Skoči na vsebino

On - ona

askrab

Recommended Posts

RAZLIČNOST MED NAMA !

Prijatelj,dober notranje miren dan želim.Vzemi si čas za svetlobo besed in za srečo.

Različnost med nama –pot drug k drugemu ali odaljevanje drug od drugega?

Da sta moška in ženska narava različni,to nam je vsem jasno in prav zaradi te velike različnosti se vezi med moškim in žensko ustvarjajo.

Kdaj se zgodi,da ta različnost postane težka in ustvarja pregrade ali odaljenost drug od drugega.

Govorica ljubezni ne potrebuje besed-a ne?

Poljub in objem sta zagotovo najbolj prijetna stimulacija za dan,ki je pred nami-oziroma za nami.To naj bi bila le rutina,ampak globoka povezava dveh oseb,pri katerih besede niso več potrebne.Nežnosti,ki prihajajo iz srca,pomenijo enost z tistim,ki ga ljubimo in spoštujemo ter so najučinkovitejša blažitev za napore delovnega dne.

Dajejo nam občutek varnosti in pripadnosti ,ta energija pa enako očinkuje na naše otroke.

Ko otrok vidi ljubeče starše,bo njegov spanec miren,prihajajoči dan pa napolnjen z optimizmom in veseljem.

Družina je trdna celica,katere se premalokrat zavedamo kako je potrebna za našo zdravje.

Vsi vemo,da ljubezen gradi tudi materialne dobrine.

Lahko imamo obilico materialnega bogastva ,a če nismo notranje izpolnjeni-mirni,nam to zagotovo nebo prineslo trajne sreče.

Kar poglejmo,kako je to v našem partnerstvu?

Ali so nežnost in ljubeč odnos le še zgodovina začetne veze,ko smo srečni in polni optimizma načrtovali skupno prihodnost v prepričanju,da bo tako ostalo do konca dni.

Pridejo prvi viharji in težave,za marsikoga se že kmalu vsi upi sesujejo v prah,saj partnerja enostavno nista več sposobna –niti pripravljena več živeti skupaj.Odnosi se ohladijo…

Materiane dobrine nam dragi prijatelju tukaj nemorejo pomagati!

Zakaj v naši družbi prihaja tako pogosto do takšnega stanj?

Verjamem da odgovor poznate.

Gre za pomankanje notranjih vrednot naše družbe,ki izvira iz premajhnega posvečanja duhovni vzgoji naših otrok že od otroštva dalje v okviru družine in kasneje v okviru rednega šolanja.Menim da gre za Božjo resnico.

»LETOM ŽIVLJENJA - DODATI ŽIVLJENJE.<<

Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem o teh zadevah brala nekaj takega - v kar seveda tud verjamem:

pred rojstvom, k si izbereš v ktero telo se boš rodil, se seznaniš tud z vsemi dušami, ki bodo zate v tem življenju pomembne

tud s partnerjem

in se zmeniš za signale, po katerih se bota prepoznala

npr. kak poseben vonj, bava

pr men to laufa prek pogleda

nekoga ko ga prvič vidim pogledam v oči in mi nardi klik

xrolleyesx mislim da imaš prav le dodala bi da je to problem ,ki ga moramo reševati na osebni ravni ,saj veš da posamezniki sestavljamo družbo... ljubezen ni in ne bo nikoli čustvo le s pomočjo čustev jo izražamo temveč je stanje duha in da to stanje prebudimo moramo prebuditi najprej sebe..in ko bo kritična masa bo precej drugače na tem planetu,zato je pomemben vsak posameznik.. :2src: xsrcx x:Ix

• 2 weeks later...
Da sta moška in ženska narava različni,to nam je vsem jasno in prav zaradi te velike različnosti se vezi med moškim in žensko ustvarjajo.

Kdaj se zgodi,da ta različnost postane težka in ustvarja pregrade ali odaljenost drug od drugega.

Govorica ljubezni ne potrebuje besed-a ne?

Razlike med M in Ž so še vedno posledica naše evolucije. Ne pozabite, da so naši predniki zelo dolgo živeli v jamah - moški so hodili na lov, ženske so skrbele za kurišče, otroke, starce in za to, da je bilo za lovce dobro poskrbljeno, ko so se vrnili domov. In če dobro pomislimo, smo ženske iz jame prilezle šele nedavno: šele po 2. svetovni vojni so se ženske začele množično zaposlovati in se pojavljati v t.i. moškem svetu. Jasno je, da so se nam razvili različni čuti, kar je tudi dokazano (npr. ženske imamo težave z orientacijo, moški bolje fokusira stvari v daljavi - saj je vendar bil tisočletja lovec, ženska vidi skoraj 180 stopinjski kot, saj je varovala dom...). In zdi se mi, da so razlike tako očitne, da se je treba v današnjem svetu enostavno NAUČITI LJUBITI IN ŽIVETI S PARTNERJEM.

