Skoči na vsebino

Odvetniki

Mick

Recommended Posts

sej fora je v tem, da ga ne berem, če bi ga brala, bi vedela o čem se gre ane... in itak da ne dam nič na rumeni tistk, delam v medijih tko da x:Dx mogoče je pa tista oseba od katere je ponaredil podpis baje navedena, pa bi se jst lahko malce pozanimala... ker zadeva mi resnično smrdi... ne tista v cajtnigih, ampak moja...
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Ne morem verjet, da kdo dejansko naredi skoraj doktorat tu iz rumenega tiska, ker je nekdo vprasal nekaj, kar ga zanima! Nikjer ni pisala, da verjame al kaj, ampak radovednost! JAO EJ!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

podn,še sedaj jezna...naredila nič,le močno zasoljen račun dobila na koncu.........čeprav je že lep čas od tega..ma se zjezam,ko se spomnem..uhhhh bi najraj jo prijavila.....taki ljudje niso vredni opravljat poklic...he kaj pa ti nuca na koncu jokat ne?....hja kaj pa veš prej kot le dobra priporočila,ki jih je dobila hmmm od koga že le?

Pri meni se namreč ni izkazala.....pod nulo...resno.....probam pozabit,ker ni vredno...

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

Moja prijateljica je vplačala odvetnici (BREZ RAČUNA!!!) 100.000 SIT za storitve, da je odvetnica pozabila vložiti pritožbo v roku in je popušila na celi črti.

Jasno, gre tudi za naivnost ljudi... bi kdo rekel... ampak, kdo bi dal sto jurjev, da te nekdo zajebe, če se z lahkoto zajebeš sam...

Ljudje imajo o odvetnikih malo izkrivljeno predstavo, tako kot o zdravnikih, imajo jih za pol bogove in jim verjamejo vse, kar jim naloži...

Predem dam delo odvetniku, se pozanimam, kako mi bo računal... enkrat sem vzela pa tudi Tošiča (mensezdi se tko piše) iz PIC-a... bila zelo zadovoljna... :palec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Najbolj opazne so napake strojevodij, pa pilotov jumbojetov... poznam tudi slabe šoferje

poznam tudi slabe zdravnike, slabe kuharje, slabe direktorje...

Poznam tudi dobrega odvetnika.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

• 3 years later...

Da ne odpiram nove teme: rabim eno mnenje - bi bilo zaželjeno, če bi kdo imel že izkušnje s temle

Skratka: svak je uspel na javno dražbo spravit vse nepremičnine, katere so bile prepisane nanj. (zaradi inteligentnih jako jakih vzrokov..ni pomembno, ker sem jezna ko sto hudičev). Med njimi je tudi mamina domačija - katere je on solastnik - druga solastnica pa je sestra.

Zdaj bi mama tole odkupila nazaj. Oziroma bi pač keš dala sestri, da odkupi tale delež nazaj. Ker bo kandidatov za nakup tega ko smetja(grem stavit) me zanima, ali ima sestra, kot prvi kupec(po moje je pač ona prvi kupec, če je solastnik parcele), kakšno prioriteto, oziroma kako lahko tole uveljavlja.

Aha - upnik je DURS.

Škoda, da se mickeni več ne oglasi, bi pa bilo fino, če bi tudi kdo drug tole vedel..oziroma imel kaj izkušenj ali pa znanja okoli takih fajnih reči.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Nataly, upam, da se ti oglasi kakšen strokovnjak.O tem vem nekaj le posredno, ko se je znanec znašel v podobni situaciji. Zdi se mi, da je najbolje, da se stvari poskušajo rešit, še preden pride stvar na dražbo.Na prvi dražbi se (prej ocenjeno) premoženje prodaja v kosu, se pravi v celoti in če se pojavi kupec in vse kupi, se odplača dolg ( v tvojem primeru DURSU) .Če prva dražba ne uspe, se čez nekaj časa razpiše ponovna dražba, tokrat se premoženje lahko prodaja v delih, se pravi parcelah.

Dva sokrajana sta imela podoben primer

Prvi dolžan 18.000 evrov.....njegovo premoženje ocenjeno na 27.000 evra- s sodnico se je še pred prvo razpravo dogovoril in poravnal dolg 18.000 evra...

Drugi je bil dolžan 140.000 evra (matr, kaj ljudje počnejo :o|o: )...mislim, da so hišo nekako izpustili iz dražbe.

Zdi se mi tudi, da lastnik, oz. oseba, ki denar dolguje, ne sme sodelovat pri dražbu.

Nataly, upam, da dobiš kje bolj podrobne informacije o tem

Na DURSu se probat zment, če je sploh dogovor še možen

[jim položit po predhodnem dogovarjanju/dogovoru denar na račun,

pravno uredit hkrati preko odvetnika na novo

nova lastniška razmerja ...].

Kontaktirat Micka na PM, mu poslat post iz topika.

Druzga odvetnika, če se ga pozna, oz. plačat tiste "pol ure konzultacije"

odvetniške.

Hvala vsem za odgovore.

Je v bistvu tole že malo pozno - meni kopija odredbe o prodaji prišla v roke v ponedeljek - ko me sodelavka vpraša, če je dostop do gozda.

A? Kakšnega gozda?..

ja tistega, ki ga je tvoj svak zastavil...in pol me je itak hotla kap. Pa me briga za gozd(ker je tole njegova dediščina), ampak ni mi pa vseeno za domačijo moje mame - ful so bili revni, samo tisti kos zemlje imeli, 14 otrok je tam gor zraslo, niti grude zemlje zapravili, pol pa uleti en pijan svak in lahkomiselno zaruži tole. Za ubornih 5000 evrov. Pa da si ta keš ni mogel sposodit evo - ampak ne. Kakor hitro dobil pošto, jo je odvrgel na kup(s sestro živita ločeno, ona pri nas v Hazolah, on v mestu)..pa zdravo đaci..

