Skoči na vsebino

Pravica do splava

Docko

Recommended Posts

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ja, sej vem...ampak glede na to, da rodila najbrž še lep cajt ne bom...nism še ready met otroka....mi je v prvi vrsti splav najhujši. Itak pojma nimam o čem govorim...sej sm rekla, morš dožvet...

Čist mem tema...Marsa, a se kdaj forumovci dobite kje na žurki...??? Bi blo zelo zanimivo v živo določene primerke spoznat.  x;)x

Se opravičujem, ker sem off topic.

Nič se ne boj, na naših žurkah ni rizičnega sexa x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 260
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:D hihi ;) so pa zelo rizične debate :D :D hehe ;) ;) ni panike gremo mal rajš on topic na party... v vabilih...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Marsa, malo si me presenetila s svojo izjavo, "da splav ni nič slabega". Ne spuščam se v etične, verske in druge pomisleke, ampak imam v mislih samo žensko, ki se za ta korak odloči. Dokaj pogosti so primeri, še zlasti pri mladih ženskah, ki še niso rodile, da prav zaradi splava kasneje, ko bi rade imele otroka, ne morejo več zanosit. Nevarnost je seveda tudi za druge zdravstvene težave.

Zaradi tega je moje stališče tako, da je potrebno ženski predočit vse možne posledice in skušat doseči, da otroka donosi, ampak če se pa le odloči za splav, naj ima možnost, da bo ta opravljen strokovno, s čim manjšim rizikom za njeno zdravje.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Imas prav, mislila sem v bistvu, da ni NUJNO, da je kaj slabega, dobro da si izpostavil. :palec:

jaz sem sla v cisto kontro (kot veckrat storim, ce je 'vsa tezha na eni strani', da se boljs lohk sliko dobi oz. ocitno menim, da se lohk boljs slika dobi x;)x x:o)x).

Skratka - LAHKO je pa cist brez posledic, psihicnih in fizicnih, lahko gre dejansko samo za eno minuto tvojega zivljenja - in tu jasno sem izpostavila samo 'prakticni' in zdravstveni vidik in ne tudi psiholoskega ali verskega, eticnega...

Jaz poznam OGROMNO (!) zensk, ki so delale splav, nekatere so dejansko prestrasili, da jih ne bodo mogle imeti (na zaradi zgolj prestrasit, dejansko je pac tako kazalo, ker sta dobili dve sepso in cele frke so bile) - a VSE v mojem vedenju imajo otroke, vecina celo dva.

Tako da to je bil vcasih primer, ko je bilo to nestrokovno opravljeno.

Psihicno - kot drugje... ce je to tvoja 'zivljenjska situacija', je to to - se bos pac s tem obremenjeval in temu pripisoval najvecji point svojih tezav. recimo.

Jasno da ima vsak(a) pomisleke. Sam mnenje pametujocih niti malo ne pomaga.

Itak vsakdo pri sebi odloca. Saj to smo ze obdelovali; jasno da ne bodo zdaj malde punce delale splavov kot nadomestek nekaksne kontracepcije. Ck in ciao.

A mora imet pac pravico, za to gre...

Versko, eticno?

V bistvu pa tud tu nimam pomislekov [vec] (imam svoje teorije, ki menim da vecina ljudi ni zrelih zanje oz. da bi jih lohk dojeli oz. da bi dojeli natancno moje videnje, men se pa ne da zdaj obviset v tej temi, utemeljevat, se pregovarjat dalje).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa :palec: :palec: se strinjam.Je pa tud to res da ne mormo moralizirat o tem dokler ne skusmo. Pa tud ko prideš tja je grozno, pa lahk maš prej še tok razpucano v glavi....Kar se pa tega tiče da mamo ženske to pod kontrolo....ja mamo ja, ženska če hoče bit noseča je, če hoče rodit bo rodila...je pa doskrat to slabo, velik je primerov ko jo hoče tip pustip, ona pa zanosi da bi ga privezala pol ko vseen ne gre pa ga udari po žepu:boš pa plačval....totalna beda...

