Skoči na vsebino

Pravica do splava

Docko

Recommended Posts

Zelo me boli, ko pomislim da si nezreli ljudje dovolijo imeti otroke. Ena lepa čista dušica :flower: pride v kremplje nesposobnežev in potem si mora celo življenje prizadevati, da se reši čustvenih ran.

:palec: :palec: :palec: x^x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 260
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Je bil včeraj film o dveh sestrah, ena mati 4 otrok, v pričakovanju 5-tega, druga odvetnica. In je bla mama tak ekstremni primer ljudi ki so proti splavu, ki hodijo s transparenti, okol bolnic, kjer splave opravljajo, vreščijo za zdravniki da so morilci in potem je zbolela kao na srcu, pa nujno mogla na srčno operacijo, ona pa je hotela donosit, ker v nasprotnem primeru, bi izgubila verjetno tud otroka, vendar obdržala svoje življenje, in pol so se bockal gor dol, mož in sestra sta šla v tožbo proti njej, zavoljo že živih otrok, mislim kak tupo, da bi sam sebi ogrožal življenje in upal da ti Bog pomaga, pa 4 froce pustit drugim na grbi. No sej, na konc je pa bla operacija in otroka je tud zgubla.

Madona, v Ameriki je šele zaplankan narod.

Splav normalna stvar, v težkih okoliščinah življenja, v primeru ogroženosti lastnega življenja, v primeru ugotovljenih in hudih napak zarodka.

Razen mazohisti se ne bi strinjali. Taki ko pol radi jamrajo joj kak jim je hudoooooo....... pa kok jih življenje tepe. Pa kok je nezaželjen otrok kriv vseh njihovih težav, da niso uresničil svojih ambicij, da niso užival mladosti, blablabla....

Mushi

• 11 months later...
<{POST_SNAPBACK}>A mi lahko tehnično kdo razlloži, kako zgleda splav?

Kolk časa rabš, da se telesno spraviš k seb...

A si hospitaliziran?

Hospitaliziran nisi, razen če ne pride do zapletov.....

Telesno k sebi prideš dosti hitreje kot psihično.

Pa ne verjamem, da ti je do tega, da ti kdo nazorno pove, kako zgleda to... :sori:

(so mi med. sestre povedale kako točno to vse zgleda......)

Scio mi nihil scire

Kolikor sem jst slišala je pri nas naresti splav skoraj tako kot bi šel k zobozdravniku - vsaj kolikor je kolegica povedala iz njenih izkušenj.

Vbistvu pridejo največkrat mule od 16 navzgor, opravijo, odležijo ne vem 8 ur in gredo potem domov. Splošni osebni zdravnik pa napiše opravičilo za šolo, zdravstveni problemi in...to je to. Enkrat, dvakrat, trikrat, no matter, vsakič isto.

Konkretno poznam dva primera, ki sta šla že več kot dvakrat delat splav, tako da za to pa ne vem koliko je kaj odgovorno ali pametno ampak ok...stvar posameznika čeprav se mi zdi da, če se imaš malo rad...sebe in svoje telo boš poskrbel da se ti tovrstni "spodrsljaji" čim manjkrat zgodijo!

Stojim pa tut za tem da če nisi sposoben skrbeti za otroka, ga ne imej!

Splav gor ali dol, veliko lažje bo nekomu, ki si ne želi otroka ali ni sposoben zanj skrbet, živet z moralnim bremenom da je končal neko še ne začeto življenje, kot pa bitju ki se bo pol svojega življenja kolikor je odvisen od odrasle in odgovorne osebe "mučil" ker ne bo imel pravih pogojev za življenje :o|o:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

<{POST_SNAPBACK}>

Stojim pa tut za tem da če nisi sposoben skrbeti za otroka, ga ne imej!

Splav gor ali dol, veliko lažje bo nekomu, ki si ne želi otroka ali ni sposoben zanj skrbet, živet z moralnim bremenom da je končal neko še ne začeto življenje, kot pa bitju ki se bo pol svojega življenja kolikor je odvisen od odrasle in odgovorne osebe "mučil" ker ne bo imel pravih pogojev za življenje :o|o:

e vidiš pod to se tud js podpišem... splav je grda reč.... ampak otrok v "napačnem" okolju je še hujš.... the lesser of two evils... bi se reklo

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Tako, El Nino. Izbrati je potrebno manjše zlo. Abortus nedvomno je zlo, o tem ne more biti diskusije. Vendar pa je potrebno upošteveti, da bo ženska, ki se je v stiski odločila za splav, le tega tudi zanesljivo naredila. Če ji ne bo omogočeno tega narediti strokovno, bo to naredila pač nestrokovno, pri mazački, ali pa bo celo sama kaj poskušala s pletilkami ipd.

