Skoči na vsebino

Odvetniki

Mick

Recommended Posts

Dražba uspela, ponudnikov bilo na srečo nič - razen midve s sestro. Tako, da smo po izklicni ceni nabavili tisto, kar so že imeli.

Bo pa izklicana druga dražba za gozd - ki me zdaj blazno mika - ker bo za 75 arov izklicna cena 1500 evrov.

Zamerim sestrinemu svaku - torej bratu od njenega lubega moža, da se drznil pojaviti na dražbi, brez, da plačal varščino in z očitnim namenom, da se naslanja nad njo.

In zato sklenila da: se pojavim na drugi dražbi - iz čistega hudobnega razloga: da višam ceno. Tak.

Ker...je sicer na vrsti stanovanje v Mb katerega sta obadva solastnika. Vprašala včaraj sestra sodnico in ko ji je ta potrdila, je mojo sestrco pač hotla kap.

No..toliko.

Ni tako strašno, se da preživeti.

Praktično je tole zgledalo tako, da sva po končani dražbi morali na upravno enoto vložiti vlogo na zemljiško knjigo, da odobrijo prenos lastništva (oz. nakup), in v roku 15 dni dobi sestra odgovor, ki ga mora odnesti na sodišče, le ta potem sproži postopek prenosa lastništva. To mora biti opravljeno v 30 dnevih, sicer se rezultat dražbe razveljavi.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

• 4 months later...
  • Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ekola - spet pitanjce.

tokrat iz naših logov :vragec:

Torej - pride izvršba - sodišče odloči, da se blokirajo sredstva oz. da nalog delodajalcu o zarubljenju plače.

Znesek je 76,11 eura. Ker pa bi bilo fajn, da bi delodajalec nič ne vedel o tem - bi jaz tole plačala preko položnice in tudi stroške - 61,30.

Če torej to plačam lahko napišem ugovor zoper odločbo. verjetno no..(tole po moji kmečki pameti)

In koliki so stroški sodne takse?

(pred leti pozabila plačati internet in evo ga zdaj..) :vragec:

ekola - spet pitanjce.

tokrat iz naših logov :vragec:

Torej - pride izvršba - sodišče odloči, da se blokirajo sredstva oz. da nalog delodajalcu o zarubljenju plače.

Znesek je 76,11 eura. Ker pa bi bilo fajn, da bi delodajalec nič ne vedel o tem - bi jaz tole plačala preko položnice in tudi stroške - 61,30.

Če torej to plačam lahko napišem ugovor zoper odločbo. verjetno no..(tole po moji kmečki pameti)

In koliki so stroški sodne takse?

(pred leti pozabila plačati internet in evo ga zdaj..) :vragec:

Kolkr vem, ko je enkrat izvršba zunaj, je ne moreš tko umaknit. Kolkr vem, tud sicer ugovor (običajno) ne zadrži izvršbe.

No, bo še kak pravnik kej bolj točno vedel povedat.

Plačala zdajle ta znesek, stroške bom pa jutri.

Mislim pa, da je ugovor vseeno potreben - vsaj toliko piše v pravnem pouku - z dokazili - se pravi plačano položnico.

Ne, da bi spregledala..ok..nismo plačali - pač iz čisto brezveznih razlogov in pol dobili od izvšitelja položnico, da te kap. In sem si razdelila na obroke, očitno pa sem res ta zadnjega spregledala hudiča.

No iz 18.000 sit kolikor bi plačala tisto, pa nismo..smo prišli na 500 evrov in več. Šparanje tole.

Oo strelka hvala lepa.

Sem že rešila v bistvu xrolleyesx :o|o: ampak kako :eek:

Preventivno kličem včeraj na banko - frendico, naj pogleda -preventivno, kako kaj kaže mojemu TR..ji na brzake razložim situacijo (medtem, ko išče) in ugotovi, da imam blokiran TR :eek: .

Itak, da me skoraj kap in se dogovoriva za "randi" danes zjutraj. Natančno pol preučila kaj imajo oni zapisano, kaj pa jaz in ugotovila, da me terjajo za celoten znesek - ki sem ga na 3/4 itak plačala, nisem pa imela poleg položnic. Skratka, obupala in ji rekla naj nakaže vse skup, pa križ božji.

Nato spet malo potelefonarila, da mi se odblokiral račun(malo faksala).

Zdaj pa sem na tem, da sprožim poizvedovanje za temi 500 evri. Ali so pristali zaknjiženi kje na kakšnem čudnem kontu, ali..no, nič si ne bom karme kvarila.

Ampak šenkam pa nič..

sploh mi ni jasno, kje je ta keš pravzaprav pristal..res.

V ponedeljek grem na lov za totim gnarom :vragec:

Retro merkur x8Dx ?

je pa vseeno fino, da se ena stvar zaključi.(čeglih glih ne tak, kot bi človek pričakoval)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...