Skoči na vsebino

Odvetniki

Mick

Recommended Posts

Glede na tvoja vprašanja Sherezada vidim, da nimaš pojma x!x .......in čemu potem razpravljati. Sam mislim, da je moje pisanje tebi bilo precej bolj umirjeno.........solila pameti pa mi ne boš......mogoče, če bi bila pravnica in bi vedela kaj govoriš....sedaj iz vsakega novega posta vidim, da ne veš. In ali sem rekel....kaj sem?....Nisem in ne bom. Jaz si z veseljem dam razložiti stvari, ki jih ne vem od nekoga ki jih ve.....zate je to očitno preveč....Mislim, da o pravu zaenkrat med udeleženci vem največ.......če je še kdo.....se opravičujem.....eventuelna moja pojasnila so bila mišljena kot pomoč lunatkom v primeru pravnih problemov......in če ni potrebna....se tema lahko mirno zapre. Nimam nič proti. He-he....tvoj zadnji post pa pove o tebi le to.....ko ti zmanjka argumentov pač podcenjuješ, žališ......mislim, da Kljukca pogrešaš še najbolj ti....vsaj po tvojem stilu pisanja sodeč, si bi znala biti blizu x;)x . In moje dosedanje delo je od vseh nadrejenih ocenjeno z najvišjimi ocenami....če me že siliš, da se branim. In delal sem že v vseh vejah pravosodja razen notarstva......in takšni prehodi niso tako enostavni, če nisi dober......tako, da........ti me učila prava zagotovo ne boš. Pika. x:Dx x:Dx Česa si ti vredna ali ne, koliko si zanimiva ali ne, koliko je srečno tvoje delovno okolje, ker v njem delaš.......pa jaz za razliko od tebe ne bom komentiral......ker te ne poznam.......in ker si mnenja o posamezniku ne ustvarjam na podlagi ene debate o pravu o katerem ta žal nima pojma. In sam pa bom še malo brskal po lnf....mi je neprimerno bolj zanimiv kot Cosby. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sanjalica

Mick...presenečaš.

Dolgi posti. x:Dx

Še daljši stavki.

In to taki...da te spoznavam(o) v luči...da veš pokazati x:Dx (zobke! ne nasmeha).

Do sedaj si mi zgledal "fičfirič tipček" x:o)x (oprosti no :sori: )...sedaj pa...bi si kar kravato popravila, tak rešpekt dobila xDDx .

Bom bla pridna...da ti ne pridem v :palec: :palec: roke.

Daješ občutek xscratchx , da veš kdo in kaj si...in da za napisanim xracx stojiš.

:detelca: v življenju!

Uh.....sem tvojega posta Sanjalica prav vesel x:)x x:)x Sem že malo cvikal, da me bo še kdo "napadel"......Ma.....saj znam biti tudi fičfirič, pa bolj boemski tip pa to...........vendar pa tudi veliko bolj resen, včasih celo preveč x^x ......In ker je moje delo večinoma bolj resno - stresno x;)x , veliko žalostnih in morečih stvari vidim, nizkotnost ljudi v vsem žaru.......se veselim humorja, zafkancije, zabave, uživanja, dobrih ljudi, prijateljstva, ljubezni..... in mi je to tudi na lnf zelo blizu x;)x x:Ix x:Dx .......Kar se tiče svojega dela pa sedaj že enostavno vem, da obvladam in da sem ok.......in mi je to bilo velikokrat potrjeno....od boljših od mene x;)x ......kar mi je posebej v čast x^x .

He-he.....privat pa se znam včasih tudi precej izgubiti :O: ........lajf pač x^x .

K. Čapek

In še nekaj........ko smo že pri odškodninskih zahtevkih. V primeru, ko odvetnik vloži na zavarovalnico odškodninski zahtevek in pride do soglasja o višini izplačane odškodnine....torej do poravnave......VEDITE x!x ........stroške odvetnika v CELOTI  x!x krije zavarovalnica........in mu vi niste dolžni plačati ničesar x!x .......torej....če se poravnava glasi na znesek odškodnine 1 mio sit....dobite 1 mio sit.......in ne rabite odvetniku plačati več nič.......To je ena od najbolj pozitivnih efektov v uvodnem postu omenjenega spora odškodninske družbe - odvetniki.......Ker so nekateri (kar veliko njih po mojih informacijah)odvetniki plus tega, da so bili plačani od zavarovalnice......še strankam odtegnili kao plačilo za svoje delo od prejete zavarovalnine....in ste potem dobili npr. le 850 tisoč sit.......lopovi!!!!

