, babic, znancev na dezeli, nekaterih zivali ne bi mogli videti v zivo..  x;)x

Kot recimo kamel, zeber, levov, tigrov...

Sem odločno proti ZOO, kakršnega imamo v Ljubljani...imajo do živali toliko odnosa, kot do njive krompirja... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Zal se moram strinjati z Opijem in Majico.

Itak ne maram zivalskih vrtov, ker so se mi ze od majhnega zivali smilile, vendar se strinjam, da je cisto OK, ker pac skrbijo za zivali, kjer je ZOO seveda ohranil to svoje poslanstvo.

Tu pa je stala in nas je lahko sram; ta zgodba je dolga, smo imeli ze tudi tu tele debate...

In da v tem casu niso poskrbeli, je prava sramota!

Vmes volitve, vsi vse obljubijo... Zupani se menjajo... a ZOO pa ostaja nikakav.

Ko sem se slucajno znasla tam, raje nisem gledala divjih mack in se koga, slona reveza npr.

Uboge zivali. :V:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zal se moram strinjati z Opijem in Majico.

Itak ne maram zivalskih vrtov, ker so se mi ze od majhnega zivali smilile, vendar se strinjam, da je cisto OK, ker pac skrbijo za zivali, kjer je ZOO seveda ohranil to svoje poslanstvo.

Tu pa je stala in nas je lahko sram;

Tudi jaz sem tega mnenja :O: . Živalski vrt, O.K., naj bo, samo naj se živalim nudi take razmere za življenje, ne pa tole tule pri nas., Totalna katastrofa, porazno. Bogve kdaj so nazadnje kaj ornk preuredili v tsito, kar živali potrebujejo. Tole tulle je resnično zgolj mučenje živali in če je tako, kot trenutno je, je bolje, da se zapre vse skupaj :V: .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ja...se strinjam...sama v živalski vrt ne hodim več (od otroštva) zaradi nevzdržnih razmer...všeč mi je rezervat (nekje v Ameriki), kjer se na veliki površini živali prosto sprehajajo, ljudje pa jih opazujejo iz "kletk"... :palec:

Ne vem, če je še aktualno...pozivam vse, da cirkus Moire Orfej bojkotirajo, prav tako vse cirkuse, v katerih nastopajo živali....zaradi nehumanega ravnanja z njimi... :V:

Ste vedeli, da krotilec živali uporablja elektrošoke... :O: :V: :sori:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...