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Jaz sem imela splav in moskemu nisem niti povedala, tako da ni dozivel nobene travme. Ni sem mogel ustrasiti, da bo oce, niti ni mogel zateziti, da naj obdrzim otroka, ker ga hoce. Elegantno in brez posledic. Ni vedel in na najin odnos to ni moglo vplivati. In vam povem iz lastnih izkusenj, ne hipoteticnih, kajti sele potem, ko si nosec in ko otroka nisi planiral in ko ti postane slabo od zivcev, ko ugotovis nosecnost in ko ne mores vec ne zivet, ne spat, ne jest, ne hodit v sluzbo, lahko govoris, kaj mora zenska narediti, ko zanosi oz, kako nima pravice sama odlocati o tem, splav da ali ne. Ce bi sama takrat obdrzala otroka, bo unicila zivljenje sebi in otroku. Pa ne zato, ker ga ne bi mogla prezivljat, pa ne zato, ker bi me fant zapustil, ker me verjetno ne bi, ampak JAZ, jaz sploh nisem prenesla misli na to, da bi otroka imela. Konec sveta, samomor. In jaz vem, iz lastnih izkusenj, da me nobene moralno eticno verske debate ne prepricajo, da bi imel moj moski pri tem kaj besede. Pas se tako izpostavljani psihicni vidik in psihicne posledice. Ni jih. Ce zenska ne zeli otroka, splav nima nobenih posledic, ce pa zenska zeli otroka, pa mora narediti splav, ker je z zarodkom nekaj narobe ali pa jo moski v to z groznjo prisili, potem pa splav ima negativne posledice. In obratno, ce zenska ne zeli otroka, pa ga obdrzi, ima hude negativne posledice. Psihicnih bolecin ni, samo neskoncno olajsanje. Prav tako ni fizicnih bolecin, dobis narkozo, se zbudis in ne ves nic. Prav tako ni dokazov, da zaradi splava ne mores vec imeti otrok. Resda se vcasih zgodi, da zenska naredi splav, potem pa otrok ne more vec imeti. Vendar ni dokaza, da bi to povzrocil splav. Imam dve prijateljici, ki sta rodili in ne moreta vec zanosit in se zdravita za neplodnostjo. Torej, vzrok za ponovno nezanositvijo ni znan. Pa se to, malo hecno sicer, ampak cisto vse moje prijateljice so imele splav, nekatere dva in pri vseh je bila reakcija ista, nobenih psihicnih posledic, samo olajsanje.

Ce zenska hoce otroka, moski pa ne, ga bo pac obdrzala, vendar naj bo toliko fer, da v celoti prevzame odgovornost. Ce zenska noce otroka in jo moski uspe prepricat, naj ga obdrzi, bo odgovornost zelo pogosto zopet v celoti njena. Kajti moski otroka samo bi, potem pa za njega ni pripravljen skrbeti. Ozrite se okoli in boste to videli. Seveda govorim o otrocih, ki so spoceti po pomoti, ne pa o tistih, za katere sta se odlocila oba partnerja, tisti itak ne sodijo v to temo. Pa se tam moski vedno pogosteje odidejo in mati pustijo, da sama skrbi za otroka.

Za konec pa se ena na kontracepcijo. Vedno manj zensk hoce jemat tabletke in razne maternicne vsadke in zacenja uporabljat kondome. In kaj pa moski, skregat se na smrt, ker tega pa oni ne sploh in saj znajo pazit in verjemi mi in zaupaj mi, nic se ne bo zgodilo. Potem se pa zgodi. Jaz to vem. Zato moski nima sans. Ali kondom, ali pa si najdi drugo. To je moj ultimat. In na moje presenecenja, z dvema tipima sva v startu prekinila, ker so bili kondomi neprejemljivi, in to v danasnjih casih.

No, malo velik sem se razpisala, ampak sem hotla takole malo pokomentirat iz izkusenj, ne pa samo na pamet, tako kot vsi tisti netolerantni. x:)x

Ja dobr si to napisala, sploh to da naj ženska če hoče otroka sama, prevzame celotno odgovornost...ker res ni fer če recimo zanosi da bi recimo tipa prklenla nase, ko pa vidi da to ne pali, ga pa toži za nevemkako preživnino....sama si ga hotla, sama ga mej.....