Ej.. Mick.. dej ti tole razloži..

Jst mam zdej ravno en tak primer.. letos sem imela prometno nesrečo in zdej po totalnem zaključku zdravljenja sem šla k eni skupini odvetnikov, ki je specializirana za take zahtevke.. prometne, delovne nesreče in so bojda maherji.. Verjetno so tud te Poravnava in to ok.. ampak glede na vso sranje in stroške, se mi je zdel it na ziher in k takim, ki imajo že sloves gajstnih odvetnikov...

Praviš če pride do soglasja v višini odškodnine z zavarovalnico, glede izplačane odškodnine, da stroške odvetnika krije zavarovalnica. Tega meni ni nihče rekel.. Oni si vzamejo kao procente od zneska za katerega se zdilajo... a je to kar praviš 100% al je kakor kdo dela... a jih pobaram kok je s tem, al če mi ne bi pasalo grem pač drgam.... kolker vem, vsaj tile vedno poberejo procent od zdilanega zneska?

Ah ja, pa še to... ko sem prijavljala škodo na avtu, in sem opisala prometno nesrečo, sem napisala da menim, da nisem kriva. Odvetnik je komentiral, da to utegne bit problem, ker je včasih boljš priznat krivdo, pa se zmeniš za enako al pa celo večjo odškodnino, kot pa da nisi kriv, ker pol je treba najet izvedenca, enega ali dva.. in jih moraš prvo ti plačat, pol pa se sodba vleče na sodišču in je še kak strošek, takse in to.. pa časovno traja.., če se pa pogodiš prej je včasih bolj ugodno da krivdo priznaš (čeprav jst trdim, da nisem kriva!), pa se več nabije na poškodbah in posledicah... Mislim, a je to čist vseen krivdo priznat, tud če nis kriv... sam zarad hitrejšga postopka.. pol pa si recimo spet udeležen v prometni... pa bo kao da si tak idiot.. in boš kriv že po defoltu... A veš kaj mislim?

bye, mushi

Mushi

Veš kaj Mick, moja ženska nečimrnost mi ne dovoli,k da ti ne bi odgovorila, pa zameriš al ne (tvoje besede). Prvič: SVAKI CIGO SVOJU ROBU HVALI - upam, da štekaš ta pregovor. Drugič: Sodnik zihr nisi, ker noben sodnik v vesoljni Sloveniji ni tako neumen, da bi po forumu nasvete talal, "ker jih ne sme", to valjda veš, k'si tako fejst pravnik. Tretjič: domnevam, da si višji strokovni sodelavec, kar z drugimi besedami pomeni, da te nihče noče v redno službo vzet, kar mi pove tudi to kar si napisal, kje "vse si že delal". Name tako vtisa ne boš naredil. Dobra stvar tvojih postov pa je, da si danes do solz nasmejal moje sodelavce (med njimi tudi nekatere pravnike, ki so zate tako pomembni in se celo družijo s takimi, ki "jim ne morejo pameti soliti"), da si nam prav polepšal dan. Četrtič: tisto tvoje preseravanje, kako so strojepiske rade hodile k tebi, ker si bla,bla,bla... nas je pa še posebej v dobro voljo spravilo. Glede na to, da hitro odpišeš in dosti napišeš domnevam, da sam veliko pišeš in torej, ti strojepiske ravno niso na razpolago (kot sem že prej domnevala). Če si pa vendarle sodnik in se tako izpostavljaš, je škoda, da ti država plačuje. Lepo od tebe, da drugim daješ nasvete, ker vem da so odvetniki kar precej dragi, da pa istočasno druge (beri: mene, ker imam svoje mnenje) ponižuješ in se hvalisaš, ti pa ne pritiče. Res, škoda. Fajn bodi. Tvojega odgovora ne bom brala, ker mi gre na kozlanje, lahko pa ga napišeš, da se bodo še drugi zabavali in te občudovali. PA-PA :wub: :angry: ;)
Love is hello and goodbye...until we meet again....