Pokličem v ponedeljek sestro - ji povem novico, je skoraj dol padla - svaka pa je pol najhuje skrbelo, kako to, da sem jaz izvedela.

No - jaz sem sprožila reševalno akcijo za domačijo, sem pa rekla sestri, da bi bilo fer, če bi svak poklical svoje brate in sestre, ter jim povedal, da njegova dediščina na prodaji in da naj vsaj oni tole kupijo, da v familiji ostane.

Skratka: v sestrinih očeh sem izpadla: čudna, ker me skrbi. Ne morem pa pozabiti maminih solz, ko slišala tole. Pa da bi vsaj kdo prej kaj zinil...eh.

Nič - sem se poglabljala zdaj v "podnapise" - piše, da: kdor ima zakonito ali vknjiženo pogodbeno predkupno oz. odkupno pravico na nepremičnini, ki predmet izvršbe, ima prednost pred najugodnejšim ponudnikom, če takoj po konačni dražbi izjavi, da kupuje nepremičnino pod enakimi pogoji.(1.odst.182 čl ZIZ)..

(moram zdaj še nekje pogledat kaj ta prvi odstavek pravi.

Nimam mickovega mejla :V:

(to je tak ko policija...ko jo nucaš, pa je nikjer ni)

Guest Jeti

Nat ... lahko poskusiš poslati Micku e-mail preko njegovega profila ... levo čisto spodaj imaš to možnost :palec:

morda ima še istega, kot takrat, ko se je prijavil na luno xcivx

Varščina je plačana. 7.4. pa je dražba.

Samo enih par praktičnih zadev me zanima.

Kdaj torej povema s sestro, da je ona tista s predkupno pravico? In ali je dovolj "homemade" napisano pooblastilo - o zastopanju - jaz torej - za vsak primer, če sestra ne bi dobila prosto tistega dne.

Skušajte se še dogovorit z upnikom [z DURS, DU ...], da se dolg poplača.

"... Dolžnik ima možnost plačila dolga skozi celotni proces,

tudi v zadnjih minutah pred začetkom dražbe..."

http://www.mojevro.si/print.php?tip=1&id=232655

Glede ustreznega pisnega pooblastila za zastopanje

na javni dražbi [za fizične osebe] poklič na okrajno sodišče.

V pisarno okrajne sodnice. In se informiraj.

Kaj vse je potrebno imet v zvezi s tem.

["Tule na primer, se zahteva notarsko overjeno pooblastilo za zastopanje na javni dražbi."

http://tinyurl.com/cqw4g4]

Povprašaj tut, če je poleg osebnega dokumenta

treba met potrdilo o državljanstvu, ki se zahteva tule,

ko gre za fizične osebe:

"Kupec je lahko fizična oseba [ali pravna oseba].

Na prodajnem naroku mora fizična oseba predložiti

veljavni osebni dokument in potrdilo o državljanstvu.

Pooblaščenec pravne osebe, ki se namerava udeležiti dražbe

pa mora predložiti ustrezno pooblastilo za zastopanje

in izpisek iz sodnega registra, ki ni starejši kot 15 dni.

Kupec ne more biti dolžnik, sodnik ali kdo,

ki uradno sodeluje pri prodaji.

Kupec ne more biti nekdo,

ki po zakonu ne more pridobiti nepremičnine."

Okrajno sodišče v Celju

dne, 20.02.2009

Source

http://tinyurl.com/c95s62

Tule pa je preklic naroka za I. javno dražbo iz dne 30. 03. 2009

http://www.sodisce.si/okrapt/objave/2009033012041226/

O Tantra - ti si pravi zakladnik znanja.

Hvala, ker trudiš.

Piše tam, da je dovolj osebni dokument.

Glede poplačila dolga se bom še informirala, se pa bojim, da bi bilo potrebno pravnati celoten znesek - kar pa nam(meni+moji mami) ni v interesu - naš "egoistični" interes je pač obdržati "domače" imetje...in če se ne bi dalo poplačat samo dela dolga - oz. zneska "te naše" nepremičnine -potem plačevanje odpade.

Glede obvestila o naroku - ista sodnica je. In še isto sodišče porkaduš :vragec:

Računaš na zmago na dražbi.

Da dobite po nižji ceni, kot je višina dolga oz. njegovega poplačila

[skupaj z zamudnimi obrestmi, stroški dozdajšnje izvršbe].

Mogoče bo potreben II. narok, da dobite nazaj po polovični ceni ...

Uveljavitev predkupne pravice - javna dražba

"... Kdor ima zakonito ali vknjiženo pogodbeno predkupno pravico na nepremičnini

(predkupno pravico), ki je predmet izvršbe s prodajo, ima prednost pred najugodnejšim ponudnikom, če takoj po končani dražbi izjavi, da kupuje nepremičnino

pod enakimi pogoji (člen 192 Zakona o izvržbi in zavarovanju).

Če predkupni upravičenec izkoristi svojo pravico, ima najboljši ponudnik ali kupec

pri neposredni pogodbi pravico takoj po končani dražbi ali po prejemu obvestila,

da je predkupni upravičenec izjavil, da želi izkoristiti svojo pravico, ponuditi višjo ceno."

http://tinyurl.com/cczrru

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...