Skoči na vsebino

Odvetniki

Mick

Recommended Posts

Mushi me moj tud po letu in pol prišel na ideja da bo mogoče pa res potrebno delno krivdo priznat :eek: da ne ve kaj se na Hrvaškem dogaja, da če sigurno nisem bila pri sodniku za prekrške :O: da bla bla bla bla... pa naj mu opišem potek nezgode, na kratko ne glede na to, da je to prosil že trikrat pa da še vedno ne ve zakaj se gre :xx!:

pa me bratranc vpraša pa kdo ti je svetoval tega odvetnika, jaz pa tvoja žena, ki je mimogrede sodnica in je to eden kao boljših odvetnikov. ma ja veliko sreče ti želim :palec:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

upam samo, da ne bo folk tok po men pluvou kokr ponavad pluva po odvetnikih x^x

To bo pa odvisno zlasti od kvalitete in korektnosti tvojega dela x;)x x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

(npr.on primer ko je v CE en samomor delal in se je s plinom fental, njegovi sosedje ne bodo dobili ničesar, od zavarov. za stanovanja, ker je šlo za samomor hahahahah.... sej bi se blo za smejat, če ne bi blo žalostno, al pa recimo če se mož in žena na dvorišču z avti zaletita, nobeden nič ne dobi od zavarovalnice...)

to me zanima, hmmmm :eek:

Sej majo sosedi zavarovano stanovanje?, .. .zakaj ne?

Oba dva zakonca imata zavarovana avtomobila,... . zakaj ne?

zavarovalniške finte poki, mislim, ko ti zavarovanje sklepaš vse lepo in prav, pa dinarčke tja daš, pol pa prideš tja in bi rad dobil odškodnini /zavarovalnino, pa rečejo v tem primeru, pa to ne velja... ccccc...

Sej tud meni ni jasno, sva se ravno z lubijem še ni dolg nazaj pogovarjala, KJE piše to na zavarovalni pogodbi, na podlagi ktere sklepaš zavarovanje, in če imajo oni nekje pač tist skrit text, pa tam ni zaveden, kako potem, a ne velja tisto kar podpišeš... kako bi to pol na sodišču zdržalo, da tožiš recimo zavarovalnico, bi oni rekli kaj... kdo ima prav x?x

Skratka... štosi..... Težki.

Kakor sem razumela prvi primer, kao da zato ker je šlo za samomor, čeprav, ne vem kakšne veze ima s tem sosedovo stanovanje, ker če bi sosedi vedli, bi rekli onem fuknjencu, naj si v hosti en drevo najde, pa plin pr mir pusti,

v drugem pa zato, ker se je dogajalo kao, da sta se zakonca zaletela, mislim ne vem v čem je štos, namerno, da sta pol dnar vlekla... čeprav tolk ko zgubiš nikol nazaj ne dobiš, zato tega heca ne razumem...

Mushi

aha, zakonca razumem in je res zoprno to dokazat, kaj šelem prepričat sceno,hmm.

Drgač pa za drugi pr.je pa res absurd,hmmm, tak nepredviden..

Menim,da je treba v pogodbah dodat še sam kaj predlogov,ki naj bi te morda v prih. ščitili.

Ne pusti se, če veš, da maš prav.

• 1 month later...

Mick, hojla!

Imam eno prošnjo zate - upam, da ni prehuda in da ti ne bo vzela preveč časa.

Menda je po novem neplačevanje preživnine kaznivo dejanje. Zanima me, kateri člen katerega zakona govori o tem. Mi lahko to, prosim, točno napišeš?

Je ta zakon sploh že sprejet?

Nekaj razmišljam, da bi šla ovadit mojega bivšega, ker mi grejo počasi njegovi izgovori že na živce. Ko naj bi prišel po otroka, pravi, da ne more, ker dela ("na črno" nekje v Italiji), ko pa ga vprašam za preživnino, pravi, da nima denarja, ker je brezposelen...

Zadnjič je pri meni naročil tapetniške gumbe, ker nekomu preoblači sedežno garnituro ("na črno"). Gumbe sem mu naredila (oblekla v blago), mu izstavila račun in tudi potrdilo o plačilu je podpisal, ter mi plačal znesek 4.800sit za 32 gumbov. Zanima me, ali je ta račun in podpisano potrdilo zadosten dokaz, da se "na črno" ukvarja s tapetništvom in torej služi denar? (Doma nimajo kavča z 32-imi gumbi!)

