Pujsita 5. november 2003 Prijavi Deli 5. november 2003 Take bi trebalo linčati...moškega in žensko. Oba nezrela, oba izkoriščevalska..madonca in takšni se spravijo delati otroke Saj proizvodnje naj se kaj lotijo, samo brez izdelkov Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 5. november 2003 Prijavi Deli 5. november 2003 Marsa: včasih res res res full občudujem tvojo potrpežjivost! Tudi jaz, redko vidim tako potrpežljivo bitje v praksi. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. november 2003 Prijavi Deli 5. november 2003 hehe mogoche je pa samo v praksi taka... 666 -ou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 No, saj pol je v teoriji tudi, a ne ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Ja, seveda, samo v praksi sem taka... Teorije ne obvladam... Se mi zdi pa hecno (in nekam za zapisat), da se mene v isti sapi omenja s potrpezljivostjo... :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Aktualna zgodba iz moje neposredne bližine. Dekle, staro 30 let. Drugačna. 6. razredov osnovne šole. Našla si je fanta, malo...drugačnega. Izbiram besede, ker mi je "nerodno" napisati, da sta rahlo prizadeta. Da jima šepa motorika, da jima šepa komunikacija, da se on vdaja alkoholu, da sta oba še zmeraj odvisna od staršev (nezaposlena..., kar je razumljivo). Pred dvema letoma zanosila in spontano splavila. Lani spet...zanosila in rodila mrtvorojenega otroka. Pred tedni rodila...prizadetega otroka. Kaj v tem primeru? Kdo bo skrbel za tega otroka? Njeni starši stari 60 let...živijo od pokojnine (slabe)... Njegovi starši...tudi nimajo ničesar... Začetek z novorojenim otrokom je najlažji, ker vsi "darujejo"..., kaj pa potem, ko ima otrok 3, 4, 10, 15 let???Kakšno je izhodišče tega novorojenčka? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Ce pa se zenska odloci, da bo otroka obrdzala, partner pa se ne strinja, pa ga po mojem vseeno lahko obdrzi, ob tem, da se zaveda, da partner (ce je npr. to izrecni pogoj) ne sodeluje pri vzgoji in nicemer - ker on pa je bil proti, ravnala je izkljucno po svoji volji, torej je tudi skrb pac njena.Recimo, da se tu s tabo pogojno strinjam. Ampak pozabila si pa povedat, kaj pa v nasprotnem primeru. Torej ženska se odloči za splav, moški pa insistira, da otroka obržita. Po tej logiki, bi moral moški imeti možnost, da otroka vseeno obdrži in ženska z njim nima nič - ker ona je bila proti in on je ravnal izključno po svoji volji, torej je skrb pač njegova? Vidš Marsa tuki pa po mojem mnenju, tvoja teorija pade na eni ali drugi stopnji: 1. Ali ima moški pravico obdržati otroka, četudi je ženska proti? Če tu odgovoriš ne, potem bi lahko rekli, da diskriminiraš. Če odgovoriš da, potem imaš pa naslednji problem:2. Mati, ki otroka potem nosi naslednjih 8 mesecev in mora biti del otrokovega življenja še naslednjih --- mesecev, torej mora sodelovati pri donositvi, porodu, začetni vzgoji,... , čeprav je rodila proti svoji volji in naj bi bila skrb pač njegova. Zdej smo pa tm! Moj zaključek: Če dva naredita otroka in se njuni mnenji razhajata, ima v končni fazi zadnjo besedo ženska, ki nosi največji del bremena svoje odločitve. Če se ona odloči za splav, ji moški težko prepreči, vendar pa je križ tudi njegov in če se ona odloči, da bo proti njegovi volji otroka rodila, bo moral - hočeš, nočeš - tudi on prevzeti del odgovornosti za tega otroka. Če mu gre to v nos, nej se nauči uporabljat kondom! Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Pa še tole: Tisti ki za svoja obračunavanja in razne druge spletke uporabljajo svoje otroke so bolani! Nej grejo k psihiatru. Sanjalica - ta primer, ki si ga opisala, se mi zdi tako zapleten, da ne vem kaj bi rekla. Ampak glede na to kakšne izkušnje je imela prej (spontani splav, mrtvorojenček) in pa "prizadetost" obeh staršev, menim, da bi morali njuni starši že prej s pomočjo zdravnikov preprečiti vse možnosti za to tretjo nosečnost, ki se je končala z rojstvom prizadetega otroka. Težko mi je to napisat, ker je to tudi kratenje njunih pravic, ampak res mislim, da bi bilo za vse vpletene bolje, če se ta otrok ne bi nikoli rodil (še bolje, da ne bi bil nikoli spočet). Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Mashinca - prav imas, res je - vsa tale vprasanja se ti takoj porodijo...Sem tudi sama pomislila, da nekako tu 'ni konec'. Kot pravis...A v bistvu je to moja misel - nikakrsna teorija ni to. Sepa in poka po vseh kotih in sivih. Itak...Ker itak se tega ne da dorect, ker je vsak individualen primer - edinstven, poseben... A ravno zato sem za pravico do splava; ne ker navijam za splav, a sem pa vsekakor za PRAVICO do splava.Ravno zato - en primer... dva primera... stirje primeri... na x - pa morda okoliscine zahtevajo in hocejo...Pa zato tega ne smemo omejit in zabetonirat. 'Moja teorija' itak pade, Mashinca, na veliko podrocjih... Kajti ce bi bilo po mojem, bi se itak vsi normalno zmenili ze, ne pa ogab izfuravali na sodiscih in vpletali otrok (cesar pa si se tudi sama dotaknila v drugem postu). 'Moja teorija' je tako bila, kot naj bi kao bilo oz. kot si jaz vse skupaj predstavljam. Ma - tale tema se tezko dorece....Jaz sem tudi -osebno- proti temu oplojevanju in to... A volila pa sem za - ravno zato; ali lahko jaz, moje mnenje, nekomu nekaj onemogoci?Vsak potem itak ravna po sebi oz. po svoji vesti. In ce bom proti splavu, bom morda nekoga pahnila v susmarske splave in infekcije.... Ker - tudi ce to ne bo dovoljeno, se bo vseeno pac izvajalo; kajti, pliz, ne delajmo si utvar, da splava ne bo, cetudi ga prepovemo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Najbolj zanesljiva kontracepcija je pa nič seksa. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Oooo, pa to je ona kontracepcija.....kak se ji že reče.....aja....celibat :xx!: ....hm, sam jaz bi vseeno raje kakšno drugo izbral .......pa ti? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Ja tudi seveda, še ena je veš, precej zanesljiva - boleča medenica..... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 No...lahko je tud......boleča.... kaj drugega .....pa saj mine......bo tudi ta Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 A se mi je sanjal, al sm včeri res gledala po TV, kako je Bush veselo podpisal zakon o prepovedi splava? :xx!: In to isti zakon, ki ga je Clinton dvakrat zavrnu? Tale grmovnik je največje zlo tega sveta! Pa nism zato, da bi se splav uporabljal kot kontracepcija, ampak pravica do splava pa mora bit. Drgač pridemo nazaj v obdobje, ko so splave "pacali" čudni mazači v temnih ulicah, ali pa punce kar same in so ljudje umirali. Ne samo otroci, tudi matere so umirale. To je šele nesmisel. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Prav si videla. Tudi jaz mislim,da je dosti situacij, ko je splav boljši izhod kot imeti otroka - razne bolezni, nesoglasja. A ni bolje, da ljudje, ki vedo, da niso sposobni v določenem trenutku ali pa sploh nikoli nuditi niti osnove (čustveno in finančno) otroku, da ko naredijo 1 manjšo napako - se ne zaščitijo, da naredijo splav, kot da z negativnimi čustvi počakajo na neželjeno bitje in mu tako ali drugače kvarijo življenje ? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 http://24ur.com/naslovnica/svet/20031106_2...1568.php?Nt5=13(tole povezavo dodajam na Janjino veliko veselje ... ) Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 :xx!: Ne morem verjet! Res - stirje stari debeli gospodje zarotnisko in zaveznisko podpisujejo nekaj. Ogaba.Svet gre nazaj namesto naprej. Ma... res v bistvu ne morem verjet... kako je lahko folk tako poneumljen....Sem hotela napisat, se dobro, da ne zivim v USA, pa pomislila, ma ne, to se tice vseh... to je pac svet.Narobe je vse, no... Itak bo pa prej ko slej vse kolapsnilo. Bo pa pac medtem se teh x milijonov novih na svetu - ki jim bodo v roke dali puske v petem letu starosti. Ki jih bodo maltretirali, tepli, mucili in prodajali. Ki se bodo rojevali brez udov. Ki bodo imeli taksne ali drugacne motnje. Ki nimajo hrane in osnovnih pogojev. Ki jih bodo pedofili posiljevali. Ki ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Prav imas, Mick! Penso positivo, Bush ne bo dosmrtno, zakoni se preminjajo tudi... vse je res... A zal se VMES vseeno potem zakoni tudi izvajajo - ko so sprejeti.Toliko bolj dosledno v teh posameznih 'navadnih' primerih, in toliko manj dosledno, ko pri Mr. presidentu razkrijejo kaksno nemarnost in/ali kaznivo dejanje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Me zanima, kako bi reagirali