Bora

Ja jaz se tud pridružujem mnenju tistih, ki pravijo, da je bolje da splav narediš.

:C: Vendar v primeru, da je ženska stara manj kot 18 let, ker potem vemo kako je z šolo, pa mogoče še celo pobegnejo od doma.

:C: Pa mogoče v primeru, ko je z njim karkoli narobe. Zakaj bi človek celo življenje trpel zaradi tega.

:C: Pa mogoče v primeru ženske stare 40 let z 4 otroci

Bi pa podala pričevanje prijateljice, ki je bila noseča že 4 mesece in so ugotovili, da otroku črevesje raste izven trebuha. Tako, da se je potem odločila, da splavi.

Vendar pri teh tednih nosečnosti tega ni morala storiti v anesteziji, ampak je morala otroka dobesedno roditi (s popadki in vse). Pogoj za splav je med drugim tudi do 10 tednov nosečnosti.

:C: Mi je kasneje povedala, da je bilo grozno, še zdaj ni čisto pri sebi.

V sili se človek prelevi v genija.

Yann Martel

To pac ni bil splav ampak porod. Pa otroka si je zelela in ga ni smela obdrzati. In v takih primerih kot je ta je res svinsko od nasih dohtarjev, da zenski sami od sebe ne dajo epiduralne, tako kot to delajo v razvitem svetu, da vsaj fizicno ne trpi za nekaj, kar mora umreti, potem bi bile tudi psihicne posledice malo blazje.

Mogoce bos enkrat zanosila, pa si otroka ne bos zelela. Po mojem se bo tvoje mnenje v tem primeru drasticno spremenilo. Tudi moje se je, sem mislila prej nekako tako kot ti. Potem sem pa zanosila.

ja.....ko si enkrat tam....sm mela tako frko.....moj lajf v totalnem razsulu, ne vem...neki sm mogla s tabletah ušlutit....pojma nimam....uglavnem vse mi je šlo narobe...pol pa zanosim....otroka si niti slučajno nism želela, tazadnje...pa še glih okol novga leta je blo, nobenga dohterja za dobit......vedla sm da bom nardila splav, blo mi je pa vseen težko....kakorkol....pršlo je do spontanga splava, je že blo kej narobe.....u bistvu mi je odleglo k je blo tk, drgač je kot če greš sam...pa vseen še zdej včas pomislim..kk bi blo če bi blo....vem, brezveze, itak...sam tko, razmišljaš pač....ni lušno

Bora

V tej temi se dolgo nisem javlala, ker imam pomisleke glede vsega.

Ampak vseeno sem za to, da imajo zenske pravico do splava, itak.

Ce tako na hitro, na pamet pomislim, kjer bi bil splav upravicen; ce je zenska narkomanka, ce je bolna ( ne mislim tu viroze in podobno), ce je psihicno nestabilna, ce je se sama "otrok", financno nestabilna...? Mogoce?

Ne vem. Po drugi strani pa gledam na zenske, ki so imele veckrat umetni splav, malce s prezirom. Ok, se zgodi enkrat, samo trikrat, stirikrat? So kondomi, so oblizi, so tabletke. Ne prenasas dobro tabletk? So obrocki in operacije za moske in zenske.

Sem pa zadnjic gledala Trenja in o tem, kako si ljudje zelijo posvojiti otroka, otrok pa ni ( mednarodne posvojitve so zelo v pogojih). Torej, cloveska sebicnost...splaviti ali omogociti plodu/otroku v sebi lepo zivljenje pri eni od kar nekaj druzin, ki si obupno zelijo otroka? Nositi v sebi otroka 9 mesecev, da ga potem oddas? Tezka. Najbrz se na osebico v sebi ful navezes. Vem, nikoli nisem bila noseca, nisem cutila, kaj se dogaja z zensko v nosecnosti, pa vseeno...