Če odmislimo prvo zaljubljenost, ko bi nepremišljeno tudi skočili v Dravo za svojo ljubljeno osebo, je kasneje vse skupaj stvar prilagajanja in razumevanja različnosti oz. tudi spoštovanja različnosti med spoloma. Če znamo prisluhniti ali pa če se poučimo o teh razlikah, je lažje razumeti, zakaj ženske bolj kot moški potrebujemo dotik, da moški potrebuje potrditev, da ženska mora spregovoriti, ker je to njen način spoprijemanja s problemi, da moški ne more iz svoje kože in začne vsak problem reševati, čeprav je ženskin problem rešen že s tem, ko je spregovorila... Ne pozabite, ženske, to da greste na čvek s kolegicami ob kavici in tortici - to je še kako važno, da ohranjate svoj jaz, svojo stabilnost, ravnovesje. Ženske delujemo tako, da MORAMO GOVORITI. In zlomka, saj ni potrebno vedno moških glav polniti s čveki, ko pa nas bodo prijateljice še kako vesele...

Skratka: če bi se naučili razlik med spoloma in jih vkomponirali v naše vsakdanje življenje, bi se veliko bolj razumeli in ne bi "vklapljali napačnih gumbkov" pri partnerju, kar vodi v nesoglasja in prepir.

Razmislite. Preberite kaj o tem. Deluje.

@

Pokawc, ne verjamem, da se s prijatli vedno pogovarjaš o nekih globokih, pametnih temah.

Včasih se moraš nekomu povedati tudi to, da se ti je zjutraj pokvaril avto in si bentil sredi ulice, ali pa še kaj bolj banalnega...

Ženske imamo še več takšnih tem, ki bi se tebi morda zdele butaste, nam pa so pomembne, ali pa nas enostavno sproščajo. Zato potrebujemo "čveke".

Ampak še sreča - potolaži se "pubec", o veliko temah lahko suvereno debatiramo skupaj moški in ženske, kakor pravkar! x:Dx

Guest sanjalica

Aakhut ni smešno...

Kako naj nekdo nov ve, kakšnega spola je Pokowc...

Vem, tudi jaz bila vedno v dilemi... (še zdaj sem)

Guest sanjalica
mislim, da smo kar vsi v dilemi....kakshnega spola je x:Dx

ne me narobe zastopt Aakhut...ampak mislim, da si edini Lunatik pristojen, da bi to preveril...

Ni ti problem dat Mateji lubchka, Mickhku lubchka...torej...

Ha x?x

A bi x?x ... da ne bom(o) vech v dilemi....

To bi lahko vzel kot "druzbeno koristno delo"...

Guest sanjalica

Ti hudich :vragec: Ti

Pa ne mene...jaz priznavam...da sem zenska... (izgled mozache x;)x )

Za pokowca_pokowko je blo govora....

Ne se izmikat....

Mimogrede...pr teb pridem na vrsto komaj februarja (28 dni?) x;)x

:vragec:

kar se mene tiche...

lahko pokowcheu spol ostane misterij.... x:Dx

midva se lahko pa zhe prej k februarja zmenva za intenzivno 666 urno preverjanje... x;)x

666 x:Xx x:)x x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica
midva se lahko pa zhe prej k februarja zmenva za intenzivno 666 urno preverjanje... x;)x

Mislim da so redki junaki ( :vragec: -ki) ki bi prestali z mano...666-urno preverjanje....

Eni bi ga primerjali z nategovalnico, muchilnico, golim otokom...

Edino che si mazohista...

:vragec:

iiiiii......

a bosh mela shtrufpantlce, pa najlonke s chrto, pa shkornchke?

da o bichih sploh ne zgublava besed.....

666 aakhutkou ti je na razpolago....GOSPODARICA x:Dx x:o)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica

:vragec: ... telesno muchenje je balzam....

tisto drugo...je huje... x;)x

vzela ti bom mobitel...da ne bos mogel klicat na pomoch x:px

nich ti ne bom plachala... (pozabi 5.000 po poljubchku... x;)x )

nich hrane in pijache...vmes...

:vragec: :vragec: :vragec:

Najlonke s chrto pa bom nataknila tebi...na depilirane nogice...z voskom ti jih bom... vauuuuuu kk bos cvilu x^x x^x x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...