Hm, jaz pa vseeno mislim, da nisem prejela nobenega takšnega nasveta, ki ga ne bi smela... čeprav bi bila vesela, da bi včasih moj odvetnik deloval bolj človeško, ker res nisem samo številka spisa, hm...ampak vseeno lahko pustim presenetiti... ampak žalim pa res nikogar... hm, za razmisliti...

mmmm,Šeher menim,da narobe razumeš.....nekaj se te je Strogo dotaknilo,da si tk reagirala...jest pa spremljam tole kot svarilo, prevenitvo in znanje, ne pa kozlanje, hmmm

bom mel na seznamu tole zdej...hmmm

...šeher: te beram ,mau iztopaš od drugih v tej temi, pa si mislim... .morda res poznaš finte sistema presoje in tihega kadrovskega delovanja..nevem,morda sama realna izkušnja delo pr koritu nekje.....Sam pa sem se naučil, da ena sama izkušnja še ne sme obsojat drugih izkušenj, se prav ,da se lahko zarad tega prevetivno dela naprej..

Mick pa želi le sodelovat in dajat prepotrebe napotke...,ha? in v temu iztopa human.

Ne vem Sherezada kaj te tako muči.......ampak, ko te berem, se mi zdi, da ti bolj razumnega posta ne dovoli napisati tudi tvoja nečimrnost, ker si se spustila v debato o tematiki, ki je ne obvladaš........zdaj pa si seveda užaljena, ker ti ne pritrjujem, te negiram .........Sicer pa......kot smo že v podobnih primerih rekli....vsak post govori sam....o njegovem avtorju x;)x

Že pod točko prvič, si zgrešila...... x;)x Pod tvojo drugo točko....ker sem jaz tako fejst pravnik, ti pa se le pametna delaš in očitno iščeš pomoč za odgovarjanje meni pri tvojih kolegih "pravnikih".......ti lahko povem, kar bi lahko vedeli tako ti kot tudi tvoji kolegi......da jaz lahko kakšen nasvet, pripombo na forum napišem ravno kolikor želim......in da delo npr. sodnika (lahko bi pri vsem svojem znanju vedela, da enako velja za strokovne sodelavce x;)x ) ni združljivo z opravljanjem pridobitne dejavnosti in z opravljanjem drugih določenih funkcij.......tkim. nezdružljivost funkcije........in za to dobijo dodatek k plači, da dosežejo vsaj solidno ali pa recimo boljšo raven plače.......In nič ne vem, da bi s karšnikolim pravnim nasvetom lunatkom kaj zaslužil....in nehaj se že smešiti, no.....ker jaz te v to zagotovo ne silim...... x;)x

Tretjič....do solz se bi lahko nasmejali svoji naivnosti vzpodbudeni s tvojo nečimrnostjo, ker te postavljam na realna tla tvojega znanja in sposobnosti.....pa tudi sposobnosti komuniciranja............Ne bom opisoval poti svoje kariere zato, da bi tebi pojasnil zadeve.....trdno stojim za vsem kar sem napisal. He-he......vabljen sem bil v posamezne službe......zaradi kvalitete dela.......in ob boljših pogojih kot so bili ponudeni drugim.......in zelo so si želeli v posameznih službah, da ostanem........brez veze, da pojasnjujem nekomu, katerega nivo je povsem jasen iz njegovega posta.