No ja, je pa jasno, da vecina raje splavi ( ce ze pogledamo st. splavov v Sloveniji na leto, je v bistvu kar grozljivo).

Samo razmisljam. Kot pravim, imam pomisleke, ampak pac...

Aja, ce bi si jaz grozno zelela otroka in bila noseca, partner pa ne, bi ga imela. Seveda ne bi smela od njega nic pricakovati, ampak vseeno menim, da zenska sama ( ali pa tudi s pomocjo starsev, dedka kot moskega "vzora" otroku mogoce) lahko omogci otroki lepo zivljenje.

Malo razmisljam sam...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

<{POST_SNAPBACK}>To pac ni bil splav ampak porod. Pa otroka si je zelela in ga ni smela obdrzati. In v takih primerih kot je ta je res svinsko od nasih dohtarjev, da zenski sami od sebe ne dajo epiduralne, tako kot to delajo v razvitem svetu, da vsaj fizicno ne trpi za nekaj, kar mora umreti, potem bi bile tudi psihicne posledice malo blazje.

Mogoce bos enkrat zanosila, pa si otroka ne bos zelela. Po mojem se bo tvoje mnenje v tem primeru drasticno spremenilo. Tudi moje se je, sem mislila prej nekako tako kot ti. Potem sem pa zanosila.

Veš, mam že en splav za sabo, pa punčko 4 leta staro, tako da nekaj pojma o tem pa že imam x:Dx x:Dx

Yann Martel

bigm: "Dokaj pogosti so primeri, še zlasti pri mladih ženskah, ki še niso rodile, da prav zaradi splava kasneje, ko bi rade imele otroka, ne morejo več zanosit. Nevarnost je seveda tudi za druge zdravstvene težave."

x!x Veš kaj ma pa večje posledice za neplodnost pri mladih dekletih: sedenje na betonskih stopnicah, škarpah pred šolo. Pa to, da hodijo okrog napol nage, da mene zebe ko jih vidim. :sori: Pa pol prekratke majčke, pa tangice. x!x Mladim dekletom polagam na dušo,ne tolk na modo gledat ampak raj na zdravje. Ko se večkrat ornk prehladiš :sick: , to tud na rodilih in ledvicah pusti posledice. Pol pa jamrajo, da ne morjo zanosit, sej ni čudn.

Mal izven konteksta, pa vseeno. xDDx

Yann Martel

Otroka se "splača" spravt na svet, ko je že enkrat spočet, saj je bla to božja volja. Tko kot si se rodil ti al pa jest.

Sama nikol nisem mislila, da bo treba pomislt na splav (ker to se ponavad drugm dogaja). Pa sem. Ampak na srečo samo pomislila in neki cajta živela v strahu in se še zdaj zarad tega kdaj žrem. :V:

Zato pa zdaj pravm, ne moreš sam gledat na odgovornost, ko je otrok enkrat spočet - kdo ga bo vzgajal, kakšni so pogoji, kolk mu boš nudu... Že v spolnost se moraš podajat odgovorno!

Skor vsi gledamo sam nase, kakšn bomo izpadl pred drugim in da nam bo nezaželen otrok kvaru podobo in živlene - ka pa če b takrt, ko zveš, da zanosš, razmislš, da nis ne vem kva in da je vseen, če daš možnost, da mal lepote (in bede) življena dožvi še en človk. Sploh se bo pa kmal lahk sam znajdu in naprej odloču o rojstvu svojih otrok. x:Dx

Tko jest mislm. Zdej k nimam nobenga konkretnga strahu v seb. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Otroka se "splača" spravt na svet, ko je že enkrat spočet, saj je bla to božja volja. Tko kot si se rodil ti al pa jest.

Sama nikol nisem mislila, da bo treba pomislt na splav (ker to se ponavad drugm dogaja). Pa sem. Ampak na srečo samo pomislila in neki cajta živela v strahu in se še zdaj zarad tega kdaj žrem.  :V: 

Zato pa zdaj pravm, ne moreš sam gledat na odgovornost, ko je otrok enkrat spočet - kdo ga bo vzgajal, kakšni so pogoji, kolk mu boš nudu... Že v spolnost se moraš podajat odgovorno!