Možnost strokovno narediti splav pa je le v korist ženske, ker bi ga ta sicer naredila pri mazački in ogrozila svoje zdravje in življenje. Pri tem pa govoriti o koristi nerojenega otroka, je čisto navadna špekulacija. Nihče ne more vedet, kakšna bi bila usoda otroka, če bi se rodil. Veliko je primerov, ko so se otroci rodili v skrajno neprimernih razmerah, pa so potem postali svetovno znani znanstveniki, glasbeniki ipd.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

<{POST_SNAPBACK}>izživljala svojo osebnost, da ga bo lahko kritizirala. Tako kot zadnjič, ko sem videla mlado mamico, eno tistih tipičnih tečnob pri 30-ih, kako je svoji mali hčerkici, ki je verjetno pred kratkim shodila, rekla:"Grozna si." S takim podtonom, ki ti takoj daje vedeti, kakšne načrte ima ta mama, da ima zgolj načrte, gleda samo naravnost in ne uživa v materinstvu.  :xx!:  :xx!: Ob takih primerih me mine do vsega, pomislim: ja kakšen bo pa ta otrok, saj so že dovolj grozni?!

Mogoče je moje mnenje zgrešeno, mogoče se bo kdo norčeval iz mene, ker sem na začetku 20-ih let, a jaz mislim, da se premalo upošteva osebnost in motivacijo staršev.

Tole me je zbodlo, tipična tečnoba pri 30. Ali pa tipično neodgovorna pri 20, ali pa tipično preskrbna pri 40. Otroka imaš, ko se zložijo ponavadi vse domine. Ali je to pri 20 ali 30 ali 40 je stranskega pomena. Videla sem že starše, ki so pri 20 imeli otroke ali recimo 18, pa so pri 22, 23 zapuščali svoje otroke itd.....ker so bili premladi. Pri 30, ker se ni skladalo z njihovo filozofijo načina življenja, pri 40 ločitve in deljeno skrbništvo, ker je otrok prinesel, preveč sprememb v odnos.

Vsaka doba ima svoje dobre in slabe strani. In ponavadi so mamice enoletnih mulčkov kar dobro izmučene in utrujene od neprespanih noči in še vsega ostalega dela, ki ga imajo poleg.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Se strinjam z obema. res je, da že sam pri sebi razmišljaš stereotipno, npr: se mi ne da več tolk, kot se mi je pri dvajsetih... x:Ix Mene včasih zanese, ker pač to non stop poslušaš-če ne drugače ti starši povejo, da zdaj, ko si pa star toliko?je pa primerno to, pa to... :xx!: xDDx Ja vsekakor niso zdravi, stereotipi.

Ženska, ki reče svojemu otroku, da je grozen, ali ga (še huje) udari, ima probleme sama s sabo, kar pa je največkrat posledica tega, da moraš bit v tem času prava mojstrica, da si dobra mati, žena in da še zraven furaš službo, pa še kaj zase uspeš naredit...Ker je itak samoumevno, da so ženske rojevale že prej, da so hodile v službo že prej in nimaš pravice, da te sesuje...Ko pa te, si pa "občutljiva ženska"....

Mislim, da ni stvar v letih, kolk si sposoben bit starš, ampak v tebi, tvoji duši in malo v okoliščinah v katerih odraščaš...

Se mi zdi, da res ne moremo sodit o odločitvi za splav pri drugih, ker verjamem, da nobeni ni lahko.

Lep dan xsrcx

fish is mute-fish knows everything-G.B.

<{POST_SNAPBACK}>Abortus nedvomno je zlo, o tem ne more biti diskusije.

Menim da rahlo pretiravate vsi skupaj.

Abortus je v bistvu NUJA za civiliziran svet.

Taksno gledanje, da je to nekaj slabega, da bi se moral clowk zamislit itd., je zaradi krscanske miselnosti in tega vcepljanja tule.

Popolnoma nic taksnega ni.

