Skoči na vsebino

Pravica do splava

Docko

Recommended Posts

x?x Dekle zanosi in se odloči, da bo naredila splav. Partner ji ne dovoli, saj mu dekle ne dovoli do besede.

Dekle zanosi. Odloči se da bo otroka obdržala. Partner pa je odločno proti.

Kako bi reagirali? x?x

Za vsakim dežejem posije sonce
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 260
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x?x Dekle zanosi in se odloči, da bo naredila splav. Partner ji ne dovoli, saj mu dekle ne dovoli do besede.

Kako bi reagirali? x?x

Hja, to sem se tudi jaz že spraševala...

Res, da zanosi ženska, vendar sta za to potrebna dva: on in ona. Torej sta tudi oba odgovorna, a ne? Vendar v praksi pa je tako, da se za to, ali bo otrok privekal na svet ali ne, odloči ženska. Konec koncev ima celo možnost partnerju zamolčati nosečnost in naredi splav brez njegove vednosti! Ali pa: če ona otroka hoče obdržati, on pa ne, je on ne more prisiliti v splav! Ma to je res malo xrolleyesx tako-tako... Malo "nepravično" do moških, a ne? Sicer hvalabogu, da je ne more prisiliti - da ne bo kdo mislil, da zagovarjam splav ali kako prisilo v kaj! Ampak gledano iz stališča moških... pa oni res tu ne morejo kaj dosti...

Po drugi strani pa tudi v večini primerih, ko zveza razpade, ostane otrok v negi in vzgoji pri mami, in žal veliko moških potem nima nobene odgovornosti do otroka - če gledamo, koliko je neplačevanja preživnin in celo izogibanja stikom z otrokom... :xx!:

Še bolj hecno pa se mi zdi to, da pri izvenzakonski zvezi postane moški uradno oče šele po rojstvu otroka, ko na CSD oba podpišeta, da je ON oče otroka. Pri poročenih parih pa je oče avtomatično zakonski mož.

Poznam en primer, ko je bila ženska uradno poročena, vendar sta se z možem že razšla - samo ločila se še nista uradno. V tem času (ko sta bila "neuradno ločena") je ona zanosila s svojim novim partnerjem in na rojstni list otroka so avtomatično napisali, da je oče njen "uradni" mož. Potem je bila menda cela frka, da so to popravili... Njen mož se je moral kao odpovedati očetovstvu, da so potem lahko napisali, da je oče tisti drugi, njen partner, ki je bil resnično oče otroka... Ma za crknit! x:o)x x:Dx

Kako bi reagirali? x?x

Hja, to sem se tudi jaz že spraševala...

Res, da zanosi ženska, vendar sta za to potrebna dva: on in ona. Torej sta tudi oba odgovorna, a ne? Vendar v praksi pa je tako, da se za to, ali bo otrok privekal na svet ali ne, odloči ženska. Konec koncev ima celo možnost partnerju zamolčati nosečnost in naredi splav brez njegove vednosti! Ali pa: če ona otroka hoče obdržati, on pa ne, je on ne more prisiliti v splav! Ma to je res malo xrolleyesx tako-tako... Malo "nepravično" do moških, a ne? Sicer hvalabogu, da je ne more prisiliti - da ne bo kdo mislil, da zagovarjam splav ali kako prisilo v kaj! Ampak gledano iz stališča moških... pa oni res tu ne morejo kaj dosti...

Po drugi strani pa tudi v večini primerih, ko zveza razpade, ostane otrok v negi in vzgoji pri mami, in žal veliko moških potem nima nobene odgovornosti do otroka - če gledamo, koliko je neplačevanja preživnin in celo izogibanja stikom z otrokom... :xx!:

Še bolj hecno pa se mi zdi to, da pri izvenzakonski zvezi postane moški uradno oče šele po rojstvu otroka, ko na CSD oba podpišeta, da je ON oče otroka. Pri poročenih parih pa je oče avtomatično zakonski mož.

Poznam en primer, ko je bila ženska uradno poročena, vendar sta se z možem že razšla - samo ločila se še nista uradno. V tem času (ko sta bila "neuradno ločena") je ona zanosila s svojim novim partnerjem in na rojstni list otroka so avtomatično napisali, da je oče njen "uradni" mož. Potem je bila menda cela frka, da so to popravili... Njen mož se je moral kao odpovedati očetovstvu, da so potem lahko napisali, da je oče tisti drugi, njen partner, ki je bil resnično oče otroka... Ma za crknit! x:o)x x:Dx

x^x xokx x^x

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

S prazniki je pa res križ. Za dan mrtvih je nekdo vstal od mrtvih, vendar prav nič spremenjen.

Tamara, z očetovstvom je pa tako urejeno že kar dolgo časa.

Mater semper certa est, pater est, quem nuptiae demonstrant (Mati je vedno gotova, oče pa je tisti, na katerega kaže zakonska zveza). Takšna določba je v korist otroka, da ima vedno uradnega očeta. Ko pa se s priznanjem ali s sodbo dokaže, da je naravni oče nekdo drug, potem je materin mož "razrešen".

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Ja pošteno bi seveda bilo da se o vsem v zvezi s to temo pogovorita obadva. Praksa pa potem s seboj prinese dosti čudnih situacij - ko eden bi in drugi ne, ali pa ko deklica ni sigurna čigav je otrok, .... Pa tudi res potem običajno otrok ostane hočeš nočeš v oskrbo mamice - pretežno, če pa ga želi moški, pa se lahko tudi primeri, da ga ne more dobiti.