Skor vsi gledamo sam nase, kakšn bomo izpadl pred drugim in da nam bo nezaželen otrok kvaru podobo in živlene - ka pa če b takrt, ko zveš, da zanosš, razmislš, da nis ne vem kva in da je vseen, če daš možnost, da mal lepote (in bede) življena dožvi še en človk. Sploh se bo pa kmal lahk sam znajdu in naprej odloču o rojstvu svojih otrok.  x:Dx

Tko jest mislm. Zdej k nimam nobenga konkretnga strahu v seb.  x;)x

nebi tle o odgovornisti....itak, na to je trba prej mislit pa to......sam se zalomi včasih....in ni potrebe da bi ful ljudi trpelo zarad tega....že če je otrok zaželen je hudo, kaj šele če ni.....moraliziranje ni glih na mestu v takih temah....ker pol tud to ni moralno če otroka v totalno bedo spraviš na svet...

Bora

<{POST_SNAPBACK}>nebi tle o odgovornisti....itak, na to je trba prej mislit pa to......sam se zalomi včasih....in ni potrebe da bi ful ljudi trpelo zarad tega....že če je otrok zaželen je hudo, kaj šele če ni.....moraliziranje ni glih na mestu v takih temah....ker pol tud to ni moralno če otroka v totalno bedo spraviš na svet...

:palec:

Yann Martel

<{POST_SNAPBACK}>bigm: "Dokaj pogosti so primeri, še zlasti pri mladih ženskah, ki še niso rodile, da prav zaradi splava kasneje, ko bi rade imele otroka, ne morejo več zanosit. Nevarnost je seveda tudi za druge zdravstvene težave."

x!x Veš kaj ma pa večje posledice za neplodnost pri mladih dekletih: sedenje na betonskih stopnicah, škarpah pred šolo. Pa to, da hodijo okrog napol nage, da mene zebe ko jih vidim.  :sori: Pa pol prekratke majčke, pa tangice. x!x  Mladim dekletom polagam na dušo,ne tolk na modo gledat ampak raj na zdravje. Ko se večkrat ornk prehladiš :sick: , to tud na rodilih in ledvicah pusti posledice. Pol pa jamrajo, da ne morjo zanosit, sej ni čudn.

Mal izven konteksta, pa vseeno. xDDx

k sem bla na gin. in čakala na konizacijo pa je bla v drugi sobi ena mlada pupa pr 15-tih ker se je vozila z motorjem v taki kratki majčki in si fulllllll prehladila jajčnike, da so jih mogli odstranit.. x:(x :OO!: tak hudo je blo, sej ne moreš si mislit da lahko TAKO daleč pride.. jst si sej nisem predstavljala da je to možno, da si ledvica prehladiš že, samo tole pa ne.. :xx!:

Mushi

Hmmm... morm rečt, da ostajam pri vprašanju splava nevtralna. Po eni strani se mi zdi grozno izsesati živo bitje iz telesa po drugi strani pa (če je bila ženska posiljena ali premlada ali nesposobna preživljati otroka) bi se tudi jaz v takem primeru odločila za splav.

But the Raven, sitting lonely on that placid bust, spoke only

That one word, as if its soul in that one word he did outpour

Nothing farther then he uttered; not a feather then he fluttered--

Till I scarcely more than muttered: "Other friends have flown before--

On the morrow he will leave me, as my Hopes have flown before."

Then the bird said "Nevermore.