Splav al pa kup otrok, se bom vedno odlocla za splav.

xyesx

* in o tem imajo vedno mnenja bejbe, ki ga 'ne bi nikol naredile' (in so nekje slisale, da je zlo grozno in sploh so proti) in deci - ki ga tud ne bi. xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ma ja, jasno.... a bos imela 10 otrok al kaj?

al bos zrla hormonske tablete cel lajf....

Ce naj na to ne bi imeli vpliva, potem tud organov ne bi smeli presajati, vsakdo bi moral umreti lepo, brez da se tam borijo zanj...

Ker je tko hotel Bog in narava. xnckrivx

Tudi nikol jasno ne bi bil nihce priklopljen na kaksne aparature, pac pa - kot je hotel Bog.

Ce da zaradi lajfa cloveskega, hahahahaha! x!x :xx!: xrolleyesx

Zelo skrbimo za slednje, pri teh, ki SO, ki zivijo, ki so le na tej nasi zemljici.

In mnenje imajo tud tisti, ki ga 'ne morejo' imet in se jim JASNO zdi v bistvu nezaslisano in ne morejo razumeti, da nekdo ga pa noce.

Jaz pa ne morem razumeti, da nekdo VSE vlozi sam v to - ob milijonih sirot po svetu.

Skratka, ko je govora o taksni temi, je vedno ful puritanskega razmisljanja, kot da je mnenje vecine nekako mnenje enih starih bab, mal versko fanaticnih.

ne saj v bistvu so kao 'za', ce je res ze nuja, ce ono zensko recimo posilijo itd. x:o)x

Drugace pa je 'zivljenje nekaj svetega'.

Upam, da boste to uposteval tud ko ga boste 'dobil v roke za obdelovat'.

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Men osebno bi blo ful težko to narest, k sm taka, da lohk hit v men krivdo zbudiš...cel življenje bi razmišljala o tem. Ne obsojam drugih, ki so to nardil, ker če bi se men to zdej nardil, pa glede na to, da se doma ne razumemo dobro in če mi tip ne bi stal ob strani...mi drugega ne bi preostalo. To je ful težko. Fajn je, če se oba skup za to odločta, drgač pa....samo ženska ve, kako je pol in kake hude psihične posledice lahko to pusti na njej. Sicer pa odvisno, kakšna oseba si. Mam kolegico, k ji je to že pis of kejk...dobesedno. Svaka ji čast, če lohk to tko na izi jemle. Jst pač zase povem, da bi mi blo to neki najtežjiga v življenju...call me crazy, but that's a fact!!!

seveda, Macona, saj jaz sem spotencirala tole mal, namenoma.

Imas jasno druge skrajnosti, mlade punce, kot omenjate.

sam kaj - a mislite, da naj pol ona 18letna ima kar otroka al kaj?

Ne, kao, boste rekli, na to bi bilo treba mislit PREJ.

Ja, kadilc bi moral tud PREJ mislit, ko pol enkrat recimo raka dobi.

Zhderec bi moral tud PREJ mislit (vsak dan sproti ko se bashe, ker 'ne more brez hrane,' ker 'ga glava pol boli').

Vsak bi moral PREJ mislit - sam noben, kajti najboljsa sola je izkusnja.

Nisem mislila v bistvu sploh nikogar od tu, Macona, splosno je tko, da o tem smrtno resno recimo razpravlja kup mladih v kaki tv debatni oddaji, vsi so zelo modri in zreli, vsi so proti, razumejo pa nekak, da pac - je le treba, recimo ce so tisto zensko posilili ali bi bil otrok prizadet al kaj tacga - v TEM PRIMERU so pa za.

ampak to sam pomeni, da imamo primere in primere - torej jasno ne mores bit proti, saj nisi ti v kozhi onega, torej ni pravicno, da mu zarad svoje neke miselnosti onemogocas to, ne glede na njegov razlog, ki je samo njegov, kot so tvoji razlogi samo tvoji, zakaj nekaj pocnes in zakaj to pocnes tocno tako.

Vsakdo se sam odloca, kaj bo pocel s svojim telesom, kot tudi, ali in ce sploh bo imel potomce in kako jih bo pol vzgajal.

Picasso

Vsakdo se sam odloca, kaj bo pocel s svojim telesom, kot tudi, ali in ce sploh bo imel potomce in kako jih bo pol vzgajal.

To pa itak!!! :palec:

Ma sej je res...najlaži je bit pametn. Morš to dožvet, da maš sploh pravico bit pametn....mensezdi :inocent:

:palec:

In definitivno imamo ženske pri tem zadnjo besedo, in prav je tako!