Čudnih situacij je na to temo lahko malo morje in pošteno in zrelo bi bilo, da bi se partnerja odločala predvsem v korist otroka. xloveyx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Docko - kot so ti povedali, smo ravno pred kratkim umaknili kakih 10 strani dolgo temo o Splavu, ki pa je bila izkoriscena za osebno obracunavanje - 'moderator' prejsnje teme pa je bil tudi sicer popolnoma nepripravljen sprejeti druga stalisca.

Na sreco si jo ti odprl z drugacnim predznakom, imas nekaj konkretnega, in menim, da je prav, da je tako, da imamo o Splavu tudi drugace zastavljeno temo.

Je pa res, da bodo zdaj morda nekateri manj komentirali - prvic zato, ker so vecino ze izjasnili v stari temi, drugic pa zato, ker vidijo, kako so nekateri nestrpni in nepripravljeni sprejemati tako mnenje kot izkusnje drugih.

Upam, da bo ta tema oz. debata v njej zrelejsa.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x^x :palec:

Ma ja, pa pejmo nazaj na temo...

Kriva sta oba, zato imata verjetno tudi oba pravico odlocat... V teoriji.. v praksi pa.. sprasujem se kaj bi jaz naredila.. saj bi se pogovorila in poslusala argumente, ne samo od fanta, verjetno tud od starsev in prijateljev.. ampak.. ja, na koncu bi se sama odlocila... Pa tudi ce se fant ne bi strinjal...

Ker konec koncev je res.. da vecinoma zenska nosi posledice...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:vragec:

SPLAVARKE BI BLO TREBA JAVNO KAZNOVAT...BICHAT, PLJUVAT ETC....

DEGENERIRANKE...

POL PA RAKA FASHEJO PA NA GRBO ZDRAVSTVENGA ZAVAROVANJA...SAME NEJ SI ZDRAVLJENJE POL PLACHUJEJO...

F U J

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

666 :xx!: -OU.....TRALALA x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

xDDx Saj se mi je zdelo, da sem prepozen, kot vedno. Je pa tudi res, da sem tematiko malo drugače obrnil in da se ne bo spet začelo medsebojno obračunavanje, kar ni moj interes. Vsak ima pravico, da pove svoje mnenje in prosim to tudi spoštujmo. x:)x

In zakaj sem jaz vprašanje razumela povsem drugače, kje se me že zadnje dni glava drži x:Dx ? torej odločitev je njena, čeprav bi se jaz na njenem mestu mal zamislila, ker brez pomoči drugih ji bo težko al pa bi ji bilo težko, če je vprašanje hipotetično zastavljeno. No sej čez nekaj dni bom tud jaz glavo svojo našla, upam... x;)x

x:Ix In ups, da še nekaj dodam, ki se je zgodilo pred kratkim. Dvignilo je kar precej prahu.

Dekle je zanosila. Normalna reakcija bi bila, da je otrokov oče fant njenih let ali malo starejši.

Šok pa je bil, ko se je izvedelo, da je oče tega otroka veliko starejši gospod. Poročen in oče odraslih otrok. :xx!: Zahteval je, da takoj naredi splav. Odločno se je uprla in sklenila, da bo otroka obdržala v upanju, da bo prevzel odgovornost. Ni se zgodilo kot je pričakovala. Zato je dvignila vik in krik, da je bila posiljena x!x :eek:

"Zakaj ne naredi splav?" so se začeli spraševati. x?x

Kaj bi pa vi rekli na to? Samo brez medsebojnega spopada. Nimam ščita. xDDx

x:)x Otožna x:)x

Včasih se zgodi, da če tudi večkrat preberemo kakšno vprašanje, da ni nam povsem jasno. Še posebej, če smo kje pozabili svojo glavo. Meni se kar večkrat dogaja. x;)x

x:Ix In ups, da še nekaj dodam, ki se je zgodilo pred kratkim. Dvignilo je kar precej prahu.

Dekle je zanosila. Normalna reakcija bi bila, da je otrokov oče fant njenih let ali malo starejši.

Šok pa je bil, ko se je izvedelo, da je oče tega otroka veliko starejši gospod. Poročen in oče odraslih otrok. :xx!:  Zahteval je, da takoj naredi splav. Odločno se je uprla in sklenila, da bo otroka obdržala v upanju, da bo prevzel odgovornost. Ni se zgodilo kot je pričakovala. Zato je dvignila vik in krik, da je bila posiljena x!x  :eek:

"Zakaj ne naredi splav?" so se začeli spraševati. x?x 

Kaj bi pa vi rekli na to? Samo brez medsebojnega spopada. Nimam ščita. xDDx

Hm.. kaj ima tu veze, da je gospod ''veliko starejsi''? A ce bi bil njenih let pa porocen pa imel otroke bi blo kaj drugace?

Punca je pac vedla v kaj se spusca, ce se je sla nekaj s porocenim moskim... In je njena krivda in njena odgovornost.. ker bi pri tem morala vsaj na zascito pomislit. Ker varanje gor ali dol, hodit s porocenim moskim gor ali dol (tega pac ne obsojam...), zavedat se, da so lahko posledice in poskusat preprecit tiste neprijetne.. to je pa druga stvar..

Ne vem, razen ce je pac zenska hotla tipa izsiljevat.. Pol pa itak :xx!: .. nimam besed...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...