Pa še to: ali to ovadbo zoper njega podam na postaji policije? Bom morala potem še kaj hoditi po sodišču?

Kakšna pa je zagrožena kazen za tak prekršek - izmikanje plačevanju preživnine?

V naprej najlepša hvala za odgovor! Upam, da ti nisem preveč zatežila...

LP

Tamara........zaenkrat je kaznivo dejanje še vedno samo "izmikanje plačevanju preživnine" in sicer po 203. členu Kazenskega zakonika R Slovenije. Brezposelnost še ne pomeni, da se ne izmika plačevanju preživnine..........lahko se smatra, da se izogiba redni zaposlitvi ravno z razlogom izmikanja izvršbi oz. torej plačevanju preživnine. V vsakem primeru pa ovadbo lahko podaš.......na policiji ali na tožilstvu, ki je pristojno po vajinem kraju bivanja (ne vem od kod si) in sicer na podlagi pravnomočne sodne odločbe s katero mu je določena preživnina ali pa npr. na podlagi izvršljive sodne poravnave ali dogovorom o preživnini sklenjenim pred CSD.......in pa priložiti moraš obvestila CSD o vsakokratni uskladitvi (revalorizaciji) preživnine, ki je sedaj 1x letno. Kazensko se zaradi izmikanja plačevanju preživnine lahko preganja le za 3 leta nazaj od dneva vložitve ovadbe......... Seveda boš morala biti tudi ti aktivna.....velikokrat tožilstvo najprej izvede tkim. postopek odložitve kazenskega pregona.......povabi obe stranki in ju poenostavljeno rečeno skuša "poravnati"........če ne uspe.....se nadaljuje postopek pred pristojnim kazenskim sodiščem. Stroškov nimaš.....ker tožilstvo preganja to kaznivo dejanje po uradni dolžnosti. Zagrožena kazen je zapor do enega leta, sodišča se pogosto odločijo za izrek pogojno obsodbe.....s posebnim pogojem.....da mora v bodoče redno plačevati preživnino ali pa npr. določijo rok v katerem mora plačati zaostalo preživnino......če je v roku noče plačati.....se lahko pogojna obsodba spremeni v kazen zapora......veliko jih plača v zadnjem trenutku. Kaj vse lahko storiš in kako zadeva poteka (če si se odločila ukrepat) in če še te kaj razen napisanega izrecno zanima - javi in ti tekom dneva pošljem na OS.......ali pa tudi tukaj......ker sedaj res ne utegnem. Jaz bi na tvojem mestu ovadbo vsekakor podal....... x;)x

K. Čapek

Mick, hvala za odgovor!

Ja, resno sem se odločila, da bom podala tole ovadbo. Ampak se bojim, da bo težko dokazati, da dela "na črno". Niti ne vem točno, kje dela - on pravi, da "tam čez" (torej v Italiji), ampak mi nikoli ne pove, kje. Če pa bi ga vprašala, mi tudi ne bi povedal, saj ve, zakaj bi me to zanimalo. xrolleyesx

Dalo bi se ga dobiti edino na mejnem prehodu... Ampak, kaj naj pošljem detektiva za njim!? Halooo!?

Še to me zanima:

On že dolgo ni zaposlen in tudi ni prijavljen na Zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve. Ali se to lahko smatra kot dokaz, da se izmika zaposlitvi?

Sicer je zdrav (sposoben za delo) in nima nobenega razloga, da ne bi mogel delati. Pa tudi od nečesa živi... Samo za cigarete porabi toliko na mesec, kolikor bi moral dati mesečno preživnine za sina!

Just do it ! :palec:

Priporočljivo bi bilo, da vložiš predlog za izvršbo zoper njega, saj imaš izvršilni naslov - verjetno pravnomočno sodno odločbo s katero je določena dolžnost plačevanja preživninine in njena višina - ker pa nima redne zaposlitve in verjetno tudi nanj pisanega premoženja, bi to bili nepotrebni stroški zate........zato navedi, da izvršbe pač nisi predlagala, ker bi to predstavljalo zate prevelike in nepotrebne stroške - izvršba pa tako ne bi bila uspešna. Ker neuspel izvršilni postopek ni nujno pogoj za dokaz o obstoju tega kaznivega dejanja, ampak v takem primeru pač sodišče v kazenskem postopku v okviru reševanja tkim. predhodnega vprašanja ugotavlja, ali bi bila izvršba, tudi če bi bila predlagana, neuspešna. Seveda je vse skupaj lažje, če bi vložila predlog za izvršbo......