In še četrtič....kar se tiče mojega pisanja.........zanimivo....ne da bi iskal.....prav v vsem vsekaš mimo.......No pa ti bom razložil....obiskoval sem srednjo ekonomsko šolo......če ti to glede strojepisa kaj pove........in rad pišem sam, ker se lahko v miru posvetim svojemu delu, razmišljam, popravljam, študiram.......pa še eventuelnih strojepisnih napak ne rabim nadzirati x;)x.....in zaradi tega ne obremenjujem zapisnikaric, za kar so mi le hvaležne. Ali pa si mogoče, glede na tvoj komentar o mojem pisanju pomislila, da tako rade hodijo k meni, da mi prihajajo kar na dom x;)x x:Dx Na zasliševanjih pa to pač ni možno..... x;)x

Če sem te s čim poniževal....nisem tega vesel, sem pa le reagiral na tvoje zame žaljive poste.......In bi ti predlagal, da jih prebereš.....če si sposobna minimalne samokritike....boš videla, da si se vame vtaknila ti z neutemeljenim negiranjem in podcenjevanjem mojih postov......in če sva že pri pregovorih, ti vračam enega slovenskega "le čevlje sodi naj kopitar" x;)x in tudi sam upam, da boš ga razumela, le upam, no x^x

Če ti gre na bruhanje....poišči pomoč zdravnika, upam in želim ti, da ti bo to nevšečnost uspešno odpravil. :palec:

Ne potrebujem nobenega občudovanja.......v tej smeri.....mi pa kakšno drugo vsekakor godi x;)x x:px . Če lunatke s svojimi posti med drugim tudi zabavam.....pa je moj cilj dosežen. x:Dx Odgovora pa mogoče res ne preberi.....ker boš še bolj nakurjena in boš napisala še več traparij........kar te bo lahko spravilo v samo še slabšo voljo, pa še osmešila se boš.

Mushi....ti odgovorim kmalu :palec: .....trenutno ne gre :sori:

K. Čapek

Zdravo Mushi x;)x

Menim, da je tako..........tvoj odvetnik na podlagi tvojega pooblastila in medicinske dokumentacije pripravi predlog, ponudbo zavarovalnici........zavarovalnica jo pregleda in sprejme ali pa se pogajajo o višini.........(v vsakem primeru bi te morali obvestiti o zavarovalničini ponudbi, preden jo eventuelno zavrnejo, to zahtevaj!)...ker tudi, če se njim zdi prenizka je odločitev tvoja....ker je vprašanje, če se npr. pri 1 mio sit splača čakat ne vem koliko let na npr. 150.000 sit več ali pa dobiti keš 850.000 sit nekje v roku 15 dni po sklenjeni poravnavi. Če se dogovorijo......podpišejo poravnavo in zavarovalnica dokaj hitro plača odškodnino (v primerih, ki jih poznam nekje res v roku 15 dni) na tvoj transakcijski račun (če to zahtevaš, vendar pa moraš v postopku biti aktivna, se zanimati in zahtevati) ali na odvetnikov.........in izplačano moraš dobiti natančno 1 mio sit, če so se zdilali za 1 mio sit..........stroške njegovega dela, pogajanj, dopisov itd......pa odvetniku plača zavarovalnica....in on nima pravice tebi od odškodnine jemati nobenega %........če se za to izrecno ne dogovorita........če jaz kaj vem mora tak dogovor biti pismen.......a si podpisala tak dogovor. Vem pa tudi, da odvetniki to pogosto zamolčijo in si od zdilane odškodnine poleg tega, da jim stroške plača zavarovalnica, vzamejo še del od odškodnine....pa si ne smejo......saj so bili za svoje delo plačani od zavarovalnice.......ali si ti za eno delo 2x oz. dvojno plačana x;)x. V primeru, da ni poravnave, ne sklenejo kompromisnega dogovora, pa gredo odvetniki tožiti........tu so pa tvoji stroški odvisni od izida tožbe......če npr. tožiš za 1mio sit....dobiš 700 tisoč.......ti bo nasprotna stran pokrila 70% stroškov.....30% kriješ sama.....ipd.