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

<{POST_SNAPBACK}>Jst pač zase povem, da bi mi blo to neki najtežjiga v življenju...

men osebno je bilo najtezje delat vozniski izpit, in 10x tezje je IMET otroka kot naredit splav.

In najtezja izkusnja moja je porod, pa pol 1. leto lajfa tamalega - bolnice, frke, 'kao bolezni'.

Ti povem, da splav NI NIC v primerjavi s tem (odlocitev, mal tesnobe, mal bolecin, gre pa za 1 dan tvojega lajfa, 10 minut tvojega lajfa).

Za oboje pa mors met nekaj jac tud pa upat si mislit s svojo glavo in izkoristiti dane moznosti.

K sreci zivimo tu.

Ceprav je vprasanje, glede na tole naso vlado, kako bo v bodoce - pri tem vprasanju in tudi drugod.

*Saj o tem smo ze velik govoril, pa je ratala tko ogabna tema, da sem jo bila prisiljena skenslat.

To je zdaj druga tema...

Picasso

Ja, sej vem...ampak glede na to, da rodila najbrž še lep cajt ne bom...nism še ready met otroka....mi je v prvi vrsti splav najhujši. Itak pojma nimam o čem govorim...sej sm rekla, morš dožvet...

Čist mem tema...Marsa, a se kdaj forumovci dobite kje na žurki...??? Bi blo zelo zanimivo v živo določene primerke spoznat. x;)x

Se opravičujem, ker sem off topic.

[...sej sm rekla, morš dožvet....

Upam, da mi nau treba.

Ampak če bi, v tem trenutku ne bi dost razmišljala. Ljudje smo konec koncev precej egoistična bitja. Zjebe nas samo morala, morala je pa nadomestek instinkta...ampak ful slab nadomestek. :o|o:

Prosim ne moralizirajte!

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Na zurki glih ne, Pika Pikica, smo se pa parkrat ze dobil, imamo to v nekaterih temah (LN party - xrolleyesx :o|o:, tortozerke in morda je se kaksna).

Mene pa itak ne rabi nihce spoznavat v zivo, sem cist ista kot tu. ;) :P

Ja, mal offtopic.

ja, moraliziranje.

nekdo 'ima mnenje', nekomu pa dogaja.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>men osebno je bilo najtezje delat vozniski izpit, in 10x tezje je IMET otroka kot naredit splav.

In najtezja izkusnja moja je porod, pa pol 1. leto lajfa tamalega - bolnice, frke, 'kao bolezni'.

Ti povem, da splav NI NIC v primerjavi s tem (odlocitev, mal tesnobe, mal bolecin, gre pa za 1 dan tvojega lajfa, 10 minut tvojega lajfa).

Za oboje pa mors met nekaj jac tud pa upat si mislit s svojo glavo in izkoristiti dane moznosti.

K sreci zivimo tu.

Ja :palec:

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Mislim, da za otroka sta odgovorna oba starša, vendar v primeru splava odloča več ali manj mama. :sori: Vendar ne morem razumet kako nekatari se odločijo za splav, če je otrok živ in zdrav in da je z mamo tudi vse v redu. Saj vendar gre za živo bitje, ki ni samo krivo da je prišlo do spočetja. Zaradi tega pa bo moralo umreti.

In to da se nekatere odločijo za splav, ker jih otrokov oče zapusti. Ma saj otrok je tudi njihov in ne samo očetov, one mu bodo dale pot na vset.

Splav lahko na ženski pusti pečat, ki ga ne bo nikoli izbrisala.

<{POST_SNAPBACK}>x?x Dekle zanosi in se odloči, da bo naredila splav. Partner ji ne dovoli, saj mu dekle ne dovoli do besede.

Dekle zanosi. Odloči se da bo otroka obdržala. Partner pa je odločno proti.

Kako bi reagirali? x?x

A kako bi reagirala v koži tega dekleta??

Vprašala bi se, če sem že "zrela" in pripravljena na otroka (psihično, fizično in materialno). Pol bi vprašala partnerja, zakaj je proti, ker zgleda ni imel mene v mislih za ustvarjanje družine... Pol je vprašanje, če je sploh on pravi material s katerim si želim imeti družino.....

Ja, ja, veliko vprašanj se potem porodi....... :inocent:

Scio mi nihil scire

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...