<{POST_SNAPBACK}>k sem bla na gin. in čakala na konizacijo pa je bla v drugi sobi ena mlada pupa pr 15-tih ker se je vozila z motorjem v taki kratki majčki in si fulllllll prehladila jajčnike, da so jih mogli odstranit..  x:(x  :OO!: tak hudo je blo, sej ne moreš si mislit da lahko TAKO daleč pride.. jst si sej nisem predstavljala da je to možno, da si ledvica prehladiš že, samo tole pa ne..  :xx!:

Baaad! :O: :V:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

<{POST_SNAPBACK}>Tako, El Nino. Izbrati je potrebno manjše zlo. Abortus nedvomno je zlo, o tem ne more biti diskusije. Vendar pa je potrebno upošteveti, da bo ženska, ki se je v stiski odločila za splav, le tega tudi zanesljivo naredila. Če ji ne bo omogočeno tega narediti strokovno, bo to naredila pač nestrokovno, pri mazački, ali pa bo celo sama kaj poskušala s pletilkami ipd.

Možnost strokovno narediti splav pa je le v korist ženske, ker bi ga ta sicer naredila pri mazački in ogrozila svoje zdravje in življenje. Pri tem pa govoriti o koristi nerojenega otroka, je čisto navadna špekulacija. Nihče ne more vedet, kakšna bi bila usoda otroka, če bi se rodil. Veliko je primerov, ko so se otroci rodili v skrajno neprimernih razmerah, pa so potem postali svetovno znani znanstveniki, glasbeniki ipd.

:palec: :palec: :palec:

Menim, da splav kot izhod v sili mora ostajati kot realna in nesankcionirana možnost.

In lepo bi bilo. če bi se dalo, da bi tudi ko bi si le eden od staršev želel otroka, tega "spravili na svet". Če recimo mama ni pripravljena za otroka, oče pa bi zanj lahko skrbel tudi brez nje (biološke mame), mama ne bi smela obveljati za brezsrčno. In ne le matere tudi očetje so sposobni vzgajati otroke...

Ni mi pa jasno zakaj je "svetost življenja" pri mnogih omejena le na "bivanje"... Lepo je, da se želi dati možnost tako nerojenim otrokom, kot bolnim (starim ali ne) ljudem. Kaj pa kvaliteta življenja?

Sem za PRAVICO. Do življenja, do odločitve, do splava...

In sem za ODGOVORNOST.

Če narediš otroka je to tvoja/vajina odgovornost. Če ga splaviš, je to tvoja odločitev in v zakup moraš vzeti vse "rane", ki ostanejo. Če imaš otroka...

Pojem "odgovornost"... Je pri vzgoji skorajda prešibek...

• 2 weeks later...

No, pa se moje mnenje o splavu:

sama se borim z neplodnostjo, nikilo splavila, tako, da bi na

celoma morala biti proti splavu, vendar menim, da je to odlocitev vsakega posameznika ali para, ce par obstaja. Tako kot si sama zelim postati mati, verjetno obstaja kar veliko zensk, ki si tega ne zelijo, ne morejo...

Torej, bodimo tolerantni tudi do njih, pustimo, da ostane to njihova odlocitev. Mogoce pa jo bodo tudi same nekoc obzalovale... Vendar takrat poti nazaj ne bo...

<{POST_SNAPBACK}>Neža- je tudi veliko otrok, ki nimajo mame in očeta in potrebujejo družino in ljubezen... xsrcx

Mislim, da duša po nekih duhovnih zakonih, ki sem jih "posvojila" vstopi v zarodek nekaj mesecev po spočetju, zato nisem proti splavu.

Kaj pa če spontano splaviš? To pa je božja volja?? :8): V vsakem primeru bi mi bilo hudo, to je nekaj čarobnega ko nastane novo življenje. x:Ix  x:Dx...sem se čisto raznežila....  x:)x  x:Dx

:palec: xDDx :love: xyesx xsrcbumx

Js sm osebno proti splavu, sam je pa tut odvisno od okoliščin, recimo, da je eno dekle posilijo, potem je bol razumno da naredi splav, kot pa da nekdo naredi splav sam zaradi tega ker je prej mislu, da se njemu to pač ne more zgoditi, pa splav je razumen tut tko, da veš, da bo otrok prizadet, oziroma ne bo normalen in je bolše da narediš splav, kot pa da otrok trpi, ko vidi da je drugačen od drugih.

tammy01@mail386.com

ŽIVLJENJE JE ŽUR!!!!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...