Kar pa se drugega dela tiče pa ne štekam nič.........mi mal na mučko smrdi, vendar tega ne trdim, da je.....Hm...kakšen avto si imela ti in kakšen nasprotna stran? Kakorkoli......aja...pa ne vem niti iz kakšnega zavarovanja bi naj terjali odškodnino....a iz naslova obveznega zavarovanja? Ker z obveznim zavarovanjem smo zavarovani za škodo, ki jo povzročimo drugim in ne krije tudi tvoje škode. Kar se tiče materialne škode...jo itak ocenijo cenilci zavarovalnice.....tako, da ne vem o kakšnem izvedencu govori. Če pa ti tožiš.....dejansko zalagaš...odvetnika, sodne takse, stroške za izvedenca......močnejše odvetniške pisarne založijo zate, še posebej, če vohajo zaslužek.....ki pa so ti povrnjeni, če tožbo dobiš......oz. sorazmerno uspehu v pravdi. Ne poznam toliko odškodninskega prava v detajle, da bi ti lahko natančno odgovoril.......pa veliko premalo podatkov si mi dala....razumljivo. Kar pa se tiče krivde......in strahu, da bi bila ponovno udeležena........pa kriva po defaultu.......ne skrbi.........nima posebnega pomena.......Očitno gre za nek dil med zavarovalnico in odvetniki......po kateri bo za oboje najverjetneje dobro, da storite tako, kot ti svetujejo odvetniki........kaj več ti glede na razpoložljive podatke res ne morem povedati.

Vsekakor pa za štos zadevo preveri pri še kakšnem odvetniku.......ne vem od kod si......še posebej, če si v večjem kraju......Je pa res, da odvetniki ful neradi govorijo koliko bi te znalo kaj stati.......

Ja, pa še to.......pri vsem kar napišem je moj namen izključno le opozoriti na eventuelne zanke, nepravilnosti, izkoriščanja.......možnosti.......ki so mi znane, ne morem pa o ničemer govoriti konkretno, če mi niso znani prav vsi podatki. Teh pa tudi ne želim imeti, ker potem lahko še samo študiram posamezne zadeve........he-he.....ali pa da pustim službo in v navezi z Marso odprem pravno svetovalnico x:Dx x:Dx

Lep pozdrav....... x^x

K. Čapek

Šeherezada, Mick.. :eek: :eek:

Moje izkušnje z odvetniki... x:Dx x:Dx ...imamo družinskega odvetnika...s katerim se najlažje pomenim ob xcheersx ...podpišem pooblastilo...račun pa plača..mož... x:Ix Tako, da moje izkušnje...dbest... x;)x

Sicer pa mislim, da je tukaj govora o odškodninah...in Poravnavi d.o.o....

Odvetniška zbornica...in odvetniki so zagnali vik in krik...ker pač gre za zaslužek.Mislim, da Poravnava...dela pošteno in vnaprej pove...10%...pri odvetnikih pa nastane še kup...skritih stroškov...na katere v začetku nismo opozorjeni.Je pač tako...da vsi nismo za vse...in odvetniku nekako zaupamo...ko izzstavi račun...pa, tudi če nam kaj ni jasno...se ne zapletamo...ker kdo se bo pa zdaj z odvetnikom bodel.. xrolleyesx ..on že ve... :xx!:

Odvetniška zbornica...v tem primeru očita..da gre za prikrito reklamiranje....saj za Poravnavo...delajo odvetniki...

Men je bedasto...a res mislijo...da smo vsi tolk neumni...JASNO...da zanje delajo odvetniki...saj za druge firme tut...pa se njihovi proizvodi reklamirajo...ma res, saj nikjer ni navedeno...za nas dela odvetnik ta in ta....njegovo ime je jamstvo...da bo odškodninski zahtevek...uspešno poravnan...

Gre za ..denar... :xx!: ..odvetniki izgubljajo lep kos pogače....in se zanj...borijo na svoj način...niso pa pripravljeni...razčistiti v svojih vrstah...kako nekateri med njimi....računajo provizijo...in ZAKAJ...je Poravnava...v resnici uspešna...

Sicer pa Mick...hvala za info...morda bo tut men kdaj prišlo prav.. x^x

Astra

Per aspera ad astra

Mick thanx!!!!!!!! Full si mi dober odgovoril!