Kar se pa tiče ugotavljanja in dokazovanja njegovega "dela na črno" to prepusti policiji in tožilstvu........policiji oz. tožilstvu ob podajanju ovadbe pač navedi zakaj meniš, da dela na črno, oni so pa dolžni preveriti in ugotoviti ali to drži oz. ali dela na črno.......ti boš sicer na sodišču zaslišana kot priča oz. oškodovanka, je pa tožilstvo tisto, ki mu mora dokazati izmikanje....... x^x Ker ni prijavljen na Zavodu za zaposlovanje......ni aktivni iskalec zaposlitve.......bo tožilstvo zagotovo v obtožbi navedlo, da je to z namenom izmikanja plačevanju preživnine oz. onemogočanju realizacije izvršbe. Tvoja naloga je podati ovadbo, povedati kaj veš, pričati na sodišču (če bo prišlo do rednega kaz.postopka), vse ostalo pa prepusti policiji, tožilstvu in sodišču........če te bo tekom postopka kaj zanimalo, ali boš potrebovala še kakšen nasvet........je pa tu ta tema tudi za to, ne x;)x x^x

K. Čapek

Predlog za izvršbo sem vložila že enkrat lani, a je seveda neuspešna, ker nima nobenega računa na banki (nobenih prilivov) in niti nobenih premičnin za rubež.

Hvala za vsa pojasnila! x:)x

Zdaj mi je vsaj malo bolj jasno, kako te stvari potekajo, in se moram en dan odpravit na tožilstvo...

Če me bo še kaj zanimalo, bom kar tukaj spet vprašala. Fino, da imamo to temo! x;)x x^x

LP

Predlog za izvršbo sem vložila že enkrat lani, a je seveda neuspešna, ker nima nobenega računa na banki (nobenih prilivov) in niti nobenih premičnin za rubež.

:palec: ..........tudi dokazila o tem imej s seboj ob podanju ovadbe x!x To vso zadevo samo olajša :palec:

K. Čapek

Aja......ovadbo moraš podati v času uradnih ur.........kolikor vem so te na tožilstvih v ponedeljek, sredo in petek od 09.00 - 12.00.....v sredo pa tudi od 13.00 - 15.00. Migni.... x;)x

in.....mogoče je bolje (časovno), da ovadbo podaš kar direkt na policiji........ker tožilstvo jo po prejetju itak njim pošlje v preveritev.......

K. Čapek

• 7 months later...
Veste za brezplačno pravno pomoč, ki jo nudijo pravne fakultete (upam vsaj, da še)......No....vse me zanima....

Tam sem, pa ne vem nic o tem... x:Ix A je to res se? Sej zdej je se ena spletna stran http://www.e-svetovanje.com/pravniki.net , ceprav meni se tam zdi vse bolj povrsno...

Drugace jim pa vsa cast x:Dx x;)x Sem sama spremljala primer, kjer se je pokazalo, da nemogoce je mogoce x;)x x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

• 1 year later...
Selene, naredi si uslugo in ne beri vec Direkta...

kokr je reku Jerry Seinfeld: People who read tabloids deserve to be lied to.... x:Dx x;)x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

sej ga nisem brala, ampak sem slišala eno informacijo o človeku, ki je mojo zadevo vlekel tri leta, tik pred zastaranjem pa predal odvetniku v drugi državi... in glede na to, da mi smrdi zadeva, se upravičeno vprašam, kaj pa če je kaj res? vidva se šalita, pri meni je pa zadeva dosegla vrelišče... in ne želita si podobne izkušnje...

Sem pa resnicno proti rumenemu tisku... Pac.

..jaz tut!!! x^x ...to je skor nemogoce brat... ne recem, ce bi ga dal pol vsaj na kaxno temno podlago...ampak ne... ponavad je podlaga cist obicajno bela... :xx!:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...