tisti, ki pišejo ali podpisujejo take zakone če bi bila v taki situaciji, kjer bi bilo npr. ogroženo življenje in bi bil splav edina rešitev njihova žena, hči? :o|o: Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Saj! x!x :xx!: Natancno tako! In potem zmagajo pac tisti, ki so najbolj glasni (, imajo najvec casha, najvec podpore in seveda veckrat tudi ti, ki imajo najvec zaupanja pri ljudeh, da lahko manipulirajo :xx!.Natancno na to sem sama pomislila.Ja, nekateri ze eventuelno 'podpirajo' oz. nocejo onemogociti, teoreticno...Ampak da bo pa zaradi kaksnih bab odstekanih ali zaradi kaksnih drugih cudakov hodil kdo na referendum... ... kar pa je voda na mlin tem, ki so proti in ki ponavadi sprozijo to.Ma, vse to ogabno lobiranje in borba za premoc... Tu ni zivljenja, cloveskosti... Samo neki biznisi in pogodbe, zakoni in statuti in pravilniki, nekaj, kar stoji na papirjih...V praksi pa so to lajfi - toliko in toliko krat toliko in toliko desetletij zivljenja, ki je zivotarjenje, na primer...Zato pa se jezim - zaradi omejenosti in neumnosti ljudi - in sem ogorcena nad manipuliranjem s takimi zadevami. Ko jih je treba pa volit, pa obljubljajo vse zivo, seveda pa ko so potem 'gor', pa govedarijo. Skoraj brez izjeme. Itak. Zal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Mene tud ta politika in lobiranje čedalje bolj jezi... Ko se jim gre samo za denar in oblast. Pa ko je vse če ti daš meni to... jaz tebi rit poližem.. Skratka menjava... Krivice občuti ljudstvo, ki je pa taka raja da sam jamra in nč ne nrdi...Pa živimo naprej... kljub bandi na oblasti, cerkvi, ki se v politiko vtika, neučinkovitemu sodstvu, nesposobnemu zdravstvu in malomarni policiji, ki se ji žvižga.. Sam da krščanarji na oblast ne pridejo, bojo še v splav in nosečnost se vtikal.. Me zanima, kar se zdravstva tiče, ko že zdaj je tolk rakavih bolnikov, da imajo prioriteto mlajši, ker pač za vse pa ni zdravil, kdaj bo tako da bojo rekl žal, lahk ti damo injekcijo al pa crkn počas.. pol te bojo pa grdo gledal, če ne boš reku ja, bom kr umrl, da ne bom dnarja od zdravstva zažiral, tist, ko sem tak noter plačeval. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Ko bo enkrat tak daleč šlo naj se zgodi Matrix!!!! Pa bo vsem enako fajn. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Jaz sem tudi mnenja, da se politiki lotijo določenih zadev z namenom pridobiti nek sloj ljudi na svojo stran, rezultati so pa :xx!: . Sem mnenja, da se tako pomembnih vprašanj lahko loti zares ornk samo oseba, ki je tako ali drugače v to vpletena. Za razrešitev te težave in da človek zares vse od sebe in še več, da bi do tega cilja prišel. Vsi ostali pa lahko samo vsak po malo dodajamo za razrešitev teh zadevic. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 pa sej ne morem verjet.....pri vsem leporechenju klele na forumu, se prav VI, ki imate polna usta dobrote in ljubezni, prav VI, ki se imate za edine pravichnike tega sveta, prav VI, ki gradite na druzhinskih in moralnih vrednotah, prav VI, ste se spravili razchlenjevat zakon, AMERISHKI in ne domach, KI PREPOVEDUJE SPLAV PO TRETJEM MESECU NOSECHNOSTI!!! Po vavshe, bi bilo seveda najbolje, che bi bil dovoljen do tik pred porodom, seveda, che ne bi bilo ogrozheno materino zhivljenje....Pa ste zhe kdaj videli zarodek po tretjem mesecu? Ste sploh kdaj dozhiveli splav? SRAM VAS BODI......MORILCI :xx!: AAKHUT Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2003 Prijavi Deli 7. november 2003 Aakhut - pac, debatiramo o splavu, vmes je padel info se o Usa, pa smo se to malo pokomentirali...Res pa, da sem bila povrsna in nisem opazila, da je izrecno po 3 mesecih - to pa se tudi meni zdi ok v bistvu, saj splav prej je opravljen, manj je skodljiv.Res, Aakhut, toda prizanesi nam pliz z morilci in oznakami, ker smo tega siti. Ce bomo s tem zaceli, so morilci vsi, ki podpirajo kakrsnokoli vojno, ker je jasno, da bodo nastradali civilisti in otroci, tako je tole hinavsko! Kaj te briga, kaksno mnenje imam jaz o necem in ce se mi zdi nekdo debeluh in birokrat in ce se s cim strinjam ali ne je to moja stvar in me mnenje ali misel nikakor seveda ne dela morilca. Pac pa nasa dejanja delajo nas - kot Cloveka. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.