Kar se tiče mojga avta in onega drugega.... On je zbrisal s kraja nesreče... nimam nobenih prič, še kamere na cestninski in Petrol pumpi so ble tako nejasne da niso mogli nič iz njih razbrat... skratka bom jst lawjerju zaupala.. da bojo dober zdilal zame.. Poznam kr par takih k so z njimi zelo zadovoljni, pa ni hudič da tud zame se bojo potrudil.. Zanimalo me je najbolj tisto priznanje krivde... ki jo je pa zelo težko dokazovat če sem priča sam sebi le jaz... Mick... ko obvladaš... lahk še mnenje poveš na temo

Prepoved parkiranja

mislim čist mim stvar... mogoč pa bi vedu kej zanimivga rečt na to? x:Ix

Mushi

Hm....mushi.....nič kaj pametnega mi ni šinilo.......kot kar so že drugi komentirali, pa kar si že sama poskusila x^x ........Mi pa je tokrat nekak mal všeč aakhutov predlog :vragec: x:px x:Dx x:Dx

K. Čapek

• 2 weeks later...
Mick, ker vidim, da obvladaš, imam tudi jaz eno vprašanje glede tega kaj lahko počnejo le odvetniki in kaj druge gospodarske družbe. Mi (kot d.o.o.) namreč sedaj precej drago plačujemo odvetnika, ki nam ureja izvršbe. Ali lahko predlog za izvršbo napišemo in podamo sami, brez odvetnika oz. ali nam to lahko opravlja odplačno neka druga firma (d.o.o., ni odvetniška družba), ali je to v izključni pristojnosti odvetnikov? Hvala za odgovor. A.

Pozdravljena in dobrodošla na lnf, Anda x;)x x:)x

Izvršilno pravo... :switz: :switz:...še dobro, da čisto splošno vprašanje....... x;)x x:Dx

Kot d.o.o. lahko predlog za izvršbo napišete seveda sami, nobene ovire ni za to.........pa tudi neka posebna umetnost ne, ko imate verjetno že par vzorcev. x;)x Ker odvetniki izdelave izvršilnih predlogov zaračunavajo vnaprej, izid izvršbe pa ni gotov, je seveda smotrno, da jih izdelate sami. Kar pa se tiče izdelave s strani druge d.o.o. - tudi ni ovire za to......je pa vprašanje ali vam bo sodišče priznalo njihove stroške........torej račun, ki ga boste dobili od njih za izdelavo..... Poleg tega pa v predlogu (v primeru, da vam ga izdela druga d.o.o.) ni treba navajati, da so ga izdelali oni.......podpiše se pač vaš direktor. V kolikor si lahko takšno izdelavo predlogov za izvršbo z dotično d.o.o. kompenzirate s kakšno vašo storitvijo njim.......bo seveda zopet bolj ugodno za vas, kot če najamete odvetnika. Sicer pa mislim, da ste sposobni takšen predlog napisati sami. x;)x V pomoč si pač nabavite nekaj vzorcev različnih predlogov za izvršbo in Zakon o izvršbi in zavarovanju. Ok? x;)x

Lep pozdrav.............

K. Čapek

Uh Mick, kar naenkrat forum ni več sprostitev, ampak je postala služba x:Dx :switz: :switz: :switz: xnckrivx

Verjetno ti zato piše da si sodelavec x:Dx x:Dx x:Dx .

Pogrešam kakšnega od smeha razpočenega smeškota x8Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ma....ni blema......me sprošča in zadovoljuje tudi......če lahko kaj pomagam x;)x .

Če pa kakši vredi bejbi lahko pomagam tudi še kako drugače :vragec: x:px ......pa me tudi x:Dx :onfire: ...sprošča in zadovoljuje x:Dx x:px

K. Čapek

Mick, hvala za odgovor. Štekam, ampak mene zanima ali mi oni za to storitev (pripravo predloga za izvršbo) lahko izdajo račun? Ali je to legalno? Od dveh pravnikov sem namreč dobila odgovor, da je po Zakonu o odvetništvu to prekršek in da to lahko opravljajo le odvetniške družbe. A.

Joj, joj......se je treba malo znajti....verjetno. Nisem prepričan, da je to prekršek.........enostavno....ne vem. Vem pa.....da vam sodišče takšnega računa ne bo priznalo........npr. v primeru uspešne izvršbe boste dobili nazaj tudi stroške odvetnika, ne pa tudi stroškov, ki ste jih imeli za plačilo računa tej d.o.o. Kar pa se tiče izdaje in plačila računa tej d.o.o......he-he......kje pa piše, da se mora račun glasiti na natanko to storitev x;)x x:Ix

K. Čapek

Mick, hvala. To sem hotla slišat. Stroške odvetnika nam sodišče zdaj sicer res prizna, ampak on nam zaračuna več, kot so ti priznani stroški, tako, da je to res too much. Si bomo to rajši kar sami delali, stroškov sicer ne bo povrnjenih, ampak saj jih tudi ne bomo imeli.

:palec: Mislim, da je to najbolj pametna rešitev.........Pridobiti nekaj vzorcev in predlog izdelati ter vložiti sami........na eventuelne pomanjkljivosti pa vas bo tako opozorilo sodišče......ko pa jih bo nekdo od vaših enih par naredil....pa tako ne bo imel več posebnih problemov.

K. Čapek

• 1 month later...

Kak mesec se ukvarjam z izbiro odvetnika da dobimo od zavarovalnice kar se dobit da od prometne nesreče..

In skratka prvi odvetnik ki naj bi bil oh in sploh bi želel da jst kr krivdo priznam, pa bo z moje police šlo, mogoče je pa še ena varianta da gre, da je povzročitelj nesreče neznani voznik, pri tem pa je možno da bi se stvar vlekla kot jara kača (dokazovanje krivde, sodni izvedenci... Anyhow... to zdaj trenutno ni stvar debate....

Meni je ŠIT, ko sem hodila v prvo odvetniško pisarno in smo se USE zmenil, sem rekla da me dva. tri tedne ne bo, pa je rekel tipson tam, v redu, sej kak mesec dva se še ne bo nič dogajal.. pol pa midva odpičiva na honeymoonse pa pride prvo pismo da zahteva blbla... dokumentacijo v 8 dneh.. nato kliče mama tja pa če jim še po faksu pošlje da ME NI, pa je blo spet v redu gospa,... pa čez par dni spet pošta pride da nikakor nisem dosegljiva in da se nujno tam oglasim... pa ime so mi spet priredili, kar me še posebej razkuri...

No in potem prideva nazaj.. pa sem rekla hudiča, grem zdaj še drugemu odvetniku kaj bi se dalo narest, ne da jst krivdo moram priznavat in to če hočem do svojega denarja od zavarovalnice prit, pizda, sej jim tak preplačamo vse in imajo vedno neke svoje finte (npr. on primer ko je v CE en samomor delal in se je s plinom fental, njegovi sosedje ne bodo dobili ničesar, od zavarov. za stanovanja, ker je šlo za samomor hahahahah.... sej bi se blo za smejat, če ne bi blo žalostno, al pa recimo če se mož in žena na dvorišču z avti zaletita, nobeden nič ne dobi od zavarovalnice...)

torej, grem k drugemu odvetniku... tistih 15 min. ko si je vzel časa zame sem mu plačala (koza nora) okrog 6.000, pol pa je blo novo leto in to... pa ga naj pokličem prvi teden pa ne ravno prvi dan, in ga kličem v četrtek, pa še ni uspel pogledat vse, pa ga kličem danes in še kr ni uspel in zdaj ga bom v SREDO... je pa baje tak ded da res vse vidike pretehta... ko jih... tile bi pa kr sicer zastopajo mene, bi me pa kr za krive nrdil..

Skratka prvo sem hotla dat naslov

LOJERJI SO LOJI...

Zdej pa ko sem se spihala lahk dam naslov da smo loji kr tisti, ki jih nucamo...

Pa kaj hudiča naj nrdim drugega, če jih nucam, drgač me bo pa zavarovalnica še bolj nategnila.. :sori: :xx!:

Mushi

js pa sama izkušenj z odvetniki še nimam, samo pričakujem da jih bom v prihodnosti (dost bližnji) dobila, ker če bo šlo use po sreč grem na pravno fakulteto pa bom ena od njih. upam samo, da ne bo folk tok po men pluvou kokr ponavad pluva po odvetnikih x^x

xDDx ...

*Mushi, kot si opazila, sem zdruzila oz. prikljucila semle - je ze lepo naslovljeno, pa tko... saj ves... x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...